Ντάισελμπλουμ: «Ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά»

Οκτώ χρόνια άγριας λιτότητας και αλλεπάλληλα Μνημόνια που γονάτισαν τον Ελληνικό λαό χρειάστηκαν, για να ομολογήσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πως οι δανειστές ζήτησαν «πάρα πολλά από τους Ελληνες».


Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, χαρακτηρίζει τώρα, υπερβολικές τις απαιτήσεις των πιστωτών που ζητήθηκαν από τον ελληνικό λαό για να δοθούν ως αντάλλαγμα τα δάνεια διάσωσης.

«Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική τηλεόραση. «Οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν σε μία κοινωνία με ευτάκτως λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, αλλά προφανώς αυτό δεν ίσχυε αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα δεν είναι προφανώς ένα success story. Η κρίση της ήταν τόσο βαθιά, ώστε δεν μπορείς να το πεις επιτυχία», επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Eurogroup από το 2013 έως τις αρχές του 2018 και ετοιμάζεται τώρα να γράψει βιβλίο για εκείνη την περίοδο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο βαρουφάκης μου έλεγε: Φόρα μωρή καμιά φορά και κανένα γαλάζιο σκατοκόφτη, να δουν και οι Ελληνες πως τους συμπαραστέκεσαι. Δεν μου άρεζε όμως το γαλάζιο. Τώρα αρχίζω και το βρίσκω συμπαθητικούλικο χρωματάκι. Αγόρασα 10 κομάτια. Όταν θα έρχομαι στην Ελλάδα, θα φοράω μόνον γαλάζιους σκατοκόφτες. Το υπόσχομαι στους Ελληνες, που τους κάναμε τόσο πολύ να υποφέρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]