Ποιος έγραψε τα βιβλία της Αγίας Γραφής;

Αγία Γραφή χαρακτηρίζεται το σύνολο κειμένων θρησκευτικού χαρακτήρα, ο συνδυασμός της Παλαιάς Διαθήκης, που αναφέρεται στη πρό Χριστού περίοδο, και της Καινής Διαθήκης, που αναφέρεται στην παρουσία του Χριστού, τη διδασκαλία του και στις επιστολές και Πράξεις των Αποστόλων.
Ποιος έχει γράψει, όμως, την Αγία Γραφή;

Τα βιβλία της Αγίας Γραφής συγγράφηκαν από διαφόρους αγίους ανθρώπους κατά διάφορες εποχές, από τους χρόνους του Μωυσέως (περίπου 1500π.Χ.) έως του τελευταίου αποθανόντος αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου (περί το 100 μ.Χ.). Και τα περισσότερα των βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης γράφτηκαν στην εβραϊκή γλώσσα, μερικά στην αραμαϊκή και λίγα στην ελληνική. Αλλά και αυτά που γράφτηκαν στην εβραϊκή και αραμαϊκή μεταφράστηκαν κατά τον τρίτο π.Χ. αιώνα στη νεοελληνική χάριν των Ιουδαίων, οι οποίοι ζούσαν σε χώρες ελληνικές, όπου μιλιόταν η ελληνική γλώσσα και δεν γνώριζαν πλέον την εβραϊκή. Αυτή  η μετάφραση είναι η περίφημη μετάφραση των εβδομήκοντα (Ο΄) ελληνιστών αλεξανδρινών φιλολόγων μεταφραστών. Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης όλα γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα, γεγονός το οποίο αποτελεί εξαιρετική και μοναδική τιμή και ευλογία για το Ελληνικό Έθνος.

Ο απόστολος Παύλος ορίζει ως εξής το σκοπό, για τον οποίο συγγράφηκαν τα βιβλία της Αγίας Γραφής: «Πάσα γραφὴ θεόπνευστος καὶ ωφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς έλεγχον, πρὸς επανόρθωσιν, πρὸς παιδείαν τὴν εν δικαιοσύνῃ, ίνα άρτιος ᾖ ο του Θεού άνθρωπος, πρὸς παν έργον αγαθὸν εξηρτισμένος» (Β΄ Τιμόθ. γ΄16-17). Λέει δηλαδή: ότι όλη η Αγία Γραφή έχει εμπνευσθεί από το Θεό και έχει συγγραφεί υπό τον άμεσο φωτισμό και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς είναι πολύ ωφέλιμος στον άνθρωπο. Διδάσκει την αλήθεια, ελέγχει και φανερώνει τις πλάνες και τις παρεκτροπές των ανθρώπων, διορθώνει τους αμαρτάνοντες και παιδαγωγεί τον άνθρωπο, για να αποκτήσει τις αρετές που ζητεί από αυτόν ο Θεός. Μόνο δε με τον τρόπο αυτόν ο άνθρωπος του Θεού θα είναι τέλειος και κατηρτισμένος σε κάθε καλό έργο.

(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ» – δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα – και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας).

loading...

22 thoughts on “Ποιος έγραψε τα βιβλία της Αγίας Γραφής;

  1. τα βιβλια της αγιας γραφης τα εγραψε ο αρτεμης σωρρας σε παιδικη ηλικια ηταν ο παππους του ο ευταξιας θεοπνευστος και τον διδαξε

  2. ΑΦΙΕΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ…"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ" ΣΚΟΥΛΙΚΑΝΤΕΡΑ, …ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ…

    "Χ Ο Ρ Ο Υ Σ"
    "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΠΕΡΙ ΤΟ 3.000 π.χ. ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΠΟ…"ΠΑΡΘΕΝΑ" ΜΗΤΕΡΑ, ΤΗΝ "ΙΣΙΔΑ" ΣΕ …ΣΠΗΛΙΑ, "ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΧΕ …"12 ΜΑΘΗΤΕΣ", ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ…"ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ" ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ…

    "ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑΣ"
    "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟ 1.700 π.χ.,ΑΠΟ…"ΠΑΡΘΕΝΑ" ΜΗΤΕΡΑ "ΝΤΟΥΓΚΧΑΒΑ" ΣΕ…ΣΠΗΛΙΑ, ΣΤΑ 30 ΤΟΥ…ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ, ΕΙΧΕ "12 ΜΑΘΗΤΕΣ", ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ …ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ…

