Ρήγας:Είναι προς όφελος όλων η συμφωνία των Πρεσπών να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί,

"Είναι άλλο ο πατριωτισμός και η αγάπη προς την πατρίδα και άλλο ο ακραίος εθνικισμός, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας", επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας
των Πρεσπών. Ο κ. Ρήγας, μιλώντας "Στο Κόκκινο" από τη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε ότι «αυτό το μήνυμα το έχει εμπεδώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εδώ στη Μακεδονία. Είναι προς όφελος όλων αυτή συμφωνία να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς αυτή η λύση δημιουργεί όρους ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Ρήγας επεσήμανε ότι «το μήνυμα είναι σαφές, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά η ειρηνική συνύπαρξη και η επίλυση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο βοηθάει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής που είναι ένα γεωγραφικό τόξο με πολλά προβλήματα. Παρά τις διαφορετικές επιδιώξεις που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή, εμείς θα επιμείνουμε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιδιώκουμε φιλικές σχέσεις με όλους όσους συμβάλλουν στην ασφάλεια της περιοχής. Αυτό τηρήσαμε, αυτό τηρούμε και θα επιμείνουμε σε αυτή τη στρατηγική. Σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, από εμάς γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθεί η ένταση, με τη λογική ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή μας που μπορεί να ξεφύγουν".

Σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνιο και κατά πόσο αυτή θα φανεί στον λαό, επεσήμανε "σας υπενθυμίζω ότι όλη αυτή την περίοδο δίναμε τη μάχη στηρίζοντας τους ανθρώπους που είχαν υποφέρει περισσότερο. Την επόμενη μέρα θέλουμε να είναι όλοι συμμέτοχοι στην ανάπτυξη".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα του Δ' Σώματος Στρατού που «πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων που στηρίζουν σημαντικά την τοπική κοινωνία της Θράκης».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΨΟΑΠΛΥΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΛΑΘΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝ, ΥΕΘΑ .ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ? ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ ΚΙ ΕΧΕΔΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΛΟ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κρεμάλες για τους προδότες ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΆ ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντε ουστ ρε ανιστόρητε κατσαπλιά, που κάνεις και δηλώσεις. Άσχετε, που δεν έχεις ιδέα από Ιστορία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...