Ο διάβολος και η μαγεία:Πώς η ζημιά γίνεται κέρδος;


Σε λύπησε ο διάβολος όταν σου αφήρεσε τα χρήματα; Λύπησέ τον και σύ, μην του δώσης ευχαρίστησι.

Αν έλθης σε μάντεις, ευχαρίστησες το διάβολο. Αν ευχαριστήσης το Θεό, έδωσες στο διάβολο το θανάσιμο κτύπημα. Και πρόσεχε τι γίνεται. Ούτε τα χρήματα θα βρης, αν έλθης στους μάντεις, διότι δεν είναι στο χέρι εκείνων να γνωρίζουν – αν και κάπου είπαν και επέτυχαν.


Και την ψυχή σου ακόμη χάνεις και από τους αδελφούς σου θα χλευασθής, και πάλι αυτά κακώς θα τα χάσης. Διότι ο διάβολος γνωρίζοντας ότι δεν υποφέρεις τη ζημία, αλλά για τα χρήματα αρνείσαι και το Θεό σου, πάλι σου δίνει χρήματα για να μπορέσει, πάλι, να σε εξαπατήση και να σε απομακρύνη από το Θεό.

Και αν ακόμη συμβή να πουν κάτι οι μάντεις, μη θαυμάζετε. Ασώματος είναι ο διάβολος. Αυτός οπλίζει τους ληστές αυτούς, διότι αυτά δεν γίνονται χωρίς το διάβολο. Εάν, λοιπόν, οπλίζη αυτούς, γνωρίζει και που συγκεντρώνονται τα χρήματα. Δεν αγνοεί τους υπηρέτες του. Δεν είναι, όμως, αυτό παράξενο.

Αν δη ότι στενοχωριέσαι με τη ζημία, προσθέτει και άλλη. Αν δη ότι δεν της δίνεις σημασία και ότι την περιφρονείς, θ’ απομακρυνθή από το δρόμο αυτό. Διότι όπως εμείς διαθέτουμε στους εχθρούς, εκείνα με τα οποία τους προκαλούμε λύπη, και αν δούμε ότι δε λυπούνται, απομακρυνόμαστε στη συνέχεια, έτσι ενεργεί και ο διάβολος.

Δε βλέπεις εκείνους που πλέουν στη θάλασσα, όταν γίνεται τρικυμία, ότι δε φροντίζουν για τα χρήματα, αλλά και όλη την περιουσία τους τη ρίχνουν στη θάλασσα, όταν γίνεται τρικυμία; Τι λες άνθρωπε; Συμπράττεις με την τρικυμία και το ναυάγιο; Πριν το κύμα αφαιρέση τον πλούτο σου, εσύ κάνεις αυτό με τα δικά σου χέρια; Γιατί πριν από το ναυάγιο περιβάλλεις τον εαυτό σου με ναυάγιο;

Αλλά αυτά θα πη άνθρωπος, που ζη στα χωράφια και δε γνωρίζει τους κινδύνους στη θάλασσα. Ο ναυτικός, λοιπόν, ο οποίος γνωρίζει καλά, τι κάνει τη γαλήνη και τι προξενεί τους κινδύνους στη θάλασσα, θα περιγελάση εκείνον, που λέει αυτά, διότι, γι’ αυτό τα ρίχνω θα πη, για να μη γίνη τρικυμία.

Έτσι κι εκείνος που γνωρίζει τα πράγματα και τους κινδύνους στη ζωή, όταν δη ότι αναμένεται τρικυμία και ότι τα πνευματικά όντα της πονηρίας θέλουν να προκαλέσουν ναυάγιο, ρίχνει και τα υπόλοιπα χρήματά του. Έγινε κλοπή; Εσύ κάνε ελεημοσύνη και ελαφρύνεις το πλοίο. Άρπαξαν οι ληστές; Εσύ δώσε τα υπόλοιπα στο Χριστό. Έτσι θα παρηγορήσης και τη φτώχεια στους πρώτους. Ελάφρυνε το πλοίο, μη κρατάς τα υπόλοιπα για να μην πλημμυρίση το πλοίο. (Α΄ Θεσσαλονικείς, Γ΄ ΕΠΕ 22, 416-423. PG 62, 413-414)

«Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ» ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΥΠΟ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Έκδοσις: Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου, Νέα Σκήτη Αγίου Όρους
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΖΑΓΚΛΑΡΑS-MAD DOG ΓΡΑΦΕΙ
  Η ΠΑΤΡΙΝΙΑ
  Ο ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗS ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΜΑΝΑΔΕΣ
  ΚΑΙ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΡΕΙS ΓΡΑΦΟΥΝ
  ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ

  ΡΑΜΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαρηκα πολυ Πολυδωρος...ξερουμε...
  ολοι μας εχουμε καταλαβει τι παιζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΚΛΙΝΓΚ ΓΚΛΙΝΚΓ ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΚΡΕΜΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ ΤΥΠΟΣ! Α ΝΑΙΙ? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? Ε ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΕΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΧΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΥΛΩΣΕΙ ΞΑΝΑ!! ΩΩ ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΗΔΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ε? Ε ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΡΧΙΔΟΚΩΛΑΤΟ!!! ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΑΑΑΑΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΖΑΓΚΛΑΡΟ-ΠΑΤΕΡΑΚΗ!!!

   Διαγραφή
 3. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ // Ο ΕΥΤΑΞΙΑΣ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ
  ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  Ανώνυμος14 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:17 μ.μ.
  ΑΜΑ Ο...ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ "ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΤΗΣ..."ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε." ΚΑΙ Ο..."ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ" ΤΗΣ..."ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ" ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ..."ΚΟΥΜΑΣΙΑ", ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ..."ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΜΑΣ...

  ΜΑ ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ..."ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ" ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ..."ΘΕΟΥ", ΤΟΥ..."ΧΡΙΣΤΟΥ", ΤΗΣ..."ΠΑΝΑΓΙΑΣ", ΤΟΥ... "ΟΣΙΟΥ" ΝΙΚΑΝΩΡΑ, ΤΟΥ..."ΑΗ" ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ, ΤΟΥ..."ΑΓΙΟΥ" ΕΥΛΑΜΠΙΟΥ, ΤΟΥ..."ΑΒΡΑΑΜ", ΤΟΥ..."ΙΣΑΑΚ"...?

  ..."ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ" ΑΥΤΟΙ,..."ΛΟΥΓΚΡΕΣ" ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ,..."ΜΑΥΡΟΨΥΧΟΣ" Ο ΠΑΠΑΣ,..."ΠΑΙΔΟΓΑΜΙΑΔΕΣ" ΟΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ Ο..."ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΥΤΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ..."ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ...ΑΓΑΠΗΣ"...

  ...ΔΕΝ ΛΕΩ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ..."ΠΑΜΕ", ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ..."ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΝ"...

  ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  Απάντηση
  Απαντήσεις

  Ανώνυμος14 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:22 μ.μ.
  ΠΟΙΑ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΕ ΑΛΗΤΗ
  Η ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ? ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΕΞΩ
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΦΤΟΥ ΣΟΥ
  ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΕ ΑΡΡΩΣΤΕ


  Ανώνυμος14 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:31 μ.μ.
  ΑΥΤΟΙ 10:22 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ Μ.Κ.Ο ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΚΑΛΟΠ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ


  Ανώνυμος14 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:09 μ.μ.
  ΔΗΛΑΔΗ..."ΑΝΩΝΥΜΕ" 10.31μ.μ.,

  Ο "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ" ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΙΟΣ, ΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ", ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ..."ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ" ?

  ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ" ? ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ "ΥΠΟΤΑΓΗ" ΣΤΗΝ..."ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ". ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.

  ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΡΑΣΟΦΟΡΙΑ" ΠΟΥ ΤΙΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ..."ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ?

  ΑΝΤΕ ΡΕ..."ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ..."ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ", ΕΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ...

  ΕΥΤΑΞΙΑΣ --- http://www.ksipnistere.com/2018/09/blog-post_300.html#comment-form

  ΑπάντησηΔιαγραφή