Τι ξέρετε για το δεύτερο φεγγάρι της γης;

Συνηθίζαμε να βλέπουμε μόνο ένα φεγγάρι στον ουρανό, κάτι που δεν ίσχυε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν αυτά ήταν δύο, πριν προλάβει το ένα…να ”δολοφονήσει” το δεύτερο.

Οι επιστήμονες εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβληματίζονταν για το παράξενο σχήμα του φεγγαριού. Η μία του πλευρά κυριαρχείται από το χαμηλό υψόμετρο των πεδιάδων, ενώ το άλλο αποτελείται από ορεινές περιοχές.

Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το φεγγάρι, που όλοι βλέπουμε, είναι ένας ”δολοφόνος”, για αυτό έχει και αυτό το σχήμα!

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ”Nature” η Γη είχε δύο φεγγάρια, κάτι που συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης.

Το δύο φεγγάρια βρίσκονταν πολύ κοντά και είχαν αισθητή διαφορά στο μέγεθος. Το μικρότερο φεγγάρι ήταν ”σταθμευμένο” σε ένα βαρυτικά σταθερό σημείο ανάμεσα στο σύστημα Γης και Σελήνης.

Το βαρυτικό σημείο έγινε ξαφνικά ασταθές, με αποτέλεσμα να παγιδεύσει ότι βρισκόταν σε αυτό. Τα δύο φεγγάρια ήρθαν πιο κοντά και έτσι συγκρούστηκαν.

”Η σύγκρουση έγινε σε σχετικά χαμηλή ταχύτητα, εξαιτίας την ίδιας τροχιάς που μοιράζονταν” ανέφερε ο πλανητικός επιστήμονας Erik Asphaug.

Το μικρότερο και πιο ”αδύναμο” φεγγάρι εξαφανίστηκε, το ”κατάπιε” το ήδη υπάρχον, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει μονάχα το ένα.

loading...

2 thoughts on “Τι ξέρετε για το δεύτερο φεγγάρι της γης;

  1. EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ: ΠΑσχαλης Ομοφυλοφιλος Καμορα, αφου δεν μπορω ουτε θελω να σου το πω δια ζωσης

  2. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ? ΜΕΓΙΣΤΙΑ, ΕΥΤΑΞΙΑ ,ΠΑΤΕΡΑΚΗ ,ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ,ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ( ΔΕΟΝΤΩΣ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ) Μ3 ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΕ ) ΣΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ .ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΨΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ
    ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ( ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΓΗΙΝΑ ΕΤΗ ) ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ( Ψ) ΗΡΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΡΙΜΑΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ,ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 150 € , ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.

Comments are closed.