Αν έχετε παιδιά, στείλτε τα έξω όσο νωρίτερα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Θα σας ευγνωμονούν.

Εργάζομαι ως Μηχανικός στο εξωτερικό, όπου και σπούδασα, σε πολύ καλό πολυτεχνείο. Οταν τελείωσα το Λύκειο, τη 10ετία του 80, διδάχθηκα στα μαθηματικά πράγματα τα οποία ήταν προχωρημένα σε σχέση με αυτά που έκαναν στις περισσότερες άλλες χώρες.
Για όσους ξέρουν, μιλάω για ολοκληρώματα, μιγαδικούς αριθμούς και άλγεβρα. Οταν πήγα έξω διαπίστωσα ότι σχεδόν κανένας απο τους συμφοιτητές μου δεν τα είχε διδαχθεί στο σχολείο – όλοι τα πρωτοείδαν στο πανεπιστήμιο. Ηταν απίστευτο πλεονέκτημα για εμένα, που ερχόμουν απο τη “μικρή” Ελλάδα, κυριολεκτικά ήμουν μπροστά απ’όλους και αυτό το χρωστούσα στο ότι όλο αυτό το υλικό το οποίο αυτοί έβλεπαν για πρώτη φορά, εμένα μου το είχαν διδάξει στην Γ Λυκείου ήδη. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, σιγά σιγά το Υπουργείο Παιδείας (χα!) το έχει καταστρέψει. Κάθε 1-2 χρόνια αφαιρούν απο την ύλη των μαθηματικών σημαντικά κομμάτια, και στο τέλος μένουν μόνο κάτι πολύ βασικά. Αυτή τη στιγμή όλα τα παραπάνω που ανέφερα δεν διδάσκονται πλέον στο σχολείο. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και σε άλλα μαθήματα, όχι μόνο στα μαθηματικά. Η φιλοσοφία τους είναι να είναι όλοι οι μαθητές στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, ο οποίος είναι κοντά στον πάτο. Δε θέλουν να υπάρχουν στο σχολείο ευκαιρίες για να ξεχωρίσει ο καλός, να μάθει κάτι παραπάνω. Αν έχετε παιδιά, στείλτε τα έξω όσο νωρίτερα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Θα σας ευγνωμονούν.

αναγνωστης

loading...

8 thoughts on “Αν έχετε παιδιά, στείλτε τα έξω όσο νωρίτερα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Θα σας ευγνωμονούν.

  1. ΟΧΙ ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΥΤΙΛΑΣ

  2. Ότι η δημόσια παιδεία μας, εδώ καί 40 χρόνια πηγαίνει διαρκώς κόντρα στη μάθηση, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο!… Ότι οι άριστοι, τα καλά μυαλά, είναι υπό διωγμό σ' αυτή τη Χώρα, είναι επίσης γεγονός!… Ότι αυτή η πλέρια δημοκρατία έχει ισοπεδώσει τα πάντα προς τα κάτω, είναι ηλίου φαεινότερον!………Ότι είμαστε η Χώρα με τους περισσότερους αγράμματους πτυχιούχους Πανεπιστημίου
    το βλέπουν όλοι οι Έλληνες, ηλικίας άνω των 55 ετών!!!…..Τώρα οι ''δημοκράτες'' μας καλούν να εγκαταλείψουμε την Πατρίδα μας!!!….. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι αγράμματος, αόμματος, κωφάλαλος καί μάλλον κάτοικος Τατζικιστάν!…………. …Λ.

  3. imoun 10 xronia eksoteriko…epestrepsa stin Patrida.
    Kalitera 1000 kai sklabos stin xora sou, para kseutilas Project Manager, Dithenia, Doulia 12ori, Team Leader, Freethinking, Enterpreuner kai ola ta Yankees kai ta Yeappies Managerial stin Germania kai stin Souidia. Kathiste eseis ekei me 10 ores sklabies kai anapoilite. Emeis edw, me tis doulies mas kai tin "kseutila mas" mazi, tha pinoume ouzakia se kapia paralia. Min ksexasate otan erthete, na sas xreosoume kanonika.

  4. Προς τον "αναγνώστη", αν ήσουν πραγματικός Έλληνας θα αγαπούσες την πατρίδα σου, δυστυχώς κατάντησες ραγιάς (προσκυνημένος) σε κάποιο βαθμό φταίει το ΣΥΣΤΗΜΑ που θέλει να σε κάνει ραγιά αλλά φταις και εσύ που ουδέποτε αντέδρασες στην καταστροφή σου που σου επιφύλαξαν άλλοι. Το να απαρνηθείς αυτό που είσαι δεν δημιουργεί έναν ελεύθερο άνθρωπο αλλά έναν άνθρωπο-έρμαιο. Τα παραμύθια του στιλ έγινα σοφότερος άνθρωπος επειδή έμαθα μιγαδικούς από νωρίς, να πας να τα πεις αλλού σε κανέναν μωροφιλόσοφο.

  5. Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

  6. ….ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΒΑΨΩΜΑΛΛΙΑ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΙΚΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ ΛΕΤΕ;ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΑΜΑ ΠΡΑΜΑΤΙ ΨΕΥΤΟΜΠΟΝΤΥΜΠΙΛΝΤΕΡ ΒΑΨΩΜΑΛΛΙΑ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΤΡΩΚΤΙΚΟ…Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΑ ΣΟΥΗΔΕΖΑ

Comments are closed.