Άρχισε το «ξήλωμα του πουλόβερ» στην Ε.Ε. – Η Πολωνία επαναστατεί στο πλευρό της Ουγγαρίας

Η Πολωνία, η μεγαλύτερη πρώην κομμουνιστική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, που κατηγορείται για παραβίαση του κράτους δικαίου και επίθεση κατά των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Κάθε χώρα έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να πραγματοποιεί τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θεωρεί κατάλληλες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, επίσημη αντίδραση της Βαρσοβίας στην χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης κατά της Βουδαπέστης που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των αξιών επί των οποίων βασίστηκε η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Ενέργειες κατά κρατών μελών χρησιμεύουν μόνο στην διεύρυνση των διαιρέσεων εντός της ΕΕ, αυξάνοντας την σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την ανάληψη της εξουσίας το 2010, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εκμεταλλεύθηκε την ισχυρή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να ελέγξει την δικαστική εξουσία, τα μέσα ενημέρωσης, να περιορίσει την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, να περιστείλει την λειτουργία των πανεπιστημίων, να εισαγάγει αντιμεταναστευτική νομοθεσία, καταπατώντας όλες τις αρχές επί των οποίων βασίζεται ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Η Πολωνία βρίσκεται επίσης υπόλογη ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του κράτους δικαίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε τον Δεκέμβριο 2017 το άρθρο 7 για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας.

loading...

2 thoughts on “Άρχισε το «ξήλωμα του πουλόβερ» στην Ε.Ε. – Η Πολωνία επαναστατεί στο πλευρό της Ουγγαρίας

  1. Η ΠΟΛΩΝΙΑ? ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ!ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΗΘΕΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΕΝΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΣΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ Ξ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥ Ε ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΩΣΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΥΤΕΙΩΝ ΒΙΛΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΛΠ ΟΠΟΥ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΡ'ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΑΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΜΑΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΙΣΤΟΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΣΑΝ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΘΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΕΝΕΚΑ ΘΕΣΕΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΔΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ) ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ..ΜΑΛΙΣΤΑ!! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΣ ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ Ε ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΛΕΟΝ? ΠΟΙΟΣ? ΜΙΑ ΨΩΛΗ ΑΕΡΓΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ…ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ?

  2. ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Ο ΟΡΜΠΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ.

    ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ..

Comments are closed.