ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΑΡΙ.

Του Ηλία Σιαμέλα ...

«Κράτος θηρίων με κρύες δαγκάνες
μες την πολιτεία, τίγρεις τρομεροί,
που τρώνε κρέας ανθρώπινο,
ξεσκολισμένοι στο κυνήγι του λαού,
που ΄ναι χωμένος στο ζόφο,
πεταμένος στις κόχες…»
Πάμπλο Νερούντα
   


     Πρέπει όλοι μας να το πάρουμε είδηση. Οι καιροί κάνουν κύκλους. Οι Τύραννοι και πάλι κατέχουν την εξουσία. Στην αρχαιότητα, όπως λέει ο  Χέρμαν Μπένγκτσον, οι τύραννοι εμφανίζονταν επανειλημμένα σαν πρόμαχοι των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων! Σήμερα, τούτοι εδώ οι μεταλλαγμένοι τύραννοι που έχουμε μπροστά μας, έχουν διατηρήσει κάποια χαρακτηριστικά απ’ τους αρχαίους δασκάλους τους, αλλά έχουν προάγει σε μεγάλο βαθμό και την τέχνη, να κρύβουν το μίσος τους, για τον ίδιο τον άνθρωπο.
     Έτσι, κακόμυαλοι και μανιασμένοι, όλοι αυτοί οι συριζαιο-μανδαρίνοι που πλαισιώνουν τα υπουργεία,  «σοφές μύγες ειδικευμένες στην τυραννία», βγάζουν όλη τη συσσωρευμένη και καταπιεσμένη κακία τους από τα στερημένα χρόνια τους και την διοχετεύουν όχι στην αριστοκρατία, όπως έκαναν οι αρχαίοι τύραννοι, αλλά στα ίδια τα λαϊκά στρώματα απ’ όπου και οι ίδιοι προέρχονται. Εκδικούνται ακόμη και την ίδια τη μάνα τους και τον πατέρα τους. Η διαστροφική τους συνείδηση παράγει μανία αποβολής και τιμωρίας του πλέον αδύναμου.
     Η απειλή για τον Σύριζα είναι οι συνταξιούχοι και γενικά οι υπερήλικες. Γι’ αυτό δέχονται μια καλυμμένη σατανική πολεμική, σε όλα τα επίπεδα. Μια και δε μπορούν να στηθούν σήμερα οι φούρνοι των Ναζί, στρέφονται σε άλλα μέσα εξόντωσης. Παροιμιώδης η φράση του  πρωθυπουργού, ότι δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, αφού οι εβδομηντάρηδες και πάνω θα περάσουν σε λίγο στη χορεία των νεκρών! Και αυτό δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι όλες οι εκφάνσεις του κακού που περιγράφει ο Όργουελ. Αν μπορούσε το καθεστώς του Τσίπρα, μεθοδικά  «να μολύνει  όλους τους υπερήλικες με λέπρα, να τους σαπίσει, να τους εξαφανίσει», με πόση χαρά θα το έκανε! Θα λυνόταν αυτόματα το Ασφαλιστικό κι’ έτσι θα εξασφάλιζε ακόμη μια θητεία σαν πρωθυπουργός της χώρας!
     Σ’ αυτή την «ορθολογική» αποκτήνωση των κυβερνώντων, εντάσσεται και η περίφημη τροποποίηση για την ανανέωση αδειών οδήγησης για τους υπερήλικες.
«Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών υποχρεούνται ανά τριετία σε      «δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς» και οι άνω των 80 ετών, ανά διετία». Αυτά ορίζει το «Προεδρικό Διάταγμα 4530/2018.
     Η κατάργηση, λόγω ηλικίας, του διπλώματος του οδηγού, και η εκ νέου πρακτική εξέταση βαπτίζεται σύμφωνα με τη συριζαίικη φρασεολογία σαν «δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς». Δηλαδή, αποφασίζουν και διατάζουν την κατάργηση των διπλωμάτων οδήγησης όλων των ηλικιωμένων της χώρας, (δηλαδή της τέχνης της οδήγησης, της εμπλουτισμένης με πείρα δεκάδων ετών), και επανεξετάζουν τα προσόντα και την οδική συμπεριφορά τους. Έτσι, σύμφωνα με το νέο νόμο μέσα στο αυτοκίνητο του ηλικιωμένου θα μπαίνει κάποιος νεοπρεπής ιεροεξεταστής, για να κρίνει αν ο γέρος οδηγεί σωστά! (Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου), που λέει και ο λαός. 
