Το Χασκι Ιβαν-Εἴη τὸ κράτος τῆς βασιλείας σου εὐλογημένον


Εἶπεν ὁ Θεός ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν»,  ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος».


Η ψυχή των ζώων δεν μπορεί να ταυτιστεί με την λογική ψυχή.

Ανηκουν στην αλογη φυση.

Εντουτοις τα ζωα εχουν συναισθηματα χαιρονται, λυπονται κλπ αλλα δεν εχουν τις ιδιες ψυχες με τους ανθρώπους, που είναι κατ “εικόνα” Θεού, αθανατη και ακαταλυτη. 
Ο Σωτηρας και λυτρωτης Ιησους Χριστος, γεννηθηκε αναμεσα σε ζωα.  



Επισης εκανε στην εισοδο του στα Ιεροσολυμα με Γαιδαρο.

Η φύση αποτέλεσε για του αρχαίους Φιλοσοφους την βαση  της δημιουργιας-εξέλιξεως του Ελληνισμου και ολοκληρου του κοσμου



Οι Ελληνες σοφοι διοτι εφτασαν στο μεγιστο διανοητικο επιπεδο, διαπιστωσαν την ευεργετικοτητα και την συμβολη της Φυσεως σε καθε εκφανση της ανθρωπινης υπαρξεως-δραστηριοτητας.


Ο κουρυφαιος μαθητης του Αριστοκλη-Πλατων ο Αριστοτελης εγραψε  Περι Φυσεως-ζωων.


Σε αυτο το εργο του ο μεγαλος φιλοσοφος κανει εκτενεστατη αναφορα στους σκυλους και στην φυση τους. 

Αυτο ειναι ενδεικτικο το ποση μεγαλη σημασια εδιναν οι αρχαιοι Ελληνες στα σκυλια. 


Εξαιτιας του Αριστοτελη, φιλοζωος υπηρξε και ενας εκ των μαθητων του ο Μεγας Αλεξανδρος. 


Πολυ χαρακτηριστικο του σεβασμου που εδειχναν οι αρχαιοι ειναι οτι οταν πεθαιναν τα ζωα τα εθαβαν και δεν τα πετουσαν.

Ο Χριστιανισμος ο οποιος αποτελει συνεχεια του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου καθως οι τρεις Ιεραρχες ενσωματωσαν αυτουσια της Πλατωνικες διδασκαλιες στην Ορθοδοξια, εχει ακριβως τις ιδιες πεποιθησεις. 

Για αυτο υπαρχουν και οι αγιοι προστατες των ζωων, ο Αγιος Μοδεστος και ο Αγιος Μαμας. 
    


Oποιος αγαπά την φύση και τα ζώα, αγαπά και δοξάζει και τον Θεο.



Ηταν Σαββατο 1 Ιουνιου 2002 όταν για πρωτη φορα στην ζωη μου στις επτα παρατεταρτο το απόγευμα, πηγαινα προς Καλλιθεα και ειδα τον Ιβαν. 
Ηταν ένα καταλευκο χασκι το οποιο καθοταν στην ακρη στο πεζοδρομιο με ένα γαλαζιο περιλαιμιο. 
Εκτοτε τον ειδα άλλες τρεις φορες μεσα στο καλοκαιρι. 

Ομως επειδή φορουσε το περιλαιμιο, μου εδωσε την εντυπωση ότι ισως να ηταν δεσποζομενος. 
Εφυγα ολες τις φορες χωρις να ρωτησω, τους περιοικους σχετικα με το ζωο. 


Από την πρωτη φορα που τον ειδα , μου εκανε μεγαλη εντυπωση.
Εκτοτε τον ειχα συνεχεια στην σκεψη μου. 
Ειχα παρει πλεον την αποφαση μου, να ζησω μαζι με αυτό το υπεροχο ζωο ,το οποιο με ειχε ενθουσιασει. 

Η ομορφια της δημιουργιας σε ολο της το μεγαλειο.


Αφησα πισω μου προοπτικες και μια πολυ σημαντικη-επωνυμη θεση εργασιας για να ζησω στην φυση διπλα σε αυτο το υπεροχο ζωο.
Όταν επεστρεψα Νοέμβριος του 2002 το πρωτο που εκανα ηταν να ξαναπαω εκει που ηταν ο ιβαν. 
  
