Τομάρια, θα πληρώσετε!

Σαν να βλέπω από τώρα την ανάρτηση υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την επομένη των εκλογών: «Τομάρια, θα πληρώσετε. Θα επιστρέψουμε»! Θα είναι η τελευταία τους κουβέντα πριν εξαφανιστούν από το πολιτικό στερέωμα. Όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες «μυστικές» δημοσκοπήσεις
κι αν ανακαλύψουν, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη: Θα χάσουν και θα χαθούν. Χειρότερα κι από τους δεινόσαυρους.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από την κατάρρευση των πολιτικών της, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στην διάθεσή της για να μπορέσει να πιαστεί από κάπου. Για να ανακόψει την πτωτική της πορεία. Η πρωτοφανής προσπάθεια «πολιτικής δολοφονίας» του Γρηγόρη Δημητριάδη είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η Ελληνική Αστυνομία έφτασε στα γραφεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συλλάβει την… αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Σοφία Ζαχαράκη! Αυτά δεν έχουν συμβεί άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτά που θα ακολουθήσουν δεν μπορούμε αυτή την στιγμή ούτε καν να τα φανταστούμε.

Το ύφος και το ήθος πολλών υπουργών και στελεχών της σημερινής κυβέρνησης είναι η εγγύηση για το είδος του προεκλογικού αγώνα που θα έχουμε. Οι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι είναι αδίστακτοι, ότι δεν θα σταματήσουν οπουδήποτε. Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές τους έχουν επικεντρωθεί αυτή την στιγμή στον τομέα της Δικαιοσύνης. Εκεί όπου υπήρξε και μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στον πρόσφατο ανασχηματισμό, όταν ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου ανέλαβε να αντικαταστήσει τον κ. Κοντονή. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη φαντασία για να «προβλέψει» τι ακριβώς θα συμβεί στις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα παίξει και τα τελευταία της χαρτιά. Παρέα, φυσικά, με τους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους που διαπλέκονται οριζόντια και κάθετα σε όλο το πολιτικοοικονομικό σύστημα και οι οποίοι αγωνιούν μην τυχόν αναλάβει τις τύχες της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλα αυτά, όμως, δεν είναι ικανά να αλλάξουν το κλίμα. Όσες παραστάσεις κι αν επιλέξει να δώσει ο κ. Τσίπρας, όσες παροχές κι αν υποσχεθεί, όσα φαύλα και γκεμπελικής έμπνευσης πρωτοσέλιδα κι αν προσφέρει προς δημοσίευση στους φίλους του στα Μέσα Ενημέρωσης. Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέει. Όχι μόνο για τα ψέματα που έχουν πει, για την καταστροφή που έχουν φέρει στην χώρα.

Εκείνο που τους «κόστισε» περισσότερο ήταν η χυδαιότητά τους. Οι αναρτήσεις του τύπου «τομάρια θα πεθάνετε», οι ύβρεις, οι σκοτεινές μεθοδεύσεις σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Η Αριστερά έχασε επειδή αποδείχτηκε ότι δεν είχε ποτέ το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση έχασε επειδή οι Αριστεροί προσπάθησαν, πάλεψαν σκληρά για να αποδείξουν (και εξακολουθούν) ότι δεν είναι καλύτεροί μας. Ότι όλα αυτά για τα οποία έπεισαν την ελληνική κοινωνία στο παρελθόν ήταν ψέματα. Μία ψευδαίσθηση ήταν που χάθηκε στην πρώτη ζήτηση. Την πρώτη φορά, δηλαδή, που η πατρίδα τους ζήτησε να αποδείξουν ότι μπορούν καλύτερα.

Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση είναι ό,τι χειρότερο έχει ποτέ βγάλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ακόμη κι όταν αυτό βρισκότανε στα χειρότερά του! Θα τους θυμόμαστε με αποστροφή. Πέρασαν από πάνω μας για 3,5 χρόνια και όχι για 45 όπως αλλού. Μοιάζουν με αιώνες…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

https://www.liberal.gr/

loading...

4 thoughts on “Τομάρια, θα πληρώσετε!

  1. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

  2. EIΔΙΚΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΟΡΔΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΠΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣΟ ΠΡΟΔΩΤΗΣ …ΤΟΣΗ ΞΕΥΤΙΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΡΕ ΠΡΟΔΩΤΗ ΤΟΣΗ?

  3. Το Ε.ΠΑ.Μ καλεί κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής καταβολής να στηρίξει το σκοπό και να τον κάνει προσωπική του υπόθεση, με μόνο άμεσο στόχο την επιστροφή της δημοκρατίας και ελευθερίας στην Ελλάδα, το οποίο σε ορισμένο και σημαντικό βαθμό δύναται να πραγματοποιηθεί από την παρούσα προσπάθεια.

    Σημαίνουμε λοιπόν τις καμπάνες και σας καλούμε προς στήριξη και αγώνα, μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε.

    Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) υπέβαλε στις 5/2/2018 Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (επί Εσχάτη Προδοσία) η οποία αφορά:

    Α) Tην εγκαθίδρυση κατά αντισυνταγματικό τρόπο Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων.

    Β) Την παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

    Γ) Την παράδοση της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής στους δανειστές.

    Ψηφίστε & στηρίξτε στο σύνδεσμο παρακάτω:

    https://goo.gl/ngEXTd

    Πληροφορίες για τη μήνυση: https://www.epamhellas.gr/mhnysh-epi-esxath/

    https://www.facebook.com/metopo/posts/2309574629059673

  4. ίσα ρε λαθρολάγνα φασιστοκουμούνια…

Comments are closed.