ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Τα ψέματα τέλειωσαν, αλλά το ξεπουλημένο κομματικό σύστημα συνεχίζει να λέει ψέματα, γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Ένας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ένας υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, με ψευδώνυμο, και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την κυβέρνηση και καλούν το λαό σε «αγωνιστική» συσπείρωση, επειδή,
λένε, παρέδωσε στους δανειστές λόφους, πάρκα, σχολές, δάση, μνημεία, μουσεία, δικαστήρια, βιβλιοθήκες και άλλη κρατική περιουσία, που βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Σε ποιους απευθύνονται όλοι αυτοί οι απατεώνες της πολιτικής, αυτοί οι κλέφτες της ζωής μας, που ενδιαφέρθηκαν μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών;

Στις 14 Αυγούστου του 2015, 222 βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Η παράδοση της κρατικής περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια, είναι αποτέλεσμα αυτής της άθλιας συναινετικής ψήφου. Χωρίς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκείνη τη μέρα η κυβέρνηση του Σύριζα θα είχε πέσει. Μπροστά όμως στις εντολές και στις απαιτήσεις των δανειστών κάθονται όλοι προσοχή. Η εκχώρηση των κρατικών ακινήτων είναι προαπαιτούμενο της 4ης αξιολόγησης και απορρέει από εκείνα που όλοι μαζί ψήφισαν. 

Όλοι αυτοί οι άθλιοι επαγγελματίες της πολιτικής ξεχνούν τη δική τους διακυβέρνηση και συγκυβέρνηση και τα δικά τους μνημόνια, που παρέδωσαν ιδιωτική και κρατική περιουσία σε δήθεν δανειστές, προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες των Ευρωπαίων. Το μόνο που επιτρέπεται στα κόμματα του κοινοβουλίου είναι να παριστάνουν τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση.

Τέλος, όλοι αυτοί, που ήταν στον Σύριζα και σήμερα παριστάνουν τους «αντιμνημονιακούς», ξεχνούν ότι στις 10/7/2015, 251 βουλευτές ψήφισαν «εν λευκώ» εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να «διαπραγματευθεί» με τους «εταίρους». Μόνο δύο από τους μετέπειτα αποχωρήσαντες από τον Σύριζα καταψήφισαν την «εξουσιοδότηση», που δεν ήταν εξουσιοδότηση[1].

Ακόμα και εκείνοι οι βουλευτές που καταψήφισαν, σε όποιο κόμμα και αν ανήκαν, απέκρυψαν ότι με βάση αυτή την ψήφο προεγκρίθηκε απόφαση της «συνόδου των αρχηγών κρατών –μελών της ευρωζώνης», που έλαβε χώρα δύο μέρες μετά, στις 12/7/2015. Επρόκειτο για ένα ακόμα μνημόνιο, που κανείς θνητός δεν έμαθε, με το οποίο η κυβέρνηση δεσμευόταν να νομοθετήσει τις όποιες εντολές δώσει η σύνοδος (αύξηση ΦΠΑ, μείωση συντάξεων κ.ά.), ως τις 22/7/2015. Θα τα βρείτε στο ΦΕΚ, αρ. φύλλου 80/ 16/7/2015.

Είναι άγνωστοι οι λόγοι αυτής της εντυπωσιακής διακομματικής συνωμοσίας σιωπής, κάτι σαν μαφιόζικη ομερτά. 

(Στον μικρό μας τόπο, ακόμα ψάχνουμε να εξηγήσουμε πως έγινε εκείνη η σατανική σύμπτωση της πρόσληψης μιας σειράς συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών στελεχών ενός από τα «συνεπή» κόμματα σε υπηρεσίες, που σχετίζονται με το γερμανικό αεροδρόμιο. Κάποια πράγματα θά’ πρεπε να εξηγούνται, για να μην παρεξηγούνται). 