Τοτε ρωτησα τους γειτονες,οι οποιοι μου ειπαν ότι οντος ο ιβαν είναι αδέσποτος, και ότι τον εγκατελειψε ενας δημοσιος υπάλληλος που πηρε μεταθεση σε άλλο μερος. 
Αμεσως του αγορασα κονσερβα, ομως ηταν τοσο χαζούλης και φοβισμενος που παρα του ότι του εβαζα ακριβως στο μεσον το φαγητο τα αλλα δυο σκυλια που ηταν ακριβως διπλα του, το ένα από αριστερα, και το άλλο από δεξια προλαβαιναν και του ετρωγαν ολο το φαγητο. 
Αυτο εγινε άλλες δυο φορες μεχρι που τον εβαζα να τρωει μονος του, και τα αλλα δυο αδεσποτα ξεχωριστα. 
Η επιθυμια μου ηταν κατι περισσοτερο απο εντονη σχετικα με το να αποκτηω αυτο το ζωο. 


Επειδη δεν ειχα δικο μου αυτοκινητο, απευθυνθηκα στον φιλοζωικο συλλογο της περιοχης. 
Συμφωνησαμε με την προεδρο του φιλοζωικου να βρεθουμε την Πεμπτη στις 21 Νοεμβριου στις τρεις και μιση μετα μεσημβριας.
Εγω ειχα παει λιγα λεπτα πιο μπροστα στο σημειο συνάντησης , και περιμενα καρτερικα να ερθει η Βασω με το αυτοκινητο της. 
Πραγματι η προεδρος του συλλογου ηρθε με το αυτοκινητο της, στις τρεις και μιση το μεσημερι τον βαλαμε στο αυτοκινητο. 



Στις 21 Νοεμβριου του 2002 στις τέσσερις το απόγεμα ο Ιβαν περασε την πορτα της αυλης του σπιτιου μου για πρωτη φορα. 



Μια νεα σελιδα ανοιξε στην ζωη μου. 
Η προεδρος του συλλογου με ευχαριστησε για την επιλογή μου, και μου ειπε ότι το μονο που χρειαζεται ειναι αγαπη, φαγητο, και νερο. 
Ο Ιβαν ηταν ένα αδεσποτο ολολευκο Χασκι ηλικιας δυο ετων δεν ειχε καθολου γαβγισμα σκυλου, αλλα το γνησιο ουρλιαχτο του λυκου. 
Μεσα στις επομενες ημερες τον πηγα στον γιατρο για το ετησιο εμβολιο που επρεπε να κανει όπως όλα τα σκυλια. 
Ο Ιβαν ηταν πολύ κακοποιημένος από τον πρωτο του ιδιοκτητη για αυτό μολις υψωνε καποιος ελαχιστα τον τονο της φωνης του φοβοταν και ετρεχε. 

Επισης δεν μπορουσε να σταθει ουτε δευτερολεπτο μεσα στο σπιτι με κλειστες τις πορτες, καθως ετρεμε από τον φοβο του,για αυτό ακομη και με τις βροχες, με τα κρυα καθοταν εξω. 

Το γνησιο ουρλιαχτο του λυκου μεσα στις βροχες και τους ισχυρους ανεμους, προκαλουσε δεος, και θαυμασμο στους περιοικους. 
Ο καιρος περνουσε ηρθαν τα πρωτα ονειρεμένα χριστουγεννα.


Με την αλλαγη του ετους, ειχε πλεον εξοικειωθει πλήρως, τον αφηνα ελευθερο και πηγαιναμε βολτα στα καταπράσινα χωράφια, παιχνιδια και χαρες, ο Ιβαν ετρεχε αγέρωχος κανωντας κυκλους σε ένα μεγαλο χωραφι επι πεντε λεπτα την κάθε φορα.



Μιλαμε για μοναδικες στιγμες ζωης σε ηθικο, πνευματικο, και ψυχικο επιπεδο, για την απολυτη αρμονια ανθρωπου και φυσεως (μαζι φυσικα με τις γυναικες). 


Περνουσαμε απο πολυ ομορφα μερη,
Σημαντικοτερο ολων ότι ο Ιβαν ειχε μαθει μονο με μια παρατηρηση μου να μην κυνηγα τον γατο μου τον Αρη, ουτε καμια άλλη γατα. 

