Κανείς δε περιγράφει πώς ήταν ο Χριστός εμφανισιακά ουτε πώς ήταν περίπου

Τί να έγινε τότε εκεί πρίν 2000 χρόνια?κανείς δε ξέρει, κανείς δε μας δίνει ξεκάθαρες σαφές απαντήσεις κ εικόνες, μόνο τα ευαγγέλια Που τα έγραψαν απόστολοι λενε οτι αυτά π γραψαν είναι αλήθεια Και σωστά, είναι όμως?Εμείς όμως τα πιστεύουμε, γιατί ήταν μαθητές Του Χρίστου.
Κανείς δε περιγράφει πώς ήταν ο Χριστός εμφανισιακά ούτε πώς ήταν περίπου Ο Χριστός,,αυτό αφήνει μεγάλο ερώτημα στην ιστορία της ανθρωπότητας,,,όλοι ψάχνουν να δουν το χριστό όπως ήταν τοτε Κ όχι αυτά που γράφουν οί ευαγγελιστές. Καθένας Τον φέρνει Στο μυαλό του όπως ήταν τότε. πράγματι ήταν θεάνθρωπος, το πιο μεγάλο πρόσωπο Που πέρασε στην ιστορία,,για μένα εχει την μορφή θεού κ τη δύναμη θεου π κανείς μα κανείς όσο κ αν προσπαθήσει να Τον ψάξει ή να τον δει, δε πρόκειται να τα καταφέρει πότε!!!μονο αυτοί Που έχουν καθαρή καρδιά θα μπορέσουν να τον δουν!και εδώ στη γη στα Ιεροσόλυμα Και στον ουρανό!!

αναγνωστης

loading...

23 thoughts on “Κανείς δε περιγράφει πώς ήταν ο Χριστός εμφανισιακά ουτε πώς ήταν περίπου

  1. Βλακώδες σχόλιο με ασυναρτησίες!!
    Βέβαιος και υπάρχει περιγραφή του Χριστου μας από Ρωμαίο αξιωματούχο προς τον αυτοκράτορα
    Τιβεριο όπου εξυμνεί και περιγραφει την Θεικη ομορφιά Του και την απίστευτη ομοιότητα με την Παναγία μας και μητέρα Του.
    Όσο για τα Ευαγγελια εκτός από τον Ιωάννη κανένας άλλος μαθητής Του δεν συνέγραψε.
    Οι Ευαγγελιστές δεν ήταν μαθητές του Χριστου αλλά απλοί χριστιανοί που μετά από συλλογή τουλάχιστον 100 ετών συγγραμμάτων ή από αφηγήσεις όσων είχαν ακουσει για Εκεινον και το Θεαρεστο Εργο Του, έγραψαν τα Ευαγγελια.
    Μην γράφετε λοιπόν αν δεν γνωρίζετε ορισμένοι γιατί το μόνο που καταφέρνεται είναι να μας συνχιζεται!!!!!!

  2. Επιστολή Πουπλίου
    Επιστολή Πουπλίου, αξιωματικού ανδρός, τού Λεντούλου, απεσταλμένου εκ τής Ιερουσαλήμ πρός τήν Γερουσίαν τής Ρώμης, μεταφρασθείσα εκ τού Λατινικού.

    Εφάνη, κατά τούς ημετέρους χρόνους, άνθρωπός τις, μεγάλης αρετής ( ός τις, ζή κατά τό παρόν ), καλούμενος Ιησούς Χριστός. Ο λαός, τόν ονομάζει προφήτην τής αληθείας. Οι δέ Απόστολοι αυτού, υιόν Θεού λέγουσιν. Ανασταίνει νεκρούς, ιατρεύει αρρώστους, είναι μέτριος κατά τό μέγεθος, καί καταπολλά ωραίος τή όψει, καί Γλυκύς λίαν. Καί τόσον είναι μεγαλοπρεπής εις τό είδος, οπού, οι βλέποντες αυτόν, αναγκάζονται νά τόν αγαπώσι, καί φοβούνται ενταυτώ, έχει τάς τρίχας τής Κεφαλής, παρομοίας μέ τόν χρωματισμόν τού παμπεπείρου λεπτοκαρίου, αίτινες καταβαίνουσιν έως εις τά ώτα, από δέ τά ώτα έως τούς ώμους, έχουσι τό χρώμα τής ερυθράς γής, αλλά λαμπρότερον έχει εις τό μέσον τού μετώπου τάς τρίχας, κατά τήν συνήθειαν τών Ναζηραίων, τό μέτωπον έχει μεγάλον, αλλά καταπολλά ίλεον, τό πρόσωπόν του είναι, χωρίς ρυτίδα, η στίγμα, συντροφιασμένον από κάποιον χρώμα μέτριον, τήν ρίναν καί τό στόμα έχει, χωρίς ψέγους τινός, τόν πώγωνα πυκνόν, καί κατά τό χρώμα τών τριχών τής κεφαλής, όχι μακρόν, αλλά εσχισμένον κατά τό μέσον, τό βλέμμα του είναι σοβαρόν, καί χαριέστατον, οι οφθαλμοί, χαριτωμένοι, καθαροί, καί Γλυκύτατοι. Καί όταν ελέγχη καταλήπτει, όταν διδάσκει αρέσκει, καί αγαπάται από όλους, είναι χαρούμενος, μέ σοβαρόν. Δέν τόν είδε ποτέ τινας νά γελάση, τόν είδον όμως, καί έκλαυσεν. Έχει τούς βραχίονας καί τάς χείρας, καταπολλά ωραίας. Κατά τάς συναναστροφάς, ικανοποιεί πολλά, αλλά σπανίως βλέπεται. Καί όταν συναναστρέφεται, είναι σωφρονέστατος εις τήν όψιν, καί εις τό φαινόμενον είναι, ο ευμορφώτερος άνθρωπος, οπού νά εφάνη εις τήν γήν.

