Ζάεφ στους πολίτες του: «Οι Ελληνες από εχθροί έγιναν φίλοι της «Μακεδονίας»»

Το βράδυ της Δευτέρας ο  Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών λίγα εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου προέτρεψε τους Σκοπιανούς πολίτες λέγοντας τους «ψηφίστε την συμφωνία, ό,τι ευχηθήκαμε έγινε πραγματικότητα».
 «Δώστε τέλος στην απομόνωση… Με τη συμφωνία έχουμε οφέλη από τη συνεργασία με τους γείτονες, που από εχθροί έγιναν φίλοι της ‘’Μακεδονίας’’» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η συμφωνία ανοίγει τις θύρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας. Με την επίτευξη της συμφωνίας καταδείξαμε τη δημοκρατική μας ωριμότητα. Ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε αυτό, και η χώρα μας έχει ειλικρινείς φίλους σε όλο τον κόσμο».

Συνεχίζοντας ο σκοπιανός πρωθυπουργός είπε: «οι πολίτες κάνουν σοφές αποφάσεις γιατί αγαπούν την πατρώα γη, και έχουν ευθύνη για τα παιδιά τους (…) Οι πολίτες θα πάρουν μια ιστορική απόφαση για το μέλλον τους και την πατρίδα τους… Πολίτες, μη φοβάστε, ελάτε να ψηφίσετε χωρίς αμφιβολίες γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική».

Επίσης ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την Δευτέρα σε συνάντηση που είχε με τους επιχειρηματίες της πόλης Μπίτολα  την Δευτέρα ανέφερε ότι η συμφωνία ( των Πρεσπών)  θα ανοίξει νέους δρόμους στην οικονομία της χώρας. «Το άρθρο 13 και το άρθρο 14 της συμφωνίας καθορίζουν σαφώς το πλαίσιο που έχει να κάνει με τις οικονομικές σχέσεις. Η συνεργασία με την Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει πολύ πιο παραγωγική. Οταν η συμφωνία κυρωθεί από την ελληνική βουλή αναμένουμε διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών» τόνισε ο Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ επεσήμανε επίσης ότι «καλό θα ήταν οι πολίτες της Μπίτολα να προετοιμαστούν για την είσοδο στην ελληνική αγορά, που είναι πολύ καλή και ποιοτική.Εμείς από την πλευρά μας θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα οφέλη της συμφωνία μας για να υπάρξει και πολιτικός αντίκτυπος».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ , τέλος, υπογράμμισε ότι μετά την είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα υπάρξουν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Τοποθέτησε μάλιστα χρονικά αυτήν την ένταξη στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

loading...