Του Τιμίου Σταυρού (Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και Ιστορία)

-Γράφει  ο Άγγελος Φ. Γιαννόπουλος

Η νεοταξικη Ρωμαικη αυτοκρατορια ιδρυθηκε από δωδεκαθειστες στην αρχαια ρωμη, στην θεση της διαλυμενης περσικης αυτοκρατοριας από τον Ελληνα Μακεδονα τον Μεγα Αλεξανδρο.

Οι ιδιοι οι ρωμαιοι συγκλητικοι με πολυ μεγαλη υπερηφανεια δηλωναν δημοσια οτι η αρχαια Ρωμη ειναι η νεα πορνη Βαβυλωνα. 

 
Η Αρχαια Βαβυλωνα ηταν παλαιοτερο παγκοσμιο κεντρο του εωσφορισμου.

 
Ο σκοπος της δημιουργιας της ρωμαικης αυτοκρατοριας ηταν η κατακτηση της Ελλαδος, και η δημιουργια (αργοτερα) του παγκοσμιου κρατους (Pax Romana).
 
 
Aκομη οι εωσφοριστες-νεοταξιτες ηθελαν με την δημιουργια της Ρωμαικης αυτοκρατοριας, να κερδισουν χρονο, ώστε να ξαναδημιουργησουν την ανατολικη εωσφορικη αυτοκρατορια την Περσικη.
 

Στην αυτοκρατορική εποχή ο Ελληνισμός είχε ήδη ολοκληρωθεί τόσο ως προς την φιλοσοφική σκέψη όσο και γεωπολιτικά. 

Εσωτερικές διαμάχες και αδυναμίες τον είχαν οδηγήσει προ πολλού στην παρακμή και στην πτώση. 


Τα ηνία εκεινη την εποχη ανέλαβε πλεον η Ρωμη , η οποία βεβαια είχε εξελληνιστει ως ενα σημειο.

Οι Ελληνες δεχομενοι πλεον τον Χριστιανισμο, εχουν αναστηθεί πνευματικα και ηθικα.

 
Αντιθετος η Ρωμαικη αυτοκρατοριια, με την σειρα της σαπιζε ,πνευματικα, ηθικα και κατ επεκταση πολιτικα , στρατιωτικα από το εωσφορικο δωδεκαθεο.



Ολο αυτό το διαστημα που σταδιακα εσβηνε η αρχαια ρωμαικη αυτοκρατορια, ο Ελληνισμος, οι Ελληνες αναστηθηκαν πνευματικα ,ηθικα μεσω του χριστιανισμου, της ηθικης ζωης, και των χρηστων ηθων. 



Ο πιο βασικοι παραγοντες για την αλλαγη της παγκόσμιας ιστοριας είναι ο Ιησους και ο Αγιος Κωνσταντινος. 


Ο Αγιος Κωνσταντινος, ως ένα τεραστιο πολιτικο μυαλο ειδε το τελος της σχεδόν ετοιμοθάνατης ρωμαικης αυτοκρατοριας ,εξαιτιας του εωσφορικου δωδεκαθεου. 



Θελωντας να κρατησει το Ρωμαικο κρατος στην ζωη, για να μην εχει το αδικο τελος του αρχαιου Ελληνικου κοσμου, πηρε την ιστορικη αποφαση να παραδωσει την διοικηση του Ρωμαικου κρατους στους αναγεννημενους από τον Χριστο και τον Πλατωνα Ελληνες.
 
Ηξερε πολύ καλα ο Αγιος Κωνσταντινος ότι μονον με αυτον τον τροπο θα ανανεωσει, σε πνευματικο , ηθικο, πολιτικο, στρατιωτικο, κοινωνικο επιπεδο το ετοιμοθανατο ρωμαικο κρατος. 



