Νίκος Βούτσης: Πατριδοκάπηλοι όσοι στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές για το Μακεδονικό

Για τις συντάξεις ανέφερε χαρακτηριστικά «θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες»

Πατριδοκάπηλους χαρακτήρισε όσους στέλνουν εξώδικα σε  βουλευτές από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις περί εσχάτης προδοσίας ο Νίκος Βούτσης. Είπε πως πρόκειται για ακραίες φωνές και για πατριδοκάπηλους που στηρίζουν καριέρες πάνω σε αυτό το ζήτημα σε αντίθεση με την πλειοψηφία του «ελληνικού λαού ο οποίος είναι ώριμος και θέλει να λυθεί το ζήτημα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Βούτσης υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ιστορικά σημαντική και επωφελής για τη χώρα γιατί πέραν των άλλων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν Ζάεφ ή όποιον άλλον να προχωρά σε αντίστοιχες τοποθετήσεις». «Δεν εκχωρούμε τίποτα» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ανοίγει έναν άλλο δρόμο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη σταθερότητα της περιοχής.

Για τις αντιδράσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία «ενδεχομένως μέχρι τέλος του 2018 να υπάρξει ρευστοποίηση μέχρι και 3 κομμάτων» είπε και επανέλαβε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος θα ρυθμίσουν και θα σταθμίσουν τη θέση τους όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή».

Για τις συντάξεις

Την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τελικά την περικοπή των συντάξεων εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως όλα τα στοιχεία συνηγορούν «στη δικαιολόγηση της αισιοδοξίας που υπάρχει και η οποία προκύπτει από τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας».

Επανέλαβε πως η συζήτηση πλέον δεν διεξάγεται με μνημονιακούς όρους και σημείωσε πως θα «είναι πολύ καλό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου -οπότε και συζητιούνται οι ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί- να υπάρξει συναίνεση ή και ανοχή» για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ο κ. Βούτσης είπε πως θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες. «Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι αυτή η κοινωνία δεν χρωστάει τίποτα να συνεχίσει να συμπιέζεται» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής.

loading...

9 thoughts on “Νίκος Βούτσης: Πατριδοκάπηλοι όσοι στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές για το Μακεδονικό

  1. Σκοπιανό είναι, αλλά δεν περιμένει κάνεις από έναν μποσελβίκο, διεθνιστή, κατσαπλιά να τρέφει το παραμικρό συναίσθημα για την έννοια της πατρίδας, πόσο μάλλον για το έθνος (απαγορευμένη λέξη για τον Νίκο Βούτση) αν και πρόεδρος της ελληνικής βουλής.

  2. αφού κάνετε ό,τι κάνετε, καλά κάνουν καί στέλνουν εξώδικα…..

  3. ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΕΛΕΟΣ!!!

  4. Μπουχεσα είστε τυχεροί που σας στέλνουν εξώδικα κανονικά στην κρεμάλα έπρεπε να σας πάνε