     Ένα δίπλωμα αφαιρείται για διάφορες παραβάσεις του ΚΟΚ, όταν το όργανο της Τροχαίας διαπιστώσει ότι η οδική συμπεριφορά ενός οδηγού αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, κι’ εκεί εντάσσονται πολλές κατηγορίες περιπτώσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, μεθυσμένοι οδηγοί, μαστουρωμένοι νεήλυδες, τρελοί, ή και ξεμωραμένοι υπερήλικες που δεν έχουν επίγνωση της κατάστασής τους και λοιπά.
     Όμως  το να καταργείς συλλήβδην, εκατομμύρια διπλώματα με ένα νόμο, από πολίτες που οι πλέον ειδικοί, που είναι οι γιατροί, αποφαίνονται ότι είναι ικανοί προς οδήγηση, αυτό σημαίνει κάτι άλλο. Ή πλέον, όλοι οι γιατροί κατά παράβαση του όρκου τους, κινούνται μέσα στα λασπόνερα της παρανομίας και της διαφθοράς και κανείς δε μπορεί ή δε θέλει να τους σταματήσει, ή με το πρόσχημα αυτό, θέλεις να επιφέρεις ένα ακόμη χτύπημα στους υπερήλικες, που τους θεωρείς άχρηστους και επιζήμιους.
     Ένα πολιτισμένο κράτος διακρίνεται, εκτός των άλλων, από το πώς συμπεριφέρεται απέναντι στους ηλικιωμένους. Με πόσο σεβασμό τους αντιμετωπίζει. Τούτο το πανάθλιο συριζαίικο κράτος, τούτη η πανάθλια φονική μηχανή που τρέμει μπροστά στο 4ο Ράιχ, που προσκυνάει κάθε ισχυρό, που υπογράφει μνημόνια υποταγής, που κάνει τους πολίτες ν’ αυτοχειριάζονται και να τρελαίνονται, θέλει πιο πολλά θύματα. Εκεί, στις πίστες των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών, κάτω από τον αδυσώπητο ήλιο ή το κρύο και τις βροχές του χειμώνα, θα ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι, η αδρεναλίνη τους θα ανεβαίνει, οι σφυγμοί τους θα αυξάνουν, η υπερένταση θα πιάνει κόκκινο, εκεί, σ΄ αυτά τα μολεμένα μέρη, ελπίζουν να πεθαίνουν και κάποιοι από δαύτους.         
Ο Φάλαρις, τύραννος του Ακράγαντα {580-554 π.χ.}, για να κάμψει την αντίσταση των αντιφρονούντων, είχε κατασκευάσει χάλκινο ταύρο όπου όσους συλλάμβανε τους έβαζε μέσα στην κοιλιά του, και στη συνέχεια άναβε από κάτω φωτιά, ώστε οι κραυγές που έβγαζαν, πριν απανθρακωθούν, να του θυμίζουν το μουγκρητό των ταύρων!!!
Τούτος ο Νέος Φάλαρις, που λέγεται Τσίπρας, πιο προχωρημένος σε θέματα εξελιγμένης τυραννίας, παρέλαβε μια βιασμένη και λεηλατημένη από τους προκατόχους του χώρα, μια αγελάδα στέρφη και πεινασμένη, και τη μετέτρεψε σε πόρνη της εξουσίας, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα, τη βιάζουν και την καίνε με τ’ αναμμένα τσιγάρα τους οι συμπλεγματικοί υπουργοί του και οι διάφοροι μανδαρίνοι του συστήματος. Κι’ όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο πολύ μισούν το λαό, μιμούμενοι τους πιο σκληρούς τυράννους κι’ όλο ανάβουν κάθε τόσο νέες φωτιές κάτω από τ’ απονεκρωμένα μαστάρια της Ελλάδας-αγελάδας, πότε με τους φόρους, πότε με τη μείωση των συντάξεων, πότε με τη Μακεδονία, πότε με την απελευθέρωση των ληστών με το νόμο Παρασκευόπουλου,  και τώρα τελευταία με τους υπερήλικες …υποψήφιους οδηγούς, ίσα, ίσα για ν’ ακούνε πιο έντονα και να ηδονίζονται απ’ τους βαθιούς αναστεναγμούς και τις οιμωγές των γερόντων.
