Τι λένε ρε οι μισθοφόροι υπηρέτες και κατσαδιασμένες των Οθωμανών.

Το 90% του Οθωμανικου στρατου ηταν Αλβανοι, ειδικοτερα το 1821. Οι ιδιοι οι Οθωμανοι στρατιωτικοι δικοκητες ηταν Αλβανοι. Απο τον Ομερ Βρυωνη, μεχρι τον Ιμπραημ Πασα. Βασικα με Τουρκους της Ανατολιας, οι Ελληνες πολεμησαν ουσιαστικα στα Δερβανακια. Σε ολες τις υπολοιπες μαχες ο Οθωμανικος στρατος που πολεμαει εναντια στους Ελληνες επαναστατες, ειναι κατα βαση
Αλβανοι, λογω του οτι ο πολεμος ειναι συχνα σε ορεινα περασματα, οπου Τουρκοι στρατιωτες με τιποτα δεν θα μπορουσαν να αντεπεξελθουν. Οι Τουρκοι στρατιωτες αποτελουσαν κατα βαση το Οθωμανικο ιππικο. Και οχι μοναχα το 1821, αλλα και πιο πριν στα Ορλωφικα παλι οι Αλβανοι στρατιωτες ειναι υπευθυνοι για τις φοβερες αγριοτητες που διεπραξαν οι Οθωμανοι στην Πελοποννησο, αναγκαζοντας τον πατερα του Κολοκοτρωνη, τον Κωσταντη, να τους λιανισει αργοτερα. Αλλα και μετα το 1821, στους Βαλκανικους πολεμους παλι πολλοι Αλβανοι στελεχωνουν τις Οθωμανικες μοναδες. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Ταξιμ Πασας ο αρχηχος του Οθωμανικου στρατου στις μαχες στο Σαρανταπορο και στα Γιαννιτσα, ηταν Αλβανος. Το δε 1940, οι Αλβανοι εισβαλουν μαζι με τους Ιταλους φασιστες, και αργοτερα γινονται συνεργατες των ναζιστων. Οι Αλβανοι σταθερα ειναι πολεμιοι των Ελληνων εδω και 400 χρονια. Τα υπολοιπα ειναι αλβανικα παραμυθια.

αναγνωστης

loading...

1 thought on “Τι λένε ρε οι μισθοφόροι υπηρέτες και κατσαδιασμένες των Οθωμανών.

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥς ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ.ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΤΖΙ,ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Comments are closed.