Όλη η απολογία του κοσμηματοπώλη της Ομόνοιας: Ζητάω συγγνώμη, δεν είχα σκοπό να τον πλήξω

«Έπραξα ότι έπραξα απο αγανάκτηση και πόνο, και για το δράστη νιώθω πόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του, ο κοσμηματοπώλης, που κατηγορείται για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – απαγορευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε, μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος όπου έπεσε νεκρός ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος. Η απολογία του 73χρονου, ο οποίος βρισκόταν από τις 8 χθες το πρωί στα δικαστήρια ολοκληρώθηκε σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα. Μεταξύ άλλων, ο 73χρονος, με την απολογία του στον ανακριτή, ζητά συγγνώμη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς όπως λέει δεν είχε σκοπο να πλήξει τον 33χρονο αλλά να τον φοβίσει για να σταματήσει.

Συγκεκριμένα, ο 73χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρει:

«Αρνούμαι την κατηγορία που μου αποδίδεται. Κατά τις 14.10 – 14.15 άνοιξα την κρυστάλλινη πόρτα του μαγαζιού για να πάρω μια εφημερίδα . Με το τράβηγμα ασφαλίζει η πόρτα , είναι μαγνητική και ανοίγει μόνο με μηχανισμό. Μόνο με μεγάλη φόρα ή πίεση μπορεί να ανπίξει. Το περίπτερο ήταν περίπου στα 5-6 λεπτά. Επιστρέφοντας βλέπω μέσα στο μαγαζί μου στο βάθος έναν νέο άνδρα να ψάχνει και να χτυπάει την ταμειακή μηχανή, να ψάχνει τα συρτάρια για λεφτά.

Δεν είχε καλλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον έβλεπα απέξω. Μου είπε ένας απέξω, «μην μπείτε, κρατάει μαχαίρι» . Είχε γίνει μεγάλος θόρυβος με την είσοδό του στο καταστημα και είχε μαζευτεί κόσμος λόγω της φασαρίας. Ενδεχομένως μπήκε μέσα κλωτσώντας την πόρτα ή με μεγάλη δύναμη. Σπρώχνοντας αφού ακούστηκε θόρυβος. Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι , τον είδα κι εγώ ότι κράταγε μαχαίρι στο χέρι, το είχε σηκώσει και το είδα. Η μηχανή δεν άνοιγε γιατί δεν έχει συρτάρι. Εψαχνε, δεν είδα όμως να βάζει κάτι στην τσέπη του, δεν πρόσεξα να πήρε κάτι.

Όλα γίνανε πολύ γρήγορα. Είχε εγκλωβιστεί, φαίνεται ότι ένιωσε ότι δεν μπορουσε να βγεί, πήρε τον πυροσβεστήρα, τον άρπαξε και βάραγε την πόρτα με τον πυροσβεστήρα. Η πόρτα δεν ανοίγει εύκολα , μονο με κοντρόλ γιατί έχει μαγνήτη. Είναι τρίτη φορά που με κλέβουν. Είναι δύσκολη περιοχή. Δεν κατάφερε να την σπάσει και πήγε μετά στην συρόμενη. Τη συρόμενη κάτω πόρτα , την έσυρε , δεν την έσπασε , είχε σπάσει όμως πρώτα το ένα φύλλο της επάνω βιτρίνας με τον πυροσβεστήρα , αυτό είχε σπάσει εύκολα.

Είχε μαζευτεί κόσμος δεν πρόσεξα ποιοί ήταν. Η εξωτερική βιτρίνα έσπασε απο ενέργειες δικές του. Δε θα έσπαγα εγώ το μαγαζί μου, θα ήταν εκτεθειμένα τα κοσμήματα. Είχε σπάσει πρώτα το μεγάλο συρόμενο δεξιά επάνω και παράλληλα το μεγάλο εξωτερικό του δρόμου. Η εξωτερική τζαμαρία είναι ενιαία, έφυγαν κομμάτια. Την εξωτερική την έσπασε ο δράστης. Είμαι κάθετος σε αυτό. Εγώ δεν έσπασα για κανένα λόγο την βιτρίνα. Μπήκε μετά απο κάτω, σύρθηκε για να βγεί, ενδεχομένως να κόπηκε απο τα τζάμια που ηταν κάτω στη βιτρίνα, υπήρχαν και τζάμια που δνε είχαν πέσει.

