Ο Θεός σώζει τον κόσμο από τον διάβολο και την αμαρτία κινούμενος από απέραντη αγάπη και μόνον!

Για να το καταλάβουμε καλύτερα αυτό χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό εκείνο γεγονός που συνέβη στη έρημο με τους Ισραηλίτες (Αριθμοί 21,9). Ο λαός αυτός είχε ελευθερωθεί από τη σκλαβιά των Αιγυπτίων με θαυμαστές επεμβάσεις του Θεού. Όμως, οι Ισραηλίτες συχνά ξεχνούσαν τον αληθινό Θεό, που κάθε μέρα τους έτρεφε με ουράνια τροφή, και λάτρευαν τα είδωλα. Ο Θεός για να τους συνετίσει επέτρεψε φίδια δηλητηριώδη να τους δαγκώνουν και πολλοί άθρωποι να πεθαίνουν. Ο Μωυσής στρέφεται με δάκρυα στον Θεό και παρακαλεί να σώσει τον λαόν του από τη συμφορά αυτή. Ο Θεός του απαντά: Να κατασκευάσεις από χαλκό ομοίωμα φιδιού να το δέσεις επάνω σε υψηλό στύλο -έτσι θα σχηματιζόταν σταυρός- και όσοι δαγκώνονται από τα φίδια να κοιτάζουν προς το χάλκινο φίδι και θα σώζονται. Έτσι και έγινε. Ακριβώς αυτό συνέβη και για τη σωτηρία ολοκλήρου του κόσμου και του ανθρωπίνου γένους: Ο Ιησούς δέχτηκε να καρφωθεί πάνω στον Σταυρό, ώστε όσοι άνθρωποι δηλητηριάζονται από τον ανθρωποκτόνο διάβολο (τον αρχαίον όφι) να στρέφονται προς Αυτόν με πίστη και να σώζονται.

Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της θυσίας του Υιού του Θεού, του Ιησού Χριστού για μας! Γιατί να θυσιαστεί; Το αξίζαμε; Τα Ιερά Ευαγγέλια είναι γεμάτα με εχθρικές ενέργειες του λαού και των αρχόντων των Εβραίων εναντίον του Ιησού. Συχνά του πετούσαν πέτρες. Τον κατηγορούσαν ως φίλον των αμαρτωλών και των αδίκων τελωνών και ότι δεν τηρούσε τις εντολές του Θεού! Έφθαναν σε σημείο να υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς έκανε τα θαύματα με την ενέργεια του διαβόλου και συχνά επιζητούσαν αφορμή να τον φονεύσουν. Και ο Ιησούς παρά ταυτα, προχωρεί να σταυρωθεί γι αυτούς τους ανθρώπους και για όλους εμάς! Ο Απόστολος Παύλος έκθαμβος μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο του Θεανθρώπου αναφωνεί: «ενώ εμείς ζούσαμε ακόμα στην αμαρτία, ο Χριστός έδωσε τη ζωή Του για μας» (Ρωμ. 5,8). Ενώ οι άνθρωποι ήμασταν ακόμη εχθροί του Χριστού, ο Χριστός πέθανε για μας! Κάτι παρόμοιο δεν είχε ποτέ συμβεί! Η ιστορία κατέγραψε κάποια περιστατικά, που φίλος προσφέρθηκε να δώσει αυτός τη ζωή του για να σώσει τον φίλο του· όμως δεν γνωρίζουμε να υπήρξε άνθρωπος που να πέθανε για να σώσει τον εχθρό του. Μόνον ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους φίλους και εχθρούς.

Γιατί ο Θεός Πατέρας αποφασίζει να θυσιάσει τον μονογενή Υιό Του, και ο Χριστός δέχεται να υποστεί αυτή τη θυσία; Την αυθεντική απάντηση μας την έδωσε ο Ίδιος ο Κύριος στη σημερινή ευαγγελική περικοπή: «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωκε στον θάνατο τον μονογενή Του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια» (στίχ. 16).

Αλλά ας προσέξουμε κάτι σημαντικό που τονίζει ο Κύριος. Ο Υιός του Θεού πέθανε για τη σωτηρία όλων. Όμως δεν σώζονται όλοι! Όπως και στην έρημο του Σινά, σώζονταν εκείνοι που προσέβλεπαν με πίστη το υψωμένο στο ξύλο χάλκινο φίδι, έτσι και από μας σώζονται εκείνοι που προσβλέπουν με πίστη στον καρφωμένον στο ξύλο του Σταυρού Ιησού Χριστό. Τό τόνισε ο Κύριος: «…όποιος πιστεύει στον Υιό του Θεού … έχει ζωήν αιώνιον».

Αδελφοί μου, τί ευτυχία για μάς αν μπορούσαμε να αισθανθούμε βαθειά μέσα μας αυτή την απέραντη αγάπη του Χριστού για μας! Αν συνεχώς είχαμε με θερμή πίστη στραμμένο το βλέμμα της ψυχής μας στον Χριστό. Αν η ζωή μας ήταν τέτοια, που να μπορούσαμε να λέμε, μαζί με τον Απόστολο Παύλο: «̔Η τωρινή σωματική μου ζωή εἶναι ζωή βασισμένη στην πίστη μου στον Υιό του Θεου, που με αγάπησε και πέθανε εκούσια για χάρη μου» (Γαλάτ. 2,20).

loading...

35 thoughts on “Ο Θεός σώζει τον κόσμο από τον διάβολο και την αμαρτία κινούμενος από απέραντη αγάπη και μόνον!

  1. "Ο Θεός σώζει τον κόσμο…. κινούμενος από απέραντη αγάπη και μόνον…."

    "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει. (Ματθαίος 12:30)
    Δηλαδή: "Εκείνος που δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, και εκείνος
    που δεν με ακολουθεί θα χαθεί (απωλεσθεί)".

    «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του (φαντασθείτε: να μισήσετε και την ίδια σας την ψυχή!), δεν γίνεται να είναι μαθητής μου» (κατά Λουκά ιδ΄ 26)

    Κι ο Ματθαίος τα ίδια γράφει (ι΄ 34-38): «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της».

    Και ο Ιωάννης, άξιο τέκνο του δασκάλου του δίνει την τερατώδη εντολή: «Μην αγαπάτε τον κόσμο και ό,τι ανήκει στον κόσμο. Όποιος αγαπάει τον κόσμο δεν αγαπά τον Θεό». (Α΄επιστολή Ιωάννη)

  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ α΄-18
    Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : "Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται"

    Σαμουήλ Α', 15: 2-3 )
    Λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ παιδί και βρέφος που θηλάζει, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".