Ηταν ένα πολύ δυσκολο σκυλι καθως ενώ βρικοταν μεσα σε κτημα τριων στρεματων,εαν δεν τον εβγαζα βολτα εξω από το κτημα δεν εκανε ουτε το ψιλο του. 
Για αυτό τον λογο επρεπε κάθε ημερα ότι ωρα και να ηταν,ακομη και όταν εβρεχε καταρακτωδως η ειχε πολύ κρυο επρεπε να τον βγαλω εξω. 




Οταν αργουσα το ουρλιαχτο του λυκου δονουσε την περιοχη, ειδικα όταν ειχε ισχυρούς ανεμους και βροχες ,το ουρλιαχτο του ηταν κατι το φανταστικο.
Θαυμασμο επισης προκαλουσε κατά τις καθημερινες μας βολτες. 


Δεν ηταν λιγοι εκεινοι που σταματουσαν να με ρωτησουν, σχετικα με το σκυλι.


Ακομη αλλοι οδηγοι που τον εβλεπαν για πρωτη φορα ξαφνιαζοταν για αυτο φρεναραν απότομα για να με ρωτησουν σχετικα, με αποτέλεσμα να κινδυνευουν να τους τρακαρουν αυτοι που ερχοταν από πισω. 
Ο οικονομικος μου προυπολογισμος ηταν ειδη επιβαρυμενος καθως ειχα ηδη τρεις δικες μου γατες, και άλλες δωδεκα αδεσποτες, οποτε αρχισα να κανω οικονομιες, και να μην πηγαινω σε μερη που ηθελα για να διασκεδασω, για να μην στερησω τα ζωα από το φαγητο τους, εκεινο το διαστημα εβγαινα λιγοτερες φορες τον μηνα εξω για διασκεδαση. 
Ο Καιρος περνουσε ονειρεμένα, η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο, οι στιγμες ζωης που μου προσφερε μοναδικες. 

Τον ειχα αγαπησει παρα πολύ. 
  
Τον Μαιο του 2003 επειδή τα χορτα ειχαν ψηλωσει αρκετα από τις πολλες βροχες κοπηκε ένα χορτο και μπηκε μεσα στο ματι του Ιβαν, την ωρα που κοιμομουν ακομη στις επτα το πρωι ακουσα μια πονεμενη κραυγη. 
Οταν σηκωθηκα στις εννια το πρωι ημερα Σαββατο, βγηκα και τον βρηκα με κλειστο το ματι του, και να τρεχει πρασινο υγρο από μεσα. 



Αμεσως τον πηγα στον γιατρο εκεινος εβγαλε το κομενο χορτο, μου εδωσε αντιβιωση και ο Ιβαν εγινε πολύ γρηγορα καλα.
Τον Ιουλιο του 2003 διαπιστωσα ότι εκανε στο δερμα του δεκα μεγαλες πληγες, χωρις όμως να πεφτει το τριχωμα του,τοτε τον πηγα τρεις φορες στον γιατρο. 
Ο γιατρος και της τρεις φορες εβγαλε μια ενεση και μου ειπε μην φοβάσαι τα ασπρα σκυλια είναι αλλεργικα στην εξοχη. 


Επαιρνε τριαντα ευρω την κάθε φορα,χωρις να παρει καμια φορα αιμα για να του κανει εξετασεις πρα του ότι εγω επεμενα να του παρει αιμα ,παρα την απειρια μου στις ασθενειες των σκυλων.
Τον Σεπεμβριο του 2003 γυρω στις 19 του μηνος μου φανηκε ότι δεν αισθανοταν καλα φωναξα τον γιατρο αλλα ερχοταν Σαββατοκυριακο και δεν μπορουσε να ερθει.
Την Δευτερα 22 Σεπτεμβριου που ηρθε ο γιατρος τον ειχε πιασει πλεον επιθανάτιος ρογχος την Τριτη το πρωι στις 23 του μηνα ,εννια παρατεταρτο, λυγισαν τα ποδαράκια του καθως βρισκοταν επανω στις σκαλες,ενω ταυτόχρονα με κοιτουσε με μια λυπη και με μια απορια τοσο εντονη σαν να ηταν ανθρωπος. 
Ενα τεταρτο αργοτερα στις εννια ακριβως το πρωι αφησε την τελευταια του πνοη, στα χερια του πατερα μου που τον ανεβαζε σηκωτο στις σκαλες. 
Η πικρα μου δεν περιγραφοταν, δεν ηξερα που να σταθω, μερικες ωρες αργοτερα τον θαψαμε στο κτημα. 
Την επομενη ημερα στις οκτω παραδεκα το πρωι μεσα στον υπνο μου εκλεγα εβλεπα τον Ιβαν και επαιζε η μουσικη του γνωστου κλασικου μπλουζ hello τις δεκαετιας του εβδομηντα, με τον lionel Reshie. 
Tοτε θυμηθηκα ότι αυτό το τραγουδι το εχω σε καποιο σιντι, για αυτό σηκωθηκα μεσα από τον υπνο μου και εψαξα το σι ντι και το εβαλα να παιζει.(1) 
Πικραθηκα, πληγωθηκα πολύ εκανα μηνες να συνελθω το μαγικο ταξιδι με τον σκυλο του παραμυθιου κρατησε μονον δεκα μηνες. 
Η απειρια μου από ασθενειες και ειδικα η αδιαφορια του κτηνιατρου να παρει αιμα και να κανει εξετασεις παρα του ότι εγω επεμενα κάθε φορα να το κανει,
υπηρξαν καταλυτικες για την ζωη του Ιβαν. 


