Σταθάκης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις – Υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα νέο σενάριο για τις συντάξεις. Το επιχείρημά μας είναι διπλό καθώς υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο άρα δεν κόβονται οι συντάξεις, γιατί η συμφωνία είναι για το 3,5% και η περικοπή θα αφορούσε ότι δεν θα πιανόταν αυτό το όριο. Τα περί διαρθρωτικού
επιχειρήματος εδράζονται και στην ιδέα ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι ελλειμματικό. Με βάση όμως τα στοιχεία του 2017 είναι πλεονασματικό. Άρα θεωρώ δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δηλαδή χωρίς περικοπή των συντάξεων» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.

«Σαφώς και συζητάμε, έχουμε δεσμευτεί για 4 χρόνια ότι θα παράγουμε πλεόνασμα 3,5%. Σε όλα αυτά τα θέματα έγινε σαφές ότι είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος. ενώ συνέχισε λέγοντας πως «έχω την αίσθηση ότι έχει προηγηθεί η συζήτηση για τις συντάξεις».

Επιπλέον ο κ. Σταθάκης συμπλήρωσε πως «τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, κάποια έχουν σταδιακή μείωση σε βάθος τετραετίας, αλλά όλα εφαρμόζονται από τις αρχές του 2019. Η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, αφορούν μέρος του δημοσιονομικού χώρου με εξαίρεση τη σταδιακή μείωση του ΦΠΑ».

Απαντώντας στο ερώτημα για τη μείωση του αφορολόγητου τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση για να αποτραπεί είναι θέμα του προϋπολογισμού που θα καταρτιστεί την επόμενη χρονιά, τότε θα γίνει και η διαπραγμάτευση για το ζήτημα αυτό και η απάντηση θα είναι πανομοιότυπη με το θέμα των συντάξεων».
«Παρακολουθούμε πολύ στενά το επιτόκιο, διότι έχει τεράστιο αντίκτυπο για το σύνολο της οικονομίας. Το γεγονός ότι αυξήθηκε και ότι ταυτόχρονα έπεσε απότομα από το 4,75 στο 4,15 σημαίνει ότι φυσικά το παρακολουθούμε. Φυσικά και παρακολουθούμε τις αγορές και οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης μεριμνούν ούτως ώστε η χώρα να έχει ασφάλεια ως προς αυτό» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Συνολικά θεωρώ ότι η αποτίμηση των αγορών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους καταδεικνύει την επιτυχία της ολοκλήρωσης του προγράμματος» ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «το μαξιλάρι δεν σημαίνει επιπρόσθετη ενεργοποίηση δανεισμού, το μαξιλάρι θα ενεργοποιηθεί εφόσον χρειαστεί».

Σχετικά με το ζήτημα της εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας ενέργειας από τη ΔΕΗ στα Σκόπια ο κ. Σταθάκης είπε ότι «αυτό έγινε πριν από τα Χριστούγεννα. Είναι μια απλή και αποδοτική επένδυση. Εκείνη την εποχή έκανε μια φασαρία το VMR και απορώ γιατί το θυμήθηκε τώρα η Νέα Δημοκρατία. Απορώ με τον συλλογισμό της Νέας Δημοκρατίας. Οι επενδυτικές κινήσεις της ΔΕΗ έχουν μια δική τους λογική. Ήμασταν ενήμεροι και δεν ασχοληθήκαμε περισσότερο. Η εξαγορά αυτή επικυρώθηκε από την ετήσια γενική συνέλευση της ΔΕΗ».

loading...

8 thoughts on “Σταθάκης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις – Υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο

  1. Ούτε οι κουνήστρες θα μειωθούν. Θα είναι πάντα εκεί, με ένα σακκίδιο στον ώμο, λες και πάνε εκδρομή….!

  2. ελα ρε προδοτη να τα πεις αρχες του 19.αφου ρε αλητη τα εχετε υπογραψη ολλα γιατι κοροιδευετε τον κοσμο.α ξεχασα ειμαστε σε προεκλογικη περιοδο.ρε αηντε στα κοματια να γλητωση η χωρα προδοτες.

  3. ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΗΤΗ ΣΤΑΘΑΚΗ , ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ?

    ΘΑ ΣΚΙΖΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΛΗΤΗ ?

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΤΣΙ ΑΛΗΤΗ ΣΤΑΘΑΚΗ?

    Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΙ ΔΕΞΙΟ-ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΕΤΣΙ ?

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΞΩΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ……

    ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ 44 ΕΤΩΝ ????? ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ ……..

    ΚΑΙ Ο ΤΖΩΝ ΚΕΝΝΕΝΤΥ 44 ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  4. ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΘΑΡΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑΡΘΕΙΣ ?

    ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΗΡΘΕΣ ΠΟΡΔΟΒΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  5. nατην την ξεκωλιαρα δηθεν την κλαριολα της τσαπελοπαρεας. ουυστ χαμουρη που το παιζεισ και αγγελικη σκατογυφυτο κλανιαρη γυφυουλα κωλοτρυπιδογλυφτη του σωρρα του γυφτου.

  6. ΞΥΤΤΑΤΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΛΕΦΤΗ. ΚΥΤΤΑΤΕ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΨΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΞΜΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΑΓΕ ΚΑΡΚΙΝΟΙΣ ΣΤΑ ΑΤΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ Η ΜΠΟΡΔΕΛΟΒΟΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΤΟΝ ΑΠΗΛΛΑΞΕΜ ΑΣΥΛΙΑ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΝΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΛΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ…ΚΥΤΤΑΤΕ ΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟΙ ΚΟΣΜΟ…ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΚΑΤΟΚΟΥΜΜΙΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ…..

  7. we ate the camel now we have the que…
    όχι άλλο νταλαρα…
    όχι άλλα τσιπροπανα…

    ΠΑΟΚ παντού!!!

  8. Εάν θέλει να τον πιστέψουμε, ας φέρει προς ψήφιση νομοθέτημα στη βουλή ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.
    Ιδού η Ρόδος…

Comments are closed.