Παυλόπουλος από Χορτιάτη για γερμανικές αποζημιώσεις: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες

Φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη που συντελέστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 απέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας, παράλληλα έστειλε μήνυμα για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο κ. Παυλόπουλος αφού αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα εκείνης της ημέρας του 1944 στο Χορτιάτη, σημείωσε ότι η σημερινή 74η επέτειος του Ολακαυτώματος είναι ημέρα αφενός διδαχής, αφετέρου μνήμης.

Διδαχής, καθώς όπως σημείωσε «ο μαρτυρικός θάνατος τόσων ανθρώπινων ψυχών μας διδάσκει πως πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση συνείδησης, προκειμένου να μην τελεσθούν ξανά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, με όποια μορφή και κάτω από οποιαδήποτε «λεοντή» και αν εμφανισθούν οι εχθροί της Δημοκρατίας στο μέλλον. Τόσο στην Ευρώπη όσο και οπουδήποτε αλλού στον Κόσμο».

Στο πλαίσιο της μνήμης, όμως ο κύριος Παυλόπουλος ενέταξε και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, οι οποίες, όπως σημείωσε είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ’ εμάς, τους Έλληνες- εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής. Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές–πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες. Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επανεμφάνιση των λαϊκιστικών και νεοναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων, λέγοντας ότι το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη εκπέμπει ένα ηχηρό SOS ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί η τάση αυτή που καταγράφεται για την σημερινή Ευρώπη. «Αυτά (σ.σ. τα λαϊκιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα) πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Ευρωπαϊκούς Λαούς που την συγκροτούν. Ιδίως δε, πρέπει να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση και ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων, με κυριότερη τις έντονες κοινωνικές ανισότητες και όσες συνέπειες αυτές έχουν για την συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών», προσέθεσε ο ΠτΔ.

Καταλήγοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε, ότι «είναι καίριας, επομένως, σημασίας η υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, μάλιστα, οι Έλληνες, που ζήσαμε πρόσφατα μια μεγάλη οικονομική –και όχι μόνο- κρίση, γνωρίζουμε καλά την αξία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και είμαστε πρόθυμοι να το υπερασπισθούμε έναντι όσων βάλλουν κατά της αναγκαιότητάς του. Ταυτοχρόνως δε, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι όλων εκείνων, οι οποίοι απεργάζονται την υπονόμευσή του και, εν τέλει, την κατεδάφισή του».

Εικόνες από την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στον Χορτιάτη για την 74η επέτειος του Ολακαυτώματος

loading...

5 thoughts on “Παυλόπουλος από Χορτιάτη για γερμανικές αποζημιώσεις: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες

  1. Και γιατί λοιπόν δεν τις ζητάμε; Έστω το κατοχικό δάνειο, αφού το κράτος έχει συνέχεια όπως είπε και η Γερμανίδα πορνη … συγνώμη, καγκελάριος ήθελα να πω.
    Αλλά όταν έχουμε γερμανόδουλους πολιτικούς τύπου Τσίπρα, που ξεπούλησε τη χώρα του και δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο της για 100 χρόνια, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι.

  2. Τωρα προστεθηκε στη λιστα και ο Παυλοπουλος!!!Ειναι λεει οι πολεμικες αποζημιωσεις και επανορθωσεις διεκδικισιμες!!!!Μαλιστα!!Και γιατι δεν το εσπρωξε παλαιοτερα το θεμα οταν περασε απο ενα καρο υπουργεια?????Και γιατι δεν ξεκινα το θεμα εστω τωρα.Εχει την δυνατοτητα λογω του αξιωματος του αν οχι να αναλαβει την υποθεση να πιεσει τους παντες προς αυτη την κατευθυνση!!!Αν επικαλειται λειψες αρμοδιοτητες μηπως δεν θα πρεπει να πληρωνεται??Γιατι να επωμιζονται οι φορολογουμενοι τοσα και τοσα εξοδα οταν υπαρχουν πολιτικοι αρχοντες χωρις αρμοδιοτητες???Αλλα και τις αρμοδιοτητες που εχει εκ του Συνταγματος μηπως δεν τις τηρει??????Μηπως κρυβει τις ευθυνες του κατω απο το χαλι????Δεν ειδαμε ποτε να αποπεμψει ενα νομοσχεδιο απο τα τοσα απαραδεκτα και προδηλως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ που παρηλασαν απο το γραφειο του!!!……..Μας κοροιδευουν ολοι κανονικα.Μην ασχολειστε με το τι λενε οι χειραγωγημενοι και νεοταξιτες Ελληνες πολιτικοι.Δεν οδηγει πουθενα αυτο.Θυμιζω οτι ο Παπακωνσταντινου ειχε πει οτι χασανε τους φακελους του δανειου στο ΥΠ.ΟΙΚ. Ο Αβραμοπουλος στο ΥΠ.ΕΞ δεν ηταν που ετοιμαζε φακελο διεκδικησης???Κατι δικηγοροι και πολιτες Αθηνων δεν ετοιμαζαν και αυτοι φακελο?Που να τολμησουν!!Την αλλη μερα θα τους ορμαγε το ΣΔΟΕ!!!…..Η Ελλας αν ειχε πατριωτικη ηγεσια πολυ ξεκαθαρα θα μπορουσε να πει:Ανεξαρτητα των διαπραγματευσεων του χρεους ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ τα οφειλομενα.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΕΛΛΙΖΟΝΤΑΣ. Προφανως πλην της συστηματικης διαχρονικης και επιστημονικης χειραγωγησης που ανεφερα ενυπαρχουν και αλλα στοιχεια εκβιασμου-καταδιωξης κλπ για πολλους απο αυτους εκ μερους των Γερμανων.Ας σκεφτουμε μονο τι ετοιμα κατηγορητηρια και ντοκουμεντα εχουν οι τελευταιοι για τους 'δικους μας' αν τολμησουν να κουνησουν το αυτι τους!!!.Η δεν ειναι ετσι??

  3. ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ….!!!!

    ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ…

    ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ,ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΡ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ…

    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΕ ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 300 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΑΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕ…

    ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΘΥΜΑΤΑ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ,ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ,ΚΛΟΠΗ ΑΜΥΘΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ??

    ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 3,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ (τρισεκατομμυρια σημερινα) ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 30 ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΓΙΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ$ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ (Ελληνακο ξυπναααα!!!)ΔΙΣ$…

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ "ΕΘΝΟΣ",ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ" ΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ…"Κ Α Μ ΙΑ" ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ 200 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΤΙΚΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…

  4. Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ,ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ..!

  5. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΚΡΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΛΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ 150αρια ΩΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ''ΧΑΡΤΙΑ'' ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΚΥΛΟΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΧΙΔ….ΕΕ ΕΥΡΩ?

    ΨΩΦΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΘΗ ΤΟΥ Κου ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ../ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ

Comments are closed.