  3. Ιησους Χριστος ο αρχηγός της πολυπληθέστερης θρησκείας του κόσμου .Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ
    μέσα σε Σπήλαιο απο Τη Παρθένο Μαρία.
    Μακάριοι εκείνοι που Τον Είδαν τότε απο κοντά
    και Τον Άγγιξαν.Και Μακάριοι αυτοί που θα πάνε Κοντά Του.

    Οι όποιες πληροφορίες για Τη Ζωή Του αντλούνται από τη Καινή Διαθήκη.Την εποχή εκείνη κυβερνούσε η ηρωδιανή δυναστεία εξαρτημένη απο τους κατακτητές ρωμαίους και η καταπίεση τους ήταν αφόρητη στο λαό.

  4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ

    Ματθαίος ο Ευαγγελιστής

    Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού Χριστού. Καταγόταν από την Γαλιλαία και ο πατέρας του λεγόταν Αλφαίος (Μάρκ. 2,14).

    Πριν γίνει μαθητής του Κυρίου, ονομαζόταν Λευί (Μάρκ. 2,14. Λουκ. 5,27). Ήταν συνηθισμένο μεταξύ των Ιουδαίων να τους αποδίδουν δύο ονόματα. Είναι πιθανόν ο Λευί να μετονομάστηκε Ματθαίος όταν έγινε μαθητής του Ιησού. Το Ματθαίος είναι σύντμηση του ονόματος Ματθανίας που σημαίνει δωρημένος από το Θεό.

    Ο ίδιος αναφέρεται από όλους τους ευαγγελιστές στο μαθητικό κύκλο είτε ως 8ος στην κατάταξη (Μάρκ. 3,18. Λουκ. 6,15), είτε ως 7ος (Ματθ. 10, 3. Πράξ. 1,13.

  5. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ

    Λουκάς ο Ευαγγελιστής

    Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του ήταν Ελληνική. Είναι ο συγγραφέας του ομώνυμου Ευαγγελίου και των Πράξεων των Αποστόλων, βιβλία τα οποία περιλαμβάνονται στην Αγία Γραφή.

    Ήταν γιατρός στο επάγγελμα (Κολ. 4,14), όμως γνώριζε πολύ καλά τη ζωγραφική τέχνη. Μάλιστα σε αυτόν αποδίδονται οι πρώτες εικόνες της Θεοτόκου με τον Ιησού Χριστό βρέφος στην αγκαλιά της (μία υπάρχει μέχρι σήμερα στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου), καθώς και αυτές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

    Ο Λουκάς είναι ο μοναδικός ευαγγελιστής ο οποίος υπήρξε εθνικός, και αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι μνημονεύεται στο Κολ. 4,10-11 ξεχωριστά από τους άνδρες της περιτομής, δηλαδή τους Ιουδαίους.

  6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ

    Μάρκος ο Ευαγγελιστής

    Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος είναι ο συγγραφέας του δεύτερου ομώνυμου ευαγγελίου. Ήταν ανεψιός του Αποστόλου Βαρνάβα και η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία. Η μητέρα του ήταν μια ευσεβής γυναίκα από την Ιερουσαλήμ, στο σπίτι της οποίας μαζεύονταν χριστιανοί για να προσευχηθούν (Πράξ. 12,12). Η καταγωγή του ήταν μάλλον από την Κύπρο, αργότερα όμως εγκαταστάθηκε στα Ιεροσόλυμα.

    Το ιουδαϊκό του όνομα ήταν Ιωάννης. Το όνομα Μάρκος ήταν ρωμαϊκό και το πήρε σύμφωνα με τη συνήθεια που υπήρχε τότε να έχουν δύο ονόματα. Μ' αυτό το όνομα έμεινε γνωστός στον χριστιανικό κόσμο (Πράξ. 12,12,25. 15,27).

