Το φιλμ με τα άγρια επεισόδια για την Μακεδονία που σημάδεψαν τα εγκαίνια της ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοκληρο το φιλμ με τα άγρια επεισόδια για την Μακεδονία που σημάδεψαν την 83η ΔΕΘ.  Πεδίο μάχης για την Μακεδονία σε δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πάρκο Ξαρχάκου, Λευκό Πύργο και ΔΕΘ, με εκτεταμένες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας. Τα επεισόδια φούντωσαν περισσότερο κατά την
διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες τραυματισμοί και δύσποινια λόγω του σύννεφου χημικών που σκέπασε για ώρα την περιοχή. Την ίδια ώρα η πορεία των σωματείων και των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πολιορκούσε την νότια πύλη της ΔΕΘ. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μπλόκαρε από κλήσεις πολιτών που ζητούσαν βοήθεια, ασθενοφόρα πηγαινοερχόταν όλη την ώρα ανάμεσα στις συγκρούσεις για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στο πάρκο Ξαρχάκου, ενώ ανθρωποκυνηγητό επικράτησε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ανάμεσα στα δέντρα. Η πολεμική ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε και μπροστά στον Λευκό Πύργο, τον χώρο του οποιου είχαν ως ορμητήριο οι διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άτομα που διασπάστηκαν από την προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το κτήριο του δημαρχείου, ενώ προσπάθησαν να προσεγγίσουν και το Βελλίδειο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, ενώ υπήρξαν και μάχες σώμα με σώμα.

loading...

5 thoughts on “Το φιλμ με τα άγρια επεισόδια για την Μακεδονία που σημάδεψαν τα εγκαίνια της ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΟΥΦΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΑ ΕΞΑΡΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΣΑΜΙΚΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΥΤΤΑΤΕ. ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΕΥΓΕΙ. ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΛΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΑΡΑΤΕ ΕΙΠΑν ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΟΘΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ 750αρικου. ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ. ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΟΥΝΙΑ.

  2. Ναι μαγκια στον κοσμακη πουλησανε ηλθανε και τα κωλοπαιδα απο την αθηνα ξεχαρμανιασανε εδω επανω στους απλουσ πολιτες. Μωρε καλα εκανε η αλλη η μουνιτσα που την εκανε και υφυπουργο. Πηγαγετ να επιδωσετε ψηφισμα και σας εγραψε στο μουνακι τησς εκει δεν κανατε καμια μαγκια καθησατε σαν τις κοττεσ και σασ εφτυσε. καλα να παθετε να σας κοψουν κιολας οχι αυξηση να σας δωσουν. Κανατε τα κρανια σας ουροδοχεια για τους απλυτοκουμμουνιστες καλα σας εκανε….

  3. Ρηξανε χημικα σε παιδια,χτυπουσαν και αποκαλουσαν βουλγαρους τον κοσμακη.Ηρθαν τα κομπλεξικα πιονια της Αθηνας να βγαλουν τ απωθημενα και τα κομπλεξ τους.

  4. ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και συριζόπανα του ποκ…

  5. Δυστυχώς ο λαός ξεχνά τι σημαίνει αριστερά…

    ΤΟ 1932 Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ 4Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (6/3/1932) ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΙΖΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΣΕ

    ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥΣ.
    ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.
    ΣΚΟΠΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ

    ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
    ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Comments are closed.