Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί διαφωνώ με τον Μητσοτάκη στην πρόταση για ιδιωτική ασφάλιση

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με τη Νέα Δημοκρατία όσο αφορά το ασφαλιστικό, και ειδικότερα τους τρεις πυλώνες στους οποίους περιλαμβάνεται και η ιδιωτική ασφάλιση, εξήγησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Άλλη Διάσταση» και στον Κώστα Αρβανίτη.

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το πως βλέπει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη στο θέμα με το ασφαλιστικό που μιλάει για τους τρεις πυλώνες του συστήματος αασφάλισης, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη έχει μία στόχευση, την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης. “Η πρόταση για την ιδιωτική ασφάλιση σημαίνει ασφάλιση για λίγους”, ανέφερε ενώ υπογράμμισε “ότι εκ των πραγμάτων με την πρόταση που κάνει (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) είναι αδύνατο να εγγυηθεί τις σημερινές συντάξεις”. Οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις, άρα το πλαίσιο που περιγράφει ο ίδιος είναι καταβαράθρωση του συστήματος δημόσιας ασφάλισης, δε μπορεί να εγγυηθεί τίποτα στους συνταξιούχους και επικεντρώνεται στον ιδιωτικό πυλώνα για όσους έχουν, είπε μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου.

loading...

2 thoughts on “Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί διαφωνώ με τον Μητσοτάκη στην πρόταση για ιδιωτική ασφάλιση

  1. Πολυ-πολυ συνοπτικα εως τηλεγραφικα!!!!!!Ολα τα ασφαλιστικα ταμεια θα πρεπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ και οι υπαλληλοι σαυτα να απολυθουν η καποιοι μεταβατικα να μεταναστευσουν στο ΥΠ.ΟΙΚ.Συνταξη ολοι (απο τον ζητιανο μεχρι τον εφοπλιστη) θα πρεπει να παιρνουν την ιδια (ας πουμε 300€) απο τον προυπολογισμο στα 67 και ΑΝΑΛΟΓΑ του τι φορους πληρωσανε στην ζωη τους μια ακομα συνταξη.Επιπροσθετα οποιοι ενδιαφερονται και επιθυμουν μπορουν να συναψουν και ιδιωτικη ασφαλιση…ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!Δικαστες,Εφοριακοι,Πολεοδομοι,Καθηγητες Πανεπιστημιου,Διπλωματες κλπ κλπ με ΜΠΛΟΚΑΚΙ (Βιβλια Εσοδων-Εξοδων)!!!!Αυτο λεω!!!!Καταργηση της θεσμοποιημενης δηθεν εξαρτωμενης εργασιας στο δημοσιο!!!Εννοειται καταργηση οχι μονο της μονιμοτητας αλλα και των συμβασεων αοριστου χρονου και ολων των λοιπων νεφελωδων και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ για μενα θεσμων του "εργατικου" δικαιου που ειναι ενα θεσμοθετημενο δικαιο για δουλους και οχι για ελευθερους ανθρωπους.Ιδιως οταν οι δουλοι,δουλοφρονες καλυτερα, συνασπιζονται κατα των λοιπων πολιτων με ολιγαρχικα και κομματικα με κριτηρια.Με στοχο τον αποκλεισμο των αλλων!!Επισης κανενας μα κανενας να μη μπορει να εργαζεται στο δημοσιο αθροιστικα πανω απο 20 χρονια.Ολοι να περνουν και απο τον ανταγωνιστικο και απαιτητικο παγκο της ελευθερης οικονομιας.Οχι μονο τα κοροιδα!Εργασιακη οσμωση μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου τομεα και δημοσιονομικα φρενα(πλαφον στις δαπανες και στους μισθους) και διπλογραφικο λογιστικο συστημα σε καθε διοικητικη δομη του δημοσιου.Η ΑΑΔΕ να συντασει ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ και μηνιαια αναλυτικα ισοζυγια!!!!!Πληρης διαφανεια!!!!Ολα αυτα να μπορουν να αλλαξουν μονο με Συνταγματικη Μεταρρυθμιση!!Αλλιως το δημοσιο θα λειτουργει ως ΠΡΟΣΧΗΜΑ αθεμιτου πλουτισμου και ανηθικου αντικοινωνικου καριερισμου για τις κομματικες σεχτες και τις συντεχνειες!!!!

  2. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΛΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Α ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ .Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ^ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ 6

Comments are closed.