Μετέωρες οι συντάξεις – Χρυσώνουν ενστόλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς!

Τσακαλώτος και Χουλιαράκης τραβούν χαλινάρι – Πώς σχεδιάζουν στο οικονομικό επιτελείο να μοιράσουν τα 700 με 800 εκατομμύρια ευρώ από το υπερπλεόνασμα – Οι Βρυξέλλες παγώνουν τις υποσχέσεις της Αθήνας

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και πρωτοκλασάτα στελέχη της… ανασχηματισμένης, πλέον, κυβέρνησης καλλιεργούν κλίμα παροχολογίας εν όψει ΔΕΘ και προεξοφλούν δημόσια ότι θα ακυρωθεί η απόφαση για την περικοπή των συντάξεων, από το υπουργείο στην πλατεία Συντάγματος στέλνεται το αντίθετο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι: τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία δεν πρέπει να ξεφύγουν από τον σχεδιασμό.

Μετέωρες οι συντάξεις

Η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει καμία πρόταση για αναστολή των περικοπών στις συντάξεις, ούτε πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα στο προσεχές Eurogroup στις 7 Σεπτεμβρίου.

Με τον κατηγορηματικό αυτόν τρόπο αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες φρενάρουν τις συζητήσεις περί χαλάρωσης, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου όταν η Ελλάδα υποβάλλει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 και αφού έχουν γίνει οι τοπικές εκλογές στο σκληροπυρηνικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας.

Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στέλνουν και πάλι το μήνυμα ότι: τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να τηρούνται και όλα τα θέματα θα συζητηθούν με την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Μπορεί να μη χρειαστούν τώρα περικοπές, όμως μπορεί να να απαιτηθούν στη συνέχεια, λένε με νόημα.

Ποιοί θα λάβουν αναδρομικά

Έως το τέλος του έτους η κυβέρνηση πρέπει να μοιράσει το περίσσευμα των 700 – 800 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστές και πανεπιστημιακούς που είχαν προσφύγει το 2012 στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές των αποδοχών τους.

Η πρώτη δόση των αναδρομικών, γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να δοθεί στο τέλος Οκτωβρίου σε 250.000 ενστόλους και απόστρατους.

Τα αναδρομικά ξεκινούν από περίπου 2.000 ευρώ για χαμηλόμισθους αξιωματικούς και φτάνουν έως και 12.000 ευρώ για τους ανώτατους, ενώ οι αυξήσεις στις συντάξεις ξεκινούν από 30 ευρώ και φτάνουν τα 180 € το μήνα.

loading...

4 thoughts on “Μετέωρες οι συντάξεις – Χρυσώνουν ενστόλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς!

  1. ΣΥΡΙΖΑ……ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

  2. ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ……ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΑΑΔΕ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ…….Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Ο ΠΙΤΣΙΛΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΣΥΛΙΑ….ΥΠΟ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΔΩΣΕΙ 12 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…..

    ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ……ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ…ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ…..

