Τσίπρας προς Μοράλες: Αναγκαίος ο συντονισμός των αριστερών δυνάμεων ανά τον κόσμο

Στην ανάγκη συντονισμού των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο συμφώνησαν – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι κ. Τσίπρας και Μοράλες συζήτησαν για τις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου για το «στρατόπεδο» της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, συμφωνώντας ότι «η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας» και τονίζοντας ότι χρειάζεται συντονισμένη απάντηση απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσκάλεσε τον πρόεδρο της Βολιβίας στην Ελλάδα και εκείνος προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη χώρα του. Ζήτησε επίσης από τον Πρωθυπουργό να στηρίξει την προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, με την πρωτοβουλία που θα λάβει η Βολιβία για τη διενέργεια Συνόδου CELAC (Community of Latin American and Caribbean States)-EU το επόμενο έτος. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε, ώστε να εργαστεί και αυτός για τη διεξαγωγή και την επιτυχία της Συνόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις, «στις οποίες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οφείλουν να αντιμετωπίσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μπουν ξανά στο προσκήνιο τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, κάνοντας αναφορά στις μεταρρυθμίσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη επαναθεμελίωσης των βασικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους και ιδιαιτέρως στο κομμάτι που αφορά την προστασία των πλέον αδυνάμων. Πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση οικονομικής ανάκαμψης και προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης με προστασία των δικαιωμάτων, στήριξη της εργασίας και ουσιαστικό προσανατολισμό σε παραγωγικές επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη συντονισμένης απάντησης απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που τα τελευταία χρόνια κυρίως στην Ευρώπη βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο. Όπως είπε, «η Αριστερά οφείλει να δώσει ξανά πειστικές απαντήσεις και όραμα στα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί και να μην επιτρέπει στην ακροδεξιά να έχει πρόσβαση σε λαϊκά στρώματα προς όφελος του μισαλλόδοξου και βάρβαρου σχεδίου της».

Ανέφερε ακόμη ότι η ιστορία των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και η δυναμική των κοινωνικών κινημάτων στη Λατινική Αμερική, συνιστούν μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Αριστεράς ανά τον κόσμο. Τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αναληφθεί δράση για τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Έβο Μοράλες αφού κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα του, έδωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα «για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τη μεγάλη μάχη που έδωσε και δίνει, απέναντι στους ισχυρούς και τις ελίτ». Ο πρόεδρος της Βολιβίας συμφώνησε με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλο λάθος να αναπαράγουμε διαχωρισμούς εντός της αριστεράς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

loading...

6 thoughts on “Τσίπρας προς Μοράλες: Αναγκαίος ο συντονισμός των αριστερών δυνάμεων ανά τον κόσμο

  1. Για ποιες ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ δυνάμεις μιλάει αυτός ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ,πλην της Β. ΚΟΡΕΑΣ άλλη αριστερή δύναμη δεν υπάρχει , εκτός και νοεί την Ν. ΑΜΕΡΙΚΗ, που εκεί υπάρχει ένας ακταρμάς καθεστώτων το οποίο το καθένα έχει δικό του πρόσημο

  2. ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ….ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.?????….

  3. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ….

    ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΕΦΟΡΙΕΣ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΤΕΛΗ…!!!

    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

    https://www.facebook.com/karagatsi/videos/10213299955436499/

  4. Καλα ετοιμασε τα περικλανιδια σου τσαπελοφαε πουστογερε ο γιατρος ο ρηνο σε περιμενει να του κανεις ενα καλο κλαρινο ….

  5. Ξέρει ο MORALES ότι έκοψες το ΕΚΑΣ από τους μικρο Συνταξιούχους; στο όνομα της προοδευτικής Αριστερας; ξέρει ό ΜΟΡΑΛΕΣ ότι έδωσες στην ΕΛΙΤΤ . χέρι προστασίας για την καταστροφή που έκαναν στη χώρα και τον ξεφτηλισμό των Ελλήνων, από τη δική σου Αριστερά φιλοσοφία,
    Ξέρει αυτός ο αριστερός ότι στη Δημοκρατική Ελλάδα, χάρη στη αριστερή πρόοδο ,
    οι Αυτοκτονίες Συνεχίζονται,
    Ξέρει ο Μοράλες, ότι στην Δημοκρατική Ελλάδα με την Αριστερά φιλοσοφία ΤΟΥ Συριζα,
    βγαίνει στο Σφυρί για ψίχουλα, το σπίτι των φτωχών και όλη περιουσία του Ελληνικού δημοσίου
    Ξερει ο Μοραλες, ότι εδώ η αριστερή κυβέρνηση, ξεπουλάει τα πάντα για να σώσει τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους απατεώνες συνένοχους τους που χρεοκόπησαν τη χώρα,;
    Ξέρει ο Μοράλες, ότι ο Τσίπας εδωσε το όνομα Μακεδονία στο κρατίδιο της σαλάτας των Σκοπίων,
    Αυτά και πολλά άλλα΄΄ εάν δεν τα γνωρίζει , ας έρθει να πάρει μαθήματα, Αριστεράς Προοδευτικής φιλοσοφίας από την Τσιπρα, εμείς θα νοιώθαμε ευτυχείς εάν ο Τσίπρας δεν Ακουμπούσε καθόλου την Αριστερή ιδεολογία, και να μην τον είχαμε Πρωθυπουργό.

Comments are closed.