    Ποιους να σκοτώνετε:
    –Το άτακτο και ανυπάκουο παιδί. Δευτερονόμιον 21: 20-21.[ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών δηλαδή]
    –Αυτούς που καταρρώνται ή χτυπούν τους γονείς των. Λευιτικόν 20: 9, Έξοδος 21: 15.
    –Τους λάτρεις άλλων θεών. Δευτερονόμιον 13: 6-11.[ εδώ δεν γλυτώνουν Δωδεκαθεϊστές, ούτε Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βραχμάνοι, Βουδιστές. Την γλυτώνουν όμως άθρησκοι και άθεοι!!!]
    –Τους πνευματιστές και τις μάγισσες. Λευιτικόν 20: 27, Δευτερονόμιον 13: 6-11, Έξοδος 22: 18.

    –Αυτούς που εργάζονται τα Σάββατα. Έξοδος 35: 2 (ο Μωυσής σκότωσε κά­ποιον γι’ αυτόν τον λόγο), Αριθμοί 15: 32-36. [την γλυτώνουν οι Εβραίοι!]
    –Αυτούς που κατηγορούνται από δύο μάρτυρες για κακοήθεια. Δευτερονόμιον 17: 6.
    –Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών. Αριθμοί 31: 17, Δευτερονόμιον 20: 13, Ψαλμοί 136 (ή 137): 9, Λευιτικόν 26: 29.
    [ τώρα τί φταίνε τα αθώα αυτά πλάσματα, μόνο η χριστιανική "αγάπη" ξέρει ]

    –Τους Μοιχούς. Λευιτικόν 20: 10.
    –Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 20: 13.
    –Τη γυναίκα που δεν είναι παρθένος όταν παντρεύεται. Δευτερονόμιον 22: 13-21.[εδώ λίγες θα γλυτώσουν!]
    –Αυτούς που έχουν φονικά ζώα. Έξοδος 21: 29.
    –Τους κτηνοβάτες. Έξοδος 22: 19, Λευιτικόν 18: 23, 20: 15-16.

  3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ο Θεός καταστρέφει τα Σόδομα και τα Γόμορρα, σκοτώνοντας όλους τους κατοίκους των, πλην των "δίκαιων" Αβραάμ και Λωτ, ο οποίος μεν πρώτος, προηγουμένως είχε εκπορνεύσει την σύζυγό του, Σάρα, ενώ ο δεύτερος λίγο αργότερα θα έκανε έρωτα με τις κόρες του…

    "….Και έβρεξε ο Κύριος επάνω στα Σόδομα και τα Γόμορρα θειάφι και φωτιά από τον Κύριο του ουρανού· και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις, και όλα τα περίχωρα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων, και τα φυτά τής γης….."
    (Γένεσις, 19: 24-25)

    Ο Αβραάμ δεν θέλει γυναίκα Χαναναία για τον γιο του, Ισαάκ…
    Ομοίως, ο Ισαάκ δεν θέλει γυναίκα Χαναναία για τον γιο του, Ιακώβ…
    Και αφού ο Ισαάκ προσκάλεσε τον Ιακώβ, τον ευλόγησε και του παρήγγειλε, λέγοντας: "Δεν θα πάρεις γυναίκα από τις θυγατέρες τής Χαναάν…".
    (Γένεσις, 28: 1)

    Ο Γιαχβέ προτίθεται να σκοτώσει ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΟΚΑ ΠΑΙΔΙΑ των Αιγυπτίων (όπως και πράττει αργότερα [Έξοδος, 12: 29]), για να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μια "διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ"…..

    Και κάθε πρωτότοκο στη γη τής Αιγύπτου θα πεθάνει, από το πρωτότοκο του Φαραώ, που κάθεται επάνω στον θρόνο του, μέχρι το πρωτότοκο της δούλης, που δουλεύει στον μύλο, και κάθε πρωτότοκο των κτηνών· και σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου θα υπάρξει μεγάλη κραυγή, τέτοια που δεν έγινε ποτέ ούτε θα γίνει τέτοια ύστερα απ' αυτά· σε όλους, όμως, τους γιους Ισραήλ σκύλος δεν θα κουνήσει τη γλώσσα του, από άνθρωπο μέχρι κτήνος· για να γνωρίσετε ότι, ο Κύριος έκανε διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ…
    (Έξοδος, 11: 5-7)

    Ο Γιαχβέ είπε στον Μωυσή: "Γράψ' το αυτό σε βιβλίο προς ενθύμηση, ότι θα εξαλείψω εξάπαντος τη μνήμη του Αμαλήκ από τον ουρανό".
    (Έξοδος, 17: 14)

    Έτσι λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".
    (Σαμουήλ Α', 15: 2-3 )

    Και ο Κύριος σε έστειλε στον δρόμο, και είπε: "Πήγαινε και εξολόθρευσε εκείνους που αμαρτάνουν σε μένα, τους Αμαληκίτες, και πολέμησε εναντίον τους μέχρις ότου τους εξαφανίσεις…."
    (Σαμουήλ Α', 15: 18 )

    Αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός λαός από όλους τους λαούς· επειδή, δική μου είναι ολόκληρη η γη· κι εσείς θα είστε σε μένα βασίλειο ιεράτευμα, και έθνος άγιο…
    (Έξοδος, 19: 5-6)

  4. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  5. ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    Δευτερονόμιο 28 : 15-35.

    15. Αλλά, αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντλές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θάρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν. [Λευ. 26:14; Θρ. 2:17; Δαν. 9:11; Δαν. 9:13; Μαλ. 2:2; [Παρ. 3:33];
    16. Καταραμένος θα είσαι στην πόλη, και καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.
    17. Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου.
    18. Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου.
    19. Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω.
    20. Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευτείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες.
    21. Ο Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις.
    22. Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς. [Λευ. 26:16; [Άμ. 4:9];
    23. Και ο ουρανός σου, που [είναι] επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος. [Λευ. 26:19; [Αγγ. 1:10];
    24. Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς.
    25. Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης. [Ιερ. 15:4]; [Ιερ. 24:9]; [Ιερ. 29:18]; [Ιερ. 34:17];
    26. Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα [τα] αποδιώχνει. [Ιερ. 7:33];
    27. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή πληγή, και με αιμορροϊδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς. [Έξ. 9:9;]
    28. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς· [Παρ. 28:1]; [Ρωμ. 1:21];
    30. Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ” αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις. [2Σαμ. 12:11]; [Ιερ. 6:12];
    31. Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ” αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει. [Ιερ. 5:17];
    32. Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι” αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου.
    33. Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν [το] γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου. [Ιερ. 5:17];
    35. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σoυ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Πατέρας και Υιός έχουν απέραντη αγάπη γιά μας.

