ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ; 



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τα θρησκευτικά ζητήματα ήταν πάντα και μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα.

Αν η τωρινή κρίση μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ρωσικής Εκκλησίας, αντανάκλαση της σύγκρουσης Αμερικής και Ρωσίας στην Ουκρανία, αφεθεί να εξελιχθεί σε σχίσμα, θα είναι το μεγαλύτερο τράνταγμα της Ορθοδοξίας μετά το 1453.
Θα είναι βαρύνουσα γεωπολιτική εξέλιξη, αλλά και πλήγμα κατά του ελληνικού λαού, που αντιμετωπίζει, εδώ και δέκα χρόνια, ανηλεή πολιτικο-οικονομικό πόλεμο από την Αυτοκρατορία του Χρήματος, του Κακού δηλαδή σε όρους Ευαγγελίου. 
Πόλεμο που απειλεί άμεσα τη συγκροτημένη κοινωνική-εθνική υπόσταση των Ελλήνων. Σχίσμα στην Ορθοδοξία θα υποσκάψει την αλληλεγγύη των Ορθοδόξων λαών, που πλήττονται στο σύνολό τους από ανελέητη ενδο-ευρωπαϊκή νεοπαοικιοκρατία, αλλά και την αλληλεγγύη Ελλάδας και Ρωσίας, μειώνοντας την δυνατότητα των Ελλήνων να αντισταθούν στο εν εξελίξει σχέδιο καταστροφής τους.
Αν υπάρχουν «νέο-ιμπεριαλιστικές» τάσεις ή πειρασμοί ποδηγέτησης του Πατριαρχείου από κύκλους της ρωσικής Ορθοδοξίας, ασφαλώς πρέπει, και μπορούν εκτιμούμε να αντιμετωπισθούν, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα της Ορθοδοξίας.
 Ελπίζουμε – και εκτιμούμε – ότι η παρούσα ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τη ζωτική σημασία για όλους, όχι μόνο τους Έλληνες, της ενότητας της Ορθοδοξίας και της αλληλεγγύης των Ορθόδοξων λαών.
Επί της ουσίας βέβαια, η … ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα είναι μάλλον κακόγουστο και επικίνδυνο ανέκδοτο, όταν βρωμάει ο τόπος στην Ελλάδα από πράκτορες και χαφιέδες των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Αυτός είναι ο μείζων κίνδυνος εθνικής ασφαλείας για την Ελλάδα.
Θρησκεία και Γεωπολιτική
Ακόμη κι αν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τα εκκλησιαστικά ζητήματα ως αποκλειστικά θρησκευτικά, δεν μας το επιτρέπουν ούτε τα λόγια και δόγματα των θεωρητικών της Αυτοκρατορίας, όπως ο πολύς και βαρύνουσας επιρροής Σάμιουελ Χάντινγκτον, ούτε οι πράξεις της στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και Κύπρο, την πρ. ΕΣΣΔ , τη Μέση Ανατολή.
Από τους κύριους θεωρητικούς της Αυτοκρατορίας, με ιδέες που επηρεάζουν και καθοδηγούν μεγάλο μέρος του δυτικού κατεστημένου, περιλαμβανομένου του Τραμπ, ο Χάντινγκτον βλέπει τον Πόλεμο ως μέλλον της ανθρωπότητας και την ιδέα της δημοκρατίας, άρα και της ισότητας ανθρώπων/εθνών, παρωχημένη και «αδύνατη»!
Αυτός χρησιμοποιεί θρησκευτικά κριτήρια για να ταξινομήσει την ιεραρχία των εθνών στον κόσμο που οικοδομούν δια του Πολέμου οι οπαδοί του. Με τους οικονομικο-πολιτικούς πολέμους εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, με την αιματηρή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (με σημαίνοντα ρόλου του Βατικανού), με αλυσίδα των καταστροφικών πολέμων που ισοπέδωσαν τη Μέση Ανατολή και κυρίως τα πιο προοδευμένα κράτη, οδηγώντας σε συρρίκνωση του χριστιανικού στοιχείου (που εξυπηρετεί το σχέδιο να σπρώξουν το Ισλάμ στην βαρβαρότητα, δικαιολογώντας τις Σταυροφορίες).

loading...