  7. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ

    Απόστολος Ιωάννης

    Ο Απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ή Ιωάννης ο θεολόγος, ήταν ένας από τους μαθητές του Ιησού Χριστού. Είναι ο συγγραφέας του τετάρτου και εκτενούς ευαγγελίου καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου της Αποκαλύψεως και τριών καθολικών επιστολών. Πήρε την ονομασία θεολόγος εξ αιτίας των υψηλών θεολογικών νοημάτων του ευαγγελίου που συνέγραψε και συγκεκριμένα της σημαντικής χριστολογίας που ανέπτυξε. Ο Ιωάννης υπήρξε από τους πλέον αγαπημένους μαθητές του Κυρίου και είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης. Όχι μόνο γιατί αναφέρεται συνεχώς στην αγάπη, αλλά κυρίως γιατί την βίωνε και την εξέφραζε. Αγαπούσε πολύ τον Διδάσκαλό του και τον ακολούθησε και στις πιο δύσκολες ώρες της επίγειας ζωής Του. Η λέξη Ιωάννης είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει "η χάρις και η εύνοια του Θεού".

    Ο Ιωάννης καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά. Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης. Η Σαλώμη ήταν συγγενής, ίσως εξαδέλφη της Θεοτόκου, που σημαίνει ότι ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος ήταν κατά σάρκα ξαδέλφια του Κυρίου και σ’ αυτό ίσως έγκειται η οικειότητά τους με Αυτόν, ιδιαίτερα του Ιωάννη. Ήταν αδερφός του αποστόλου Ιακώβου. Ο Ιωάννης, αφού πήρε κάποια μόρφωση, μαζί με τον αδερφό του Ιάκωβο ακολούθησαν το επάγγελμα του πατέρα τους. Έγιναν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Ο πατέρας του διατηρούσε επικερδή και εύρωστη αλιευτική επιχείρηση, έχοντας δικό τους πλοίο και εργάτες (Μαρκ.1,20). Από τους γονείς τους τα δυο αδέρφια έμαθαν να σέβονται το Θεό.

  8. Παραπληροφορηση μαρτύρων των γνωστών! !!!
    Και φυσικά ο μόνος υπυτηθεμενος "μαθητης"που περιγράφει την φρίκη του Ηρώδη.
    Κάτι που κάνεις άλλος σαν τρανό συμβάν της εποχής ούτε περιηγητής αναφέρει,
    Να μαντέψουμε τι ηταν;;;;

  9. Ηρωδης το κτηνος που κατεσφαξε τα νηπια που να μιλησει ανθρωπος τοτε με αυτους τους κανιβαλους

  10. τα μαυρα κορακια της αποκαλυψης
    με το πραγματικο προσωπο που μας
    παριστανε το ζαγκλαρα περιμενουν
    να εκτονωθουν στο κυριο αγγελο
    ξερω τι λεω εχω πρακτορειο
    τουρισμου και αφιξεων χαχαχαχαχα

  11. Εξωχριστιανικές πηγές των 2 πρώτων αιώνων που μαρτυρούν την ύπαρξη του Ιησού Χριστού:

    1. Φλάβιος Ιώσηπος
    2. Πόντιος Πιλάτος
    3. Θαλλός
    4. Μαρα Βαρ Σεραπίων
    5. Τάκιτος
    6. Σουετώνιος
    7. Πλίνιος ο Νεώτερος
    8. Νουμήνιος
    9. Φλέγων
    10. Γαληνός
    11. Λουκιανός
    12. Κέλσος
    13. Μαρτυρίες αιρετικών
    14. Ταλμούδ

    1. Ιώσηπος

    Πρώτη μνημονεύουμε την μαρτυρία του Ιώσηπου η οποία αποτελεί και την αρχαιότερη περί του Ιησού μαρτυρία των μη Χριστιανών συγγραφέων Ο Ιώσηπος γεννήθηκε το 37 μ. Χ. και πέθανε μεταξύ του 94 και 100. Η πρώτη και μεγαλύτερη αναφορά, το λεγόμενο Testimonium Flavianum (δηλ. Μαρτυρία του Φλαβίου, TF για συντομία), είναι σημείο αμφιλεγόμενο από όσους επιθυμούν να συσκοτίσουν τη σημασία της. Στη συνέχεια θα δείξουμε γιατί τη θεωρούμε αξιόπιστη.

    https://www.impantokratoros.gr/040CECDC.el.aspx

  12. Τραγελαφικό, κωμωδία σκέτη, προσπαθούμε να βρούμε κάποιο στοιχείο
    για την ύπαρξη του υιού του θεού που ήρθε στην γη! Αυτό από μόνο
    του ξεπερνά την γελειωτήατα και φτάνει στην παράκρουση!

    Δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστός! Ξυπνήστε απ’ τον ύπνο του θανατά!
    Προκαλώ κάθε γραμματιζούμενο να μου δώσει, έστω και μια ένδειξη, όχι
    απόδειξη, ότι τον 1ο αιώνα έζησε στην Παλαιστίνη κάποιος επονομαζόμενος
    Ιησούς που αργότερα πήρε την ιδιότητα του Χριστού, του Μεσσία δηλαδή των
    Εβραίων, που υποτίθεται έζησε και τέλος σταυρώθηκε για τους ανθρώπους.