    Πήγα στη ΑΑΔΕ Καραγιώργη Σερβίας και ζήτησα να κάνω ένσταση για κάποια υπόθεσή μου. Στην είσοδο του κτηρίου οι πληροφορίες με παρέπεμψαν σε μία υπάλληλο που αφού με ρώτησε, της εξήγησα τι ήθελα Αλλά η απάντησή της με σόκαρε η υπάλληλος μου είπε ότι η ΑΑΔΕ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ δεν έχει καν υπηρεσία για ενστάσεις….
    έμεινα κάγκελο! Φυσικά διαμαρτυρήθηκα και ζήτησα
    να μου πει σε ποιο γραφείο να απευθυνθώ να ρωτήσω γιατί δεν δέχονται ενστάσεις, ή να μου πει, με ποιο άλλο τρόπο θα μπορούσα να διαμαρτυρηθώ για την παρατυπία της ΑΑΔΕ που γίνεται εις βάρος μου. Όμως η υπάλληλος μου απάντησε σε έντονο τόνο — αυτό δεν γίνεται γιατί έχω εντολή να μην επιτρέπω σε κανέναν πολίτη να περάσει σε γραφείο. Όταν εγώ επέμεινα, και είπα ότι δεν φεύγω αν δεν κάνω την ένσταση άκουσα να μου λέει κάτι τραγικό. Επί λέξη-Αν επιμένεις και κάνεις την ένσταση μόλις φύγεις θα τη πετάξω στα σκουπίδια, απλά σου το λέω να το γνωρίζεις γιατί δεν έχω που να τη δώσω… δεν δεχόμαστε ενστάσεις! Εν συνεχεία έφυγα και πήγα στο υπουργείο οικονομικών για να κάνω τα παράπονά μου… Εκεί να δεις, δεν μου επέτρεψαν ούτε σκαλί να περάσω . Δεξιά -αριστερά αστυνομικοί και σεκιουριτάδες έτοιμοι να με πετάξουν έξω. Ήρεμα τους λέω πάρτε τη ταυτότητά μου θέλω για 5 λεπτά να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο του υπουργείου και εξήγησα ακριβώς τι ήθελα. Μου είπαν αυτά στη ΑΑΔΕ εκεί θα πας να κάνεις ένσταση, τους είπα ότι από την ΑΑΔΕ έρχομαι και τότε άρχισαν να παίρνουν διάφορα τηλέφωνα να ρωτούν που να με παραπέμψουν και τελικά μετά από πολλά τηλεφωνήματα μου είπαν. Δεν ξέρουμε, άκρη δε βρήκαμε πάρε αυτά τα νούμερα τηλεφώνων και κάνε ότι νομίζεις!
    Δηλαδή έχουμε χούντα με τη βούλα ! Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Κος Πιτσιλής τι έχει να μας απαντήσει γι’ αυτό;;

    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;;; ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ;;; Η ΤΣΟΥ….
    ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ….ΞΥΠΝΑ ΑΓΑΘΟΚΛΗ…ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ….

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  3. Καταχεριαζουν τους φορους του λαου για να τους δωσουν στους πραιτωριανους του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ…….Να εφαρμοσθει το Συνταγμα και σε σχεσει με τους διωκωμενους απο το κομματικο πελατειακο κρατος ασφαλισμενους του ιδιωτικου τομεα που βγαινουν στην συνταξη στα 67 με ψιχουλα.Οχι δικαιοσυνη αλα καρτ και διακριτη μεταχειριση απο το κρατος.Αναλογικοτητα και ισοτητα δικαιωματων γιατι ο λαος οσο και αν δεν το πιστευουν θα εφαρμοσει το τελευταιο αρθρο του Συνταγματος καθ ον τροπο το αντιλαμβανεται.Εμεις του ιδιωτικου τομεα της οικονομιας (η αριθμητικη πλειοψηφια) ειμαστε αντιθετοι με τα ολιγαρχικου τυπου προνομια των στρατιωτικων(συνταξη στα 45 μεχρι πριν λιγο) των δικαστικων(αναδρομικα και μισθοδικειο) και γενικα των κρατικοδιαιτων.Απαιτουμε ισονομια και σεβασμο και ειδικα απο αυτους που υποτιθεται οτι κυβερνουν βασει του συνταγματος της Ελληνικης πολιτειας.Η απροκαλυπτα διακριτη και αλα καρτ αντιμετωπιση των κατ αυτους πληβειων της ιδιωτικης οικονομιας συνιστα νομικο και συνταγματικο πραξικοπημα.Ας το γνωριζουν αυτο μερικοι!!

  4. Στις ερχόμενες εκλογές να μην τους ψηφίσει κανείς, να τους στείλει στο Διαολο, μήπος και γλιτώσουμε από τη σαπίλα,

Comments are closed.