Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης! Η διαχρονική πασαρέλα των επαγγελματιών ψευταράδων

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: [email protected]

Τα τελευταία χρόνια αρχές Σεπτεμβρίου
παρακολουθούμε μια καλοστημένη πολιτικοθεατρική παράσταση η οποία συντελείται στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μιας έκθεσης η οποία δεν έχει όμοια της παγκοσμίως αφού πέρα από τα εκθέματα των συμμετεχόντων αποτελεί παλκοσένικο πολιτικών ψευταράδων οι οποίοι κάθε χρόνο με πύρινους λόγους μας πωλούν τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Το αστείο αλλά και τραγικό συνάμα είναι αυτό που συμβαίνει στις λεγόμενες συνεντεύξεις τύπου όπου οι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι παίρνουν σε σημειώματα τις “ανώδυνες” ερωτήσεις που θα υποβάλλουν στον ομιλητή.
Ερωτήσεις που τις περισσότερες φορές οι προμελετημένες και καλογραμμένες απαντήσεις βοηθούν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από την οδυνηρή βιωματική της πραγματικότητα.
Πιστεύω ότι όλο αυτό το σκηνικό υποβαθμίζει την ουσία και την αξία της συγκεκριμένης έκθεσης αφού τα εκθέματα και οι νέες τεχνολογίες υποσκελίζονται από τις εσκεμμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες τις περισσότερες φορές ξεπερνούν ακόμα και τα όρια της ευπρέπειας προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια των λόγων αλλά κυρίως των έργων του πολιτικού μας προσωπικού.

Φίλες/οι δυστυχώς ζούμε στην εποχή της εικονικής επικοινωνιακής πραγματικότητας όπου το μαύρο γίνεται άσπρο, το ανήθικο ηθικό, ο μεγαλοκλέφτης επώνυμος επιχειρηματίας και ο αρχιψεύτης σοβαρός Πολιτικός ακόμα και … Πρωθυπουργός!

loading...