Η τελευταία ευκαιρία του Πάνου Καμμένου

Χαρακίρι ή Κούγκι; Ο Πάνος Καμμένος απέναντι στα όσα ο ίδιος κραύγαζε για κόκκινες γραμμές…
Λίγο πριν το δημοψήφισμα της πΓΔΜ, ένα δημοψήφισμα στο οποίο καλούνται τα 1,8 εκατομμύρια πολιτών του κρατιδίου να ψηφίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή την ονομασία του κρατιδίου ως “Βόρεια Μακεδονία”, με έθνος “Μακεδονικό” και γλώσσα
“Μακεδονική”. Παρ’ όλες τις πιέσεις που ασκήθηκαν από όλες τις ισχυρές χώρες της Δύσης, τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί έως και 24 ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, καταγράφουν μια πολύ ισχυρή τάση αποχής, η οποία ενδεχομένως θα ξεπεράσει το 50% και θα θέσει σε ισχυρή αμφισβήτηση το αποτέλεσμα του “ναι”.

Επειδή, όμως, οι προ των εκλογών δημοσκοπήσεις κατά τα τελευταία χρόνια έχουν αποδειχθεί παγκοσμίως ως παραπλανητικές (έως και αντίθετες) των τελικών αποτελεσμάτων, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν (συνεργούντων και παράλληλων, παράπλευρων μη σύννομων ενεργειών επί της καταμέτρησης των ψήφων και αυτής καθεαυτής της διαδικασίας ψηφοφορίας) το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ ισχυρό “ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ένα ναι, που υποστηρίζουν Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Αλβανοί, Toύρκοι και Αμερικανοί, ενώ σε ρεπορτάζ του BBC ακούγονται απειλές πολέμου (!) από ακραίους της ΠΓΔΜ και πανηγυρισμοί για τις Πρέσπες από το Ουράνιο Τόξο, που ταυτόχρονα θέτουν και θέμα μειονότητας στην Ελλάδα!

Ένα ναι, που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θεώρησε ως ακατάλληλο τον ελληνικό λαό στο να αποφασίσει για το εάν η Ελλάδα μέσω των πολιτών της αποδέχεται την υπογεγραμμένη συμφωνία από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Θα πρόκειται, όμως, και για ένα “ναι” που θα δημιουργήσει πολύ ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα, η οποία ταλανίζεται υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων στα οποία έχει βυθιστεί τα τελευταία 8 χρόνια (των μνημονίων).

Τέλος, θα πρόκειται για ένα “ναι”, που θα διαψεύσει (για μια ακόμη φορά) τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη της χώρας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος λίγο πριν τη συνάντηση και τη συμφωνία των Πρεσπών είχε καταθέσει δημοσίως πως η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει από τα Σκόπια, ενώ παράλληλα δήλωνε πως θα ρίξει την ελληνική κυβέρνηση εάν το θέμα φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προσφέροντας έτσι σπουδαιότατο πολιτικό χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα, για να μπορέσει να βρει βουλευτές άλλων κομμάτων που θα είναι “πρόθυμοι” να ψηφίσουν την διακρατική (και διεθνή) συμφωνία των Πρεσπών…

Αυτή τη χρονική στιγμή, και λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπι, ο Πάνος Καμμένος έχει την τελευταία ευκαιρία να ανακάμψει ηθικά έναντι των ψηφοφόρων του και των υπολοίπων ελλήνων πολιτών, προασπιζόμενος την “κόκκινη γραμμή” που ο ίδιος είχε ανακοινώσει σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων και την χρήση της λέξης (όρου, έννοιας) “Μακεδονία”.
Σήμερα, επειδή αύριο θα είναι πολύ αργά, ο Πάνος Καμμένος έχει την ευκαιρία να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα και να εκκινήσει ταχύτατες διαδικασίες βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ακυρώνοντας μέσω των εξελίξεων το ό,ποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ενώ ταυτόχρονα πιθανότατα θα ενισχύσει την πλευρά του “όχι”, αφού δεν θα υπάρχει χρόνος αντίδρασης του όποιου προπαγανδιστικού μηχανισμού λειτουργεί στο γειτονικό κρατίδιο υπέρ της προώθησης του “ναι”.

Μπορεί, βεβαίως, ο Πάνος Καμμένος να έχει άλλους σχεδιασμούς για το πολιτικό του μέλλον, αφού έχει διαπιστώσει πως το κόμμα των ΑΝΕΛ διασκορπίζεται χωρίς να έχει την δύναμη να αντισταθεί στα παράγωγα της συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων που συγκρούονται με το καταστατικό ίδρυσης και λειτουργίας των ΑΝΕΛ.
Μέσα στα σχέδια του Πάνου Καμμένου ενδεχομένως να υπάρχει μια κρυφή συμφωνία μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα, βάσει της οποίας ο Πάνος Καμμένος θα μπει στις επόμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλόγιμη θέση, ικανοποιώντας την ανάγκη του σημερινού προέδρου των ΑΝΕΛ να διατηρήσει τα θετικά στοιχεία που παρέχει η θέση του βουλευτή και, κυρίως, την πολιτική του ασυλία…

Το να κάνει κανείς συμφωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα είναι σχήμα οξύμωρο, αφού θεωρείται ως ο άνθρωπος που έχει “ξεχάσει” και “ξεπουλήσει” όλους του σχεδόν τους φίλους για να βρεθεί και να διατηρήσει την δική του θέση στην πρωθυπουργία. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να ξέρει πως η ηθική του υπόσταση βρίσκεται στα δικά του χέρια, ενώ το πολιτικό του μέλλον εξαρτάται από τις διαθέσεις και την ηθική του Αλέξη Τσίπρα…

Σε λίγες ώρες, η τελευταία ευκαιρία του Πάνου Καμμένου θα λήξει, οριστικά και αμετάκλητα. Καλό θα είναι να αποφασίσει για το εάν θα συμπαρασύρει ολόκληρη την χώρα στον δικό του πολιτικό γκρεμό. Ο ίδιος γνωρίζει πως τώρα είναι η ώρα “να τα κάνει όλα Κούγκι”…

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 


loading...

3 thoughts on “Η τελευταία ευκαιρία του Πάνου Καμμένου

  1. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ!

    ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΩΝ "ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΔΙΑΦΑΙΝΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΩΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ), ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ..

    ΔΙΟΤΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ "ΑΝΕΛ" ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ:

    ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΟΨΗ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΒΟΗΘΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΗΔΩΝ" ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ..)

    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  2. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ.ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ.ΤΕΛΟΣ.ΕΙΤΕ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΑΝΕ.

  3. ΠΡΟΔΟΤΗ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ

Comments are closed.