Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ” ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΥΤΉΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΕΙ (ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

«Λύση η καθιέρωση σε κάθε ΑΕΙ ειδικής πανεπιστημιακής ομάδας ασφαλείας  που θα υπάγεται στον Πρύτανη.  Και που θα καλείται  από τον πρύτανη να επιβάλει την τάξη. Με  αυστηρές ποινές αποβολής από το ίδρυμα και άλλες εναντίον κάθε ενός  παρανομούντα.

Κύριοι Βουλευτές,

Ο «τρώσας και ιάσεται»

Όλα άρχισαν μετά τη δικτατορία, θα έλεγε κανείς στην αρχή αναμενόμενα, με ακρότητες που περίμενε κανείς τότε ότι σύντομα θα τελείωναν. Τότε κομματικά φοιτητικά όργανα απαιτούσαν, ως δικαστές την καρατόμηση Καθηγητών που η τότε εξεταστική κρατική επιτροπή τους είχε βρει άμεμπτους.

Το μεγάλο όμως κακό άρχισε με τον νόμο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με καλά (καθιέρωσε πχ την έρευνα) κατήργησε την έδρα και δημιούργησε ένα σιγά-σιγά μαζί με άλλα και ένα κομματοκρατούμενο  όργανο διοίκησης.  Τον Τομέα.

Με τους Καθηγητές να υποβαθμίζονται σχεδόν πλήρως, και την κομματοκρατία και αργότερα και τη Σορος-κρατία,  κατά τη γνώμη μου συγκοινωνούν δοχείο με την κομματοκρατία, να αλώνει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα (ΑΕΙ).

Με παράλληλη πλήρη αποθράσυνση κυρίως των “αριστερών” κομματικών φοιτητικών οργανώσεων που, διέκοπταν διδασκαλίες, που διέκοπταν Γενικές Συνελεύσεις σχολών, που ρύπαιναν τους τοίχους των ΑΕΙ με βλακώδη συνθήματα και που σε “ιδιαίτερους” χώρους τους που είχαν καταλάβει, έφτασαν να κατασκευάζουν μολότοφ.

Παράλληλα πολλοί Καθηγητές, επιμελητές κτλ, δεν είχαν το θάρρος σε εξετάσεις; να μην απαγορεύουν την αντιγραφή και γύριζαν το κεφάλι αλλού όταν έβλεπαν αντιγραφή. Γιατί πλην των άλλων η σταδιοδρομία τους εξαρτιόταν από του αν θα ήταν «δημοκρατικοί» . Και τελευταία είχαμε πολλές αποκαλύψεις γι αυτό.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί όμως ότι η πλειονότητα των Καθηγητών (ομιλώ για το ΕΜΠ), παρά όλα τα ανωτέρω, ήταν από κάθε πλευρά στο ύψος της.

Η διοίκηση όμως των ΑΕΙ είχε  καταντήσει να είναι κομματικό όργανο, και αυτό ήταν και είναι η ρίζα του κακού που τα καταστρέφει. Που τα καταστρέφει όπως η κομματοκρατία κατέστρεψε την Ελλάδα.

Φτάσαμε  θυμίζω ένας γνωστός πρύτανης του ΕΜΠ που επί των ημερών του, αφού ως λέγεται εκλάπησαν όλοι οι πολύτιμοι πίνακες ζωγραφικής που υπήρχαν στην Πρυτανεία  του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων και  που μετά την έκαψαν οι “επαναστάτες , φτάσαμε ο πρύτανης αυτός, να υπερηφανεύεται ότι ήταν ο μόνος πρύτανης που κάλεσε (κατόπιν εορτής) την αστυνομία.  Και να θυμίσω ότι ο πρύτανης αυτός διετέλεσε και μέλος των (ΜΗ) ΑΝΕΛ του Καμμένου.

Το κακό στην παιδεία γινόταν και στα Λύκεια και Γυμνάσια με τα δεκαπενταμελή κτλ, αρχικά  του ΠΑΣΟΚ, που εκτός του ότι διέλυαν την Μέση Παιδεία με συνεχείς καταλήψεις κτλ αποτελούσαν και μέρος εκπαίδευσης  των “επαναστατών” για τη συνέχεια του έργου τους στα ΑΕΙ.

Φτάσαμε επίσης ως γνωστόν στα ΑΕΙ, πλην της κατασκευής μολότοφ, στη διακίνηση ναρκωτικών στα, στην τρομοκράτηση καθηγητών  και σε χειροδικίες εναντίον τους και σε πολλές κλοπές πολύτιμου υλικού κτλ. Ακόμα και  σε κτίσιμο καθηγητών στα γραφεία τους κτλ.

Και  έρχεται τώρα φαρισαϊκά ο Παρασκευόπουλος να “ανακαλύψει”, λίγο πριν το κόμμα του εγκαταλείψει την εξουσία,  όσα το κόμμα του και σχεδόν όλα τα κόμματα, υποθάλπουν εδώ και χρόνια στα ΑΕΙ και στην εκπαίδευση γενικότερα.

Που σταδιακά επίσης  μετέτρεψαν για πολλούς λόγους τα ΑΕΙ, σε ούτε δι αλληλογραφίας εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με παρακολούθηση των μαθημάτων από ελάχιστο αριθμό  φοιτητών και με  φαινόμενο προσερχόμενοι σε εξέταση σπουδαστές να ζητούν εκείνη την ώρα να τούς δοθεί το βιβλίο τού εξεταζόμενου μαθήματος,

Λύση για όλα πλην του τελευταίου;;

Η καθιέρωση σε κάθε ΑΕΙ ειδικής πανεπιστημιακής ομάδας ασφαλείας  που θα υπάγεται στον Πρύτανη.

Και που θα καλείται  από τον πρύτανη να επιβάλει την τάξη. Με  αυστηρές ποινές αποβολής από το ίδρυμα και άλλες εναντίον κάθε ενός  παρανομούντα.

Στην αρχή θα υπάρξει αντίδραση. Δεν γίνεται όμως  ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά.

Ούτε υπάρχει άλλος τρόπος να  απαλειφθεί η κομματική και άλλη  τρομοκρατία στα ΑΕΙ.

Η κομματοκρατία που παράλληλα με τη Ελλάδα σχεδόν κατέστρεψε και την παιδεία.

Διαφορετικά να προβλέψω ότι σε λίγο στα ΑΕΙ,  εκτός από τα ανωτέρω θα κυκλοφορούν (αν ήδη δεν κυκλοφορούν) και Καλάσνικοφ.

Καλείται ο τρώσας και «ιάσεται»

Ως “επαναστάτης”  καταληψίας κτλ, πρέπει να το αντιλαμβάνεται αυτό καλύτερα ο κ. Τσίπρας.

Ιδίως τώρα που έγινε «αστήρ»  κτλ, της διεθνούς πολιτικής.

Επιτρέψτε μου τέλος  να σας υπενθυμίσω για όλα αυτά παλιό κείμενο μου που έγινε βίντεο.

Πως Διαλύεις Μια Χώρα

https://www.youtube.com/watch?v=u62yjPsfoZo

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...

1 thought on “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Comments are closed.