Επιβεβαιώθηκε η σύμφωνη γνώμη Κοτζιά - Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό

Με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, συναντήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο των εργασιών της 73ς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Ο κ. Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος της διμερούς επαφής, υποστήριξε ότι η ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό και ο συντονισμός των δύο χωρών είναι συνεχής, ενώ πρόσθεσε ότι «η προσέγγισή μας είναι απόλυτα ταυτισμένη».

Πρόσθεσε δε, ότι οι θέσεις Αθήνας – Λευκωσίας είναι κοινές και «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιθυμία μας είτε για επανάληψη των συνομιλιών, είτε για επίλυση του κυπριακού. «Κι αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις» σχολίασε.

Σε σχέση με το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, ο κ. Χριστοδουλίδης γνωστοποίησε ότι συζητήθηκαν οι δράσεις των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι τριμερείς σχηματισμοί που έχουν δημιουργηθεί, προκαλούν ενδιαφέρον τόσο από πλευράς κρατών-μελών της Ε.Ε., αλλά και άλλων χωρών της περιοχής και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη, θα έχουμε την πρώτη τριμερή συνάντηση με χώρα από τον Κόλπο, το Μπαχρέιν. Το θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντικό, και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις» εξήγησε, αναλυτικά.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ισχυρίστηκε ότι «έχουμε συμφωνήσει από το κοινό ταξίδι που κάναμε στη Μέση Ανατολή, να συγκροτήσουμε μια γραμματεία των τριμερών σχηματισμών, ασφαλώς με έδρα την Κύπρο, κάτι που θα ενδυναμώσει τον γεωπολιτικό της ρόλο».

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που πλέον πάρα πολλές δυνάμεις και ισχυρές στον κόσμο, αντιμετωπίζουν την Κύπρο όχι ως ένα πρόβλημα του ΟΗΕ, αλλά κυρίως ως μια χώρα με μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία. Και εμένα το όνειρό μου είναι η ελεύθερη, ενωμένη Κύπρος» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς για τη σύντομη, τυχαία συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «πήγα και τον χαιρέτησα και είπα πως αύριο (σ.σ. Τρίτη) πρέπει να έχουμε καλή διάθεση για να συζητήσουμε τα δύσκολα γι’ αυτόν θέματα». «Διότι για εμάς είναι απλά, ελεύθερη ενιαία Κύπρος» κατέληξε.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]