Η διχόνοια της Ελλάδας και οι κατάρες της Εκάβης

1184 πχ. Η Τροία έπεσε και οι Έλληνες επιβιβάζονται στα πλοία για την επιστροφή τους. Η Εκάβη η δύστυχη βασίλισσα έχασε τα πάντα. Οι γιοι της νεκροί και οι κόρες και νύφες της αιχμάλωτες. Μόνο μια παρηγοριά έχει, το εγγονάκι της τον Αστυάναξ, τον γιο του Έκτορα και της Ανδρομάχης. Ελπίζει ότι οι Αχαιοί θα λυπηθούν το νήπιο. Πλην όμως ο Οδυσσέας θα το πετάξει από τα τείχη και θα της το φέρουν νεκρό πάνω σε μια ασπίδα.

Η Εκάβη υψώνοντας τα χέρια στον ουρανό θα ξεσπάσει σε κατάρες:

«Καταραμένοι να είστε Αχαιοί. Να σφάζεστε μεταξύ σας. Σύντροφος παντοτινός η έχθρα. Σε πολέμους αδελφοκτόνους να χύνεται το αίμα σας. Το φαρμάκι της διχόνοιας να φωλιάζει στις φλέβες σας. Μονοιασμένους ποτέ να μην σας βρίσκει ο Ήλιος. Την μοίρα του Σίσυφου να έχετε και ποτέ να μην φτάνετε στον τερματισμό. Να ματώνετε ξανά και ξανά και πάντα να είναι άπιαστο το όνειρο σας, μέχρι τον αιώνα το άπαντα».

Από τότε άσπρη μέρα δεν είδαμε. Ενωμένοι υπό τον Αλέξανδρο φθάσαμε στον Ινδό ποταμό. Διαιρημένοι οι επίγονοι υποτάσσονται από τους Ρωμαίους.

Το Βυζάντιο διαιρημένο σε ενωτικούς και ανθενωτικούς έχει την ανάλογο τύχη στους Οθωμανούς.

Ενωμένοι οι Έλληνες επαναστάτες τον πρώτο χρόνο έχουν επιτυχίες ανέλπιστες. Και όπως θα πει ο Κολοκοτρώνης στους φοιτητές στον περίφημο λόγο του στην Πνύκα

«…δυό χρόνους θα κυριεύαμε την Θεσσαλία και την Μακεδονία μας και, ίσως φθάναμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη».

Η διχόνοια θα μετατρέψει την επανάσταση σε εμφύλιο και η Ελλάδα θα τεθεί υπό την επιτροπεία της Δύσης.
Το 1912 ενωμένοι διπλασιάζουμε την Ελλάδα. Το 1915 ξεσπά ο εθνικός διχασμός με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα όνειρα μας στο λιμάνι της Σμύρνης.
Το 1940 ενωμένοι θα πραγματοποιήσουμε την εποποιία, για να ακολουθήσει ο εμφύλιος με αποτέλεσμα ενώ οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα προχωρούν στην ανασυγκρότηση , εμείς θα αλληλοσπαραζόμαστε.
Μήπως φταίνε οι κατάρες της Εκάβης;
Ας μην γελιόμαστε κανένα μεταφυσικό φαινόμενο δεν μπορεί να επηρεάσει την τύχη της πατρίδας μας. Αυτό μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να το κατορθώσουμε…

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α
Βιβλιογραφία Ιχνηλατώντας το χθες (Ιωάννης Μπακούρος)

kostasxan

loading...

3 thoughts on “Η διχόνοια της Ελλάδας και οι κατάρες της Εκάβης

  1. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΧΌΝΟΙΑ,ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΕΝΩ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΌ ΠΕΘΑΝΕ

  2. Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΑΒΗΣ

    ΤΟ ΤΡΙΟ ΚΑΡΟ

    ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ ΦΟΝΙΑΣ

    Μπαλαντίνας: Πως ο πιστός στρατιώτης του Σώρρα έγινε φονιάς
    Σοκαριστική είναι η περιγραφή της νύχτας του εγκλήματος και της σκηνής της δολοφονίας με θύμα την 45χρονη παιδοψυχίατρο, Θώμη Κουμπούρα, από τον Χρήστο Μπαλαντίνα.

    http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/mpalantinas-pws-o-pistos-stratiwtis-tou-swrra-egine-fonias

