Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

-Η προσπάθεια αυτή άρχισε σταδιακά μετά την μεταπολίτευση και έγινε ανοικτή διαμάχη μεταξύ Κράτους και Εκκλησισς, όταν οι λεγόμενοι προοδευτικοί της χώρας μας πλέρια ανήλθαν στην πολιτική εξουσία. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε από όλες τις Κυβερνήσεις της χώρας μας, άλλες έμμεσα και άλλες άμεσα.

-Σήμερα! Δυστυχώς και! η Κυβέρνηση αυτή, μεθοδεύει την αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων διαμέσου της Παιδείας, κόντρα στις επιθυμίες των Ελλήνων-γονέων, διότι λόγω ιδεοληψίας πιστεύουν, λαθεμένα βέβαια, ότι η θρησκεία μας είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο στα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης. Έφθασαν μάλιστα σε τέτοιο σημείο κακοποιήσεως των θρησκευτικών βιβλίων, ώστε μερίδα γονέων, αγανακτισμένοι να επιστρέψουν τα βιβλία των θρησκευτικών στην διεύθυνση του Σχολείου των. Δυστυχώς! ο εχθρός του Ελληνικού Έθνους είναι εντός πλέον των πυλών.
-Παρακαλώ, ας κάνουμε μια στοιχειώδη αναδρομή ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν δίκαιο, από την προοδευτική αυτή παράνοια του Αμοραλισμού της Κυβέρνησης:
-Στον Επιτάφιο του Περικλέους, δίδεται ο ορισμός της Δημοκρατίας ότι, το πολίτευμα μας λέγεται Δημοκρατία, επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο λαός (και όνομα μεν δια τομή εν ολίγοις αλλ’ ες πλείονες οικείν Δημοκρατία κέκληται). Πώς λοιπόν ερωτώ ο Υπουργός Παιδείας μας, τολμά να πείσει ότι, υπηρετεί την Δημοκρατία, όταν επιμένει κόντρα στην θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, να εξαλείψει την χριστιανική πίστη, από το μέλλον των Ελλήνων, που είναι η νεολαία μας;
    – Ενθυμούμαι στο παρελθόν, δήλωση προοδευτικού Υπουργού Δικαιοσύνης, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδος της 26 Ιουν. 2000, να δηλώνει: «…και 9 εκατομμύρια υπογραφές να φέρουν θα υποστηρίξουμε τον ένα που δεν υπέγραψε…». Εάν λοιπόν και ο σημερινός Υπουργός πιστεύει σε τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο ενασκήσεως της εξουσίας, λόγω προσωπικής του ιδεοληψίας, κατά την γνώμη μου, να δώσει άλλο ορισμό της Δημοκρατίας, διαφορετικό από αυτόν που έδωσε ο Περικλής στον Επιτάφιο.
-Ας δούμε γιατί ο σοφός Ελληνικός Λαός ακόμη και σήμερα, παρά την προσπάθεια των προοδευτικών Κυβερνήσεων της χώρας μας, περί του αντιθέτου, παραμένει πιστός στην χριστιανική του πίστη ·
– Η θρησκεία μας ποτέ στην Ιστορία, δεν απετέλεσε τροχοπέδη στην πρόοδο και την εξέλιξη της πατρίδος μας, ούτε και της Ανθρωπότητος. Μην στηριζόμεθα σε μεμονωμένα περιστατικά της Ιστορίας  και προσπαθούμε με αυτά να μειώσουμε την προσφορά της Εκκλησίας μας στην ανθρωπότητα. Εξουσίες οι οποίες πίστεψαν ότι, θα φέρουν τον πολιτισμό και την πρόοδο με την εξάλειψη της θρησκείας της αγάπης από τους Λαό τους, το μόνο που πέτυχαν ήταν, να πάνε τις χώρες τους τόσα χρόνια πίσω, όσα χρόνια είχαν την εξουσία χωρίς την θρησκευτική πίστη και αγωγή.
– Είπε ο ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΑΪΝΣΤΑΪΝ: «… Η Επιστήμη χωρίς θρησκεία είναι χωλή…» και «φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινή μας επικοινωνία. Διότι! τότε ο Κόσμος θα αποκτήσει μια γενιά Ηλιθίων…».
– Γνωρίζουμε από την Ελληνική Ιστορία πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Επίσης! γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο συνέβαλε η εκκλησία μας, στην αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους και στην διατήρηση της Εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων. Τέλος! γνωρίζουμε ότι η θρησκεία μας διδάσκει ηθικές αξίες, ανθρώπινες σχέσεις και αγάπη προς τον πλησίον μας, ας μας πουν λοιπόν οι αρνητές της προσφοράς αυτής, με ποια αναστολή, θα σταθούν, θα ομονοήσουν και θα επιβιώσουν στο μέλλον κοινωνίες, χωρίς τα χαρακτηριστικά και απαραίτητα αυτά συνθετικά στοιχεία μιας κοινωνίας, που θέλει να διαιωνίσει το γένος της;
– Δεν μπορούμε επίσης, ν’ αγνοήσουμε την αδήριτο σχέση Ελληνικού και Ορθοδοξίας, που χρονολογείται εδώ και 2.000 χρόνια. Πρέπει κάποτε να το καταλάβουν και κάποιοι Έλληνες διανοούμενοι, χρησιμοποιούντες τον επιστημονικό τους εξοπλισμό, που θέλουν να μεταβάλουν την υπάρχουσα ταύτιση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Αυτό είναι μέγα λάθος. Δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί στο Σχολείο ο Δημητράκης πρέπει να μάθει θρησκειολογία των Εθνών, και όχι Χριστιανισμό πρώτα, που είναι η θρησκεία του Ελληνικού Έθνους, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Ας βγει λοιπόν κάποιος επαΐων του Υπουργείου Παιδείας να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό που ανησυχεί, τον λόγο μια και έχουμε Δημοκρατία στη χώρα;
– Όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων τον χριστιανισμό, εξέφραζε αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν οι Έλληνες, να οριστικοποιήσουν τον θάνατο των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ΕΝΟΣ, μοναδικού και αληθινού θεού. Έτσι! το χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με την Ελληνική Σοφία, που βρισκόνταν τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες σε παρακμή. Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης εδημιούργησε ένα πολιτισμό που διαρκεί μέχρι σήμερα και καλείται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Ενώθηκε λοιπόν η αρχαιοελληνική σοφία του Αρίστου και τελείου, με την χριστιανική του Εναρέτου και της Αγάπης.
– Ακόμη! ο Ε. Παπανούτσος, ο παρεξηγημένος αυτός παιδαγωγός και φιλόσοφος, ομιλών στη Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διακήρυξε ότι «… ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι μαζί ζυμωμένα».
– Ο τέως Υπουργός των Η.Π.Α. Χένρυ Κίσσινγκερ, ο σύγχρονος Μέττερνιχ της Ευρώπης, ομιλών το 1994 εις την Ουάσινγκτον κατά την βράβευσή του, από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ άλλων έκαμε όπως γνωρίζετε την καταπληκτική δήλωση: «….Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτιστικές του ρίζες, δηλαδή να τον πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα ν’ αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο».
– Αφού λοιπόν από τα παραπάνω στοιχειώδη αναφερθέντα εξάγεται το συμπέρασμα ότι, η ταύτιση του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας, αποτελεί θετικό και ωφέλιμο στοιχείο και κεντρικό άξονα πολιτιστικής, κοινωνικής και εθνικής κυρίως συνοχής, εγείρεται το ερώτημα πώς πρέπει να ενεργήσουμε, να κατεδαφίσουμε, ν’ αποσυνδέσουμε και να διαλύσουμε αυτό τον Εθνικό δεσμό, που αποδεικνύει την εθνική μας ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας; ή αντιθέτως να ενισχύσουμε, να τονώσουμε και να ενθαρρύνουμε τον υπάρχοντα αυτόν δεσμόν μεταξύ Ελληνισμού και ορθοδοξίας.
– Η πρόοδος των Λαών δεν επιτυγχάνεται με επαναστάσεις και καταστρατηγήσεις αρχών δογμάτων και ιδεών, αλλά με την στήριξη στις ιδέες και στις αρχές των προγόνων μας, βελτιώνοντας και προσαρμόζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα τους, στις νέες εξελίξεις και ανακαλύψεις της επιστήμης, χωρίς να παρεκκλίνουμε από αρχές και αξίες της ανθρώπινης ζωής, οι οποίες καταξιώθηκαν ως δόγματα, στο πέρασμα του χρόνου ·
– Τέλος! έχω την γνώμη ότι ο Έλληνας πρέπει να επανέλθει και να παραμείνει στις Ρίζες του, εάν θέλει ο Ελληνισμός να έχει μέλλον, στην γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του, που επεξετάθηκε όχι γιατί καταπίεζε, αλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη σχετική ελευθερία, αντέτεινε την θεία, την απόλυτη Ελευθερία.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