Κι ήρθε η κ. βουλευτής του Σϋριζα να μας πει ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε (ΕΕΣΥΠ) έχει μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και βασικό σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και την απόδοση εσόδων σ’ αυτό. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι «σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Ιουνίου και του ιδρυτικού νόμου της ΕΕΣΥΠ, δε θα μεταβιβαστούν όσα ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 4 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016, όπως οι αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, καθώς και όλα τα κοινόχρηστα,  που εξυπηρετούν δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς και θρησκευτικούς σκοπούς».

Ως συνήθως, μας κοροϊδεύει.

Η ίδρυση της ΕΕΣΥΠ είναι υποχρέωση, η οποία απορρέει από το τρίτο μνημόνιο και σκοπός της δεν είναι να δώσει έσοδα στο κράτος, αλλά να δώσει χρήματα στους «δανειστές». Τα 3 μέλη του Εποπτικού Συμβούλιου της ΕΕΣΥΠ «επιλέγει» η ελληνική πλευρά κατόπιν σύμφωνης γνώμης των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), ενώ τα άλλα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, επιλέγονται από τους θεσμούς. Με άλλα λόγια, ΟΛΑ τα μέλη του Συμβουλίου τελούν υπό την έγκριση των δανειστών. Σήμερα, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβούλιου είναι ο Γάλλος Ζαλ Λε Παπ, ο οποίος είχε το προσόν να είναι στενός συνεργάτης της Λαγκάρντ του ΔΝΤ, όταν αυτή ήταν υπουργός στη Γαλλία.

«Έχει δίκιο» η κ. Θεοπεφτάτου, ως εκπρόσωπος των ενωμένων μνημονιακών δυνάμεων, όταν λέει ότι η ΕΕΣΥΠ έχει για σκοπό να φέρει έσοδα στο κράτος: Όλοι τους ξέρουν πως όταν μιλάνε για «κράτος», εννοούν τους δανειστές. Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί υπαγορεύουν τους νόμους, αυτοί κατάσχουν και διαχειρίζονται ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Τα πολιτικά τσιράκια τους κάνουν πως μαλώνουν μεταξύ τους. 

Όσο για τα ιερά μνημεία και τόπους, που «απαγορεύει» ο νόμος να πωληθούν, αλλά επιτρέπει να νοικιαστούν για 99 χρόνια, ούτε αυτό είναι σίγουρο: Τα στελέχη του ΕΕΣΥΠ δεν έχουν ποινική και αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παρά μόνο για δόλο ή βαρεία αμέλεια. Η εκχώρηση τους στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ είναι εκχώρηση σε χέρια ανθρώπων, που δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο.

Όταν ο Μακρυγιάννης στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, αντάμωσε στο ΄Αργος κάποιους στρατιώτες, που ήθελαν να πουλήσουν δύο αρχαία αγάλματα σε κάτι Ευρωπαίους, χίλια τάλαρα -μας λέει – ζητούσαν, τους πλησίασε και τους είπε:

«Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε οι ξένοι, να μην το καταδεχτείτε να βγούν από την πατρίδα μας. Γι αυτά πολεμήσαμε».

Kαι οι πάμπτωχοι στρατιώτες, που δεν ήταν σύγχρονοι πολιτικοί, τον άκουσαν.

            Οι οργανώσεις του λαού, που αντιστέκονται σε κάθε τόπο, καλούνται να δώσουν μια υπόσχεση στον Μακρυγιάννη:

            ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ[2].

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνει η Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της 24ης Οκτωβρίου 1970, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ:

 «…Κανένα κράτος [ή ομάδα κρατών] δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να ενθαρρύνει τη χρήση οικονομικών πολιτικών ή οποιουδήποτε άλλου είδους μέτρα, για να εξαναγκάσει ένα άλλο Κράτος, προκειμένου να λάβει από αυτό την υποταγή στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του και να εξασφαλίσει από αυτό πλεονεκτήματα οποιουδήποτε είδους»[3].

            Σύμφωνα με κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, σε καιρούς Κατοχής, κάθε συμφωνία, σύμβαση ή νόμος, κάθε μεταβίβαση ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας, βλαπτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είναι ΑΚΥΡΑ.

