Νέος καταπέλτης κατά Βαρθολομαίου: Κάνε πρώτα ιεραποστολή στην χώρα σου πριν διδάξεις τους Ουκρανούς Επισκόπους

Στο απόσπασμα έχει στήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον σφυροκοπάει καθημερινά. Σήμερα του πρότεινε να κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία πριν διδάξει τους Ουκρανούς Επισκόπους!

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Vasily Anisimov πρότεινε ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης να κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία, όπου βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Πες μας πρώτα πώς εκχριστιανίζεις τους πατριώτες σου στην Τουρκία, προτού διδάξεις τους Ουκρανούς επισκόπους να φέρουν στην πίστη έναν λαό που έχει βγει από ένα αθεϊστικό ζυγό 70 χρόνων”, ανέφερε ο Ανσίμοφ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ , εκπρόσωπος του πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ο οποίος είπε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν είχε το δικαίωμα να απαιτήσει από την Κωνσταντινούπολη οι Έξαρχοι που ήρθαν για να προετοιμάσουν τη χώρα για αυτοκεφαλία να εγκαταλείψουν από την Ουκρανία.

«Το φάντασμα του κομμουνισμού κάποτε έσπασε την Ευρώπη και τώρα τα φαντάσματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι σημερινοί επισκόποι της Κωνσταντινούπολης, κακόμοιροι, ψάχνουν για κάποιον που να τους φροντίζει και να τους τροφοδοτεί”, ανέφερε ο Ανσίμοφ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αποκάλεσε την πρόθεση της Κωνσταντινούπολης να εκδώσει έναν τόμο για την Ουκρανία «παρεμβατική μητρότητα”: η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης «ξαφνικά θυμήθηκε ότι ήταν μητέρα πριν από 300 χρόνια”, ανέφερε.

Ιλαρίων: Η Ρωσική Εκκλησία δεν πρέπει να φοβάται την απομόνωση

Στο μεταξύ το Πατριαρχείο Μόσχας δεν πρέπει να φοβάται την απομόνωση από άλλες τοπικές εκκλησίες λόγω μη αποδοχής της πιθανής αυτοκέφαλης σθέσης των ουκρανών σχισματικών, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του Συνδέσμου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

«Εάν η Κωνσταντινούπολη συνεχίσει τις αντικανονικές της ενέργειες, θα βρεθεί έξω από τον κανονικό χώρο, εκτός από την κατανόηση του εκκλησιαστικού συστήματος που χαρακτηρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σε συνέντευξή του δημοσίευσε την Πέμπτη η εφημερίδα Izvestia.

Είπε ότι είχε μιλήσει πρόσφατα με πολλούς επικεφαλής Ορθοδόξων Εκκλησιών και μπορεί να καταθέσει ότι ο Ορθόδοξος κόσμος έχει μια κοινή αντίληψη ότι το σχίσμα στην Ουκρανία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τις κανονικές μεθόδους.

«Η πρόθεση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να δημιουργήσει μια αυτοκέφαλη εκκλησία με την ένωση των σχισματικών σε μια δομή χωρίς να μετανοήσουν την αμαρτία του σχίσματος, αγνοώντας πλήρως την κανονική Εκκλησία που υπάρχει στην Ουκρανία, έρχεται σε αντίθεση με τους  κανόνες, δεν είναι μια μέθοδος θεραπείας του σχίσματος, αλλά το νομιμοποιεί «, είπε.

«Όλες οι τοπικές Εκκλησίες συνειδητοποιούν ότι η νομιμοποίηση του σχίσματος, αν συμβεί, δεν θα το κάνει κανονικό και δεν θα εισέλθουν στην κοινωνία με τη δομή που αποτελείται από τους σχισματικούς”, δήλωσε.

loading...

2 thoughts on “Νέος καταπέλτης κατά Βαρθολομαίου: Κάνε πρώτα ιεραποστολή στην χώρα σου πριν διδάξεις τους Ουκρανούς Επισκόπους

  1. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΣΥΝΕΛΘΕ ΞΥΠΝΑ ΑΣΕ ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΧΙΣΘΕΙ Η ΟΡΘΟΘΟΞΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΜ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΨΕΥΤΟΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΙΝΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΥΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΕΝΕΝΤΥ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΑ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΚΤΕΣ ΣΥΝΕΛΘΕ ΑΛΛΑΞΕ ΔΙ ΥΜΑΣ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΝ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙ.ΚΑΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΜΩΝ ΟΥΧ ΩΣ Ο ΕΞΟΥΣΙΑΖΩΝ ΑΛΛ ΩΣ Ο ΔΙΑΚΟΝΩΝ. ΦΤΑΝΟΥΜ ΠΙΑ ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ.

  2. Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, τον Ιερώνυμο όμως και τον Βαρθολομαίο δεν τους ''πάω'' καθόλου.
    Ίσως αυτούς να τους ''πάει'' ο διεθνισμός (παγκοσμοποίηση), η οποία ''πάει'' και τον Πάπα.

Comments are closed.