  6. Ο Κύριος τελειοποιεί και συμπληρώνει το Μωσαϊκό Νόμο

    Ματθ. 5,17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.

    Ματθ. 5,17 Μη νομίσετε ότι ήλθα να καταλύσω τον νόμον του Μωϋσέως η την διδασκαλίαν των προφητών. Δεν ήλθα να καταλύσω αυτά, αλλά να τα τηρήσω, να τα εκπληρώσω και να τα ολοκληρώσω εις ένα τέλειον νόμον.

    Ματθ. 5,18 ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται.

    Ματθ. 5,18 Διότι σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα, ότι έως ότου υπάρχη ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα η ένα κόμμα, δεν θα παραπέση από τον νόμον, μέχρι την στιγμήν που όλα θα επαληθεύσουν και θα πραγματοποιηθούν εις την ζωήν και το έργον μου.

    Ματθ. 5,19 ὃς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων καὶ διδάξῃ οὕτω τοὺς ἀνθρώπους, ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν· ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν.

    Ματθ. 5,19 Εκείνος λοιπόν, που θα παραβή μίαν από τας εντολάς αυτάς, που φαίνονται μικραί και ασήμαντοι, και διδάξη έτσι τους ανθρώπους, θα ονμασθή ελάχιστος εις την βασιλείαν των ουρανών. Εκείνος όμως που θα αγωνισθή να τηρήση όλας τας εντολάς και διδάξη την τήρησιν αυτών και στους ανθρώπους, αυτός θα ανακηρυχθή μέγας εις την βασιλείαν των ουρανών.

    Ματθ. 5,20 λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι ἐὰν μὴ περισσεύσῃ ἡ δικαιοσύνη ὑμῶν πλεῖον τῶν γραμματέων καὶ Φαρισαίων, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν.

    Ματθ. 5,20 Διότι σας λέγω και τούτο· εάν η αρετή σας δεν ξεπεράση πολύ την επιφανειακήν και τυπικήν αρετήν των Γραμματέων και Φαρισαίων, δεν θα εισέλθετε εις την βασιλείαν των ουρανών.

  7. Η οργή

    Ματθ. 5,21 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ φονεύσεις· ὃς δ᾿ ἂν φονεύσῃ, ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει.

    Ματθ. 5,21 Ηκούσατε ότι ελέχθη από τον Θεόν στους αρχαίους, στους προγόνους σας· Δεν θα φονεύσης· εκείνος που θα φονεύση, θα είναι ένοχος και θα παραπεμθή στο μικρόν επταμελές συνέδριον, που λέγεται κρίσις.

    Ματθ. 5,22 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ εἰκῆ ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει· ὃς δ᾿ ἂν εἴπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ῥακά, ἔνοχος ἔσται τῷ συνεδρίῳ· ὃς δ᾿ ἂν εἴπῃ μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός.

    Ματθ. 5,22 Εγώ όμως σας λέγω ότι καθένας που οργίζεται αδίκως και χωρίς σοβαρόν πνευματικόν λόγον ενάντιον του αδελφού του, έχει την ιδίαν ενόχην, όπως εκείνος που δικάζεται δια φόνον στο επταμελές συνέδριον. Εκείνος δε που θα υβρίση τον αδελφόν του και θα του είπη με περιφρόνησιν “ανόητε, τιποτένιε”, είναι ένοχος εγκλήματος βαρυτέρου, από εκείνά που δικάζει το μεγάλο συνέδριον, το ανώτατον δηλαδή δικαστήριον των Εβραίων. Εκείνος δε που θα είπη με μίσος στον αδελφόν του “αμυαλε, τρελλέ”, είναι βαρύτατα ένοχος και άξιος να τιμωρηθή με την στον Αδην γέενναν του πυρός.

    Ματθ. 5,23 Ἐὰν οὖν προσφέρῃς τὸ δῶρόν σου ἐπὶ τὸ θυσιαστήριον κἀκεῖ μνησθῇς ὅτι ὁ ἀδελφός σου ἔχει τι κατὰ σοῦ,

    Ματθ. 5,23 Εάν λοιπόν προσφέρης το δώρον σου στο θυσιαστήριον και εκεί ενθυμηθής ότι ο αδελφός σου έχει κάτι ενάντιόν σου εξ αιτίας της αδίκου και απρεπούς συμπεριφοράς σου,

    Ματθ. 5,24 ἄφες ἐκεῖ τὸ δῶρόν σου ἔμπροσθεν τοῦ θυσιαστηρίου, καὶ ὕπαγε πρῶτον διαλλάγηθι τῷ ἀδελφῷ σου, καὶ τότε ἐλθὼν πρόσφερε τὸ δῶρόν σου.

    Ματθ. 5,24 άφησε εκεί το δώρον σου εμπρός στο θυσιαστήριον και πήγαινε πρώτον συμφιλιώσου με τον αδελφόν σου και έπειτα έλα να προσφέρης το δώρον σου στον Θεόν.

    Ματθ. 5,25 Ἴσθι εὐνοῶν τῷ ἀντιδίκῳ σου ταχὺ ἕως ὅτου εἶ ἐν τῇ ὁδῷ μετ᾿ αὐτοῦ, μήποτέ σε παραδῷ ὁ ἀντίδικος τῷ κριτῇ καὶ ὁ κριτής σε παραδῷ τῷ ὑπηρέτη, καὶ εἰς φυλακὴν βληθήσῃ·

    Ματθ. 5,25 Συμβιβάσου και συμφιλιώσου γρήγορα με τον αντίδικόν σου, εφ' όσον ευρίσκεσαι μάζή του στον δρόμον, που οδηγεί στο δικαστήριον. Πρόλαβε, μήπως σε παραδώση ο αντίδικος στον δικαστήν, και ο δικαστής σε παραδώση ως ένοχον στον εκτελεστήν των ποινών και ριφθής έτσι εις την φυλακήν.

    Ματθ. 5,26 ἀμὴν λέγω σοι, οὐ μὴ ἐξέλθῃς ἐκεῖθεν ἕως οὗ ἀποδῷς τὸν ἔσχατον κοδράντην.

    Ματθ. 5,26 Σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα βγης από εκεί, έως ότου εξοφλήσης και το τελευταίον δίλεπτον.

  8. Η μοιχεία

    Ματθ. 5,27 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ μοιχεύσεις.

    Ματθ. 5,27 Ηκούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους· να μη μοιχεύσης.

    Ματθ. 5,28 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸν ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ.