    Και εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να διανοηθώ, πώς ένας θεός εξαθλιώνεται
    από τους μηδαμινούς διώχτες του με την υποτιμητική σταύρωση για να τους σώσει?
    Έτσι σώνεται ο άνθρωπος;
    Μα τόση ανοησία μας δέρνει? Αν πίστευα στο θεό, ποτέ δεν θα
    παραδεχόμουν σε μια τέτοιας ολκής βεβήλωση της θεϊκής μου πίστης.

    Αυτό είναι ύβρις, όπως θα έλεγαν και οι ημών πρόγονοι!
    Έτσι θα σωθεί η ανθρωπότητα… κρεμώντας τον θεό με το σώβρακο στο σταυρό?

    Η καλύτερα καταγεγραμμένη εποχή είναι ακριβώς η εποχή που υποτίθεται
    γεννήθηκε ο χριστός, αλλα, κανείς ιστορικός δεν αναφέρει
    τίποτα για την γέννηση η την ζωή του!

    Ο Ιώσηπος γράφει δύο αράδες, ενώ αναφερει με λεπτομέρειες για τα πάντα,
    πόσες κατσίκες είχε ο γείτονας κλπ, και οι δύο αυτές αράδες όλοι οι
    ιστορικοί συμφωνούν ότι είναι προσθήκες.

    Δεν υπάρχει τίποτα εκτός από λόγια λόγια για την ύπαρξη του χριστού,
    όχι απόδειξη, αλλά ούτε η παραμικρή ένδειξη, ούτε ένα κουραδάκι!

  13. ΥΠΗΡΞΕ Ό ΙΗΣΟΥΣ;

    "Ιστορικά, είναι πολύ αμφίβολο ότι ο Ιησούς υπήρξε. Αλλά και να υπήρξε, το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι' αυτόν".
    Μπέρτραντ Ράσελ (Βρετανός Μαθηματικός και Φιλόσοφος.

    Για τη ζωή του Ιησού δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, εκτός των Ευαγγελίων, τα οποία όμως γράφτηκαν πολύ αργότερα, έχουν αντιφάσεις, υπέστησαν πολλές αλλοιώσεις και προσθαφαιρέσεις, έχουν εξωλογικές αναφορές και δεν θεωρούνται ιστορικά συγγράμματα.

    Παρ΄ ότι την εποχή που υποτίθεται ότι έζησε ο Ιησούς, αλλά και την αμέσως μετά, υπήρχαν τουλάχιστον 40 γνωστοί ιστορικοί και συγγραφείς (μεταξύ των οποίων ο Πλούταρχος, ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, ο Αρριανός, ο Παυσανίας, ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς κ.ά.), εν τούτοις ΚΑΝΕΝΑΣ απ΄ αυτούς δεν τον μνημόνευσε.

    Οι λιγοστές πληροφορίες από εξωβιβλικές πηγές, όπως τα έργα των Σουητώνιου, Ιώσηπου και Τάκιτου ή το Ταλμούδ, δεν είναι σύγχρονες του Ιησού και αναφέρονται έμμεσα σ΄ αυτόν, χωρίς να δίνουν αξιόλογες πληροφορίες, κυρίως όμως, θεωρούνται πολύ αμφίβολης εγκυρότητας.

    Ο Φίλων ο Αλεξανδρινός (Philo Alexandrinus, ~20 π.Χ.- 54 μ.Χ.), Εβραίος φιλόσοφος με θαυμασμό προς τον ελληνικό πολιτισμό, έγραψε σημαντικά ιστορικά και φιλοσοφικά έργα, αλλά δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για τον Ιησού και τη διδασκαλία του.

    Ο διακεκριμένος στωικός φιλόσοφος Σενέκας που έζησε τον 1ο χριστιανικό αιώνα, αν και εκφράζει στα έργα του φιλοσοφικές απόψεις που δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του χριστιανισμού και γι΄ αυτό επαινείται από τους πατέρες Τερτυλλιανό και Ιερώνυμο, δεν κάνει στα έργα του καμία αναφορά στον Ιησού και στους χριστιανούς, παρότι σχολιάζει επιπτώσεις στην πολιτική της Ρώμης από διάφορα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της εποχής.

    Ο Ιώσηπος Φλάβιος (Josephus Flavius, 37-100 μ.Χ.), στρατιωτικός και ιστορικός με αριστοκρατική καταγωγή. Στα βιβλία του "Πόλεμος των Ιουδαίων" και "Ιουδαϊκές Αρχαιότητες" περιγράφει ο Ιώσηπος με λεπτομέρειες διάφορα περιστατικά από την απώτερη και πρόσφατη ιστορία του λαού του, αναφέρεται σε διάφορες εβραϊκές αιρέσεις κτλ., δεν κάνει όμως ΚΑΜΙΑ αναφορά σε χριστιανούς. Σε κάποιο σημείο των "Ιουδαϊκών Αρχαιοτήτων" αναφέρεται όμως απρόσμενα και μάλλον επαινετικά στη δραστηριότητα κάποιου Ιησού τον οποίο αποκαλεί "μεσσία". Θεωρείται βέβαιο ότι η αναφορά αυτή
    προστέθηκε μεταγενέστερα από κάποιον άγνωστο και σ αυτό συμφωνούν όλοι οι ιστορικοί.

