Ιχώρ: Το αίμα των Ολυμπίων Θεών και των αθανάτων και η καταγωγή των Ελλήνων

Κατά την Ελληνική Μυθολογία,ιστορία ο Ιχώρ (Ιχώρας) , είναι το αιθέριο χρυσό υγρό που είναι το αίμα των θεών αλλά και των αθανάτων. Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο και σε πολλούς ασθενείς του Ιπποκράτη.


Αυτό το αιθέριο ρευστό λέγεται ότι διατηρεί τις ιδιότητες των τροφίμων και των ποτών των αθανάτων, δηλαδή την αμβροσία και το νέκταρ. Θεωρείται ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές,κατά τις επιθέσεις εναντίον θεών γνωστών ημίθεων και ήρώων , σε περίπτωση τραυματισμού των τελευταίων, απελευθερωνόταν Ιχώρ.

Αναφέρεται ως το περιεχόμενο του κυκλοφορικού συστήματος του χάλκινου προστάτη γίγαντα της Κρήτης, Τάλω. Κατ' άλλους όμως το "αίμα" του γίγαντα ήταν υδράργυρος. Λέγεται επίσης ότι Ιχώρ και όχι νερό κυλά στον ποταμό της Στύγας, σε μια από τις πύλες του Κάτω Κόσμου που βρισκεται στην Αχαια της Πελοποννησου.

Ο Ωριγένης αναφέρει ότι όταν τρυπήθηκε ο Χριστός με την λόγχη στο σταυρό ήταν στην φύση του ιχώρ. Ποιοί ήταν πραγματικά οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν απλώς σύμβολα ή αληθινά υπερδύναμα όντα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα ικανά να μας πείσουν ότι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ήταν σύμβολα, όπως υποστήριζε και μια μεγάλη μερίδα φιλοσόφων, οι Στωικοί, οι οποίοι πίστευαν ότι οι μύθοι δεν έχουν κυριολεκτική σημασία αλλά αντίθετα παρουσιάζουν αλληγορικές διηγήσεις, χρήσιμες για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο; Σε ολόκληρη την Ελληνική γραμματεία, οποιοσδήποτε μπορεί να ανακαλύψει μια ατελείωτη σειρά από παράδοξες και μεταφυσικές εμπειρίες, που οι θνητοί πρόγονοί μας τις απέδωσαν στους αθάνατους θεούς τους. Επίσης υπάρχει μια παραφυσική λεπτομέρια που ίσως αποτελεί κλειδί για την διατύπωση της αληθινής φύσης των αρχαίων θεών. Μέσα στην μυθολογία υπάρχουν αμέτρητες αναφορές σχετικά με μιά ουσία ονόματι Ιχώρ που έρρεε στις φλέβες των Θεών και ήταν γαλαζόχρωμη.

Η ουσία Ιχώρ αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό,τον Αριστοτέλη,τον Πυθαγόρα κ.α. Ο Όμηρος αναφέρει: (ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405). “ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν”.

Ο Πλάτωνας (Πλάτων, Τίμαιος, 39, 3) “ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα”. Ο Πυθαγόρας επίσης αναφέρει περί «θείας ουσίας» στο αίμα των Ελλήνων που προστατεύει τους φέροντες από αλλοίωση ή μετάλλαξη του γενετικού τους κώδικα. Επίσης, στην μυθολογία γίνεται μια αναφορά για έναν μυθικό φύλακα της Κρήτης,τον Τάλω, που ήταν κατασκευασμένος από χαλκό από τον θεό Ήφαιστο και μέσα του έρεε ιχώρ (θα μπορούσε να ήταν ένα είδος καυσίμου;)!

Πρόκειται σύμφωνα με αναφορές για μία ζωογόνο ουσία που είναι αθάνατη, άφθαρτη, δεν υπόκειται στούς νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης, έχει την ιδιότητα να πυρακτώνεται, να παρέχει τεράστια δύναμη και δύναται να κληροδοτηθεί από τον πατέρα. Έτσι, αν θεωρήσουμε ότι οι θεοί ήταν όντα υπαρκτά και ενώθηκαν με τους ανθρώπους τοτε σύμφωνα με τις αναφορές, τα παιδία που προέκυπταν από την ένωση θεών και θνητών είχαν είτε γαλάζιο αίμα είτε κόκκινο.

Όσα παιδιά είχαν γαλάζιο αίμα,ήταν ημίθεοι και όσα παιδιά είχαν κόκκινο, διέθεταν ανενεργό ιχώρ, όπως εξακολουθούν να έχουν και σήμερα οι απόγονοι της ένωσης των ανθρώπων με τους θεούς, οι Έλληνες. Ο ιχώρ ακόμη, λέγεται ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί στο αίμα και να το μετατρέψει από κόκκινο σε γαλάζιο (ποια θα ήταν η συνέπεια;). Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό Γάλλοι βιολόγοι αποφάνθηκαν ότι στο DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που τους καθιστούν διαφορετικούς (θα μπορούσε να ήταν ο Ιχώρ;).