Επειτα ειχε το παράδειγμα των αρχαιων Ελλήνων οι οποιοι, σαπισαν ηθικα, πνευματικα από το δαιμονικο δωδεκαθεο, την σεξουαλικη διαφθορα η οποια αποτελει αναποσπαστο “θρησκευτικο” λατρευτικο τυπικο των Εωσφοριστών από την πρωτη φορα που λατρεψαν τον Εωσφορο ως ‘θεο” τους, στον πλανητη γη. 



Για αυτους τους λογους οι αρχαιοι Ελληνες δεν μπορεσαν να αντιταξουν καμια απολυτως αντισταση εναντια στους Ρωμαιους κατακτητες, και επεσαν κατ ουσιαν αμαχητί.
 
 
Οι Αρχαιοι Ελληνες, και oi αρχαιοι ρωμαιοι βρεθηκαν ακριβως στην ιδια κατασταση, εξαιτιας του δωδεκαθεου.



Ομως με το που γνωρισαν τον Χριστιανισμο, οι προγονοι μας αμεσως αλλαξαν τα δεδομενα για το εθνος μας. 

 
Το βασικο σημειο ηταν οταν η πλειοψηφια των Ελληνων εγκατελειψε το εωσφορικο φοινικικο δωδεκαθεο για να ασπαστει τον μοναδικο αληθινο θεο-δημιουργο.


 
Τον αληθινο θεο δημιουργο τον αναγνωριζαν και τον  διδασκαν ολοι οι Ελληνες φιλοσοφοι με προεξεχων τον Υπατο των φιλοσοφων τον Αριστοκλη.  
 
 
Οι συνεπειες του εωσφορισμου ηταν να σαπισει ηθικα και πνευματικα ο αρχαιος Ελληνικος κοσμος.



Φυσικη συνεπεια  ηταν να ακολουθησει η πολιτικη, η στρατιωτικη και η κοινωνικη διαλυση του Ελληνικου εθνους. 

 
 
Η ρωμαικη αυτοκρατορια αποσυντιθεται αργα και σταθερα οπως ειχε γινει προηγουμενος με τον αρχαιο Ελληνικο κοσμο.   
 
 
Η ανασταση Ελληνικου εθνους εγινε 

με τον ερχομο ομως του Χριστου και τις διδασκαλιες των αποστολων.


Οι Ελληνες θα ασπαστουν τον χριστιανισμο και θα αναστηθουν ηθικα, πενυματικα και  στην συνεχεια σε ολους τους τομεις.  

 
 
Οταν στην θεση του Φοινικικου-Αιγυπτιακου δωδεκαθεου 

πηρε ο Χριστιανισμός, αλλαξε ριζικα η παγκοσμια ιστορια και σωθηκε ο πλανητης και ενα μερος των ανθρωπων απο τον ολοκληρωτικο αφανισμο.

 

 
MEΣΩ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΗΘΩΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ
ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
 
Ο Αγιος Κωνσταντισνος εδωσε 880 χρονια παραταση ζωης στην Ρωμαικη αυτοκρατορια με μια απιστευτη πολιτικη ενεργεια.

Εξαιτιας της αποφασεως του αγιου , συμβαινει ένα απιστευτο γεγονος, για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα. 




Οι Ελληνες του μεσαιωνα, από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του ρωμαικου κρατους, χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο. 


Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο, πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, πανεπιστήμονες. 



Ο συνδιασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα.
 
 
Τα χρηστα ηθη ζωης των Ελλήνων ,είναι το παναρχαιο διαχρονικο “μυστικο”, για την επιβιωση του εθνους στο περασμα των αιωνων. 


Ταυτόχρονα όμως είναι και το κλειδι ολων των μεγαλων Ελληνικων στρατιωτικών ,πολιτικων , κοινωνικων ,επιτημονικων επιτυχιων από καταβολης του Ελληνικου εθνους.
 
 
Οι Ελληνες με το που αναλαμβανουν την διοικηση του Ρωμαικου κρατους , εχουν πληρη συνειδηση της πολιτισμικης και θρησκευτικης ανωτερότητας τους. 


