Σοφία Σακοράφα “Δεν έχετε άλλοθι. Μην ελπίζετε σε καμία επιείκεια”.

“Δεν έχετε άλλοθι για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε. Μην ελπίζετε σε επιείκεια την ώρα της πολιτικής και ιστορικής κρίσης” είπε στον Αλέξη Τσίπρα η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, όταν πήρε το λόγο στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού για “Το μέλλον της Ευρώπης” .Απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα η Σοφία Σακοράφα του υπενθύμισε: «Εκλεγήκαμε και οι δύο καταγγέλλοντας αυτές τις πολιτικές γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά ότι είναι ανθρωποκτόνες και καταστροφικές για τη χώρα”. Πολιτικές από τις οποίες ο ίδιος ωστόσο υποχώρησε, όπως του είπε, λέγοντας: “Εσείς όμως τις βαφτίσατε «σωτηρία» και τις εφαρμόζετε πιστά, ενώ γνωρίζαμε πολύ καλά και οι δύο ποιές εναλλακτικές έπρεπε και μπορούσατε να εφαρμόσετε».

Αντικρούοντας την περιγραφή του Έλληνα Πρωθυπουργού, που παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο μια μαγική εικόνα για την Ελλάδα, τόνισε ότι το πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας ποδοπάτησε την αξιοπρέπεια του λαού, ενώ η χώρα κατέληξε «καθημαγμένη από τους “σωτήρες” της».

Η Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Μακεδονίας. Με ευθύ υπαινιγμό για τη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι «οι ταγοί της, υπάκουοι και πρόθυμοι, είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν την ιστορία της καθ΄ υπαγόρευσιν».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης

Περιγράψατε το μέλλον μιας Ευρώπης της Ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ευημερίας των λαών όπως την οραματιστήκαμε.

Όμως, ερήμην των λαών και της δημοκρατίας, εφαρμόζονται πολιτικές που περιφρονούν αυτές τις αξίες, θρέφουν την άκρα δεξιά και αναβιώνουν τον φασισμό.

Επαίρεστε για όσα πετύχατε με το πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας, ότι προστατέψατε ευάλωτες ομάδες, αλλά ξεχάσατε να μας πείτε ότι ανάλγητα κόψατε ακόμα και συντάξεις χηρείας…

Ο λαός με ποδοπατημένη αξιοπρέπεια, στα όρια επιβίωσης.

Η χώρα καθημαγμένη από τους «σωτήρες» της, διώχνει μετανάστες τα σπουδαγμένα μυαλά της.

Και οι ταγοί της, υπάκουοι και πρόθυμοι, έτοιμοι να ξαναγράψουν την ιστορία της καθ΄ υπαγόρευσιν.

Αυτό είναι το διαμορφωμένο μέλλον της Ελλάδας στη σημερινή Ευρώπη.

Πάνω σε αυτό το παρόν, ποιό μέλλον σχεδιάζετε;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκλεγήκαμε και οι δύο καταγγέλλοντας αυτές τις πολιτικές γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά ότι είναι ανθρωποκτόνες και καταστροφικές για τη χώρα.

Εσείς όμως τις βαφτίσατε «σωτηρία» και τις εφαρμόζετε πιστά, ενώ γνωρίζαμε πολύ καλά και οι δύο ποιές εναλλακτικές έπρεπε και μπορούσατε να εφαρμόσετε.

Δεν έχετε άλλοθι.

Μην ελπίζετε σε καμία επιείκεια όταν έρθει ηώρα τόσο της πολιτικής όσο και της ιστορικής σας κρίσης.

loading...