    Ματθ. 5,28 Εγώ όμως σας λέγω ότι καθένας, ο οποίος βλέπει γυναίκα με την πονηράν επιθυμίαν προς αμαρτίαν, ήδη με την εμπαθή αυτήν ματιάν διέπραξε την αμαρτίαν της μοιχείας μέσα εις την ακάθαρτον καρδίαν του.

    Ματθ. 5,29 εἰ δὲ ὁ ὀφθαλμός σου ὁ δεξιὸς σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμα σου βληθῇ εἰς γέενναν.

    Ματθ. 5,29 Εάν δε ο δεξιός σου οφθαλμός νοσή και σε ενοχλή και υπάρχη φόβος να βλάψη όλον το σώμα, βγάλε τον και πέταξέ τον μακρυά από σε. Διότι συμφέρει εις σε να χαθή ένα μέλος του σώματος, παρά να ριφθής μαζή με όλον το σώμα εις την γέενναν του πυρός. (Δηλαδή εάν ένα πρόσωπον πολύτιμον και αγαπητόν, όπως ο δεξιός οφθαλμός, σε εξερεθίζη προς αμαρτίαν, χωρίσου οριστικώς απ' αυτό και κόψε την επικοινωνίαν μαζή του, διότι σε συμφέρει να το στερηθής το πρόσωπον αυτό, παρά να ριφθής μαζή του στο άσβεστον πυρ της κολάσεως).

    Ματθ. 5,30 καὶ εἰ ἡ δεξιά σου χεὶρ σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὴν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν.

    Ματθ. 5,30 Και εάν πρόσωπον χρήσιμον εις σε, όπως το δέξι σου χέρι, γίνεται πειρασμός να πέσης εις την αμαρτίαν, κόψε κάθε σχέσιν μαζή του και χωρίσου απ' αυτό, όπως θα έκοπτες και θα επετούσες το δέξι σου χέρι, εάν αυτό αποτελούσε κίνδυνον δι' όλον το σώμα· διότι σε συμφέρει να χαθή ένα από τα μέλη σου (να στερηθής δηλαδή τας υπηρεσίας του φίλου σου) και να μη ριφθής μαζή με εκείνον στο πυρ της κολάσεως.

  9. Η ανταπόδωση

    (Λκ 6,29-30)

    Ματθ. 5,38 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη, ὀφθαλμὸν ἀντὶ ὀφθαλμοῦ καὶ ὀδόντα ἀντὶ ὀδόντος·

    Ματθ. 5,38 Ηκούσατε ότι ελέχθη, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος (δηλαδή να ανταποδίδης ίσον κακόν προς το κακόν, που σου έκαμεν ο άλλος).

    Ματθ. 5,39 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν μὴ ἀντιστῆναι τῷ πονηρῷ· ἀλλ᾿ ὅστις σε ῥαπίσει ἐπὶ τὴν δεξιὰν σιαγόνα, στρέψον αὐτῷ καὶ τὴν ἄλλην·

    Ματθ. 5,39 Εγώ όμως σας λέγω να μη καταληφθήτε από οργήν και εχθρότητα και να μη αντισταθήτε στον πονηρόν άνθρωπον αποδιδόντες κακόν αντί κακού, αλλά αν κανείς σε ραπίση στο δεξιόν μέρος του πρωσώπου σας, γύρισε με πραότητα και υποχωρητικότητα και το άλλο μέρος του προσώπου (πρόθυμος να δεχθής και δεύτερον ράπισμα).

    Ματθ. 5,40 καὶ τῷ θέλοντί σοι κριθῆναι καὶ τὸν χιτῶνά σου λαβεῖν, ἄφες αὐτῷ καὶ τὸ ἱμάτιον·

    Ματθ. 5,40 Και εις εκείνον που θέλει να σε οδηγήση εις τα δικαστήρια, δια να σου πάρη το υποκάμισον, άφησέ του και το επανωφόρι σου.

    Ματθ. 5,41 καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ᾿ αὐτοῦ δύο·

    Ματθ. 5,41 Και αν κανείς σε αγγαρεύση ένα μίλι πήγαινε μαζή του δύο (να φανής δηλαδή υποχωρητικός και ν' αποφύγης έτσι φιλονεικίας και διαπληκτισμούς).

    Ματθ. 5,42 τῷ αἰτοῦντί σε δίδου καὶ τὸν θέλοντα ἀπὸ σοῦ δανείσασθαι μὴ ἀποστραφῇς.

    Ματθ. 5,42 Εις εκείνον που έχει πράγματι ανάγκην και σου ζητεί ελεημοσύνην, δίδε με ειλικρινή αγάπην, και μη περιφρονήσης αυτόν, που θέλει να δανεισθή από σε χωρίς τόκον.

  10. Η αγάπη για τον πλησίον

    (Λκ 6,27-28. 32-36)

    Ματθ. 5,43 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη, ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.

    Ματθ. 5,43 Ηκούσατε ότι ελέχθη· θα αγαπήσης τον πλησίον σου και θα μισήσης τον εχθρόν σου.

    Ματθ. 5,44 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς.

    Ματθ. 5,44 Εγώ όμως σας λέγω, αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε αυτούς, οι οποίοι σας καταρώνται, ευεργετείτε αυτούς, οι οποίοι σας μισούν, και προσεύχεσθε δι' εκείνους, οι οποίοι σας υβρίζουν και σας συκοφαντούν και σας καταδιώκουν αδίκως,

    Ματθ. 5,45 ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς, ὅτι τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους.

    Ματθ. 5,45 δια να αναδειχθήτε έτσι τέκνα του ουρανίου Πατρός σας. Διότι και αυτός τον ζωογόνον ήλιόν του ανατέλλει εις πονηρούς και αγαθούς και στέλνει την βροχήν στους δικαίους και στους αδίκους.

    Ματθ. 5,46 ἐὰν γὰρ ἀγαπήσητε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, τίνα μισθὸν ἔχετε; οὐχὶ καὶ οἱ τελῶναι τὸ αὐτὸ ποιοῦσι;

    Ματθ. 5,46 Διότι, εάν αγαπήσετε εκείνους μόνον που σας αγαπούν, ποίαν ανταμοιβήν έχετε να περιμένετε από τον Θεόν; Μηπως και οι τελώναι δεν κάμνουν το ίδιο;

    Ματθ. 5,47 καὶ ἐὰν ἀσπάσησθε τοὺς φίλους ὑμῶν μόνον, τί περισσὸν ποιεῖτε; οὐχὶ καὶ οἱ τελῶναι οὕτω ποιοῦσιν;

    Ματθ. 5,47 Και εάν χαιρετίσετε με εγκαρδιότητα τους φίλους σας τους Ιουδαίους, τι περισσότερον κάμνετε από τους άλλους; Το ίδιο δεν κάμνουν και οι τελώναι;

    Ματθ. 5,48 Ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι, ὥσπερ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς τέλειός ἐστιν.