Επίσης σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας, τo DNA των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά φυλή που δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους.

Σίγουρα όμως, δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές αναφορές (μυθολογία,φιλόσοφοι) αν δεν υπήρχε ένα στήριγμα ώστε να βασιστεί η θεωρία του ιχώρ (όπως λένε όπου υπάρχει καπνός,υπάρχει και φωτιά). Γιατί όμως ο ιχώρ που υποστηρίζεται από πολλούς, βρίσκεται στο αίμα των Ελλήνων ανενεργός; Μήπως περιμένει μια αφύπνιση;
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. αχαχαχα
  σκοινι κορδονι το πας
  ρε τρομπα διαχειριστη ανεβασε μας κατι και τον γιο του Δια, τον σκατογυφτο, να ερθει και ο πουστογερος να γινει τζερτζελο να γελασουμε κι εμεις να τα κονομησεις και συ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οτι και να πη κανεις για το ξυπνηστε ρε θα ειναι αδικος κοπος .πουλημενες ψυχες στο σκατογυφτο γινανεο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον υπευθυνο του σάιτ:
  Όπως βλέπεις αγαπητέ, αναρτήσεις γύρω από την μυθολογία τών Ελλήνων ενοχλούν!
  Ε βάλε κάτι με την κυρία σάρα, καμία αγία σαν την θεοδώρα, κάτι για
  την ακολασία κιναίδων στο όρος, άντε να γελάσομε ολίγο,
  θα πέσει πολύ μα παρά πολύ ροχάλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΒΑΛΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟ ΠΣΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΗΟΥ ΠΟΥΣΤΣΟΓΕΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΕΥΚΛΑΣΙΑΣ ΕΥΜΑΛΑΚΙΕΑΣ ΜΠΟΖΟΣ Ο,Σ,Φ,Π ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΜΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΚΑ ΜΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΛΟΙΟΝ ΤΟΝ ΜΠΕΚΡΗ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΤΑΓΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΡΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΥΥΠ Ο ΠΕΤ(ΧΥΜΕΝΟΣ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΨΩΝΙΟ Ο ΠΕΙΝΑΛΑΣ ΔΑΚΤΥΛ0ΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ ΨΩΦΑΕΙ ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΔΙΑΚΡΗ ΒΑΡΔΙΑ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΙ'ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΑΦΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΜΑΘΙΑ ΤΣΑΠΕΛΕΣ (ΕΜΠΛΚΟΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΣΙΣΟΧΑΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΜΙΣΘΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΥΚΛΑΝΙΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΥΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΨΩΡΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΚΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΑ 150αρικα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΛΑΡΙΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΝΤΕ Ο ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΤΟΚΧΟΛΜΗ!!! ΑΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΜΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΡΕΕΕΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

   Διαγραφή
 4. Όταν γράφεις πέρα από δύο αράδες, θα πρέπει να ξέρεις ότι φωτογραφίζεις τον εαυτό σου
  και πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές!

  Είναι προφανές ότι είσαι πολύ νέος, αισθάνεσαι αδικημένος και ανήμπορος στην
  ζωή και η μόνο σου διέξοδος να αποβάλεις το βάρος της στέρησης και
  μιζέριας που κουβαλάς, είναι η ανωνυμία του ίντερνετ.

  Λόγω τών προβλημάτων σου, συν τοις άλλοις είσαι και κακάσχημη μισοριξιά, δεν έχεις
  γνωρησει γυναίκα, δεν έχεις νιώσει την μαγια του έρωτα, το σεξ για σένα είναι οι
  παιδικές σου αναμνήσεις όπου κάνατε αλαξοκωλιες με τους συνομήλικούς σου, αυτές
  οι αρωστες ιδέες τις έχεις κάνει καθημερινό σου βίωμα όταν μαλακίζεσαι,
  σκέφτεσαι ομοφυλικές συνερευσεις, με δύο λόγια, είσαι πούστης!

  Ο Ζαγκλαρας κακομοίρη, είναι ένας ευτυχισμένος οικογενιάρχης, επιτυχημένος
  αυτοδημηουργητος επιχειρηματία που ενεργοποιηται σε πολλές χώρες και
  είναι ένας μικρός εκατομυριούχος, πρωτίστως είναι ευτυχισμένος!

  Κλάψε τώρα, και μετά όταν σκουπισεις της τσίμπλες sou βάρα και μια ομελέτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]