Μπαλάφας – Βούλτεψη για το μεταναστευτικό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

“Η κατάσταση είναι δραματική όχι μόνο στη Μόρια, αλλά γενικά όπου υπάρχουν καταυλισμοί. Η Μόρια είναι το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης και γι’αυτό ζητούμε να μάθουμε πως είναι δυνατόν με τόσα χρήματα που έχουν δοθεί, πως είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η αποκρουστική και απάνθρωπη κατάσταση που ουσιαστικά ρεζιλεύει τη χώρα σε όλον τον πλανήτη. Και για τις ΜΚΟ έχει ευθύνη η κυβέρνηση, αν δεν αξιοποιούν τα κονδύλια, αλλά και τα κονδύλια τα οποία έρχονται απευθείας και πηγαίνουν κυρίως στο υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλύπτει σίτιση, καθαριότητα, ιατρική φροντίδα, κατασκευή και συντήρηση κτιρίων, μεταφορές κ.α. σε όλες τις δομές και έχει πάρει τα περισσότερα χρήματα, πως είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η κατάσταση” ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι “χαίρομαι που η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες ανακάλυψε την άσχημη κατάσταση στα Κέντρα Υποδοχής και Τεκμηρίωσης και ιδιαίτερα στη Μόρια, γιατί δυστυχώς τους προηγούμενους μήνες κύρια έννοια της ήταν να συναγελάζεται με φασιστικά, ρατσιστικά στοιχεία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ ανακαλύπτει τη Μόρια. Το δεύτερο είναι το ζήτημα των κονδυλίων, γιατί δεν αναφέρθηκε κανένα νούμερο, ότι τα χρήματα τα οποία καταναλώνονται για την υπόθεση των προσφύγων είτε στη Μόρια είτε στις άλλες δομές, είναι στο μεγάλο τους ποσοστό, με χρήματα της ΕΕ. Είτε τα δίνει απευθείας στις ΜΚΟ και οι Ευρωπαίοι ελέγχουν τι γίνεται με τις ΜΚΟ και ένα μέρος το διαχειρίζεται η χώρα μας, σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει αυστηρότατος έλεγχος από τους Ευρωπαίους και πριν και μετά. Είμαι απόλυτος σε αυτό. Και να ήθελε κάποιος να κάνει κάποια ματσαραγκιά, γιατί αυτό υπαινίσσονται ορισμένοι, δυσφημώντας τη χώρα μας, δεν γίνεται” και συμπλήρωσε “η κατάσταση στη Μόρια είναι οριακή, δεν είναι όμως οριακή εξαιτίας των κονδυλίων. Είναι οριακή γιατί ενώ οι εισροές από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται αμείωτες, η εκροή από τη χώρα μας προς τα έξω δεν είναι στο ίδιο επίπεδο”.

“Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα την Μόρια, έχουμε πάει πολλές φορές και έχουμε επισημάνει όλους τους κινδύνους και κυρίως ότι πρόκειται για υγειονομική βόμβα. Είδα με τα μάτια μου τα λύματα να κάνουν ποτάμι και να πέφτουν στη θάλασσα. Η ΕΕ δίνει μεν τα χρήματα, αλλά ο έλεγχος γίνεται με βάση τις κείμενες διατάξεις, οι οποίες μιλούν για απευθείας αναθέσεις, επομένως ουσιαστικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει” δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

“Η καταστροφολογία ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα έχετε χαρτί υγείας, δεν έχει πια πέραση, πρέπει να γίνει κατανοητό. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, τα διαχειριζόμαστε όσο γίνεται καλύτερα και μαγική λύση δεν υπάρχει” ανταπάντησε ο πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

loading...

2 thoughts on “Μπαλάφας – Βούλτεψη για το μεταναστευτικό

  1. ΜΗ ΚΑΛΕ ΘΑ ΣΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΣΕΣ

  2. ΔΥΟ ΞΕΠΟΥΛΚΗΜΕΝΟΙ, ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ..

Comments are closed.