Αλλάζουν όλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Παύει να μετράει «διπλό» το εκτός έδρας γκολ

Kοσμογονική αλλαγή ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς στη συνάντηση των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, αποφασίστηκε να προταθεί στην UEFA να καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της.

Σημειώνεται ότι αυτό ισχύει στις διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής όπου μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων ασχέτως με το αν μπήκαν εκτός έδας περισσότερα γκολ από μια ομάδα.

Πρόκειται φυσικά για έναν κανονισμό με πολλά χρόνια ισχύος τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League, αλλά και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, ο οποίος και έχει κρίνει χιλιάδες προκρίσεις στο παρελθόν.

Μετά από πολλές εισηγήσεις τα τελευταία χρόνια, οι κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης, με προεξάρχοντα τον Μουρίνιο, συμβούλευσαν την UEFA, πως έχει έρθει η ώρα για αυτή τη μεγάλη αλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι με το εκτός έδρας γκολ, σε παιχνίδια μέσα-έξω για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα με τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, προκρινόταν ακόμη και σε περίπτωση ίδιων αποτελεσμάτων και διαφοράς στα τέρματα.

Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δημιουργούσε πολλά προβλήματα στις προκρίσεις καθώς πάντα βόλευε τις αμυντικογενείς ομάδες οι οποίες παίζοντας με αντεπιθέσεις επιτύγχαναν ένα γκολ το οποίο μετά το υπερασπιζόντουσαν όλοι πίσω από την μπάλα.

Τώρα πλέον δεν θα παίζει ιδιαίτερη σημασία στη συνολική διαφορά τερμάτων και θα αναγκαστούν να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα το είχε ξεκινήσει το 2015 ο Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος ζητούσε την κατάργηση του «διπλού» γκολ καθώς θεωρούσε ότι πάντα ευνοούνταν ο πιο τυχερός και ο πιο οπορτουνιστής.

loading...