    Ματθ. 5,48 Αγωνισθήτε λοιπόν να γίνετε σεις τέλειοι με την αγάπην προς όλους, όπως τέλειος είναι και ο ουράνιος Πατέρας σας.

  11. Η επί του Όρους Ομιλία: Οι Μακαρισμοί

    (Λκ 6,20-23)

    Ματθ. 5,1 Ἰδὼν δὲ τοὺς ὄχλους ἀνέβη εἰς τὸ ὄρος, καὶ καθίσαντος αὐτοῦ προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ,

    Ματθ. 5,1 Οταν δε είδεν ο Ιησούς τα πλήθη, που είχαν έλθει να τον ακούσουν, ανέβη ολίγον εις την πλαγιάν του όρους και αφού εκάθισεν, ήλθαν πλησίον οι μαθηταί του.

    Ματθ. 5,2 καὶ ἀνοίξας τὸ στόμα αὐτοῦ ἐδίδασκεν αὐτοὺς λέγων·

    Ματθ. 5,2 Και ανοίξας το στόμα αυτού εδίδασκεν τους μαθητάς και τα πλήθη και έλεγε·

    Ματθ. 5,3 μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

    Ματθ. 5,3 “Μακάριοι και τρισευτιχισμένοι είναι εκείνοι, που συναισθάνονται την πνευματικήν πτωχείαν των (και εξαρτούν τον εαυτόν τους με ταπείνωσιν και πίστιν από τον Θεόν), διότι ιδική των είναι η βασιλεία των ουρανών.

    Ματθ. 5,4 μακάριοι οἱ πενθοῦντες, ὅτι αὐτοὶ παρακλήθησονται.

    Ματθ. 5,4 Μακάριοι είναι όσοι πενθούν (δια τας αμαρτίας των και δια το κακόν που επικρατεί στον κόσμον) διότι αυτοί θα παρηγορηθούν από τον Θεόν.

    Ματθ. 5,5 μακάριοι οἱ πραεῖς, ὅτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν.

    Ματθ. 5,5 Μακάριοι είναι οι πράοι και ειρηνικοί, διότι αυτοί θα λάβουν ως κληρονομίαν την νέαν γην της επαγγελίας, την άνω Ιερουσαλήμ, την βασιλείαν των ουρανών.

    Ματθ. 5,6 μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται.

    Ματθ. 5,6 Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν δια να αποκτήσουν οι ίδιοι, να επικρατήση δε και στον κόσμον η δικαιοσύνη και η αρετή, διότι αυτοί θα χορτάσουν.

    Ματθ. 5,7 μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται.

    Ματθ. 5,7 Μακάριοι οι ευσπλαγχνικοί και ελεήμονες, που συμπονούν και ελεούν τον πάσχοντα, διότι αυτοί θα ελεηθούν πλουσίως από τον Θεόν.

    Ματθ. 5,8 μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται.

    Ματθ. 5,8 Μακάριοι όσοι έχουν καθαράν και αμόλυντον την καρδίαν, διότι αυτοί θα ίδουν τον Θεόν εις την δόξαν του.

    Ματθ. 5,9 μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται.

    Ματθ. 5,9 Μακάριοι όσοι έχουν ειρήνην μέσα των και προσπαθούν να ειρηνεύουν τους ανθρώπους μεταξύ των, διότι αυτοί θα ανακηρυχθούν, εμπρός στον ουράνιον και επίγειον κόσμον, υιοί του Θεού.

    Ματθ. 5,10 μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

    Ματθ. 5,10 Μακάριοι όσοι έχουν διωχθή ένεκα της αρετής και της πίστεώς των, διότι εις αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών.

    Ματθ. 5,11 μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ.

    Ματθ. 5,11 Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, είπουν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας ενάντιον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ.

    Ματθ. 5,12 χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν.

    Ματθ. 5,12 Χαίρετε και γεμίστε από αγαλλίασιν, διότι η ανταμοιβή σας στους ουρανούς θα είναι μεγάλη και ανυπολόγιστος· έτσι κατεδίωξαν και τους προφήτας τους οποίους ο Θεός είχε στείλει ενωρίτερα από σας, και οι οποίοι, δια τους διωγμούς που υπέστησαν, είναι μακάριοι.

  12. Οι επερχόμενοι διωγμοί

    (Μκ 13,9-13. Λκ 12,2-7. 21,12-19)

    Ματθ. 10,16 ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων· γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.

    Ματθ. 10,16 Ιδού εγώ σας στέλνω ωσάν ήμερα και άκακα πρόββατα ανάμεσα σε αιμοβόρους λύκους. Δι' αυτό και σας συμβουλεύω να είσθε φρόνομοι σαν τα φίδια (τα οποία εις ώραν κινδύνου προφυλάσσουν κυρίως το κεφάλι των), και αθώοι και ακέραιοι όπως τα περιστέρια.

    Ματθ. 10,17 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων· παραδώσουσι γὰρ ὑμᾶς εἰς συνέδρια καὶ ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν μαστιγώσουσιν ὑμᾶς·

    Ματθ. 10,17 Να προσέχετε, λοιπόν, και να προφυλάσσεσθε από τους κακούς ανθρώπους· διότι αυτοί θα σας σύρουν και θα σας παραδώσουν εις τας συνέδρια των Εβραίων, δια να καταδικασθήτε, και εις τας συναγωγάς αυτών εμπρός εις τα πλήθη θα σας μαστιγώσουν.

    Ματθ. 10,18 καὶ ἐπὶ ἡγεμόνας δὲ καὶ βασιλεῖς ἀχθήσεσθε ἕνεκεν ἐμοῦ εἰς μαρτύριον αὐτοῖς καὶ τοῖς ἔθνεσιν.

    Ματθ. 10,18 Και εις άρχοντας και εις βασιλείς θα σας τραβήξουν δια της βίας, δια να τιμωρηθήτε από αυτούς, ένεκα της πίστεώς σας εις εμέ· αλλά εκεί σεις, χωρίς να φοβηθήτε, θα δώσετε την καλήν μαρτυρίαν και εις αυτούς και γενικώτερα εις τα ειδωλολατρικά έθνη.

    Ματθ. 10,19 ὅταν δὲ παραδώσωσιν ὑμᾶς, μὴ μεριμνήσητε πῶς ἢ τί λαλήσετε· δοθήσεται γὰρ ὑμῖν ἐν ἐκείνῃ τῇ ὥρᾳ τί λαλήσετε.