    Ο Ιησούς λοιπόν για την επιστήμη είναι πρόσωπο ανύπαρκτο. Δεν ανήκει στην ιστορία, αλλά στην πίστη.

  14. Εχουν ολοι αποψη, εχουν και τα ηλιθια τυφλοκουταβα που δεν βλεπουν στο μισο μετρο

    Υπήρξε όντως ο Ιησούς Χριστός; Υπάρχει κάποια ιστορική απόδειξη για τον Ιησού Χρι

    Απάντηση: Συνήθως, όταν διατυπώνεται αυτή η ερώτηση, το πρόσωπο που ρωτά, περιορίζει την ερώτηση «εκτός της Αγίας Γραφής». Εμείς δεν ασπαζόμαστε τη θεωρία ότι η Αγία Γραφή δεν μπορεί να θεωρηθεί πηγή αποδείξεων για την ύπαρξη του Ιησού Χριστού. Η Καινή Διαθήκη περιλαμβάνει εκατοντάδες αναφορές στον Ιησού Χριστό. Υπάρχουν αυτοί που τοποθετούν την συγγραφή των Ευαγγελίων στον 2ο αιώνα μ.Χ. -100+ χρόνια μετά απ’ τον θάνατο του Χριστού. Ακόμα κι αν αυτό είναι το ζήτημα (στο οποίο αντιτιθέμεθα καθέτως), όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία, γραπτά που συγγράφτηκαν εντός 200 χρόνων από τότε που έλαβαν χώρα τα γεγονότα, θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα στοιχεία. Επί πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των μελετητών (Χριστιανών και μη) θα συμφωνούσαν ότι οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου (τουλάχιστον οι περισσότερες) συγγράφτηκαν από τον ίδιο στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ. –λιγότερο από 40 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού. Όσο αφορά τα ιστορικά στοιχεία των αρχαίων συγγραμμάτων, αυτά αποτελούν ισχυρή απόδειξη της ύπαρξης ενός άντρα με το όνομα Ιησούς στο Ισραήλ κατά τις αρχές του πρώτου αιώνα μ.Χ.

    Είναι επίσης σημαντικό ν’ αναγνωρίσουμε ότι το 70 μ.Χ. οι Ρωμαίοι εισέβαλαν και κατέστρεψαν την Ιερουσαλήμ και το μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ γενικότερα, εξολοθρεύοντας τους κατοίκους. Ολόκληρες πόλεις κυριολεκτικά κατακάηκαν! Δεν θα έπρεπε λοιπόν να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολλά από τα στοιχεία της ύπαρξης του Ιησού πιθανόν καταστράφηκαν. Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες του Ιησού θα πρέπει να σκοτώθηκαν. Αυτά τα γεγονότα πιθανότατα περιόρισαν τον αριθμό των επιζώντων αυτοπτών μαρτύρων, που θα μπορούσαν να ομολογήσουν για τον Ιησού.

    Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διακονία του Ιησού ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα σε μια σχετικά ασήμαντη περιοχή στην άκρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκπληκτικά μεγάλος αριθμός πληροφοριών μπορεί να αντληθεί γι’ Αυτόν, από κοσμικές ιστορικές πηγές. Μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τον Ιησού περιλαμβάνονται στα ακόλουθα:

  15. Ο Ρωμαίος Τάκιτος του 1ου αιώνα, ο οποίος θεωρείται ένας απ’ τους πιο αξιόπιστους ιστορικούς του αρχαίου κόσμου, αναφέρει τους προληπτικούς «Χριστιανούς» ,που πήραν το όνομά τους από τον Christus, η λατινική ονομασία για τον Χριστό, που υπέφερε από τον Πόντιο Πιλάτο κατά την βασιλεία του Τιβέριου. Ο Σουετώνιος, αρχιγραμματέας του Αυτοκράτορα Αδριανού, έγραψε ότι υπήρχε ένας άντρας ονομαζόμενος Χριστός που έζησε κατά τη διάρκεια του 1ου αιώνα (Annals 15.44.