Εκτοτε βοηθησα και φιλοξενησα μερικα αδεσποτα ζωα. 
Το περιστατικο αυτό με πληγωσε παρα πολύ γιατι ειχε αλλαξει η ζωη μου προς το καλυτερο. 

Απεκτησα πολλα νεα ενδιαφεροντα.
Ενδεικτικο ειναι οτι γονατιζα και προσευχομουν στον Θεο που με αφησε να γεννηθω σε αυτό τον υπεροχο τοπο την Ελλαδα ο Χριστιανοος, στην πιο ιστορικη-ομορφη χωρα ενώ ταυτόχρονα ειχα διπλα ένα από τα πιο υπεροχα πλασματα. 
Κυριολεκτικα μεσα απο την ομορφια της Φυσεως και του ζωου. αποκτουσε το απολυτο νοημα το σε υμνουμε, σε ευλογομε, σοι ευχαριστούμε κυριε, και δεομεθα σου ο Θεος ημων. 
Για να μπορεσω να βρω λιγη παρηγορια από την απωλεια του ιβαν απευθυνθηκα σε καποιο γνωστο ιερεα, αλλα η κατασταση αντι για καλυτερη εγινε ακομη χειροτερη, καθως ο ιερεας ειπε ότι τα ζωα δεν σημαινουν απολυτως τιποτα για τον χριστιανισμο.


Ακομη σχετικα με την απωλεια του σκυλου μου ειπε οτι ηταν θελημα θεου. 
Οι μερες, οι μηνες κυλουσαν πολύ αργα πολύ βασανιστηκα, ενώ ταυτοχρονα σκεπτομουν τα λογια του ιερεα. 


Σκεφτομουν πως ειναι δυνατον ενας θεος που τον ευγνωμονουσα κάθημερινα ημερα, εκκλησιαζομενος, που θυμιαζα, και θαυμαζα υπερμετρα το μεγαλειο της δημιουργιας του λεγοντας : 


“Εἴη τὸ κράτος τῆς βασιλείας σου εὐλογημένον και οτι σου εστιν η Βασιλεια και η δυναμις και η δοξα,να παθω κατι τοσο ασχημο ;  
Σκεφτομουν πως είναι δυνατον ολοκληρος θεος να καθησει να ασχοληθεί με εμενα για να μου κανει ένα τετοιο κακο ; 

Oi αποριες μου γινοταν ακομη μεγαλυτερες καθως λογω της παιδειας και της ηθικης μου, δεν ειχα πειραξει ποτε κανεναν.
Δεν γινοται ελεγα ο ποιητης ουρανου και γης, αυτος που εκανε τα δαση, της θαλασσες, τα ζωα, τα πουλια, το συμπαν, αυτος που είναι γεματος αγαπη, αυτος που σταυρωθηκε για εμας να κανει μια τετοια αδικια. 
Επισης βαση των λογων του ιερεα είναι θελημα θεου τα παντα ακομη και οι ανθρωποι που φευγουν αδικα, και ολοι οσοι φευγουν νωρις από την ζωη.
Τα σκεπτομουν ολα αυτά αλλα δεν εβγαινε κανενα απολυτος νοημα, καθως εάν ο θεος ηταν υπεύθυνος για όλα αυτα,και εκανε τέτοιες ατιμιες, δεν θα ειχε καμια απολυτος διαφορα από τον Εωσφορο. 
 Ολα τα κακα πραγματα πολεμοι, βια, βιασμοι, πεινα, κλοπες, τροχαια θανατηφορα και μη, ειναι καθαρα πραξεις ανθρωπων,στις οποιες δεν εχει καμια απολυτως αναμειξη ο Θεος. 
Τα παντα μας τα εδωσε ο θεος. 


