Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΗΡΑΜΑ





Γράφει ο Ν.Ι.Μέρτζος

Την μεθεπομένη Κυριακή διεξάγεται στα Σκόπια το κρίσιμο Δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών και η Δύση κήρυξε πανστρατιά για την

έγκρισή της.Μετά τον καταιγισμό υποσχέσεων, προτροπών και απειλών, όλα δείχνουν «Ναι».

Ήδη, υπό την απειλή  σαρωτικών  ποινικών διώξεων στο εσωτερικό και  την ασφυκτική πίεση των Δυτικών, το εθνικιστικό κόμμα ΒΜΡO-DPMNE, που μετά δέκα χρόνια στην εξουσία, ασκεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση υπέκυψε.
Την   περασμένη   Τρίτη   11/9   κάλεσε   τους   οπαδούς   του   να   μετάσχουν στο δημοψήφισμα και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Προηγουμένως είχε ταχθεί δημόσια υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με την οποία συνδέεται άμεσα η Συμφωνία των Πρεσπών.
Eν τω μεταξύ  στις  7/9 επιφανή ιδρυτικά στελέχη του ΒΜΡΟ  κάλεσαν  τους οπαδούς να ψηφίσουν «ναι».Στην κοινή δήλωσή τους τονίζουν: «Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αποδοχή της   Συμφωνίας με την Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι. 
Το όνειρο της χώρας μας από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της ήταν η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.» Ο κύβος ερρίφθη. Και τον έρριψε η Δύση. 
Κορυφαίοι ηγέτες της ΕΕ. και του ΝΑΤΟ καθώς επίσης Αμερικανοί υπουργοί επεσκέφθησαν διαδοχικά τα Σκόπια μέχρι την περασμένη Κυριακή, συναντήθηκαν με όλους τους πολιτικούς   αρχηγούς και συνέστησαν δημόσια να υπερψηφισθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
 Συνοψίζονται:
*1.8  Μάθιου  Πάλμερ Αμερικανός Βοηθός  Υφυπουργός Εξωτερικών για  την Ευρώπη και την Ευρασία. «Η Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις επικυρωθεί, ανοίγει την πόρτα   για ένα   ευρωπαϊκό μέλλον στη Μακεδονία και στους πολίτες της. Η Αντιπολίτευση πρέπει να σκεφτεί στρατηγικά και να θέσει ως προτεραιότητά της το Κράτος.»
*3.8  Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Καλούνται όλοι να διασφαλίσουν την εφαρμογήτης Συμφωνίας με την Ελλάδα.»
*9.8 Κούρτις Σπαπαρότι, Αμερικανός στρατηγός, Διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη: «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δίνει τη δυνατότητα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον στη Μακεδονία και θα έχει τεράστιες θετικές επιπτώσεις για την ασφάλεια και  την ευημερία   στην περιοχή. Η Συμφωνία με την   Ελλάδα αποτελεί   θετικό παράδειγμα για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.»
*10.8 Φίλιπ Ρίκερ, πρώην πρέσβυς των ΗΠΑ στα Σκόπια: «Το Δημοψήφισμα είναι μια ευκαιρία για όλους να δηλώσουν ότι θέλουν ένα θετικό μέλλον για τη χώρα σας.»
*21-23.8  Ο   υπουργός   Εξωτερικών   των   Σκοπίων   Νίκολα   Ντιμιτρώφ επισκέπτεται επίσημα την Ουάσιγκτον όπου συναντάται με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάϊκ Πομπέο, αρμόδιους για την Ευρώπη, Συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας καικορυφαίους Γερουσιαστές. Όλοι χαιρετούν δημόσια την Συμφωνία των Πρεσπών. 






loading...

1 thought on “Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  1. Αληθεια ολη αυτη η στρατια των ξενων που πιεζουν τους σκοπιανους να ψηφισουν ναι.γιατι δεν επισκεφτηκαν στα μεγαλα συλαλλητηρια των Ελληνων και να τους ρωτησουν γιατι αντιδρουμε.Βεβαια ο πατριωτης Τσιπρας τους εξηγησε οτι αυτα τα μικρα συλαλλητηριακια που γινονται ειναι ακροδεξια,φασιστικα εθνικια,αγραμματα,αμορφωτα και αναξια λογου Ελληνικα ανθρωπακια.Τσιπρα εσυ και η κλικα σου θα μηδενιστειτε ατις εκλογες.Θα σας ψηφισουν οι αγαπημενοι σας ελληνοποιημενοι λαθρομεταναστες και οι ομοφυλοφιλοι.

Comments are closed.