Κουτσούμπας: Απαράδεκτη η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», χαρακτήρισε απαράδεκτη τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι οι εξελίξεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους ισχυρούς της Ε.Ε.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στόχος είναι η δημιουργία ενός προτεκτοράτου των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και μέσα σε αυτά είναι να εκδιωχθούν από τα Βαλκάνια, η Ρωσία και η Κίνα που έχουν εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ του ΚΚΕ, η Συμφωνία είναι απαράδεκτη γιατί δεν αντιμετωπίζει το κυριότερο πρόβλημα, που είναι η εξάλειψη των αλυτρωτικών διαθέσεων. Την χαρακτήρισε δε ανιστόρητη γιατί με την σφραγίδα της ελληνικής Κυβέρνησης αναγνωρίζονται πλέον «Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα». Αυτό σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, ελλοχεύει κινδύνους καθώς ζητήματα που είχαν λυθεί οριστικά με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, μπορεί να ξαναέρθουν στο προσκήνιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.

“Είναι πιθανόν κατά την άποψή μας να έχουμε τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη πρόωρες εκλογές σε σχέση με όλα αυτά, και με τα της Ελλάδας και τα υπόλοιπα θέματα” ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στις συντάξεις, χαρακτήρισε πιθανή την αναστολή του μέτρου μέχρι τις επόμενες εκλογές, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, το οποίο για να αντιμετωπισθεί θα πρέπει να καταργηθεί ο «Νόμος Κατρούγκαλου».

Ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας το επίμαχο θέμα των ημερών με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και προειδοποίησε ότι καταστάσεις σαν αυτές παραπέμπουν σε επικίνδυνα φαινόμενα με φασιστικές διάθεση.

loading...

8 thoughts on “Κουτσούμπας: Απαράδεκτη η Συμφωνία των Πρεσπών

  1. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΛΠ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΕΣ ΤΕ..ΑΛΕΥΡΙ…

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ..ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ…

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ…

    3ο ΄Εκτακτο Συνέδριο τού ΚΚΕ (26-11-1924) :

    "Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ντόπια κεφαλαιοκρατία καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος τού μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδονική και θρακική χώρα στην υποταγή της….

    Να γιατί αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ….

    Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση τής Βουλγαρίας! ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ!" >

    ………………………

    < Εφημερίς "Ριζοσπάστης" τής 27-6-1925:

    "Ο Μακεδονικός και Θρακικός λαός διεξάγουν ένα επαναστατικό αγώνα γιά την ελευθερία ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, αυτός ο αγώνας γίνεται με τo δίκαιο τού πλήρους ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ"

    …………………………

    Ειδικό Φυλλάδιο τού αρχικομμουνιστού Γιάννη Ζέβγου, τού 1934, με τίτλο "Γιατί η επανάσταση στην Ελλάδα θα αρχίση σαν αστικοδημοκρατική", σελίς 32:

    " Στη Μακεδονία και Θράκη η Ελληνική μπουρζουαζία υποδούλωσε ξένες εθνότητες και γιά να σταθεροποιήσει εκεί την κυριαρχία της ξεσπίτωσε και κατέστρεψε ενάμισυ εκατομμύριο πρόσφυγες. Γιά να απλώσει ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ετοιμάζει γοργά τον καινούργιο πόλεμο. ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΩΣ ΤΟΝ Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο ΤΟΥΣ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ-ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ" !!! >

  2. Πολλοί είναι αυτοί που τρώνε αριστερό σανό. Προφανώς τον βρίσκουν νόστιμο.

  3. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ.ΑΥΤΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΠΛΗΡΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ…

  4. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΚΚΕ-ΟΜΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
    (ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥ:«O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ ΑΓΩΝΑ»,Τ. Α΄. Σελ. 6,7)
    < Διά τού καταρτισθέντος σχεδίου περί διαμελισμού τής Ελλάδος, όπερ σαφώς εξεδηλώθη εις το Πανσλαυϊκόν Συνέδριον τής Πράγας κατά μήνα Οκτώβριον 1945, εις ήν περίπτωσιν ήθελεν επικρατήσει εν αυτή ο συμμοριτισμός, προεβλέπετο, όπως Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και την ενσωμάτωσίν της υπ' αυτήν, παραιτουμένη τών από μακρού διεκδικήσεών της επί τής Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ τής Γιουγκοσλαυϊας, ενώ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ ΘΑ ΕΠΕΤΥΓΧΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και την ενσωμάτωσιν ταύτης εις το νέον κράτος τής "Ομοσπόνδου Μακεδονίας", όπερ θα απετέλει τμήμα τής "Ομοσπόνδου Λαϊκής Δημοκρατίας τής Γιουγκοσλαυϊας". Διά την ΑΛΒΑΝΙΑΝ προωρίζετο η περιοχή τής Τσαμουριάς περιλαμβάνουσα το ΔΥΤΙΚΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
    Ούτω διά την "Ελληνικήν Λαϊκήν Δημοκρατίαν" τών Ελλήνων κομμουνιστών θα απέμενε μόνον η ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ!!>

  5. Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ''MAKEDONIJA'' ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΡΟΠΑΡΙ? ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ.

  6. ΠΡΩ Ι ΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ………..ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

Comments are closed.