  5. Καρατζαφερηs:"Και το Βορεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"Δεν ειναι κακο!
    Καρατζαφερηs:τα ΣΚΟΠΙΑ μπορουν να λεγονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    Γ.Καρατζαφερηs:Θα μπορουσα να δεχτω μια ονομασια για αυτουs west of Macedonia!
    Απιστευτοs Ταληροφονιαs ο Καρατζαφερηs…Μεχρι και σομπεs απο την"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"Διαφημιζει απο το καναλι του…Ρε τα λεφτα να πεφτουν κι απ΄οπου ναναι…!!!
    20/03/2018 Γ.Καρατζαφερηs:Παμε λοιπον στον προεδρο τηs Ελληνικηs Βουληs κ.Βουτση ο οποιοs τα εχει με τιs Παμμακεδονικεs ενωσειs σχετικα με μια επιστολη την οποια εστειλαν σε ελληνεs βουλευτεs.
    Γ.Κ χρειαζεται και μια πολιτικη σκεψη οτι"δεν στελνειs μια επιστολη στον βουλευτη και του λεs αν δεν κανειs αυτο θα παθειs αυτο!ειναι λαθη αυτα ειναι λαθη!!!
    Ε.Μαρουπα 21/03/2018-Ο Λαοs Να Ξαναγινει Κυριαρχοs!
    Με το Φωτη Γιοβανοπουλο η Φωνη τηs ΚΡΗΤΗΣ 87.5 κρητη FM
    Aκουστε λοιπον τι ειπε ωραιο ο κ.καρατζαφερηs:"οτι ειναι απαραδεκτα λεει τα εξωδικα γιατι ενημερωνουν τουs ελληνεs βουλευτεs μαs ειπανε απειλουν κανουνε ακουστε τι ΜΠΟΥΡΔΑ ακουγετε για να μαs αποκοιμησουν!
    Αλλα δεν θα ανεχτουμε να μαs παρουν ουτε σπιθαμη γηs να το ξερουν αυτο ο Ελληνικοs Λαοs δεν ΗΤΤΑΤΑΙ να το παρουν χαμπαρι και να το χωνεψουνε και οι Βουτσηδεs και οι Καρατζαφερηδεs!!!
    και ολοι αυτοι που νομιζουνε οτι θα τουs επιτρεψουμε να δωσουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

  6. κύριε βούτση,εσύ και το κομματικό σου σινάφι, έχετε καταλάβει τι ακριβώς έχετε κάνει;
    ξεβρακωθήκατε στις πιέσεις του Τραμπ και της αντι Ευρωπαίας Μέρκελ, γιατί δεν είχατε αλλά ούτε και ποτέ θα έχετε το Πατριωτικό Θάρρος, να κατασχέσετε όλα αυτά τα κλεμμένα
    δις από αυτούς που συνέχεια καταλήστευαν τον Ελληνικό Λαό,
    Δεν τηρήσατε το προεκλογικό σας λόγο, αντί αυτού, ξεπουλάτε ασύστολα την ελληνική περιουσία, εισπράτοντας ψίχουλα , ξεπουλήσατε το όνομα και την Ιστορία μας και έχετε το θράσος να αποκαλείτε το Λαό πατριδοκάπηλο,
    Το τι έχετε προΥπογράψει με τη Λαοσαλάτα των Σκοπίων είδη έχει αρχίσει να ξεπορτίζει με τις καθημερινές εξαγγελίες του Ζαεφ που σας στέλνει τα μηνύματα του Πάθους του. [ εμείς μόνο είμαστε μακεδόνες, ευχαριστούμε το Τσίπρα που μας αναγνώρισε τη γλώσσα και την μακεδονική μας ταυτότητα,] αυτά υπογράψατε εσείς οι πατριώτες του σύριζα, γιατί εσείς μια μικρή ομάδα του κόμματος θέλετε να μας πείσετε ότι έχετε περισσότερο μυαλό από τα εκατομμύρια Ελλήνων και 350 ξένοι Επιστήμονες , που αντιδρούν με όλα τους τα σοβαρά επιχειρήματα,
    κύριε βούτση αντι να τρέπεστε για τα κατορθώματα σας , βγαίνετε στα κανάλια με τέτοιου είδους σαρκασμό και βρίζετε τους προγόνους μας που έδωσαν το αίμα τους γάυτή τη Πατρίδα, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν και σείς ξεπουλάτε σήμερα, κατα τα άλλα Ζήτω η ταπείνωση του Ελληνικού Λαού, οι εκλογές είναι πολύ κοντα και θα λάβετε αυτό που σας αξίζει, και οι τρεις πατριδοκάπηλοι.[ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ] οι τρεις καταστροφείς της Ζωής, του Κύρους και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.,,,g..

  7. Αυτοί που ξεπουλάνε το όνομα της Μακεδονίας πώς ονομάζονται; Πατριώτες;

  8. Αυτοι που ξεπουλανε τους αρχαιολογικους χωρους,μουσεια,ακροπολη κτλ πως λεγονται?Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ.Οι προδοτες εκτελουνται χωρις δικη.

Comments are closed.