Η Κίνα στις ΗΠΑ για τις Κυρώσεις Λόγω Ρωσίας: «Επανορθώστε το λάθος ή δεχτείτε τις συνέπειες»

Ρ.Τ. 21-9-2018

Το Πεκίνο απείλησε ότι η Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσει «συνέπειες» εάν δεν ακυρώσει την τελευταία δέσμη κυρώσεων εναντίον της Κίνας, λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας της με την Ρωσία.

Το κινεζικό υπουργείο των Εξωτερικών δεν μάσησε τα λόγια του, δηλώνοντας ότι η Ουάσιγκτον οφείλει αμέσως να διορθώσει τα «λάθη» του προτού είναι πολύ αργά, ή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απόφασής του.

« Καλούμε αυστηρά τις ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος και να ακυρώσουν τις κυρώσεις, αλλιώς οι ΗΠΑ θα έχουν να υποστούν τις συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ, όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ πλήττουν την Κίνα με κυρώσεις για την προμήθεια προηγμένων ρωσικών όπλων.

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε την Πέμπτη ποινές στην κινεζική Υπηρεσία Αναπτυξιακού Εξοπλισμού – τον πρώτο οργανισμό προμήθειας όπλων της χώρας. Τη οργή της Ουάσιγκτον προκάλεσε η απόφαση του Πεκίνου να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα SU-35 και αντιαεροπορικά συστήματα S-400. Οι ΗΠΑ υπογράμμισαν ότι «τελικός στόχος» των κυρώσεων είναι η Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών τόνισε ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ρώσο-κινεζική στρατηγική συνεργασία.

Τα τελευταία αμερικανικά μέτρα τιμωρίας δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ένα μέσο προστασίας των αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων.

«Οι κυρώσεις χρησιμοποιούνται ως ένα όπλο αθέμιτου συναγωνισμού. Όλα αυτά τα θυμόμαστε πολύ καλά από την κατάσταση με τον Αγωγό Nord Stream2”, δήλωσε ο Ρώσος γερουσιαστής Κωνσταντίν Κοσατσώφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της ρωσικής ΄Ανω Βουλής.

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

loading...