loading...

7 thoughts on “Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

  1. Οι μονοι που αποχριστιανοποιηθηκαν στην Ελλαδα
    ειναι μια κουστωδια απο δεκαπεντε αμορφωτα γεροντια με γκλιτσες βλαχανδερα απολειφαδια τουρκομογγολων σπορες και πεντε εξι τρελοκαμπερες που εμειναν εδω και παριστανουν μαζι με τον φυλακισμενο γυφτο τους δωδεκαθεους που και αυτο το εχουν σαν κουρτινα να μη φαινεται
    η σατανολατρια τους

  2. ΕΥΓΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ !!!
    ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΕΙΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ-ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΘΕΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ.

  3. Η ΓΗ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΠΗΔΩΝΤΕΣ ΔΥΣΜΟΡΦΟΙ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΙ ΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΣ ΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ HAIFA ISRAEL ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΣΘΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΡΗΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΖΕΟ ΤΟΥ Κου ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΖΕΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ….ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ..

  4. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2018 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΑ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ
    ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΑ
    ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ

  5. Σιχαμερά σχόλια από αδέσποτα ζαγάρια.

    Η γη δεν γυρίζει ανάποδα και αμετάκλητα πορευεται η απάτη της απάνθρωπης
    εβραϊκής αίρεσης του χριστιανισμού προς εξαφάνιση, όπως ακριβώς και
    στις ανεπτυγμένες χώρες της βόρειας Ευρώπης.

    Να βαφτίζοντε τα παιδιά στην ηληκία των 18 ετών, για να δούμε πόσοι είστε καρνάβαλοι.

    Ο λαός σας γράφει στα αρχίδια του, είστε το 0,5% αλλά σαν άδειοι τενεκέδες
    κάνετε πολύ φασαρία, εβραϊκά γυφτάκια, στην πατρίδα σας το ισραήλ να πάτε.

  6. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΗΣ ΑΝΘΡΟΠΟΤΗΤΟΣΟΙ ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΡΩΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΒΟΗΘΑΝΕ

  7. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο
    ΘΕΟΣ

Comments are closed.