Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Της Λέττας Καλαμαρά ..

Βαδίζοντας στην τελευταία χρονιά της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα η πολιτική μας ιστορία τον εντάσσει στο πάνθεον των μεγάλων ηγετών από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη μέχρι τον ΓΑΠ, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι συνέβαλαν από το 1981 μέχρι το 2018, 39 χρόνια ή μία ολόκληρη γενιά στη σημερινή κατάντια της Ελλάδας.
Ένα Κράτος που δέχτηκε έναν οχετό χρημάτων από την ΕΟΚ μέχρι την Ε.Ε. και δανείστηκε από κάθε λογής διεθνή τοκογλύφο για να αργοπεθαίνει σήμερα με τη διαχρονική κάστα καθεστωτικών να χαμογελάει. Μέσα σε έναν οχετό επίσης πολιτικών και κοινωνικών εγκλημάτων στη βρώμικη Μεταπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας ξεχώρισε όλων με την μεγάλη προσφορά του στην Ελλάδα με το ξερίζωμα δύο αιώνιων αξιωμάτων που κανείς δεν είχε αμφισβητήσει στη ζωή μας.


Η πρώτη μεγάλη προσφορά του Αλέξη Τσίπρα στον οποίον πρέπει να είναι ευγνώμων η παγκόσμια κοινότητα και κυρίως οι δυτικές κοινωνίες είναι η απόδειξη της πλήρους αδιαφορίας ενός δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη προς το λαό του κατά την άσκηση της εξουσίας καθώς και η πλήρη απαξίωση της βούλησης του λαού στη διακυβέρνηση μίας χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το επαίσχυντο δημοψήφισμα του 2015, τα capital controls, το διεγραμμένο ΕΝΦΙΑ, τα καταργημένα διόδια, το 3οΜνημόνιο, τα συλλαλητήρια για τη χαμένη Μακεδονία, το δολοφονικό Μάτι και κυρίως μέσα από κάθε καθημερινή πολιτική απόφασή του απέδειξε ότι στη σύγχρονη δημοκρατία ο κυρίαρχος λαός είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με μηδενική πολιτική αξία.
Είναι πλέον αξίωμα ότι ο ελληνικός λαός δεν παίζει κανέναν ρόλο στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και όλων των προηγουμένων ασφαλώς, ενώ και για την ημέρα των εκλογών απαιτείται ξεχωριστή συζήτηση κατά πόσο αποφασίζει ο λαός ή σύρεται αλυσσοδεμένος σε ένα κακόγουστο πολιτικό και κοινωνικό θέατρο.


Η δεύτερη μεγάλη προσφορά του Αλέξη Τσίπρα είναι η διάλυση ενός μύθου που κυριάρχησε επί δεκαετίες πολύ πρίν γεννηθούμε περί του κοινωνικού προσώπου της αριστερής ιδεολογίας στην άσκηση της εξουσίας. Ένας μετα-εμφυλιακός μύθος που κράτησε μέχρι το 2015 όταν η ριζοσπαστική Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα ασκώντας την εξουσία στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να παραμείνει σε αυτή το περισσότερο δυνατό και να ενισχύσει το καθεστώς της μεταλλάχθηκε σε ένα σκληρό Μνημονιακό κόμμα, κακόγουστης αμερικανικής παραλλαγής του βαθέως Κράτους που λυσσομανά όταν χάνει και απελευθέρωσε σωρεία κακούργων προστατεύοντας παράλληλα μία όζουσα κάστα εγκληματιών καπνού, πετρελαίου και ναρκωτικών.


Αν έπρεπε να στήσουμε ένα άγαλμα για την προσφορά του Αλέξη Τσίπρα, την παραδομένη Μακεδονία, τα 100 ή παραπάνω δισεκατομμύρια ευρώ που χρέωσε τους απογόνους μας και το εθνικό μας χρέος μέχρι το 2060 εις το όφελος των “the Rothschilds, the Rockfellers, the Morgans, the DuPonts, the Angellis, the Thyssens and the Krupps” και άλλων ευυπόληπτων οικογενειών, αυτό το άγαλμα θα έπρεπε να γράφει Αλέξης Τσίπρας «Ο ηγέτης που διέλυσε το μύθο του Κυρίαρχου Λαού και της Αριστεράς».


Σε ευχαριστούμε
Αλέξη Τσίπρα,
γνήσιο τέκνο της ελληνικής δικτατορίας του Χένρι Κίσινγκερ.
Σε ευχαριστούμε Όλγα, των Παρισίων, γνήσιο τέκνο του ανθελληνισμού…
Σε ευχαριστούμε “Πάτερ” Πολύκαρπε, γνήσιο τέκνο του διαμελισμού…

loading...

1 thought on “Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  1. ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ…???/

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,,,,

    ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….

    ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ…

Comments are closed.