Ποια είναι η τελευταία επιθυμία ενός σκύλου;

Είναι πολύ σπάνιο ένας σκύλος να πεθάνει απότομα και χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Το πιθανότερο είναι πως ο σκύλος σας θα σας δείξει μερικά σημάδια ή συμπτώματα που μάλλον υπονοούν πως πλησιάζει στο τέλος της ζωής του.

Αν ο σκύλος σας δεν είναι σε θέση να κάνει πράγματα που συνηθίζατε να κάνετε μαζί και με την οικογένειά σας, αν δεν αντιδρά όπως και στο παρελθόν, ή αν υπάρχει αβάσταχτος πόνος στη ζωή του από την υγεία του, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρο για το θέμα της ευθανασίας.

Επίσης, αν ο φίλος σας έχει μια ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, ή αν τραυματίστηκε σοβαρά με πολύ λίγες δυνατότητες θεραπείας, τότε η ευθανασία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε.

Κάνοντας ευθανασία στον σκύλο σας, είναι σίγουρα μία από τις σκληρότερες αποφάσεις που οι άνθρωποι που αγαπούν τα κατοικίδια ζώα τους πρέπει να λάβουν.

Είναι αυτονόητο ότι ένας κτηνίατρος είναι το μόνο εξειδικευμένο άτομο που μπορεί να σας πει αν υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός από την πιο θλιβερή.

Μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια σκύλου, η Jessi Dietrich σημείωσε στο twitter της ότι ρώτησε τον κτηνίατρό της ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς του.

To tweet της έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες (140,000 likes και 42,000 retweets) και συγκίνησε πολλούς χρήστες του διαδικτύου καθώς αποκάλυψε τι θέλει ενας σκύλος λιγο πριν πεθάνει.

«O κτηνίατρος είπε πως όταν πρέπει να κάνει ευθανασία σε ένα ζώο, το 90% των ιδιοκτητών δεν θέλουν να παραβρίσκονται στο δωμάτιο όταν του κάνει την ένεση, κι έτσι οι τελευταίες στιγμές του ζώου είναι να αναζητά συνήθως μανιωδώς το αφεντικό του και για να είμαι ειλικρινής, αυτό με διαλύει» σημείωσε η Jessi Dietrich στo twitter.

Οι κτηνίατροι καλούν τους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν μόνα τους τα ζώα τις τελευταίες τους στιγμές. Τα κατοικίδιά τους θέλουν την παρουσία τους στην πιο δύσκολη στιγμή τους.

Σας ψάχνουν όταν τα αφήνετε πίσω… 

loading...

4 thoughts on “Ποια είναι η τελευταία επιθυμία ενός σκύλου;

  1. Ψωφησε το σκυλι ενος φιλου μου ενα ωραιο λαμπραντορ το ειχε καμια 15 χρονια επαθε καρδια παει τελειωσε.
    Ρωτησε το κτηνιατρο τι θα το κανουμε το σκυλι? και του ειπε οτι υπαρχουν τρεις περιπτωσεις τρεις λυσεις.

    Α. υπαρχει δημοτικο κοιμητηριο με αποτεφρωση που τα πανε και τα καινε με τελετη με λουλουδια μουσικη δεν ξερω αν του ειπε λουξ πραγμα και θελουν κανενα 500-600 ευρω περιπου.

    Β.Υπαρχει ιδιωτικο κοιμητηριο ζωον ωραια πραγματα και εκει λουλουδια και θελει 300 ευρω.

    Γ.ΕΓΩ!! Δηλαδη δηλαδη τι ΕΣΥ? Κυττα του ειπε εχω αγορασει ενα κτημα στα κατσαβραχα θα μου δωσεις 50 ευρω θα δωσω καμια 20-30 ευρω σε εναν αλβανο να ανοιξει εκει τον λακο και να μεινουν και για μενα καμια 20 ευρω για βενζινη και καμια Μπυρα και οποτε γουσταρεις μπορεις να πας να το βλεπεις. Ε εκει κατεληξε το σκυλακι μια χαρα με ολες τις τιμες καιμ ολα καλα.

  2. Ετσι πρεπει να γινετε και με τους ανθρωπους με ενα 50ευρω και τελος.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

  3. Δεν νομιζω να θελεις για παραδειγμα να σε παν για ''καυση'' δεν ξερω αν εχεις δει το βιντεακι που αφου τους καινε μετα με τις σιδεροβεργες που ειναι σαν τσαπες τσαακ τσουκ θρυματιζαν τα κρανια και τα χοντρα κοκκαλα τι θα καιμε γκαζι τζαμπα? μετα τα βαζουν ολα τα κοκαλα σε ενα κυλινδρομυλο τα κανουν σκονη και οριστε κυριε η κυρια μου η ΤΕΦΡΑ του εκλιποντως 1800 ευρω παρακαλω αντε ευχαριστουμε να μας ξαναρθετε γιατι πρεπει να πας στην βουλγαρια επειδη εδω περιμενουμε τον επομενο αιωνα να το επιτρεψουν για οσους θελουν φυσικα εκει ειναι το φτηνοτερο ετσι?
    700 ευρω ειναι το ποσο που πρεπει να πληρωσεις για να σε χωσουν στο χωμα μονο για 3 χρονακια. μετα 150 . 180 δεν θυμαμαι ποσα εδινα κατ'ετοσ για την σχωρεμενη την μανα μου ελλειπα και στο εξωτερικο δεν μπορουσα να ελθω αλλα στην χαβαη να την ειχανε πιο φτηνα θα μου εβγαινε . Μεγαλη η κομπινα τρωνε με 10 μασσελεσ ο Δημος και οι πεθαμενατζηδες οι μαρμαραδες καιμ οι παπαδες. πηγαινα για κανενα τσισαγιο ε εδινα εκει κανενα πεντακοσαρικο δραχμουλες ειχαμε τοτε με εβλεπε ενας εργατης που δουοευε σε μαρμαραδικο μην του δινεις του π@υστη μου ελεγε κανε εσυ την προσευχη σου και θα ειναι χιλιες φορες καλλυτερα…

Comments are closed.