    Ματθ. 10,19 Οταν δε σας παραδώσουν εις τα δικαστήρια η στους άρχοντας, μη βασανίζετε το πνεύμα σας με την αγωνιώδη μέριμναν, πως θα απολογηθήτε η τι θα πήτε. Εκείνην ακριβώς την ώραν θα σας δοθή άνωθεν, τι θα πήτε.

    Ματθ. 10,20 οὐ γὰρ ὑμεῖς ἐστε οἱ λαλοῦντες, ἀλλὰ τὸ Πνεῦμα τοῦ πατρὸς ὑμῶν τὸ λαλοῦν ἐν ὑμῖν.

    Ματθ. 10,20 Επειδή δεν θα είσθε εσείς, που θα ομιλήτε, αλλά το Πνεύμα του ουρανίου Πατρός σας, το οποίον θα ομιλή δια μέσου υμών.

    Ματθ. 10,21 Παραδώσει δὲ ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατὴρ τέκνον, καὶ ἐπαναστήσονται τέκνα ἐπὶ γονεῖς καὶ θανατώσουσιν αὐτούς·

    Ματθ. 10,21 Θα παραδώση δε εις θάνατον ο άπιστος αδελφός τον πιστόν αδελφόν του και ο άπιστος πατέρας το ευσεβές τέκνον του και θα επαναστατήσουν τα άπιστα τέκνα εναντίον των πιστών γονέων των και θα τους θανατώσουν.

    Ματθ. 10,22 καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου· ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται.

    Ματθ. 10,22 Και θα σας μισούν όλοι οι ασεβείς και άπιστοι δια μόνον τον λόγον ότι πιστεύετε και ομολογείτε το όνομά μου· μη χάσετε όμως το θάρρος σας, διότι εκείνος, ο οποίος θα υπομείνη μέχρι τέλους, θα σωθή και θα γίνη άξιος της βασιλείας των ουρανών.

    Ματθ. 10,23 ὅταν δὲ διώκωσιν ὑμᾶς ἐν τῇ πόλει ταύτῃ, φεύγετε εἰς τὴν ἄλλην· ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ τελέσητε τὰς πόλεις τοῦ Ἰσραὴλ ἕως ἂν ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.

    Ματθ. 10,23 Οταν δε σας διώχνουν από την πόλιν αυτήν, φεύγετε και πηγαίνετε εις την άλλην. Αληθώς σας λέγω ότι δεν θα προλάβετε να περιέλθετε όλας τας πόλστου Ισραήλ, έως ότου έλθη ο Υιός του ανθρώπου εις συνάντησίν σας, βραδύτερον δε και εις τιμωρίαν εκείνων που δεν σας δέχονται.

    Ματθ. 10,24 Οὐκ ἔστι μαθητὴς ὑπὲρ τὸν διδάσκαλον οὐδὲ δοῦλος ὑπὲρ τὸν κύριον αὐτοῦ.

    Ματθ. 10,24 Και ας έχετε υπ' όψιν σας, ότι δεν υπάρχει μαθητής ανώτερος από τον διδάσκαλόν του ούτε δούλος ανώτερος από τον κύριόν του·

    Ματθ. 10,25 ἀρκετὸν τῷ μαθητῇ ἵνα γένηται ὡς ὁ διδάσκαλος αὐτοῦ, καὶ τῷ δούλῳ ὡς ὁ κύριος αὐτοῦ. εἰ τὸν οἰκοδεσπότην Βεελζεβοὺλ ἐκάλεσαν, πόσῳ μᾶλλον τοὺς οἰκιακοὺς αὐτοῦ;

    Ματθ. 10,25 είναι δε αρκετόν στον μαθητήν να γίνη και να πάθη όπως ο διδάσκαλός του, και στον δούλον όπως ο κύριός του. Εάν εμέ, τον διδάσκαλον και τον κύριον του σπιτιού, ωνόμασαν Βελζεβούλ, δηλαδή άρχοντα των δαιμονίων, πόσω μάλλον θα καλέσουν σας, που είσθε οι οικιακοί μου;

  13. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ……………….
    Αποκ. 16,2 Και απήλθεν ο πρώτος άγγελος και έχυσε το περιεχόμενον της φιάλης του εις την γην και (όπως επί Μωϋσέως με κάποιαν ανάλογον πληγήν εναντίον των αμετανοήτων Αιγυπτίων, έτσι και τώρα) έγινε μία κακή πληγή, γεμάτη πόνους στους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν το χάραγμα της σφραγίδος του θηρίου και εις εκείνους, οι οποίοι επροσκυνούσαν το είδωλον αυτού. (Τιμωρία φοβερά εκ μέρους του Θεού, που προκαλούσε σωματικούς και ψυχικούς πόνους).
    Αποκ. 16,3 Και ο δεύτερος άγγελος έχυσε το περιεχόμενον της φιάλης του εις την θάλασσαν. Και έγινεν η θάλασσα (όπως άλλοτε εις την εποχήν του αμετανοήτου Φαραώ) αίμα σαν ανθρώπου σκοτωμένου. Και κάθε ζωη, που υπήρχε μέσα εις την θάλασσαν, απέθανε.
    Αποκ. 16,8 Και ο τέταρτος άγγελος αδειασε το περιεχόμενον της φιάλης του επάνω στον ήλιον. Και εδόθη στον ήλιον η δύναμις να εξαπολύση μεγάλο καύμα πυρός εναντίον των ανθρώπων.
    Αποκ. 2,22 Ιδού θα την ρίψω στο κρεββάτι τιμωρίας μεγάλης, πόνου και οδύνης. Και εκείνους που αμαρτάνουν μαζή της και όσους παρασύρονται εξ αιτίας της εις φαυλότητας, θα τους βάλω μαζή με αυτήν και θα τους καταδικάσω εις μεγάλην θλίψιν, εάν δεν μετανοήσουν και δεν απαρνηθούν τα φαύλα έργα, εις τα οποία αυτή τους παρεπλάνησε.
    Αποκ. 2,23 Και τα παιδιά της θα τα φονεύσω με θανατηφόρον επιδημίαν και έτσι θα μάθουν όλαι αι Εκκλησίαι, ότι εγώ είμαι εκείνος, που ερευνά και γνωρίζει νεφρά και καρδιές, (και τας πλέον απόκρυφα βάθη της ψυχής και διανοίας του ανθρώπου) και θα ανταποδώσω στον καθένα από σας, σύμφωνα με τα έργα σας.
    …ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΑΕΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ!
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ?(ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ)
    ..Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΑΓΩΝ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ…
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ………

  14. ΔΗΛ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΥΤΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ?
    ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΑΓΑΠΗΣΕ?
    ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙΣ?????????
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΡΑΖΕΣ??
    ΔΗΛ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙ, Η ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ,Η ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΛΙΣΤΗΣ,Η ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ,Η ΓΙΑΤΙ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ,Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ Η ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ???
    ΑΣΤΟ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΥΤΟΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ….
    ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΜΩΗΣΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΠΩς ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…
    ΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΣΤ…….

