Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ…

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ





Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος


Οι σημερινοί Έλληνες έχουν καταντήσει να είναι ένας λαός που κανένας δεν τον ρωτάει ποτέ για τίποτα (ενώ ακόμη και αν τον ρωτήσει όπως με…

το δημοψήφισμα του 2015 δεν τον υπολογίζει καθόλου), γνωρίζοντας πως δεν θα αντιδράσει σε ότι και αν του «σερβίρει» – όπως στο θέμα της υπογραφής του PSI και πρόσφατα στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Αρκετοί ισχυρίζονται πως όταν ξεχνάει κανείς την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει – κάτι που είναι φυσικά καταστροφικό, όταν πρόκειται για ένα βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε εν αγνοία και εις βάρος των Ελλήνων.
 Ενός λαού που κανένας δεν τον ρωτάει ποτέ για τίποτα (ενώ ακόμη και αν τον ρωτήσει όπως με το δημοψήφισμα του 2015 δεν τον υπολογίζει καθόλου), γνωρίζοντας πως δεν θα αντιδράσει σε ότι και αν του «σερβίρει» – όπως στο θέμα της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στην υπογραφή του PSI και πρόσφατα στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Έτσι φτάσαμε στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο που αποτελεί μεγάλη ντροπή για τους Έλληνες 
(α) να κερδίζουν ξανά στις δημοσκοπήσεις τα τρία κόμματα που πρόδωσαν την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ουσιαστικά έχει καταλάβει το ΣΥΡΙΖΑ και 
(β) τα Σκόπια να κάνουν δημοψήφισμα για το όνομα της Μακεδονίας, τη γλώσσα και την ιθαγένεια που τους παραχώρησε αυθαίρετα η κυβέρνηση – ενώ στους Έλληνες να μην επιτρέπεται, να μην τους ρωτάει κανείς, παρά το ότι χάνουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, με αποτέλεσμα όλες οι επόμενες γενιές να πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα.
Όσον αφορά τώρα το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε το 2011 στις πλάτες των Ελλήνων, υπενθυμίζω πως η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε στις 11.11.2012, ως συνέχεια της ανακοίνωσης της παραίτησης του έως τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου – με τη συμφωνία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. 
Η κυβέρνηση αυτή, η οποία θεωρήθηκε μεταβατική με αποστολή το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των Ελλήνων, ενώ συμμετείχαν 25 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, 6 της ΝΔ και 4 του ΛΑΟΣ (τα ονόματα τους εδώ) που συνεχίζουν σήμερα να πολιτεύονται (!), απέβλεπε 
(α) στην επίτευξη των στόχων που προέβλεπαν οι συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011, 
(β) στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδεόταν με τις αποφάσεις αυτές και (γ) στη διεξαγωγή εκλογών, μετά την ολοκλήρωση της δολοφονίας της Ελλάδας.
Στη συνέχεια, το Μάρτιο του 2012, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη, αλλά και η πιο αποτυχημένη (για τους ιθαγενείς) αναδιάρθρωση χρέους παγκοσμίως – το PSI, με το οποίο διαγράφηκε χρέος 106 δις € αλλά λήφθηκαν νέα δάνεια 130 δις €. 
Εξ αυτών τα 49 δις € δεσμεύθηκαν για την αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών που πληγήκαν από τη διαγραφή – αλλά δεν στηρίχθηκαν ούτε οι φορείς του δημοσίου που υπέστησαν τεράστιες ζημίες, ούτε τα φυσικά πρόσωπα που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους. Τα λάθη που έγιναν με το PSI ήταν δύο και σκόπιμα, όπως τεκμηριώθηκε απόλυτα:
(α) δόθηκε από τους εταίρους χρόνος στις ξένες τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, φορτώνοντας τα στις ελληνικές– οπότε οι ξένοι περιόρισαν στο ελάχιστο τις απώλειες τους καταστρέφοντας το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και
(β) εξαιρέθηκαν από τη διαγραφή τα ομόλογα που κατείχαν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, συνολικού ύψους 56 δις €.
Σε κάθε περίπτωση, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2011 ήταν 367,98 δις €, έχοντας μειωθεί στα τέλη του 2012 λόγω του PSI στα 305,54 δις €, με βάση τον κατωτέρω πίνακα του υπουργείου οικονομικών (κατά μία πολύ σοβαρή γερμανική μελέτη ήταν 356 δις € το 2011 και 304,7 δις € το 2012).






loading...

1 thought on “Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ…

  1. Έτσι φτάσαμε στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο που αποτελεί μεγάλη ντροπή για τους Έλληνες

    … να κερδίζουν ξανά στις δημοσκοπήσεις τα τρία κόμματα που πρόδωσαν την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…Απίστευτο ε?

Comments are closed.