    Ο Ιωσήφ Φλάβιος είναι ο γνωστότερος Ιουδαίος ιστορικός. Sto Antiquities αναφέρεται τον Ιάκωβο, «τον αδερφό του Ιησού, που ονομάστηκε Χριστός». Υπάρχει εκεί ένα αμφιλεγόμενο απόσπασμα (18:3) που λέει, «Περίπου εκείνον τον καιρό, υπήρχε κάποιος Ιησούς, ένας σοφός άνθρωπος, αν είναι επιτρεπτό να τον ονομάσουμε άνθρωπο. Διότι Αυτός έκανε εκπληκτικά κατορθώματα… Αυτός ήταν [Ο] Χριστός… αυτός εμφανίστηκε σ` αυτούς ζωντανός ξανά την Τρίτη ημέρα, καθώς οι θεϊκοί προφήτες προείπαν. Αυτά και άλλα δέκα χιλιάδες θαυμαστά πράγματα σχετικά με Αυτόν.» Σε ένα άλλο απόσπασμα διαβάζουμε «Εκείνο τον καιρό υπήρχε ένας σοφός άνθρωπος, ονομαζόμενος Ιησούς. Η διαγωγή Του ήταν καλή και ήταν γνωστός ως ευσεβής. Πολλοί εκ των Ιουδαίων και εκ των άλλων εθνών έγιναν μαθητές Του. Ο Πιλάτος Τον καταδίκασε σε σταυρικό θάνατο. Αλλά όσοι είχαν γίνει μαθητές Του, δεν εγκατέλειψαν τη διδασκαλία Του. Ανέφεραν ότι Αυτός εμφανίστηκε σ’ αυτούς τρεις μέρες μετά τη σταύρωσή Του, και ότι ήταν ζωντανός. Σύμφωνα μ’ αυτά, πιθανόν Αυτόν να ήταν ο Μεσσίας, Του οποίου τα θαύματα οι προφήτες είχαν εξιστορήσει.»

    Ο Ιούλιος Αφρικανός αναφέρει τον ιστορικό Θάλλο σε μια αντιπαράθεση σχετικά με το σκοτάδι που ακολούθησε τη σταύρωση του Χριστού (Extant Writings, 18).

    Ο Πλίνος ο νεότερος, στις Επιστολές 10:96, κατέγραψε πράξεις λατρείας των πρώτων Χριστιανών, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι Χριστιανοί λάτρευαν τον Ιησού ως Θεό και ήταν πολύ ηθικοί, και περικλείει μια αναφορά στα γεύματα αγάπης και στο Δείπνο του Κυρίου.

    Στο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ (Sanhedrin 43a) επιβεβαιώνεται η σταύρωση του Ιησού την Παραμονή του Πάσχα, και οι κατηγορίες εναντίον Του ότι διέπραττε μαγείες και ενθάρρυνε τους Ιουδαίους να αποστατήσουν.

    Ο Λουκιανός …………………. ήταν ένας Έλληνας συγγραφέας του 2ου αιώνα ο οποίος αναγνωρίζει ότι ο Χριστός λατρευόταν από τους Χριστιανούς, εισήγαγε νέες διδασκαλίες, και σταυρώθηκε γι’ αυτό. Αναφέρει ότι οι διδασκαλίες του Ιησού, περιλαμβάνουν την αδελφότητα των πιστών, την σημασία της μεταστροφής και την αναγκαιότητα της άρνησης άλλων θεών. Οι Χριστιανοί έζησαν σύμφωνα με τους νόμους του Ιησού, πίστεψαν ότι απέκτησαν αιώνια ζωή, και χαρακτηριστήκαν από την περιφρόνηση για τον θάνατο, την εθελοντική αφοσίωση και την απάρνηση των υλικών αγαθών.

    Ο Mara Bar-Serapion επιβεβαιώνει ότι Ιησούς θεωρείτο ότι ήταν ένας σοφός και ευσεβής άντρας, από πολλούς θεωρείτο Βασιλιάς του Ισραήλ, θανατώθηκε από τους Ιουδαίους και συνέχισε να ζει μέσω της διδασκαλίας των οπαδών Του.

    Έπειτα έχουμε τα συγγράμματα των Γνωστικών (Το Ευαγγέλιο της Αλήθειας, Τα απόκρυφα του Ιωάννη, Το Ευαγγέλιο του Θωμά, Πραγματεία περί Ανάστασης, κτλ.) τα οποία, όλα αναφέρουν τον Ιησού.

    Στην πραγματικότητα, μπορούμε να επαναδομήσουμε τα Ευαγγέλια μόνο από τις μη-Χριστιανικές πηγές των πρώτων χρόνων: Ο Ιησούς ονομάστηκε «Ο Χριστός» (Josephus), έκανε «μαγεία», οδήγησε τον Ισραήλ σε νέα διδασκαλίες, και κρεμάστηκε κατά το Πάσχα γι’ αυτούς (Βαβυλωνιακό Ταλμούδ) στην Ιουδαία (Τάκιτος), αλλά ισχυρίστηκε ότι είναι Θεός και ότι θα επέστρεφε (Ελιέζερ) τα οποία και οι οπαδοί Του πίστεψαν-λατρεύοντας Αυτόν ως Θεό (Πλίνος ο νεότερος).

    Συμπερασματικά, υπάρχει πλήθος στοιχείων υπέρ της ύπαρξης του Ιησού Χριστού, τόσο στην κοσμική όσο και στην Βιβλική ιστορία. Ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Χριστός όντως υπήρξε, είναι το γεγονός ότι κυριολεκτικά χιλιάδες Χριστιανοί κατά τον πρώτο αιώνα μ.Χ. συμπεριλαμβανομένου των 12 Αποστόλων, ήταν πρόθυμοι να δώσουν την ζωή τους σαν μάρτυρες για τον Ιησού Χριστό. Οι άνθρωποι θα πέθαιναν γι’ αυτό που πιστεύουν ότι είναι αλήθεια, αλλά κανείς δεν θα πέθαινε για κάτι που ξέρει ότι είναι ψέμα.