  15. Αμην εγω δε λεγω υμιν οστις θελει οπισω μου ελθειν ινα ζωην αιωνιον κληρονομησει και οστις θελει τον μπατιρογυφτον ακολουθησει ινα τρισεκατομμυρια κληρονομησει αφου πρωτα τον μαδησει.

  16. Για κάποιον που διαθέτει ελάχιστο κριτικό πνεύμα και σκέψη,
    που δεν χειραγωγείται ως πρόβατο
    και που δεν έχει κάποιο συμφέρον, η ανάγνωση ελάχιστων μόνο χωρίων τής Αγίας Γραφής είναι αρκετή,
    είτε για να τον κάνει να ψάχνει μέρος να πάει να ξεράσει,
    είτε να τον κάνει να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια.

    Γιατί η Αγία Γραφή δεν είναι τίποτε άλλο
    από ένα συνονθύλευμα κακογραμμένων και πλαστογραφημένων βιβλίων,
    όπου κυριαρχούν, το αίμα, η γελοιότητα, η ανηθικότητα,
    η πορνεία, το μίσος, η εκδικητικότητα,
    οι απειλές, οι κατάρες.

  17. *********************************************
    Σ' αυτά έχουμε δώσει αποστομωτικές απαντήσεις στο παρελθόν.
    Αλλά εσύ δεν θέλεις σε καμιά περίπτωση να παραδεχθείς την αλήθεια.
    Π.χ. γράφεις:

    "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει. (Ματθαίος 12:30)
    Δηλαδή: "Εκείνος που δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, και εκείνος
    που δεν με ακολουθεί θα χαθεί (απωλεσθεί)".

    1) Σου έδωσαν λανθασμένη μετάφραση.
    Η φράση ''ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει''
    δεν αποδίδεται, όπως την απέδωσες αυθαίρετα:
    ''και εκείνος
    που δεν με ακολουθεί θα χαθεί (απωλεσθεί)",
    αλλά: ''καὶ ὅποιος δὲν μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει''.

    Αμέσως παρακάτω δηλώνεται η αγάπη του Χριστού, διότι ο Κύριος συγχωρεί τους αμαρτάνοντες που μετανοούν.

    31 Διὰ τοῦτο σᾶς λέγω, κάθε ἁμαρτία καὶ βλασφημία θὰ συγχωρηθῇ εἰς τοὺς ἀνθρώπους, ἡ βλασφημία ὅμως κατὰ τοῦ Πνεύματος δὲν θὰ συγχωρηθῇ εἰς τοὺς ἀνθρώπους.
    32 Ὁποιος πῇ λόγον ἐναντίον τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου, θὰ συγχωρηθῇ· ἀλλὰ ὅποιος μιλήσῃ ἐναντίον τοῦ Πνεύματος τοῦ Ἁγίου, δὲν θὰ συγχωρηθῇ οὔτε εἰς τοῦτον τὸν αἰῶνα οὔτε εἰς τὸν μέλλοντα.
    ************************************************

  18. Όσο δεν υπάρχει εγκυκλοπαιδική γνώση μαζί και αμφισβήτηση της μασημένης τροφής , θα υπάρχουν όντα που θα πιστεύουν στη πρόνοια του κάθε θεού κτλ ανοσιολογήματα , μη γνωρίζοντας ότι ο Επίκουρος τον 3ο αιώνα πριν τη νέα χρονολόγηση είπε :
    Αν υπήρχε η θεία πρόνοια το πιθανότερο θα ήταν να μην υπήρχαν οι άνθρωποι γιατί πολλά κακά εύχονται ο ένας κατά του άλλου .

  19. Η υπαρξη της Θειας προνοιας δεν αποδεικνυεται με εγκυκλοπαιδικες γνωσεις αλλα απο την αρμονικη λειτουργια του Συμπαντος.

    Την λογικη που διαθετεις σου την εδωσε καποιος που διαθετει περισσοτερη λογικη απο σενα και αδυνατεις να αντιληφθεις την παρουσια του.
    Αν σταθεις ορθιος επανω απο μια μυρμηγκοφωλια το μυρμηγκι δεν θα αντιληφθει την παρουσια σου.

    Στην αρχαια Ελλαδα εκτος απο τους Επικουρειους υπηρχε και πληθος αλλων φιλοσοφικων σχολων και καποιες απο αυτες διδασκαν την υπαρξη του ενος και μοναδικου Θεου.

  20. μιλησε και ο κολοσσος της γνωσης ο γυφτοχιμπατζης που διαβασε το "ενχειριδιο" του καλου απατεωνα του Ψωρρα

  21. …ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΣΤΑ…ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ.

    …ΣΤΗΝ…"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΟΥ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ, ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ… "ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ".

    ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ "ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΝ" ΟΙ…"ΑΓΙΟΙ" ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο…"ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ" ΕΙΝΑΙ Ο…"ΕΩΣΦΟΡΟΣ", ΕΙΝΑΙ Ο…"ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ", ΕΙΝΑΙ Ο…"ΣΑΤΑΝΑΣ", ΕΙΝΑΙ Ο……ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ…

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ "ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΥ", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…"ΠΑΠΑΡΑΣ" ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. Ο "ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ", ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ…"6 6 6", ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΡΙΘΜΟΣ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ… "ΘΗΡΙΟ", ΔΗΛΑΔΗ Ο "ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο … "Θ Ε Ο Σ".

    …ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΗΚΑΜΕ…"ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ" ΚΑΙ ΟΧΙ…"ΘΕΟΙ", ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟΥΣ …"ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ" ΤΟΥ (θεου), ΤΟΥΣ "ΙΕΡΑΡΧΕΣ" ΤΗΣ…"ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε." ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΑ…"ΞΕΡΟΥΝ" ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…

    …ΤΟ "ΘΗΡΙΟ" ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ…"ΑΝΘΡΑΚΑ".

    ΤΟ "ΑΤΟΜΟ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ…"6" ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΥΡΗΝΑ". ΣΤΟΝ "ΠΥΡΗΝΑ" ΒΡΙΣΚΟΝΑΙ…"6" ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ 6- , 6 + (ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ).

