Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα

Η Μόσχα είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Αθήνα, ανεξαρτήτως της πολιτικής κατάστασης, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε έτοιμοι να εδραιώσουμε περαιτέρω εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, δίχως να επηρεάζεται από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ εγκαινίασε έκθεση για τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στο κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών.


«Οι εποχές μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε πολύ υψηλά το γεγονός ότι οι δεσμοί μας ουσιαστικά δεν μπορούν να επηρεαστούν από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων και παραμένουν ένα σημαντικό στοιχείο της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη» σημείωσε ακόμη ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών.


Ευχάριστη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, που ήταν εξ ολοκλήρου στα ρωσικά, γλώσσα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση.

Η τοποθέτηση Λαβρόφ έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών της Μόσχας ότι η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα πριν από δύο μήνες ήταν αποτέλεσμα ξένων πιέσεων στην ελληνική διπλωματία.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]