    "ΜΙΘΡΑΣ"
    "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟ 1.300 π.χ., ΑΠΟ…"ΠΑΡΘΕΝΑ" ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΣΩ… "ΚΡΙΝΟΥ" ΤΗΝ "ΑΝΑΧΙΤΑ", …ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ, ΕΙΧΕ…"12 ΜΑΘΗΤΕΣ", ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ…"ΣΩΤΗΡΑ",…"ΜΕΣΣΙΑ" ΚΑΙ "ΥΙΟ" ΤΟΥ…ΘΕΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ "ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ", ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ…"ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ" ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ…

    "ΚΡΙΣΝΑ"
    "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟ 1.400 π.χ., ΑΠΟ…"ΠΑΡΘΕΝΑ" ΜΗΤΕΡΑ "ΝΤΕΒΑΚΙ" ΣΕ …ΣΠΗΛΙΑ, 3…"ΜΑΓΟΙ" ΤΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΔΩΡΑ, ΣΜΥΡΝΑ, ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙ. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ "ΚΑΜΣΑ" ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ "ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ" ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ …"ΠΕΘΑΝΕΙ" ΕΚΑΝΕ "ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ" ΜΕ ΤΟΥΣ…"12" ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 3η ΜΕΡΑ … "ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ"…

    "ΤΑΜΜΟΥΖ"
    "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟ 1.400 π.χ., ΑΠΟ…"ΠΑΡΘΕΝΑ" ΜΗΤΕΡΑ "ΜΥΛΙΤΑ", ΠΕΘΑΝΕ ΒΙΑΙΩΣ ΣΤΑ…30 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ…"ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ"…

    ΝΑ…"ΜΠΩ" ΤΩΡΑ ΣΤΑ…"ΔΥΣΚΟΛΑ", Η' ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΣΕ…"ΔΥΣΚΟΛΗ"…ΘΕΣΗ ?

    "ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ, ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ, ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ …ΑΙΩΝΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ…………"

    ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ …"ΒΡΙΣΙΑΣ" Η' ΜΗ "ΣΕΒΑΣΜΟΥ", ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ…"Γ Ν Ω Σ Η Σ" ΚΑΙ ΟΧΙ… "ΠΙΣΤΗΣ"…ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ …"ΠΙΣΤΗ", ΦΤΑΣΑΜΕ "ΠΑΛΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ… "ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΩΝ"….

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  3. Ελα ντε..!..Εδώ αρχίζει το μεγάλο μπέρδεμα..!..Σήμερα βγάζεις μια φωτοτυπία και βγαίνει χάλια το αντίγραφο..!..Ομως,πριν αρκετούς αιώνες το σύγγραμμα κάποιου το έπαιρνε άλλος και συμπλήρωνε τις δικές του απόψεις σε άλλο υλικό..!..Αν αλλοιωνόταν κατά τον ίδιο τρόπο μερικές φορές ακόμα ,καταλαβαίνετε ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα..!..Απλά πράγματα.

  4. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑ
    ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΕΛ SPACE TIMELORD.9666.
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε….. https://alfeiospotamos.gr/?p=34495

    ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: “ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ”

    ΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣ ΩΧΡΕΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ

  5. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ…
    "ΔΙΩΚΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" ΣΚΟΥΛΙΚΑΝΤΕΡΑ, …ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ…ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ….ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ…ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ..
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ … ΟΙ ΑΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ…

  6. Η Αγία γραφή αποτελείτε απο το σύνολο 27 ιερών και θεοπνεύστων βιβλίων που με νέες μαρτυρίες γράφησαν κατά τη διαδρομή με καϊκι εκείνους τους καιρούς απο Πάτρα πρός Ηράκλειο Κρήτης. Αν μάθω καμία άλλη πληροφορία απο ανασκαφές που γίνονται στο Ισραήλ θα ενημερώσω τους Χριστιανούς.

  7. οι μεγαλοκοπελεs ενοs καταδικασμενου εγκλειστου τρι σκατο μυριουχου-τα ψωρογιδα
    γρια σουδεζα εκλασε εκανε μπουφφφφφφφφφ
    πατερακηs ειναι λουτσα χλατσα χλουτσα
    ζαγκλαρ κανει πιπεs εεε πιτεs…
    κοπροντογκ η συκια καβαλα σε εναν λουτσο
    η ευταξουλα η καυμενη απομεινε η αφραγκοψωρ
    εφυγε κι η αγγελικουλα που για το πεοs τα κανει ουλα

  8. ΕΥΤΑΞΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΝ (ΗΛΙΟΥ ΜΙΘΡΑ ΚΤΛ)
    Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΝ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΩΝ.