Γνωριζουν παρα πολυ καλα οι Ελληνες ότι εξαιτιας του Χριστου ,του Πλατωνα ,και των χρηστων ηθων απελευθερωθηκαν χωρις να πολεμησουν .
 
Δεν εφτανε όμως αυτό αλλα εγιναν διοικητες στο κρατος στο οποιο προηγούμενος ηταν σκλαβοι.
 

Τωρα πλεον οι Ελληνες του μεσαιωνα ειναι Ρωμαιοι αυτοκρατορες, ρωμαιοι υπηκοοι, και διοικουν την παγκοσμια Ρωμαικη αυτοκρατορια.
 
 
Οι τιτλοι Ρωμαιοι αυτοκρατορες , στρατηγοι , αξιωματούχοι, είναι αρχικα διοικητικοι,πολιτικοι, και στρατιωτικοι τιτλοι για τους Ελληνες. 


Διοτι το κρατος αυτό, την ρωμαικη αυτοκρατορια
,δεν την δημιουργήσαμε εμεις οι Ελληνες, αλλα οι αρχαιοι Ρωμαιοι, μεχρι που ενας εξ αυτων, μας παρεδωσε την διοικηση του Ρωμαικου κρατους.
 
Σε περιπτωση που οι ιεροι και αγιοι προγονοι μας αλλαζαν την ονομασια της αυτοκρατοριας, από Ρωμαικη, σε Ελληνικη, αμεσως θα χαναμε την εξουσια, στα περισσοτερα εδάφη της Ρωμαικης αυτοκρατοριας. 

Οι τιτλοι αυτοι ηταν πολιτικοι-στρατιωτικοι για να ασκουν οι Ελληνες την εξουσια στην παγκοσμια  ρωμαικη αυτοκρατορια, ενω παραλληλα ηταν οι ανωτατοι τιτλοι τιμης-πολιτιστικης ανωτερωτητας για το εθνος μας. 
 
Δεν απαγορευοταν λοιπον το ονομα Ελληνας, αυτό είναι ένα ακομη ανυποστατο ψεμα των δωδεκαθειστων.
 
Σε καποιες περιοχες μονον. οπου υπηρχαν νεοταξιτες εωσφοριστες αλλοδαποι επισκοποι, αυτοι δημιουργουσαν εσκεμενα ακροτητες.

Ο παγκοσμιος χαρακτηρας της Ελληνορωμαικης
αυτοκρατοριας  εδραιωνεται σταθερα μεσα απο  την οικουμενικη χριστιανικη ιδέα.

Ο σκοπος των Ελληνων του ρωμαικου κρατους ειναι  η ενοποιηση του πληθυσμου της μεσω της χριστιανικης πιστεως, βασικο στοιχειο συνοχης της για να αντιμετωπισει τον μονιμο κινδυνο λογω των διαφορετικων λαων.

 


Η πολιτικη ιδεολογία της Ελληνικης – ρωμαικης αυτοκρατοριας θεμελιωθηκε επάνω στο αξιωμα της χριστιανικης οικουμενικότητας  και των ρωμαικων πολιτικων αξιωματων.
 
 
Η βασική αρχή της πολιτικης Ρωμαικης θωριας ηταν η Pax Romana, η παγκοσμια Ρωμαικη αυτοκρατορία ενωσε ολη την οικουμενη.




Αυτο εφερε την υποταγη των λαων, κατάργησε τα σύνορα των εθνών και σχημάτισε την πατριδα που γεννήθηκε ο Χριστος.




Οι Ελληνες ηταν οι κληρονομοι και οι συνεχιστες στην διοικηση της Ρωμαικης αυτοκρατοριας από σεβασμο στον κληροδοτη και εθνικο ευεργετη τον αγιο Κωνσταντινο, οφειλαν  να χαράξουν την ιδια πολιτικη πορεία παντα  με βάση την ίδια αρχή.
Το ρωμαικο δικαίο, η ρωμαικη κρατικη διοικηση- οργανωση, η χριστιανική ηθική-πίστη μαζι με την πνευματική παράδοση του Ελληνισμου, ηταν πλεον οι βασεις του ρωμαικου κρατους.  