Προσπαθώντας να βγεί, εγώ πήγα κοντά στη βιτρίνα, για να τον κρατήσω μέσα στο μαγαζί μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Ο άλλος (συγκατηγορούμενος) ήρθε μόνος του. Δε τον κάλεσε κανένας. Ήμουν ταραγμένος και δεν το είδα ποιός ήταν, απ΄ότι έμαθα μετά ήταν γείτονας. Εχει γραφείο απέναντι».

Ερώτηση: Σε τι κάτασταση φαινόταν ο δράστης;

Απάντηση: Ο δράστης δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Παρατήρησα ότι όταν πήρε τον πυροσβεστήρα μου παρέπαιε, δεν ήταν καλά. Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να είχε πάρει αυτός ο άνθρωπος και ήταν σε αυτή την κατάσταση. Νορμάλ δεν ήταν, πρέπει να ήταν άρρωστος. Δεν ήταν φυσιολογική η συμπεριφορά του. Δεν μου φαινόταν καλά.

Πριν σκύψει για να βγεί όσο ήταν όρθιος στον πάγκο, εγώ πήρα μια πέτρα και την πέταξα μέσα στο κατάστημα. Ήταν σπασμένη ήδη η εξωτερική τζαμαρία. Δεν το πέτυχα. Του την έριξα για να τον τρομάξω. Δεν είχα σκοπό να τον πλήξω, να τον φοβίσω περισσότερο για να σταματήσει τη ζημία που μου έκανε μέσα στο μαγαζί μου. Τι να έκανα;

Ηρθε ο συγκατηγορούμενός μου και χτύπαγε για να μη βγεί έξω μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Είχε πολλά γυαλιά έξω. Μικρά μεγάλα. Έφυγε ένα κομμάτι απο την κάτω βιτρίνα. Κάποια κομμάτια της βιτρίνας είχαν μείνει. Εγώ παρασύρθηκα βλέποντάς τον , θέλοντας κι εγώ να τον εμποδίσω να φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία. Τελικά όμως βγήκε ο άνθρωπος από το κατάστημα.

Υπήρχαν κάτι αίματα κάτω και μέσα στο μαγαζί μου. Τον είδα με αίματα. Ενδεχομένως να είχε στα χέρια του, μπορεί να είχε τραυματιστεί κι απο το μαχαίρι. Στα χέρια περισσότερο είχε αίματα. Μετά βγαίνοντας, αν χτύπησε σε κανένα τζάμι, που δεν είχε κοπεί, να τραυματίστηκε κι αλλού. Πρέπει να ήταν στα χέρια του τα αίματα. Εγώ δεν τον χτύπησα, τον κράτησα εκεί για να μην βγεί έξω.

Τον κλώτσησα στο πρόσωπο όταν πήγαινε να βγεί, στον συγκατηγορούμενο δεν έδωσα προσοχή. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν το θυμάμαι αυτο που μου λέτε στην κατάσταση που ήμουν, ότι κάποιος μας στάματησε. Μετά βγήκε, δεν σηκώθηκε, ήρθε ένας διασώστης και του έδεσε το κεφάλι. Εγώ έπραξα ότι έπραξα απο αγανάκτηση και πόνο, και για το δράστη νιώθω πόνο. Με έχουν πληγώσει πολύ. Είναι το τρίτο πλήγμα. Εχω πέσει θύμα κλοπής με τελευταία φορά το ριφιφί των Φεβρουάριο του 2018.

Τότε μου πήρα πολλά. Δεν βρήκαν στον δράστη. Επαθα μεγάλη ζημιά. Κατά την άφιξή μου στο σημείο είπα: «Ρε παιδιά να πάρουμε την αστυνομία». Και μου είπαν «έχει γίνει ήδη». Θα μπορούσα να ανοίξω την πόρτα με το τηλεκοντρόλ μου. Αλλά φοβήθηκα γιατί είπα πως θα βγεί αυτός με το μαχαίρι.

Οταν έκανα το έκανα γιατί ένιωθα πόνο ότι αυτός ο άνθρωπος πάει να μου κάνει κακό στο μαγαζί μου στο σπίτι μου.