Ω, αβλέφαροι συριζαίοι σαδιστές! Ω, νεκροφόρα κοράκια! Ω, αλλόκοτα αμπάρια καραβιού στοιβαγμένα με μίσος! Συχνά, πυκνά, σκέφτομαι κι’ αναριγώ: Αυτή την πραμάτεια σας, ως που θα την φτάσετε; 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ηλία Σιαμέλα...την μασάς ωραία την καραμέλα. Εχεις απόλυτο δίκιο μεν,για τα λεγόμενά σου,γι αυτούς που μας κυβερνουν τώρα. Αν όμως όλο αυτό που γράφεις το κατεβατό,το κάνεις για να εξυμνήσεις την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ,είσαι πολύ γελασμένος. Καταλάβαμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια,τί σημαίνει ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το καταλάβαμε και δεν ξαναδοκιμάζουμε συνταγές λιτότητας και εξαθλίωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εφ´οσον η βία φέρνει βία , και εφ´οσον η ολιγαρχία έχει το πάνω χέρι , με τα σώματα ασφαλείας , στρατό , ρουφιάνους ,μυστικούς , τη μάνα και τη σάρα , μια μόνο διέξοδος υπάρχει : η Παθητική αντίσταση . Δεν ξαναπληρώνουμε τίποτα , μα τίποτα , μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνία . Το ίδιο και στους επόμενους και ξανά , μέχρι να στηθούν λαϊκά δικαστήρια ( Γιατί η δικαιοσύνη είναι ζήτημα ηθικό και όχι μα Όχι τεχνοκρατικό ) να εκτελέσουμε όσους , στο όνομα του Ελληνικού λαού ( και όχι των Ελλήνων πολιτών ) βιαιοπράγησαν και ασέλγησαν αναίσχυντα ,και πλούτισαν εις βάρος της χώρας . Πρώτους πρώτους , όλους μα όλους τους πολιτικούς ,οποιονδήποτε πολιτικού χώρου , απόχρωσης και «πολιτικού αναστήματος » , τραπεζιτικούς ,δικαστικούς ,δικηγόρους , στρατιωτικούς ,μεγαλογιατρούς ,κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , τους μεγαλοδημοσιογράφους ,τα καθίκια με τα μάυρα ράσα και τους διαφόρων λογής κλεπταποδοχους βλ δικαστικους επιμελητες , συμβολαιογράφους και γενικά όσοι εμπιμπτουν στη κατηγορία «όλα για το συνφέρον το ατομικό μου ανεξαρτήτος τιμήματος » .
  Και να εδραιωθεί μια ´Αμμεση Δημοκρατία με αναφορά στην ισότητα που έρχεται από την από κοινού εκμετάλλευση των μέσων παραγωγής πλούτου και αγαθών .
  Αυτό για να γίνει χρειάζεται Παιδεία ,σφαιρική ,εγγυκλοπεδική , ιστορική και η πεποίθηση ότι μέσα από το γενικό καλό και τη γενική ευημερία θα έρθει και η ατομική και η προσωπική ευτυχία του καθ´ενός μας που τελικά είναι και το ζητούμενο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε, αγόρι μου με την αξιολύπητη φρασεολογία, αν ήσουν εχέφρων, πριν ακόμη αφήσεις κάτω από ένα επώνυμο άρθρο το ανώνυμο κεντρί σου, θα έπρεπε πρώτα να είχες ρίξει μια ματιά στο διαδίκτυο για να δεις τις γενικότερες απόψεις του συγγραφέα.Ξύπνα επί τέλους, στο "Ξυπνήστε ρε" βρισκόμαστε! Και για να σε βοηθήσω περισσότερο πληκτρολόγησε: "Η αποχή είναι η νέα πατρίδα μας", μήπως και κάτι καταλάβεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]