Τα πιο πολυτιμα πραγματα μετα την ζωη είναι η απολυτη ελευθερια πραξεων και η υγεια. 
Αυτό το θεικο δωρο της απολυτης ελευθεριας το εκμεταλευονται οι φιλοι,οι οπαδοι του Εωσφορου,για να κανουν κακο σε αλλους ανθρώπους. 
Μην ξεχνατε λοιπον ότι τα παντα είναι ενεργειες- πραξεις ανθρωπων. 

Ο θεος μας εδωσε την απολυτη ελευθερια από υπερτατη αγαπη για τα δημιουργήματα του (τους ανθρώπους) να κανουν ότι θελουν.

Για αυτό δεν εχει καμια σχεση με της ανθρώπινες πραξεις. 
Ενα μηνα αργοτερα διαβαζοντας τον υπατο των 
Φιλοσοφων Αριστοκλη, επιβεβαιωθηκαν ολες μου οι σκεψεις. 

Ηταν σωστοι ολοι μου οι συλογισμοι, καθως ο κορυφαιος φιλόσοφος ολων των εποχων συμφωνουσε απολυτα με εμενα, οτι ο θεος είναι αγαθος (καλος) και στον αγαθο (στον καλο) δεν υπαρχει μεσα του καμια απολυτως κακια, κανενα απολυτως μισος.


Γιατι ο θεος είναι ο απολυτος υπεύθυνος μονον για ότι καλο συμβαινει, στο συμπαν. 
Ο σωτηρας Χριστος, είναι ο θεος της δικαιοσυνης, της ομορφιας, του καλου, της αγαπης, της ταξεως. ο θεος εχει σχεση με κάθε τι το κατά φυσιν. 
Αντιθετα ο Εωσφορος ο απολυτος “θεος” της αδικιας, της καταστροφης, του μισους, του ψευδους, της αταξιας, ο εωσφορος ειναι υπεύθυνος για κάθε παρα φυση πραξη.
Αυτος είναι υπεύθυνος για κάθε τι κακο που συμβαινει στο συμπαν, και στην γη. 
Επιστρεφοντας στα περι θεου,σχετικα με το ερωτημα εαν ειναι καλος η ειναι καλος και κακος ταυτοχρονα. 

Σκεφτείτε το εξης, ποιος ανθρωπος δικαιος, ηθικος, γεναιος,θα ηθελε για θεο του, έναν θεο εκδικητικο, βρωμικο, που δινει “δοκιμασιες”, συμφορες σε αθωους ανθρώπους, σε αθωα παιδια, μεχρι τελειωτικου αφανισμου, μεχρι θανατου. 
Επειτα ποια θα ηταν η διαφορα του με τον εωσφορο; 
Aπολυτως καμια. 


Ειναι λοιπον τελειως αδυνατον ο θεος που μας εδωσε την ζωη, την ελευθερια, την υγεια, την φυση, της θαλασσες, τα δαση, τα ζωα, τα πτηνα, ο θεος που σταυρωθηκε από αγαπη για εμας, να κανει τοσο φτηνες, να κανει τοσο βρωμικες πραξεις. 
ΠΕΡΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Στο σημειο αυτό να αναφερω  οτι μπορει να δωσει ο θεος καποιες δοκιμασιες στο μετρο του δυνατου για κάθε ανθρωπο ώστε να τον βοηθησει να γινει καλυτερος, και να επιστρεψει στον σωστο δρομο.

Ομως σε καμια περιπτωση δεν θα ηταν αιτια για τον βασανισμο, για την καταστροφή, για τον θανατο αθωων ανθρωπων, αθωων παιδιων. 
Η Φυση σου δινει ζωη, ενεργεια και δημιουργικοτητα.


