Ο π.Βασίλειος Βολουδάκης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Αγ.Νικόλαο

του Γιώργου Νταλιάρη …


Πέρα από κάθε λογική ήταν η χθεσινή εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Αθήνας την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Η «παρέμβαση» όπως την ονομάζει η αναρχική ομάδα με απειλές εναντίον των Ιερέων και της ενορίας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς ως φαίνεται η έννοια σεβασμός δεν υπάρχει ως έννοια στο λεξιλόγιο τους.Από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, άπαντες αναζητούσαν τα αίτια της κίνησης αυτής του Ρουβίκωνα και εν τέλει το απόγευμα μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησαν το «γιατί», που έχει να κάνει με έναν ξενώνα αστέγων της ενορίας. Η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο χθες το πρωί, έλαβε καταθέσεις και το οπτικό υλικό από τις κάμερες, ενώ αυτεπάγγελτα κατατέθηκε μήνυση.

Σήμερα, το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μίλησε με τον εφημέριο του Ναού, τον π.Βασίλειο Βουλουδάκη, που από χθες το πρωί είναι και αυτός σοκαρισμένος με αυτό που συνέβη. Περιστατικά βίας δεν είναι άγνωστα για τον ίδιο καθώς ο Ναός έχει ξαναυπάρξει στόχος. Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια έγινε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού και την ευθύνη ανέλαβε μια άλλη αναρχική ομάδα.

Το κρούσμα της Κυριακής, σύμφωνα με τον π.Βασίλειο, προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα που επί χρόνια φιλοξενεί άστεγα άτομα. «Να κάνουμε το Σταυρό μας. Είναι αρχή μεγάλων οδυνών», λέει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο π.Βασίλειος που περιγράφει τις στιγμές που βίωσε ο ίδιος και οι ενορίτες χθες το πρωί: «Τη στιγμή που ψάλεμε στον Τισάγιο Υμνο μπροστά στην Αγία Τράπεζα άκουσα μια γυναικεία φωνή να φωνάζει ‘υποκριτές’. Βγήκα έξω και 25-30 άτομα έριξαν τα κολωνάκια του κεντρικού διαδρόμου και πλησίαζαν την την Ωραία Πύλη. Εκεί τους σταμάτησαν ενορίτες και ψάλτες. Ολο αυτό κράτησε 4-5 λεπτά, έκαναν σαματά κι έφυγαν».

Ο π.Βασίλειος Βολουδάκης και οι Ιερείς του Ναού έχουν κάνει προσπάθειες για να μιλήσουν με μέλη αναρχικών ομάδων ενώ ως απάντηση αναμένεται να εκδώσουν και ανοιχτή επιστολή με την οποία θα απαντούν στις αιτιάσεις για τον ξενώνα.

loading...

2 thoughts on “Ο π.Βασίλειος Βολουδάκης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Αγ.Νικόλαο

  1. Αυτό το ποίμνιο ως πότε θα προφέρει μόνο ''μπέέέέεε'';….., Μήπως είναι καιρός να το γυρίσει στο ''γάβ..γάβ…γάβ……''!………. Αυτοί οι ψωριάρηδες οι λύκοι μόνο από γάβ γάβ καί δάγκωμα στον σβέρκο καταλαβαίνουν!………… …Ε.

  2. Καταδικάζω το περιστατικό με την είσοδο αναρχικών στην εκκλησία. θέλω να σταθώ στο κείμενό σου στον "Ορθόδοξο Τύπο" 10 Αυγούστου 2018 αριθμός φύλλου 2224 και να σου πω ότι και εσύ από την μεριά σου προκαλείς τους πραγματικούς Έλληνες με αυτά που γράφεις. Τίτλος "Ινατι εγεννήθην ιδειν το συντριμμα του λαού μου" σε ποιόν λαό αναφέρεται θα σας πω παρακάτω. Καταρχήν γράφει ένα άρθρο που αναφέρεται στο Αντίοχο Δ' τον Επιφανή και στην εποχή πρίν και μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Τα γράφω όπως τα λέει και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιος είναι ο Βάσιλειος Βολουδάκης, τι εκπρώσωπει; και τι εκπρωσοπεί η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" στην Ελλάδα; από τον ίδιο τον οραματιστή της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΒΑΣΊΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ.
    "Πολλοί θα έχεται διαβάσει, δεν γνωρίζω όμως, πόσοι θυμάσθε την ιστορία του Ματαθία και των υιών του, ιδιαιτέρως του Ιούδα, του επωνομαζόμενου Μακκαβαίου.
    Η ιστορία αυτή έχει καταπληκτική ομοιότητα με την σημερινή πολιτική και πνευματική πραγματικότητα του κόσμου και ιδίως της πατρίδας μας.
    Μετά τον θάνατο του Μ.Αλεξάνδρου (323 π.χ.)άρχισε να διασαλεύεται σταδιακά ή ειρήνη του λαού του Θεού, δηλαδή των Ιουδαίων, οι οποίοι κατα την διάρκεια της βασιλείας του Μ.Αλεξάνδρου έζησαν ¨ήρεμον και ησίχιον βίο εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι¨ και με κάθε διευκόλυνση για την επιτέλεση της λατρείας του Αληθινού Θεού. Ιδιαιτέρωσ, επί των ημερών του βασιλέως Αντιόχου Δ' του επιφανούς, σαλεύθηκε εκ βάθρων η Ιουδαϊκή ευσέβια, αφού ο Αντίοχοςθέλησε να ξεριζώση την Ιοιυδαϊκή Θρησκεία και να επιβάλη θρησκευτική ομοιογένεια στο Κράτος.
    Βρίσκομαστε στο έτος 175 π.χ. και οι ομοιότητες με την σημερινή πραγματικότητα εντοπίζονται στην προσπάθεια του Αντιόχου να εξελληνίση τους Ιουδαϊους, κάνοντας τους ειδωλολάτρες και δια του εξελληνισμού να επιφέρη την ειδολολατρική ομοιογένεια, ή οποία ήταν (και εξακολουθεί να είναι, γι αυτό και την έχει εναγκαλισθεί η παγκόσμια κυβερνώσα Μασωνία) εντελώς ακίνδυνη για την κρατική εξουσία, αφού τα είδωλα δεν ελέγχουν ούτε υπαγορεύουν οδηγίες σωφρονισμού στους κοσμοκράτορες.
    Όσοι δυσκολεύονται ακόμα να προσαρμόσουν τα τότε στο σήμερα, αρκεί να αντικαταστήσουν τα άγνωστα χ και ψ (όπως ακριβώς στα μαθηματικά) και στο χ, αντί του εξελληνισμού να βάλουν τον εξευρωπαϊσμό και στο ψ αντί της ομοιογένειας να βάλουν την παγκοσμιοποίηση. Αντί του ονόματος του Αντίοχου, ας βάλουν ονόματα αρχόντων, οι οποίοι με τη κατεδάφιση της Πίστεως μέσω της Κρατικής ισχύος, έχουν την ψευδή…. Τι λες ΕΒΡΑΙΟΠΑΠΑ, τι Ιουδαιοχριστιανέ. Προδίδεις τους ελληνοχριστιανούς με όσα λες.

Comments are closed.