  16. ΖΑΓΚΛΑΡΑ? ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 10 ΛΙΤΡΑ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΙΤΡΟΥ ΕΚΕΙ.

  17. Όσες φορές με γίνανε ερωτήσεις, πάντα υπήρχε ο δόλος και είμαι σχεδόν βέβαιος το αυτό
    είναι και μαζί σου αλλά πάντα θα παραμείνω στις θέσεις μου να πιστευω στον άνθρωπο.
    Αν θες να μάθεις κάτι, βάζεις την ερώτηση στο google, απλό.
    Τέλος πάντων σε πληροφορώ ότι είναι περίπου (δεν ξέρω ακριβώς ισοδυναμία
    κορώνας-ευρώ) 1,5 ευρώ σε λίτρο βενζίνης.

    Θες να με ρωτήσεις που μένω? Παρακαλώ.

  18. Υπαρχει μεγαλη διχογνωμια διαφωνια μεταξυ των επιστημονων Κ@ΛΟΤΡΥΠΙΔΟΛΟΓΩΝ-ΤΣΙΜΠ@ΥΚΟΛΟΓΩΝ απεφανθησαν στο συνεδριο τουs οτι……..
    αλλοι λενε οτι το Mad Dog το Γ@ΜΑΝΕ με το σωβρακο οι αλλοι λενε παλι οταν το Γ@ΜΑΝΕ βγαζει το σωβρακο!
    κοινη ανακοινωση εξεδωσαν ομωs οτι ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ στον Π@ΥΤΣΟΝ!
    Ο Προεδροs κ.PSOLOKEFALOS
    Ο Γραμματεαs κ.KSEKOLANTEROS
    Το μελοs κ.POUTSOGOLOGDARTHS
    Υ.Γ Ο Π@ΥΣΤΗΣ μεχρι και στουs επιστημονεs εφερε διαφωνια ο Κ@ΛΟΓ@ΜΗΜΕΝΟΣ τυχεροs ο πατερακηs

  19. αντε γαμησου πορδοβουλωμα καρναβαλου

  20. Δεν υπάρχει κάποια ιστορική περιγραφή της ζωής του Ιησού.

    Ακόμα και η ημερομηνία γεννήσεώς του, δεν είναι γνωστή, παρότι ακριβώς αυτό το έτος γεννήσεως έχει καθοριστεί ως η αρχή της σύγχρονης χρονολογήσεως.

    Για τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι τη δημόσια εμφάνιση του Ιησού, η οποία τοποθετείται σύμφωνα με αναφορές στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο περί τα έτη 28-29, δεν υπάρχουν επίσης ιστορικά στοιχεία.

    https://www.pare-dose.net/5611

    Ηδη σε μια σειρά δημοσιεύσεων, αρκετά από τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται στην εποχή και περί του Ιησού, για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ιστορικότητά του, όπως μας την δείχνουν τα ούτως ή άλλως αντικρουόμενα Ευαγγέλια, παρά τα κοσμοϊστορικά συμβάντα που έγιναν μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο, υποτίθεται όχι μόνο Εβραίων αλλά και Ρωμαίων, που πέρασαν απαρατήρητα από τους ιστορικούς και τα κείμενα της εποχής.
    Να σημειωθεί ότι και η ιστορικότητα των μαθητών του επίσης είναι αβέβαιη, όσο για τον Παύλο, τα μόνα που ξέρουμε είναι από τις Πράξεις και τις Επιστολές του, δηλαδή χριστιανικά κείμενα που του αποδίδονται, κάποια είναι σίγουρα νόθα, ή άλλα χριστιανικά που τον μνημονεύουν (η πρώτη αναφορά είναι στην Α’ επιστολή του Κλήμεντος ίσως του 125 κ.ε.).

    https://www.pare-dose.net/536

    «Ιστορικά, είναι πολύ αμφίβολο ότι ο Ιησούς υπήρξε. Αλλά και να υπήρξε, το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι’ αυτόν».
    Μπέρτραντ Ράσελ (Βρετανός φιλόσοφος).

    https://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/01/blog-post_401.html

    ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!!