    Διαφήμιζε το «φάρμακο» κατά του καρκίνου ο δολοφόνος της Θώμης Κουμπούρα Επιθετική συμπεριφορά που προμήνυε ότι μπορεί να κάνει κακό είχε ο 39χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία με 14 μαχαιριές της 45χρονης, Θώμης Κουμπούρα
    ==========================================

    ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΑΣ

    Ο Μαν. Λαμπράκης, βασικός χρηματοδότης του Σώρρα, μέσω παράνομης συνταγογράφησης οπιοειδών

    Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος του Σώρρα

    Ειδήσεις | Αρτέμης Σώρρας: Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε την Τρίτη (28/03/2017) η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά ακόμα συνεργατών του, για την κατ' εξακολούθηση εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών, ότι διαθέτει δήθεν 600 δισ. δολάρια, για να σβήσει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και τα ιδιωτικά πολιτών, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.
    Ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις».
    Το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ως και την ισόβια κάθειρξη, καθώς οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:
    – Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 Περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
    – Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξης εγκληματική οργάνωση
    – Διασπορά ψευδών ειδήσεων
    – Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος
    – Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
    – Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    Δείτε πού κρύβεται ο Αρτέμης Σώρρας
    Δείτε πού κρύβεται ο Αρτέμης Σώρρας

    Στο «μικροσκόπιο» και άλλα δύο πρόσωπα
    Πέραν των οκτώ, όμως, η Εισαγγελία της Αθήνας ασχολήθηκε και με τη δράση δύο ακόμα προσώπων, στενών συνεργατών του Αρτέμη Σώρρα οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά και απέστειλε τη σχετική δικογραφία στην ανάκριση.
    Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που αποτυπώνει την εγκληματική δράση Σώρρα προκύπτει ότι:
    – Ούτε ένα ευρώ δεν διαθέτει ο ίδιος ως περιουσιακό στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.
    – Η ανεξέλεγκτη δράση του έχει προκαλέσει αδιανόητη ζημιά στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τις "εξουσιοδοτήσεις"της απάτης και αρνούνται να πληρώσουν χρέη και εισφορές.
    – Περί τις 12 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλούνται τις παραμυθίες Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
    Ενδεικτικ,ά αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ (!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από Δημόσιο, εφορίες και λοιπά.
    Σημειώνεται ότι η Δικαιοσύνη οργάνωσε συστηματικά την έρευνα για τον Σώρρα μόλις πρόσφατα, μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, καθώς οι διάσπαρτες δικογραφίες συνενώθηκαν και έγιναν πλέον εμπεριστατωμένη έρευνα για τη δράση του.

  3. Ο…"ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ"…ΣΕΒΑΣΤΟΣ Ε.ΠΑ.Μιτης ΡΑΒΙΝΟΣ 2.24 μ.μ.,

    ΜΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΕΝΑ…"ΠΟΝΗΜΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ…"ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ …ΑΓΝΕΣ "ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ.

    ΝΑ ΕΙΝΑΙ…"ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ …ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ…"ΠΡΟΛΑΒΕΙ" Ο ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΤΗΝ…ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…ΑΛΛΟΥΣ "ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ" ?

    ΝΑ ΕΙΝΑΙ…"ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ" ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ…ΘΙΓΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ…"Ι.Κ.Α." ΕΧΑΣΕ 4.700.000 ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ…"ΠΡΟΛΑΒΕΙ" ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ…"ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ" ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ,…ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ…"ΤΑΜΕΙΑ" ?

    ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ…"ΥΠΕΥΘΥΝΟ" ΤΟΝ…"ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ ΤΟ…"ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ" ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ…"Α.Α.Δ.Ε.", ΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ…ΙΔΙΩΤΙΚΟ "ΜΑΓΑΖΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΝΟΜΙΚΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ" ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ…"ΠΑΝΕ" ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ …"ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ…"ΣΩΒΡΑΚΑ" ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ?

    ΝΑ ΕΙΝΑΙ…"ΜΕΤΟΧΟΣ" ΤΗΣ…"ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε." ΚΑΙ…ΖΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ…"ΜΑΝΤΡΙ" ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΚΑΤΙ…"ΓΡΙΕΣ" ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΓΙΔΕΣ ?

    …ΔΕΝ ΛΕΩ,…"ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ" ΨΥΧΟΥΛΑ ΓΙΑ…"ΕΒΡΑΙΟΣ"…

    …ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ…"ΧΑΡΙΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ…"ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ, ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΣ…"ΔΟΞΑΝ ΙΣΡΑΗΛ"…

Comments are closed.