Εννέα Έλληνες της Συρίας νεκροί από βομβαρδισμό τζιχαντιστών – Βαρύς θρήνος και οργή (βίντεο)

Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με ρουκέτες από την επαρχία της Ιντλίμπτην Ελληνορθόδοξη πόλη Μαχαρντά στην επαρχία της Χάμα. Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι παιδιά.
Οι Ελληνορθόδοξοι της Μαχαρντά πριν τον πόλεμο ασχολούνταν με τη γεωργία και το εμπόριο. Έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Η πόλη είναι χτισμένη κοντά στον ποταμό Ορόντη σε μικρή απόσταση από την ελληνική μακεδονική αποικία της Απάμειας.

Ολόκληρη αυτή η περιοχή, που προεκτείνεται και στην παραλιακή Ταρτούς και στον βόρειο Λίβανο, είναι ο τελευταίος Ελληνορθόδοξος θύλακας.

Είναι η περιοχή της συριακής Μακεδονίας που είχαν δημιουργήσει οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι Ελληνορθόδοξοι της συγκεκριμένης περιοχής, σχεδόν 1,5 εκ. άνθρωποι, είναι απόγονοι ελληνορωμαϊκών πληθυσμών και θεωρούνταν, μέχρι και τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Έλληνες.

Αργότερα τα αραβικά καθεστώτα -και με την υποστήριξη της Ρωσικής Εκκλησίας- προσπάθησαν να τους «μεταλλάξουν» σε «Άραβες χριστιανούς».

Όλοι ωστόσο γνωρίζουν ότι αυτοί είναι οι λεγόμενοι Έλληνες Αντιοχείς και οι ίδιοι διατηρούν την ελληνική τους ανάμνηση, παρά τον γλωσσικό εξαραβισμό τους.

Δείτε τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας που σκότωσαν οι τζιχαντιστικές ρουκέτες:

Βίντεο που ανάρτησαν συριακά ΜΜΕ, δείχνει το βαρύ πένθος και τους οδυρμούς πάνω από τα φέρετρα των αδικοχαμένων ομογενών μας από τους συγγενείς και συμπατριώτες τους:
بالفيديو: يتم الأن تشييع شهداء مجزرة بريف الذين استشهدو بالامس خلال استهداف المدينة بصواريخ الحقد والارهاب.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...