            Δηλώνοντας ότι σκοπός μας είναι η επανάσταση, δηλαδή η διακοπή κάθε συνέχειας του κράτους, η επαναξέρταση όλων των αποφάσεων και η ριζική και δημοκρατική αλλαγή του πολιτεύματος, σύμφωνα με το αναγνωρισμένο διεθνώς κανόνα του επαναστατικού δικαίου, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.

Οι ξένοι «επενδυτές», που σήμερα εκμεταλλεύονται την κατοχή, για να πάρουν φτηνά τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών και του Ελληνικού κράτους, ας λάβουν σοβαρά υπόψη την απόφαση του λαού: Θα τα πάρουμε όλα πίσω, χωρίς καμία αποζημίωση.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΖΩΕΣ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ , ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

            Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, για το ό,τι θα είναι επανάσταση και για το τι θέλει ο λαός, όλες οι μεγάλες αποφάσεις θα λαμβάνονται με δημοψηφίσματα, 

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

(Στη δική μας πρώτη στον κόσμο δημοκρατική επανάσταση δεν χρειάζονται όπλα. Η τεράστια ενότητα του πλήθους των Ελλήνων εξουδετερώνει κάθε είδους βία. Σμίγουμε με βάση τις κοινές μας ανάγκες, τα κοινά μας συμφέροντα, τις συλλογικές μας επιθυμίες και με αυτές θα προχωρήσουμε ως το τέλος. Οι ιδεολογικές και κομματικές διαιρέσεις δεν αφορούν τους κατεστραμμένους, υπερχρεωμένους, υπερφορολογούμενους, φτωχούς και άνεργους Έλληνες. Είμαστε το 99% των Ελλήνων)

         

Και επαναστατικώ δικαίω, οι ένοχοι αναγκαστικά πρέπει να λογοδοτήσουν σε δίκαιες δίκες ορκωτών δικαστών, «στο αληθές όνομα του λαού». Και δεν θα τους γίνει η χάρη να πάνε φυλακή και να τους ταΐζουμε. Θα παράσχουν κοινωνικές υπηρεσίες στα θύματα τους, γιατί το δίκαιο του λαού έχει ήθος και ανθρωπιά.

Φτιάχνουμε ξανά Φιλική – πολύ φιλική – Εταιρεία. Ο καθένας εκεί που βρίσκεται μαζί με τον διπλανό του οργανώνεται με τον αρχαίο τρόπο των Ελλήνων σε εκκλησίες των δήμων. Γινόμαστε ξανά κοινότητες ανθρώπων που συνεργάζονται και αλληλοβοηθούνται. Δεν χρειάζονται πολλοί. Χρειάζεται μόνο η αρχή, η οποία είναι πάντα το ήμισυ του παντός. Όταν το ποτάμι ξεκινήσει δεν γυρίζει πίσω.

«οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν».

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους.

 «Η μεγαλύτερη μάχη του 21ου αιώνα είναι η καταπολέμηση των τραπεζών», έχει φωνάζει, μαζί με πολλούς άλλους, και ο καθηγητής Michael Hudson, από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι στο Κάνσας. Και δεν είναι ο μόνος.

Τα ευαγγέλια μας θυμίζουν τη μοναδική στιγμή, που ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο:

«Και εύρεν εν τω ιερώ τους πωλούντας βόας και πρόβατα και περιστεράς, και τους κερματιστάς καθήμενους. Και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού… και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τα τραπέζας ανέστρεψε…». (Ιωάννου, 2:15).

_____________________________

[1] Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης ΔΕΝ καταψήφισαν. Είτε απείχαν είτε ήταν απόντες, παρέχοντας ανοχή στην κυβέρνηση. .

http://www.ithacanet.gr

loading...

1 thought on “ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

  1. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ …

    με την βοήθεια των αγγλοσαξώνων που υπηρέτησες πάντα τόσο πιστά !!!

Comments are closed.