Η Ελληνικη αυτοκρατορία  συνεχισε τον ελληνικό πολιτισμό σε παιδεια, γλωσσα, ήθη, εθιμα, μεσα σε ενα κρατος με τα πολιτικά αξιωματα των Αρχαιων αλλοδαπών ρωμαιων της Ιταλιας. 


Το ρωμαικο κράτος συνεχισε να υπαρχει εξαιτιας του Χριστου, του αγιου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και των τριων ιεραρχων μαζι με τον αγιο γρηγοριο τον επισκοπο Νυσσης.

Πανω από όλα η αυτοκρατορια ηταν η κοιτίδα, ηταν το παγκοσμιο κεντρο  διάδοσεως της χριστιανικής θρησκείας.


Ο στοχος ηταν η διδαχη των χριστιανικων ευαγγελίων και η σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Οι Ελληνες είναι πλεον οι παγκόσμιοι ηγετες ολων των αλλων εθνων.
Αυτό σημαίνει πως όλοι οι λαοί όφειλαν σεβασμό στους παγκοσμιους Ελληνες και στον παγκοσμιο πολιτισμο τους (Pax romama-Pax ellas).
Οι υπολοιποι λαοι από σεβασμο στα επιτεύγματα των Ελλήνων του μεσαιωνα, που από σκλαβοι
εγιναν διοικητες του ρωμαικου κρατους χωρις να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.

Αυτο το εκαναν οι προγονοι μας με 

μοναδικα

στηρίγματα τον Χριστο και τον Πλατωνα.
 
 
Οι προγονοι μας να προκαλουν δεος-σεβασμο στα υπολοιπα εθνη τα οποια αναγνωρίζαν ως ανωτατη  παγκοσμια αρχη την ρωμαικη αυτοκρατορια.
 
 
 
Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο στον Ελληνικο πολιτισμο εφερε την παγκοσμια εξαπλωση του χριστιανισμου.
 
 
 
 
Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην εκ θεμελιων μεταμορφωση του Ελληνικου πολιτισμού, που υπηρξε η κορύφωση της ανθρωπινης προόδου και ο οποιος καταστραφηκε από το εωσφορικο δωδεκαθεο.
 
Ο Χριστιανισμός μαζι με τον σωτηρα Ιησου Χριστο διαμορφωσαν ηθικα και πνευματικα ολοκληρο το Ελληνικο εθνος, διοτι εξ αρχης ο Χριστιανισμος ταυτισθηκε με τον Ελληνισμο.


Με αυτα τα δεδομενα οι προγονοι μας θα ασκησουν τεραστια επιρροη σε ολους τους λαους που κατοικουσαν εντος της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας αλλα και εκτος.


Ο παγκοσμιος χαρακτηρας της Ελληνορωμαικης
αυτοκρατοριας  εδραιωνεται σταθερα μεσα απο  την οικουμενικη χριστιανικη ιδέα.

Ο βασικος σκοπος των Ελληνων του ρωμαικου κρατους ειναι  η ενοποιηση του πληθυσμου της αυτοκρατοριας αλλα και των υπολοοιπων λαων μεσω της χριστιανικης πιστεως.





Ο Χριστιανισμος ηταν βασικο στοιχειο συνοχης της για να αντιμετωπισει τον μονιμο κινδυνο λογω των διαφορετικων λαων.

 
 
 
Η πολιτικη ιδεολογία της Ελληνικης – ρωμαικης αυτοκρατοριας θεμελιωθηκε επάνω στο αξιωμα της χριστιανικης οικουμενικότητας και των ρωμαικων πολιτικων αξιωματων.



Ο εκχριστιανισμός των εργων 

του 

Πλατωνα από τους αγιους είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι Ελληνες φιλοσοφοι ηταν μονοθειτες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εβραικο δωδεκαθεο.

