Ήθελαν να με φιμώσουν παρακρατικοί καταγγέλλει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Καβαδέλλας

Οργανωμένο σχέδιο φίμωσής του από παρακρατικούς κατήγγειλε ο κ. Δημήτρης Καβαδέλας στην Βουλή επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το επεισόδιο που προκάλεσε όταν αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο για να εισέλθει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε όσα επισημαίνει στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, ότι δηλαδή οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ του συμπεριφέρθηκαν σαν «κοινό πελάτη» και όχι όπως αρμόζει σε ένα βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου και κατήγγειλε ότι η πραγματική επιδίωξη της διοίκησης του εκθεσιακού κέντρου ήταν να τον εμποδίσουν να εκφράσει την διαμαρτυρία του για την συμφωνία των Πρεσπών.

«Ήθελα να καταγγείλω μέσα από τη ΔΕΘ το ξεπούλημα της Μακεδονίας γι’ αυτό δεν με άφησαν να μπω» είπε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Αυτό είναι το παρακράτος» συνέχισε ο κ. Καβαδέλας για να ζητήσει την παραίτηση της διοίκησης της ΔΕΘ. «Να παραιτηθεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Έκθεσης. Και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Στο Μιλάνο όταν είπα ότι είμαι βουλευτής ήθελαν να μου δώσουν μέχρι και ξεναγό. Αυτό είναι το ήθος σας και ο λαϊκισμός σας. Εγώ ζήτησα από τον κ. Βούτση να προστατεύσει τον κοινοβουλευτισμό. Παραβίασε το Σύνταγμα η κυρία που δεν με άφησε να μπω» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κααδέλας την περασμένη εβδομάδα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Βούτση, καθώς, όπως αναφέρει, του ζητήθηκε να… κόψει εισιτήριο κατά την είσοδό του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την επιστολή, η υπεύθυνη «εξεδίωξε» τον βουλευτή, λέγοντας του να περάσει από τα ταμεία να βγάλει εισιτήριο «σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως ”τζαμπατζήδων”».

Ο κ. Καβαδέλλας ενημερώνει μάλιστα πως έστειλε επιστολή και στη διοίκηση της ΔΕΘ, προκειμένου να μην του αποστείλλουν ξανά πρόσκληση, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Βούτση αναφέρει πως «δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία» και πως για τον ίδιο «θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο».

Σημειώνεται, ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου που θεώρησε προσβλητικό να πληρώσει ο βουλευτής, είναι 7 ευρώ…

Ολόκληρη η επιστολή του βουλευτή:

«ΚΑΒΑΔΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Βουλευτής Αττικής – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Προς τον Πρόεδρον της Βουλής των Ελλήνων 13/09/2018

Θέμα: Ανεπιθύμητοι οι Βουλευτές στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων.

Έλαβα μία πρόσκληση να παρευρεθώ στα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να παραστώ στα εγκαίνια .

Θεώρησα την πρόσκληση τιμητική και σκέφτηκα με την πρώτη ευκαιρία να πραγματοποιήσω την επίσκεψη, την 12/09/2018 ανταποκρινόμενος στην τιμή που μου έκαναν να με καλέσουν στα εγκαίνια.

Αντιμετώπισα στην έκθεση προσβλητικό και εχθρικό προς τον Κοινοβουλευτισμό περιβάλλον.

Η υπεύθυνη με εξεδίωξε λέγοντας μου να περάσω από τα ταμεία να βγάλω εισιτήριο σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως ‘’τζαμπατζήδων’’.

Αρνήθηκα να αποκριθώ στην προσβολή αυτή και αποχώρησα διαμαρτυρόμενος εντόνως για την εχθρική, προσβλητική, υποτιμητική αυτή συμπεριφορά των υπευθύνων της διεθνούς έκθεσης που πηγάζει βέβαια και από την ανεπαρκή στάση των συναρμόδιων Υπουργών.

Ως εκ τούτου απέστειλα επιστολή στους διοργανωτές με την οποία ζητώ να μη μου ξαναστείλουν πρόσκληση αφού δεν είναι εις θέσιν να τιμούν το Κοινοβούλιο, τους προσκεκλημένους τους ή έστω απρόσκλητους Βουλευτές.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όταν επισκέφθηκα την FIERRA DI MILANO, μου διέθεσαν και ξεναγό τιμώντας το αξίωμα του Βουλευτή, όχι ασφαλώς το άτομο.

Εγώ προσωπικώς δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία. Προσήλθα για να τιμήσω αφ’ ενός την Θεσσαλονίκη και αφ’ ετέρου τους διοργανωτές και τους εκθέτες. Για μένα θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο.
Θα παρακαλούσα να μου γνωρίζατε τις ενέργειές Σας.

Μετά τιμής,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΑΔΕΛΛΑΣ

Βουλευτής Ν. Αττικής ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ».

loading...