  21. Είχαν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα που ανατρέπουν τους νόμους της φύσης και της λογικής, όπως τα περιγράφει ο ευαγγελιστής Ματθαίος (27.50-54): «ο δε Ιησούς κράξας αφήκε το πνεύμα. Και το καταπέτασμα του Ναού εσχίσθη… και η γη εσείσθη και οι πέτρες εσχίσθησαν» και ο Φίλων με τον ανιψιό του, δεν αντελήφθησαν τίποτα. Και πέραν αυτού: «τα μνημεία άνοιξαν και πολλά σώματα των νεκρών αγίων ηγέρθησαν και εξελθόντες εκ των μνημείων μετά την έγερση (ανάσταση) αυτού (του Ιησού) εισήλθαν εις την άγια πόλη και ενεφανίσθησαν σε πολλούς». Δηλαδή, κυκλοφορούσαν «άγιοι» της (χριστιανικής θρησκείας και κανείς δεν τους συνάντησε, έστω τον Αβραάμ και τον Μωυσή ή κάποιους άλλους…

    Είχαν συμβεί οι πολλαπλές και μαζικές συναθροίσεις «πιστών» ή περίεργων, αν είχαν συμβεί τα ιαματικά και διατροφικά θαύματα που περιγράφονται στα Ευαγγέλια, αν είχαν αναστηθεί « άγιοι» άνθρωποι, σίγουρα θα υπήρχε κάποια αναφορά στα συγγράμματα του Φίλωνα και του Τιβέριου.

    Πολλά απο τα περιγραφόμενα στα ευαγγελια ως γεγονότα, προκαλουν θυμηδία,ειναι καθαρός παραλογισμός και πνευματικής στάθμης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

    https://www.pare-dose.net/6420

    “Η ειλικρίνεια δεν είναι βασική αρετή της πρώτης Εκκλησίας”.
    (Campenhausen, Γερμανός θεολόγος, 1969)

  22. ΙΗΣΟΥΣ……Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Γ Η Σ……….Θ Ε Ο Σ………..ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο Λ Α……….Ζ Ω Η ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΜΠΑΝ……….Δ Ε Ν ΕΡΕΥΝΑΤΕ………….Α Γ Ι Ο Ι………ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ………ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΒΑΘΙΑ……..ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΡΤΙΡΙΚΟ Τ Ε Λ Ο Σ……πχ……Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ……..ΒΕΒΙΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ……..ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ…………ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΜΩΡΙΑ…….ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ…………..

  23. https://youtu.be/01Qwtq8_UN4

    Αναζητώντας τον ιστορικό Ιησού Μέρος Α΄-Ποιος έγραψε ο,τι ξέρουμε για τον Ιησού;

    https://www.pare-dose.net/5611

    Ηδη σε μια σειρά δημοσιεύσεων, αρκετά από τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται στην εποχή και περί του Ιησού, για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ιστορικότητά του, όπως μας την δείχνουν τα ούτως ή άλλως αντικρουόμενα Ευαγγέλια, παρά τα κοσμοϊστορικά συμβάντα που έγιναν μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο, υποτίθεται όχι μόνο Εβραίων αλλά και Ρωμαίων, που πέρασαν απαρατήρητα από τους ιστορικούς και τα κείμενα της εποχής.

    Να σημειωθεί ότι και η ιστορικότητα των μαθητών του επίσης είναι αβέβαιη, όσο για τον Παύλο, τα μόνα που ξέρουμε είναι από τις Πράξεις και τις Επιστολές του, δηλαδή χριστιανικά κείμενα που του αποδίδονται, κάποια είναι σίγουρα νόθα, ή άλλα χριστιανικά που τον μνημονεύουν (η πρώτη αναφορά είναι στην Α’ επιστολή του Κλήμεντος ίσως του 125 κ.ε.).

    Μητροπολίτης Νικόδημος (Γκατζιρούλης)
    Διετέλεσε μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος, απόφοιτος της θεολογικής σχολής το 1949.

    Υπάρχει ένα ιστορικό παράδοξο. Ένα γεγονός που φαίνεται αντιφατικό, κι όμως σε υποχρεώνει να το παραδεχτείς και να βγάλεις τις συνέπειες. Ο Ιησούς Χριστός απουσιάζει από την ιστορία. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και εντυπωσιακή η απουσία του Ιησού από τα κείμενα των ιστορικών και των χρονογράφων. […]

    Ακόμα και ανώτεροι εκκλησιαστικοί παράγοντες υποβαθμίζουν τη σημασία των Ευαγγελίων, αναφέροντας ότι: «Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια… αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια… όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ μέχρι τώρα η ιστορική του παρουσία ήταν μη συζητήσιμη μέσα στον θρησκευτικό φασισμό που ζούσαμε και αδιαπραγμάτευτη, σήμερα που η αλήθεια δεν μπορεί πλέον να κρύβεται, εμφανίζεται η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, γιατί αν υπήρχαν τότε η πίστη θα ήταν …υποχρεωτική.

    Ο Albert Schweitzer νομπελίστας θεολόγος φυσικός και φιλόσοφος, υποστήριζε ότι “αυτοί που έψαχναν για έναν ιστορικό Ιησού βρήκαν μόνο μια αντανάκλαση των ίδιων”, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρχε ένας φανατικός και ακραίος προφήτης που προφήτευσε λανθασμένα το τέλος του κόσμου, θεωρώντας τον Ιησού των Ευαγγελίων ως μύθο

    Ο Ιησούς λοιπόν για την επιστήμη είναι πρόσωπο ανύπαρκτο.

    Δεν ανήκει στην ιστορία, αλλά στην πίστη.

Comments are closed.