    «Ἡ Γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν
    ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως
    ἐν αυτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες
    ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο
    Σὲ προσκυνεῖν τὸν ἥλιον τῆς δικαιοσύνης
    καὶ Σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν
    Κύριε δόξα Σοι.

  9. ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΛΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝ ΕΤΗ 2018 ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΓΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ !!!

  10. Με μπούσουλα την Αγία Γραφή η χριστιανική Εκκλησία καταδίκασε ανθρώπους στην πυρά.Τα χωρία του Ιησού του Ναυή έγιναν best seller την εποχή του Γαλιλαίου και είμαι σίγουρος ότι και σήμερα, την εποχή της διαστημικής που ο άνθρωπος ταξιδεύει στο διάστημα, οι χριστιανοί δεν άλλαξαν ακόμα ιδέες. Κανένας δεν αποκήρυξε τα αξιοθρήνητα και γελοία χωρία της Αγίας Γραφής που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ανθρώπου! Αλήθεια – με κεφαλαίο το Α – δεν είναι το δόγμα της θρησκείας, για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος, αν δηλαδή ο Ιησούς ήταν Ομοούσιος ή Ομοιούσιος, αν η παρθένος ήταν Θεοτόκος ή Ανθρωποτόκος, αν οι πιστοί πρέπει να είναι Εικονολάτρες ή Εικονοκλάστες, αλλά να αντιληφτούμε την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε, να καταφέρουμε να ερμηνεύσουμε σωστά τον κόσμο και κυρίως με τα εφόδια αυτά να καταφέρουμε να τον αλλάξουμε για το καλό όλων!
    Νεοκλής Ρούσος

  11. Βίβλος, Δευτεροκανονικά Βιβλία, Ιερά Παράδοσις, Σύνοδοι, Δογματικές, Κατηχήσεις, Νομοκάνονα, Πηδάλια, Βίοι Αγίων, κλπ., δεν περιέχουν τίποτα το βα- ρύγδουπο αλλά περιέχουν ένα τεράστιο πλήθος από:
    1) Πρωτότυπες Ανοησίες
    2) Απίθανες Βλακείες
    3) Αμέτρητες Κραυγαλέες Αντιφάσεις
    4) Εσφαλμένα Επιχειρήματα
    5) Τρελές Ασυναρτησίες
    6) Σχιζοειδείς και Ανήκουστους Παραλογισμούς
    7) Αδιανόητες Θηριωδίες
    8) Τρομακτικές Κακίες
    9) Τετριμμένες Κοινοτυπίες Κοινοτοπίες
    10) Καταστροφικές ή Ανήθικες Παραινέσεις
    11) Επιστημονικά Λάθη
    12) Μαθηματικά Λάθη
    13) Ασύστολα Ψεύδη
    14) Σκόπιμες Στρεψοδικίες
    15) Αόριστες και επικύνδινες Γενικολογίες
    16) Βλακώδη Παραμύθια
    Νεοκλής Ρούσος

  12. ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΛΙΑ
    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΡΟΥΣΟΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

    «Ιστορικώς ο Χριστιανισμός ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που συνέβη μέχρις στιγμής στην ιστορία του ανθρώπου. Το χειρότερο κακό και η πιο φρικιαστική μάστιγα. Εκτός από ολίγες γνωστές ηθικές εντολές, τις οποίες επανέλαβε (για να είμαστε πιο ακριβείς, ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ, δίχως να αναφέρει την πηγή) η θεολογία του είναι αντιφατική, ανόητη και λανθασμένη. Άκρως επικίνδυνη και καταστροφική τόσο για το άτομο ως μονάδα όσο και για την κοινωνία ως σύνολο! Ο Ιησούς Χριστός των Ευαγγελίων και του Παύλου αποδεικνύεται πλήρως δια των κριτηρίων της ιστορικής επιστήμης ότι είναι μια αλλοπρόσαλλη και αντιφατική μυθολογία!».
    Ιωάννης Ν. Φ. Ρούσσος