Οταν εισαι συνεχεια μεσα στην φυση εχεις καλυτερη ποιοτητα ζωης, γινεσαι καλυτερος ανθρωπος 


Εμεις οι Ελληνες θα ειμαστε παντοτε δεμενοι με την φυση τις ομορφιες της, όπως και με τα ζωα. 
Γιατι αυτο μας διδαξαν οι Αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι που ηταν οι προγονοι μας.

Η φυση είναι μεσα στα γονιδια μας. 
Για αυτό θα λατρεύουμε υπερμετρα την φυση και θα θαυμαζουμε (δοξάζουμε) τον Θεο που την δημιουργησε. 

Ολα αυτά για το μοναδικο μεγαλειο ζωης, ψυχης και πνευματος που μας προσφερει, ο δημιουργος μεσα απο τα δαση, της θαλλασες και τα ζωα.

Στον αντιποδα για αυτους τους λογους οι νεοταξιτες, πρατουν το αντιθετο και καταστρεφουν την φυση από θανασιμο μισος προς τον δημιουργο Θεο . 

Επισης για τους ιδιους λογους κακοποιουν και σκοτωνουν ζωα, με μεγαλη χαρα . 

Οι νεοταξιτες μαζευουν τον κοσμο σε αχαρες τσιμεντουπόλεις, για να χανει η ψυχη την επαφη με το θειο, την επαφη με την αρμονια της φυσεως, που δυναμωνει το μυαλο και την ψυχη, και σε κανει χρησιμο ανθρωπο για την κοινωνια,. 

Ο Χριστιανισμος,  η φυση σε κανουν τιμιο, γεναιο, ηθικο, ανθρωπο, σε συνδυασμο παντοτε με την απαραιτητη παιδεια, και την σωστη μουσικη.

Για αυτους τους λογους για να νιώσετε το απολυτο θεικο μεγαλειο, για να γινετε ακομη  καλυτεροι ανθρωποι ελατε κοντα στην φυση,.
Ασχολειθειτε με σπορ και δραστηριότητες που γινονται στην φυση (θαλασσα-βουνο), να παρετε και έναν σκυλο εάν γινεται.  
Επισης και στα ομαδικα αθλήματα τοπικου επιπεδου, οπως στο αθλημα του ποδοσφαιρου να επιλεξετε ομαδες τοπικου πρωταθλήματος,που εχουν γηπεδο μεσα σε δασος. 

Μεσα στην φυση βρίσκονται οι πραγματικοι θησαυροι της ανθρωπότητας, και όχι μεσα στα αχρηστα υλικα αγαθα.
.
Ο αθλητισμος και οι δραστηριοτητες στην εξοχη είναι οπωσδήποτε αντίβαρο στην μαστιγα του συγχρονου τρόπου ζωής της νεας ταξης και στην εξάπλωση της.
Ολες οι  βασικες πτυχες του ανθρωπινου χαρακτήρα οπως ειναι το ηθος, η συμπεριφορα, η 

σκεψη, η ικανοτητα, τα υγιη συναισθηματα, το θαρρος , η καλοσυνη και αλλα, αναπτυσονται μεσα από την αθλητικη δημιουργια και την φυση.
Ο Χριστιανισμος η φυση και ο αθλητισμος
προσφερουν τα παντα σε εναν ανθρωπο, αυτο διοτι τον λυτρωνουν,ισορροπουν, ηρεμουν την ψυχη, την γεμίζουν με αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο. 
Παντοτε, οποτε παρευρισκομαι σε εσπερινο, η σε Θεια λειτουργια όταν ακουσω, ο Εἴη τὸ κράτος τῆς βασιλείας σου εὐλογημένον, και Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα, σηκωνομαι ορθιος. 
Όλα αυτα προς τιμην του ποιητη ουρανου και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. 
To ιδιο σας προτείνω να κανετε ολοι εσεις που αγαπάτε πραγματικα τον θεο. 


Είναι το λιγοτερο το οποιο μπορούμε να κανουμε, προς τιμην του ποιητη ουρανου και γης.
Ο Ιβαν ηταν ο σκυλος του παραμυθιου. 
Ηταν το zωο που ολοι θα ηθελαν να εχουν. 


Δυστυχως το ονειρο αυτο κρατησε μονον δεκα μηνες, δηλαδη στην ουσια ελαχιστα δευτερολεπτα.
loading...