Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Δαλάι Λάμα υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει, εν ευθέτω χρόνω, να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους", τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους".


Ο 83χρονος πνευματικός ηγέτης του θιβετιανού βουδισμού επεσήμανε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι "ηθικά υπεύθυνη" σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας "σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά. Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους... Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα", σημείωσε και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους", εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της.

Ο Δαλάι Λάμα είπε εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις. Το 1989 ο Δαλάι Λάμα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]