Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να “εντυπωσιάσει” στη ΔΕΘ με το υπερπλεόνασμα….

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας*

Η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά θα προσπαθήσει επικοινωνιακά να αλλάξει το κακό πολιτικό κλίμα από τις εξελίξεις στην οικονομία το Σκοπιανό τις πολύνεκρες πυρκαγιές στο Μάτι με την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Όλα δείχνουν ότι το  Πρωτογενές Πλεόνασμα μεγαλύτερο του 5% του ΑΕΠ μαζί με το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ θα είναι η κινητήριος δύναμη του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη…

Υπερπλεόνασμα που πρέπει να επισημάνουμε έχει προέλθει από την βάναυση φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών αλλά και την μη πληρωμή και συνταξιοδότηση χιλιάδων συμπολιτών μας!

Στην βάση αυτή  η κ.Ευτυχία Αχτσιόγλου θα προσπαθήσει να πείσει ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την αναστολή εφαρμογής του μέτρου περικοπής των συντάξεων κάτι που ‘όμως μέχρι σήμερα επίσημα δεν έχει συζητηθεί με τους ξένους!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  ο κ. Γ. Χουλιαράκης, απέφυγε συστηματικά κατά τη διάρκεια του EuroWorking Group  να αναφερθεί, στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου μείωσης των συντάξεων παρότι τις έχουν υπογράψει μαζί με τα αντίμετρα αναλυτικά !

Τι περιμένει;

Περιμένει τον μήνα Οκτώβριο την τρόικα να ολοκληρώσει όλους τους ελέγχους να πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά μεγέθη και να στείλει τη σχετική έκθεση στο EuroWorkingGroup ώστε να συζητηθεί το θέμα τον Νοέμβριο στο επόμενο Eurogroup.
Μεθοδεύσεις πολιτικού χαρακτήρα λέμε εμείς για την ΔΕΘ που έχουν κόστος.

Οι αγορές έστειλαν τα επιτόκια των Ελληνικών 10ετών ομολόγων στα υψίπεδα του 4,4%, ταυτίζοντας την Ελλάδα με άλλες ανυπόληπτες αναδυόμενες οικονομίες.με την νέα 10μελή ομάδα στελεχών του ΔΝΤ με επικεφαλής  τον Πίτερ Ντόλμαν να είναι έτοιμη για να εποπτεύουν μεταμνημονιακά συνεχώς την χώρα μας.

Ουσιαστικά ο κ, Τσίπρας προσπαθεί να αναστρέψει όλα εκείνα που συμφώνησε ο ίδιος πριν λίγο καιρό με τους ξένους φορώντας γραβάτα για να προλάβει το πολιτικό τσουνάμι των εκλογών ή να τις αναστείλει όσο μπορεί ακόμα για αργότερα

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος – Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

loading...

1 thought on “Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να “εντυπωσιάσει” στη ΔΕΘ με το υπερπλεόνασμα….

  1. φάτε χόρτο δωρεάν,
    πληρώνει ο σύριζα με δικά σας λεφτά !

Comments are closed.