Για τους Αγιους Ιεραρχες, η αρχαια Ελληνικη γραμματεια είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετές. 



Για αυτο θεωρουν την παιδεία ως το μεγαλυτερο δωρο προς τον ανθρώπο, ενω επιτίθονται λεκτικα εναντία σε ολους τους εχθρους της αρχαιας Ελληνικης παιδειας.


Οι ευαγγελικες αξιες ενωνονται με τα ιερα αξιωματα του Πλατωνα.
 


Με την εισοδο του Πλατωνα, ο Χριστιανισμος, εκτοξευτηκε στα υψη, ενώ ταυτόχρονα εγινε πολύ ευκολα κατανοητος και αποδεκτος από ολους τους Ελληνες.

Ταυτόχρονα μεσα από τα πλατωνικα διδαγματα και τα ηθικα αξιωματα, ο Χριστιανισμος εγινε πολύ ευκολοτερα αποδεκτος από τους Ελληνες, καθως τους φανηκε εξ αρχης,ο Χριστιανισμος οτι  είναι κατι πολύ οικειο, προς εκεινους.

Το αποτέλεσμα ηταν να εχουμε πολύ μεγαλη εξαπλωση του Χριστιανισμου, στην αυτοκρατορια.

 

Μονον οσοι ηταν αγραμματοι δεν εγιναν χριστιανοι, ειτε δεν μπορεσαν να διεισδυσουν στα ουσιωδη νοηματα της χριστιανικης διδασκαλιας.

O Αγιος Κωνσταντινος, θελωντας να εδραιωσει δια παντος τον Χριστιανισμο, αναζήτα τον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ. 


Αυτό το κανει και για θρηκευτικους-πολιτικους λογους, διοτι μεσα από την καθιερωση του Χριστιανισμου, η αυτοκρατορια, θα εξασφαλιζε, τα πιο ισχυρα θεμελια,σε στρατιωτικο, πολιτικο, κοινωνικο. και ηθικο επιπεδο. 


Το 326 αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους η ευσεβής μητέρα του αγία Ελένη, όπου εχτισε λαμπρους ναους και μοναστηρια. 


Επίκεντρο ήταν ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου. 



Στο σημείο εκείνο ο αυτοκράτορας Αδριανός είχε κτίσει το 135, κατά την δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ, ναο της Αφροδιτης. 


Η αγία Ελένη επιδόθηκε σε προσπάθειες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. 

Ύστερα από επίπονες ανασκαφές τελικά βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών. 

Η πιστή Aυγουστα Ελενη με δάκρυα στα μάτια παρέδωσε τον Τίμιο Σταυρό στον Πατριάρχη Μακάριο, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 335 μ.χ.
τον ύψωσε στον Γολγοθά και τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως, τον οποίο είχε ανεγείρει η αγία πάνω από τον Πανάγιο Τάφο.

Ο ναος σώζεται εως σήμερα.
 

Την ημερα του τιμιου και ζωοποιου σταυρου εορταζουμε την διπλη ανευρεση του Τιμιου Σταυρου στον οποιο μαρτυρησε ο Χριστος. 




Την πρωτη ευρεση του απο την Αγια Ελενη και την επανατοποθεση του , στα Ιεροσολυμα το 630 μ.χ. απο τον Ελληνα-χριστιανο αυτοκρατορα τον Ηρακλειο απο την Αγιοτοκο Καπαδοκια.  

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ 
ΕΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 
(622 Μ.Χ.-629 Μ.Χ.)

Εξαιτιας των χρηστων ηθων , και της σωστης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα , από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.
 
Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. 


Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος.
 
 
 

 
Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 
 
 
 
Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 
 
 
 
Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα,
αγριες σφαγες, κλοπες, εμπρησμούς,  βιασμους ,και σκλαβωμα χριστιανων.

Μ αζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου, εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 
 
 
Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 
 
 
 
Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.
 
 
 Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.
 
 
 Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.
 
