Αίτημα-σοκ στο ΣτΕ – «Κατεβάστε τις εικόνες από την αίθουσα» – «Δεν θέλουμε να βλέπουμε την Παναγία» – Βήμα-βήμα προωθούν την θρησκευτική αλλοτρίωση των Ελλήνων

Δυστυχώς, το σχέδιο για την πλήρη αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, την εθνική και θρησκευτική αλλοτρίωση των Ελλήνων, εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Η Ένωση Αθέων ζήτησε την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ενόψει της συζήτησης που θα διεξαχθεί σήμερα για την ακύρωση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Σήμερα, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).


Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Το αίτημα για να αφαιρεθούν σήμερα τα θρησκευτικά σύμβολα από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά την συζήτηση των αιτήσεων ακυρώσεως για το μάθημα των θρησκευτικών, κατατέθηκε σήμερα από τον δικηγόρο Βασίλειο Σωτηρόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ένωση Αθέων και 5 γονείς.

Πάντως, σύμφωνα με τα νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα δεν διαφαίνεται να γίνει δεκτή η αίτηση.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΘΙΒΕΤΙΑΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..!

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Η ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οταν καταλάβουν οι Ελληνες τι σημαίνει πολιτισμένο κράτος θα είναι πολύ αργά.

   Διαγραφή
 2. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]