  13. *****************************************************
    Ο Χριστός πότε γεννήθηκε, βρε, παντογνώστη;
    Εσύ που λες για τους παραπάνω ότι γεννήθηκαν
    π ε ρ ί π ο υ το τάδε έτος, αλλά γνωρίζεις
    … επακριβώς την η μ έ ρ α γέννησης; ; ! ! !
    ***************************************************

  14. Το αγαπατε αλληλους φιλε ΑΜΟΡΦΩΤΕ το ειπε για την σεχτα ΤΟΥ που αλληλο τρωγοντουσαν!εισαι τοσο αφελης ωστε να πιστευεις οτι οι αλλοι λαοι δεν αγαπουσαν αλληλους???…αυτα που ειπε ο φανταστικος χριστος σου τα εμαθε απο τουσ Εσσαιους που τα μαθανε απο τους Ελληνες!…επισης βλακακο αν ειχες αξιωθει να διαβασεις τα Ευαγγελια θα διαβαζες και καπου που ειπε οτι εγω ηρθα να δωσω ΜΑΧΑΙΡΑ ΟΧΙ ΕΙΡΗΝΗ και δεν θα αλλαξω ουτε κομμα απο τον ΜΩΣΑΙΚΟ νομο!!!και τοσες αλλες φορες που ειπε να θανατωσουμε και να εκδικηθουμε οποτε για ποια αγαπη μιλας ρε ΒΛΑΚΑ!!η οταν μας λεει να γυρναμε και το αλλο μαγουλο αλλα οταν ΤΟΝ ραπισανε αρχιζε να τους ΚΡΑΖΕΙ!! η οταν μας πριζετε τα παπαρια για την σταυρωση οταν ο ιδιος ηξερε οτι θα αναστηθει!!(πεστο στον ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟ ΓΕΛΟΙΕ!)…επισης μην μας μιλασ για θεους γιατι ο δικο σου εχει κανει ΑΠΕΙΡΕΣ γεννοκτονιες γιατι εκανε λαθος στο δημιουργημα ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ!!,μας αδωσε την ποιο ηλιθια εξηγηση για την δημιουργια του κοσμου,μας καταραστηκε για ΠΑΝΤΑ για ενα μηλο χωρις δευτερη ευκαιρια ο πανδικαιος πανσοφος,μας προτρεπει συνεχως να σκοτωνουμε και να εκδηκουμαστε στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,γαμησε 14 χρονων παρθενα,ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ! και ειναι ο μονος θεος που παραδεχετε οτι ειναι ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ!!!επισης ο ΙΔΙΟΣ και ο ΓΙΟΣ του στο εχουν πει χιλιαδες φορες ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΗΡΘΑΜΕ!!!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΒΛΑΚΑΚΟ τα παραμυθια σου πεσ΄τα στους χαζουσ τους φιλους σου,ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗ και ασε τις μαλακιες που σου μαθανε στο κατηχητικο για την ανθελληνικη θρησκεια σου και οποτε θες ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ κανε διαλογο να πουμε και αλλα για την ορθοδοξια σου που θα μασ ΣΩΣΕΙ! ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΕ!!

  15. ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12ΘΕΪΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

    ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΙ ΔΙΔΑΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ;

  16. χαχαχαχαχαααααααααααααααχαχαχαχαχαχαααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα σας εχει πεταξει τα ματια σαν γαρδουμπες ο Ραμον

  17. 9:48 μ.μ.
    Ξέχασες να γράψεις την ώρα γέννησης των ανωτέρω προσώπων.
    Θέλουμε την ακριβή ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, για να έχουμε πλήρη και επιστημονική ενημέρωση.
    Περιμένω, μη με κρατήσεις σε αγωνία.

  18. Το καλυτερο σχολιο που εχω διαβασει στο ξ/ρε

    ——————————————–

    Ανώνυμος11 Σεπτεμβρίου 2018 – 10:43 π.μ.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ κ.τ.λ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ…. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΗΝΟΤΕΡΟ….

  19. …"ΗΛΙΟΥ ΦΑΗΝΟΤΕΡΟ"…"ΑΝΩΝΥΜΕ" 10.57π.μ.,

    ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥ…"ΜΑΛΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ…ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ…"ΚΡΑΤΕΙ"…

    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  20. Oχι ρε Ευταξία,αν σταματήσουν να λένε μαλακίες θα μας πιάσει πλήξη με τα υπόλοιπα άρθρα.

  21. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Comments are closed.