Ακομη και ο Αλεξανδρος με πολύ εμπειρους και περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, με ένα ισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα-οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.
 
 
 
 
 
 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.

 
Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.
 
 
 
ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 
Το απογειον της Ελληνορθοδοξιας πανω από όλα, ηταν οταν ο Ελληνας Αυτοκρατορας Ηράκλειος πηρε πισω από τους Περσες τον Τιμιο Σταυρο, τον οποιο πηγε ο ιδιος πισω στα Ιεροσόλυμα.
 
Ο θριαμβος των Ελλήνων ήταν ολοκληρωτικος. 
 
 
 
Δεκατέσσερα χρονια πριν, δηλαδή το 614 μ.Χ., το Ελληνικο (ρωμαικο) κρατος, δεν είχε βρεθει μονον κατακτημενο κατά το ημισυ από τους Περσες, αλλα ήταν για πρωτη φορα στην ιστορια του σκοπιμα, εξαιτιας των αλλοδαπών αυτοκρατορων, τελειως χρεωκοπημενο.
 
 
Ηταν η εποχη που εδωσαν οι εωσφοριστες Περσες το τελεσιγραφο στους προγονους μας, ότι ή θα εγκαταλείψουν ολοι τον Ιησου Χριστο, η δεν θα ξαναδουν ποτε τον ηλιο.
 
Τελικα ο υπεροπτης εωσφοριστης Χοσροης ο οποιος αποκαλουσε τον Ηρακλειο, δουλο του, εχασε την ζωη του, και ο γιος του εκανε κηδεμονα-δουλο του το παιδι στον Ελληνα αυτοκρατορα Ηρακλειο. 
 
 
Αυτο ειναι το απολυτο απογειο της Ορθοδοξιας και του Ελληνισμου. 
 
Ο Χριστος και η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ειχαν κερδισει κατα κρατος τον εωσφορο και την αυτοκρατορια του. 

 

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ
ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ



ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ


 
 
Παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν .
 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους.
 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει;
 
Τι γινεται όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο αθωων Ελλήνων; 

Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ; 

  

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας, είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.
 
Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται
ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.  
 
Αναφερομαι παντοτε στους εβραιους που απο μονοθειστες της παλαιας διαθηκς και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. 
 
Δεν αναφερομαι σε ολους τους εβραιους. 
 
Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των εβραιων. 

loading...

26 thoughts on “Του Τιμίου Σταυρού (Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και Ιστορία)

  1. ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
    ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

  2. Ευγε κυριε Αγγελε Γιαννοπουλε, μια ακομη εργασια σας, η οποια ειναι πανεπιστημικακου επιπεδου, και που δυστυχως δεν διδασκεται στα πανεπιστημια και στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση. Επισης τοσες πολλες πρωτπτυπες και τεκμηριωμενες ιστορικες παρατηρησεις, σαν τις δικες σας, δεν εχει κανει κανενας Ελληνας και ξενος ιστορικος.

    Εισαστε το στηριγμα των Ελληνων Ορθοδοξων

    Ανώνυμος13 Σεπτεμβρίου 2018 – 9:44 μ.μ.
    Αυτα ειναι τα αποτελεσματα οταν τα παιδια δεν εχουν γερες βασεις παιδειας απο τα σπιτια τους
    μπλεκουν σε ευφημερες απολαυσεις της δοξας και μετα ερχεται η πραγματικοτητα που δεν μπορουν να αντιμετωπισουν γι αυτο επρεπε στα σχολια να υπαρχουν δασκαλοι σαν τον κυριο Γιαννοπουλο να διδασκονται την αληθεια για να μπορουν να στεκονται στα ποδια τους στις δυσκολιες.