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι στην προσπάθειά σας αυτή, και για τους λόγους που μας αναλύσατε , υπερβήκατε το αναγκαίο μέτρο που θα δικαιολογείτο κάτω απο τις περιστάσεις αυτές; Κατανοήσατε την ερώτησή μου ; Θεωρείτε πως ενόψει των συνθηκών και της θέσης του θύματος, σκεπτόμενος το περιστατικό πράξατε ότι ήταν αναγκαίο προκειμένου να διαφυλάξετε την περιουσία σας;

Απάντηση: Ναι, κατανόησα την ερωτήσή σας, δε μπορώ όμως να απαντήσω στην ερωτησή σας. Δεν μου πέρασε καθόλου απο το μυαλό ότι θα μπορουσε να προκληθεί βαριά βλάβη ή και θάνατος στο θύμα, δεν θα το έκανα ποτέ, αν θεωρούσα ότι θα προκαλούσε τον θάνατο.

Οταν ήρθε ο διασώστης, είχε τις αισθήσεις του, του έδεσε με επιδεσμο το κεφάλι και μετά ξάπλωσε στο έδαφος. Μετά σηκώθηκε, δεν προσεξα αν είχε χτυπήματα στο λαιμό, είχε απλά αίματα. Μόνο στο κεφάλι του έβαλαν απλά αίματα. Στη συνέχεια εκεί που καθόταν κάτω , σηκώθηκε, έπασε ένα μεγάλο κομμάτι κρυστάλλου, αυτό τουλάχιστον είδα εγώ και προχώρησε προς τα κάτω. Οσοι τον είδαν κάνανε στην άκρη. Πήγε να χαρακώσει και τον διασώστη. Στράφηκε και κατά άλλων , τι είχε να χάσει; Εγώ δεν αντιλήφθηκα πότε ακριβώς κατέφθασε η αστυνομία , ήμου πολύ ταραγμένος με την κατάσταση του μαγαζιού μου. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα. Εγώ τους αντιλήφθηκα αφού πήρε και κάποια τραπέζια μαζί του, τον ακινητοποίησαν, τον βάλανε κάτω. Δεν μπορώ να περιγράψω την σύλληψή του, ήμουν σε άσχημη κατάσταση, ήταν και παρακάτω, δεν ήταν στο μαγαζί μου μπροστά.

Τον ρίξαν κάτω απ΄ότι είδα απο μακριά , δεν είδα να τον χτυπούν, δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να απαντήσω αν τον χτύπησαν. Τον βάλανε κάτω και τον ακινητοποίησαν.

Θέλω ζητήσω μεγάλη συγνώμη για το παιδί, δεν ήθελα να πεθάνει, έχω παιδιά στην ηλικία του. Λυπάμαι πάρα πολύ για την όλη κατάσταση, ζητάω συγνώμη απ΄όλους, λυπάμαι αφάνταστα από καρδιάς. Είμαι απο 13 ετών στη δουλειά και η κατάσταση αυτή με λυπεί. Είμαι καρδινοπαθής, έχω υποβληθεί σε εγχείρηση και ανα τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλομαι σε εξετάσεις. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

loading...

4 thoughts on “Όλη η απολογία του κοσμηματοπώλη της Ομόνοιας: Ζητάω συγγνώμη, δεν είχα σκοπό να τον πλήξω

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα δεν πειραζει κυριε κοσμηματοπωλη ενας ρεμαλοπουστας του Σορος λιγοτερος

  2. Καλά του έκανες ρε φίλε, στη θέση σου όλοι το ίδιο θα κάναμε. Δυστυχώς έπεσες σε πούστη, αν ήταν κάποιος άλλος, η υπόθεση θα είχε ήδη κλείσει. Αλλά το καθεστώς των αναρχοφασιστων είναι αμείλικτο με τους νομοταγείς εργαζόμενους πολίτες.

  3. Που φτάσαμε ένας νοικοκύρης να ζητά συγνώμη από μια λουγκρα που μπήκε να τον κλέψει τρέξτε ζώα να ξανά ψηφίσετε αριστερά ξανά

  4. ΠΑΝΤΩΣ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΙ ΣΟΥΤΑΡΕΣ ΤΟΝ ΔΑΒΟΥΡΛΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ

Comments are closed.