    …ΣΤΟΝ "ΠΥΡΗΝΑ" ΟΜΩΣ, ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ… "6" ΝΕΤΡΟΝΙΑ Η' ΟΥΔΕΤΕΡΟΝΙΑ (ουτε +, ουτε -)…

    ΜΑΝΙ-ΜΑΝΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ "666"… ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ…"ΘΗΡΙΟΥ"…

    …ΕΑΝ ΜΕ …"ΚΑΠΟΙΑ" ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ "ΝΕΤΡΟΝΙΟ" ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ…"ΑΝΘΡΑΚΑ 7", ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ" ΜΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ "ΘΗΡΙΟΥ", ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ "ΘΗΡΙΟ" ΖΟΥΣΕ ΣΤΟΝ…"ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ", ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ…"ΑΛΛΟΥ", ΠΑΡΑ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ…"Π Ε Ρ Ι Ο Υ Σ Ι Ο Ι"…

    …ΤΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ" ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

    …ΑΠΟ ΠΟΥ…"ΕΜΑΘΕ" Ο…"ΑΓΙΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ…"ΧΡΙΣΤΟΥ", ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΑΚΟΣ, ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ, ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ…?

    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ 1945, ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟ…"ΑΤΟΜΟ", ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ… "ΑΤΟΜΙΚΗ". ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΙ…"ΚΑΡΙΟΛΙΑ" ΣΤΟ "S E R N", ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ…"ΠΡΩΤΟΝΙΟΝ", ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ…"ΠΡΩΤΟ-ΟΝ", ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ…"666"…

    ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΤΟΤΕ…"ΧΑΡΗΚΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ…

    …ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ…"ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ" ΣΤΟ "ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟΝ", ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο…"ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  22. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,…"ΠΟΙΟΣ" ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ…"ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΤΟ "ΘΗΡΙΟ", ΓΙΑΤΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΚΑΝΕΝΑΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ" ΔΕΝ "ΤΙΜΩΡΕΙ" ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΘ' ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ…"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, … "ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ" ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ "ΑΝΘΡΑΚΑ 7" ΣΕ…"ΑΝΘΡΑΚΑ 6" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…

    …Ο…"ΕΥΡΩΝ" ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ…"ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  23. ΜΠΑ ΜΠΑ
    ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΓΥΦΤΑΚΟ

    ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΑ;
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΥΦΤΑΚΟ

    ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΣΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ 115 ΤΡΙΣ;
    ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 150 ΔΙΣ ΑΤΟΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 115 ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΚΟ 4%
    ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ

  24. ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΓΥΦΤΑΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ

  25. ΚΑΡΑΓΥΦΤΕ "ΑΝΩΝΥΜΕ" 7.23μ.μ.,

    ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ…"ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ"…

    …"Φ.Ε.Κ." 315 ΤΟΥ 1945…

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΕ Ν' ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣΜΕ…"ΓΥΦΤΑΚΟ". ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ. ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ "BRETTON WOODS" KAI ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.

    ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΜΠΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ…"ΑΝΩΝΥΜΟΣ".

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  26. ΕΥΚΛΑΣΙΑ? ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΩ ΣΤΑ ΠΙΣΩΚΟΛΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΠΑΠΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ?

  27. Χα χα χα χα χααααααα Μελχισεδεκ ναι αλλος απατεωνας…τι εγινε αυτος τον φαγανε δεν ακουγεται για πολυ καιρο… χααα χααααα ρε με ενα πουστη γυφτο που μπλεξαμε αλλα ενταξει και οι μαλακες χτειαζονται εχει πλακα ο καρναβαλος… στο δικαστηριο θα γελασουμε πολυ εκει θα κανει κλαρινο στον γιατρο τον ρινο….χα χα χα χα αααααα

  28. ΡΕ ΚΩΛΟΓΥΦΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ 315 ΤΟΥ 1945
    ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
    ΔΙΑΒΑΣΕΤΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΩΛΟΓΥΦΤΕ ΠΑΠΑΤΖΗ ΓΕΛΟΙΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΝ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ 115 ΤΡΙΣ

    ΜΑΣ ΠΕΤΑΣ ΕΝΑ ΦΕΚ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΔΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΨΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΓΥΦΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ
    https://www.scribd.com/doc/223218216/%CE%A6%CE%95%CE%9A-315-27-12-1945

  29. ψευτοευταξια χολεριασμενε εβγαλες τη σκουφια του ψευτοζαγκλαρα και ηρθες σαν ψευτοευταξιας να κωλοτριβεσαι μασονε αγγελικη

    μεγιστιας η κλανια του πατερακη

  30. ΓΥΦΤΑΞΙΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΕΚ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΦΤΟΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ

  31. ευταξουλα αυτο που εκανεs δεν ηταν σωστο που ησουνα καλε;το καταγ@μησανε το Mad Dog του σκισανε τον πατο ντροπη σου ελεεινη σιχαμενη αφραγκοπψωρορουφηχτρα βαιτσα

  32. ΚΩΛΟΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ "ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ" ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ 8.34μ.μ., 9.54μ.μ.,

    ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "Φ.Ε.Κ." ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ 27 ΧΩΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ.

    ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΩΝ, ΠΑΡΑΦΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.

    ΤΟ "Δ.Ν.Τ." ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1945, ΑΛΛΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" ΚΑΘ' ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ "ΤΗΡΗΣΗ" ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1947 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η… "ΓΝΩΣΤΗ" ΜΑΣ…"C.I.A.",ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ OTI EINAI…"AMEΡIKANIKH".

    ΟΙ "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΣΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 198 ΧΩΡΕΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ…"ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ" ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΜΕ…ΕΠΙΑΣΕΣ ΣΤΑ…"ΠΡΑΣΣΑ", ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΔΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ 65.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ" ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΟΥ "ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ "Β.Ι.S" ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ "ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ" ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ.

    "ΡΑΒΙΝΟΥΛΗ" ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΣ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "BRETTON WOODS", ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ…"ΧΡΥΣΟ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ…"ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ…"ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ…"ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΡΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ…"ΤΟΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΣΟΥ "ΛΕΝΕ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  33. ΕΓΩ ΡΕ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΑ, ΒΓΑΙΝΩ ΣΑΝ "ΕΥΤΑΞΙΑΣ",

    ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙ …"ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ" ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ?

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  34. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΑΠΛΥΤΕ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΕΥΤΑΞΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΨΩΛΟΧΥΜΑ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ Η ΙΔΙΑ ΚΑΡΙΟΛΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΨΩΡΡΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  35. αηρ αηρ αηρ παλιολουγκρα ευταξια;θελειs να σου κανουν τον Κ@ΛΟ σου σαν το Mad Dog-γρια σουδεζα;
    εκτοs πια εαν εισαι επιρρεπηs στον ΜΠ@ΥΤΖΟΝ!…..εισαι;
    το θαλασσινον υδωρ φερνει τσουξιματακια στον πρωκτον αηρ αηρ αηρ

Comments are closed.