  3. Απολυτίκιον. Ἦχος α΄.
    Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

    Κοντάκιον.
    Ἦχος δ΄. Αὐτόμελον.
    Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ ἑκουσίως, τῇ ἐπωνύμῳ σου καινὴ πολιτεία, τοὺς οἰκτιρμούς σου δώρησαι, Χριστὲ ὁ Θεός, Εὔφρανον ἐν τῇ δυνάμει σου, τοὺς πιστοὺς Βασιλεῖς ἡμῶν, νίκας χορηγῶν αὐτοῖς, κατὰ τῶν πολεμίων, τὴν συμμαχίαν ἔχοιεν τὴν σήν, ὅπλον εἰρήνης, ἀήττητον τρόπαιον.

    Μεγαλυνάριον.
    Σήμερον η κτίσις πάσα Σωτήρ, πόθω ανυψούσα, τον πανάγιόν σου Σταυρόν, την φωνήν σοι αίρει, και πίστει εκβοά σοι. Δώρησαι τω λαώ σου, Λόγε την χάριν σου.

  4. Οι 12 Θεοί του Ολύμπου έχουν ο καθένας πολλά σύμβολα που τους αντιπροσωπεύουν και είναι χαρακτηριστικά που μπορούν πάντα να
    υποδηλώνουν και να υποδεικνύουν τι φανερώνουν οι διάφορες παραστάσεις, στους μύθους, στις εικονογραφήσεις, τα αγάλματα και τα γλυπτά που μας άφησαν. Τέτοια σύμβολα μπορεί να είναι φυτά, δέντρα, ζώα, πτηνά. -d-

    Ο αετός είναι το σύμβολο του Διός και ο οιωνός του προς τους αληθινά θεοφιλείς ανθρώπους !!!

    ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ
    ραψωδία Ω στίχοι 308-315.

    «Ζεύ πάτερ, πού από την Ίδη κυβερνάς, ενδοξότατε μέγιστε,
    δώσε ο Αχιλλεύς να μου είναι φιλικός όταν έλθω και ελεήμων, και πέμψε οιωνό, ταχύν, που σε σένα τον ίδιο φίλτατος των οιωνών, και το κράτος του είναι μέγιστον, εκ δεξιών, να τον ιδώ κι εγώ με τους οφθαλμούς μου και σ’αυτόν θαρρώντας να πάω στις νήες των Δαναών με τα ταχειά πωλάρια».

    Έτσι είπε προσευχόμενος, και άκουσεν ο συνετός Ζεύς, κι αμέσως αετόν έστειλε, το πιο αλάθευτο από τα πτηνά»…

    ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
    «ΠΕΡΙ ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ»

    Παρ.62.
    «Καθώς δέ ο Πυθαγόρας συζητούσε με τους γνωστούς του στην Ολυμπία κατά τύχην περί οιωνών και συμβόλων και σημείων του Δία,
    ότι από τους θεούς στέλλονται κάποιες αγγελίες, ακόμη και αετοί, στους αληθινά θεοφιλείς ανθρώπους.

    Όποιος επισκεφθεί σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΝ (ιερή και αγαπημένη πόλη των αρχαίων Μακεδόνων) θα έχει την δυνατότητα να παρατηρήσει τον Ναό του Υψίστου Διός, στον οποίο υπάρχει ο Δίας καθισμένος στον θρόνο του και δίπλα να στέκεται ο Μακεδονικός Αετός !

    ΥΜΝΟΣ ΔΙΟΣ
    Διός, θυμίαμα στύρακα

    Ζεῦ πολυτίμητε, Ζεῦ ἄφθιτε, τήνδε τοι ἡμεῖς
    μαρτυρίην τιθέμεσθα λυτήριον ἠδὲ πρόσευξιν.
    ὦ βασιλεῦ, διὰ σὴν κεφαλὴν ἐφάνη τάδε πάντα,
    γαῖα θεὰ μήτηρ ὀρέων θ’ ὑψηχέες ὄχθοι,
    καὶ πόντος καὶ πάνθ’, ὁπόσ’ οὐρανὸς ἐντὸς ἔταξε
    Ζεῦ Κρόνιε, σκηπτοῦχε, καταιβάτα, ὀμβριμόθυμε,
    παντογένεθλ’, ἀρχὴ πάντων, πάντων τε τελευτή,
    σεισίχθων, αὐξητά, καθάρσιε, παντοτινάκτα,
    ἀστραπαῖε, βρονταῖε, κεραύνιε, φυτάλιε Ζεῦ
    κλῦθί μευ, αἰολόμορφε, δίδου δ’ ὑγίειαν ἀμεμφῆ
    εἰρήνην τε θεὰν καὶ πλούτου δόξαν ἄμεμπτον.

    ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  5. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΥΘΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΤΑΣΦΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ,ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΕΖΗΣΑΝ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΙΤΕΥΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΟΛΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ 10 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝ ΙΧΝΟΣ ΠΛΑΣΤΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 216 ΤΟΥ Π/Κ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ,

    ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΖΑΡΙΑ.

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΟΠΟΥ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ,ΟΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ 120.000 ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΗ ….

    ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ 30 ΑΡΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ….

    ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΞΕΡΟΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΣΤΡΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ….

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ

  6. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!
    Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
    ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΣΠΡΟ
    ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΣΕ ΞΕΠΕΣΜΟ
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΜΙΣΟΣ
    ΤΗΜ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΨΕΜΑ
    ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
    ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΜΗΝ

  7. Έθιμα για την Ύψωση του Τιμίου Σταύρου- 14 Σεπτεμβρίου

    Την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού οι νοικοκυρές συνηθίζουν εδώ και αιώνες,να κόβουν τα βασιλικά, τα οποία έχουν μεγαλώσει πια, αφού τα φρόντιζαν όλο το καλοκαίρι και να τα φέρνουν στην εκκλησία, για να τα μοιράσει ο ιερέας στους πιστούς.

    Την ημέρα του εορτασμού της υψώσεως του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) συνηθίζεται να μοιράζεται βασιλικός γιατί η Αγία Ελένη βρήκε το Σταυρό του Κυρίου σε ένα χώρο που ήταν κατάφυτος από βασιλικούς και για το λόγο αυτό ο ιερέας μοιράζει στους πιστούς κλαδάκια βασιλικού.

    Με τον Αγιασμό και το βασιλικό της Υψώσεως του Σταυρού φτιάχνεται το προζύμι της νέας χρονιάς που τα παλαιότερα χρόνια οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν για να ζυμώσουν το ψωμί αλλά και τα πρόσφορα.
    «Με τ΄Σταυρού τον αγιασμό κάμνε το προζύμ’ για ούλο το χρόνο» συμβούλευαν οι μητέρες τις θυγατέρες τους.

    Όταν ο Γεώργιος Μέγας απεσταλμένος από την Ακαδημία Αθηνών επισκέφτηκε το Κατάλακκο για να καταγράψει τα έθιμα της Λήμνου, οι Λημνιές του είπαν: «κάθε σπίτι, κάθε νοικοκυρά φέρνει ένα κουμάρ’ με νερό στην εκκλησιά, τ’ αφήνουν στη μέση της εκκλησίας, όπου γίνεται ο αγιασμός, και μετά το παίρνουν.

    Με τον αγιασμό αυτό κάνουν το προζύμι της χρονιάς το κάνουν καινούργιο. Το παλιό το σβούν΄ το ζυμώνουν την τελευταία εβδομάδα».

    Ακόμα και οι Τουρκάλες ήθελαν να πάρουν αγιασμό και σταυρολούλουδα

    Κάποτε μια Τουρκάλα από την Κώμη ρώτησε κάποιες Λημνιές της Καλλιόπης γιατί το ψωμί τους είναι γλυκό και δε μουχλιάζει.
    _Γιατί στη ζύμη μέσα βάζουμε Αγιασμό από τη γιορτή του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου απάντησαν οι Λημνιές.
    _Θα μου δώσετε και μένα, ρώτησε η Τουρκάλα. Αμηχανία. Οι Λημνιές βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση.
    Πως να δώσουν αγιασμό σε μια μουσουλμάνα. Από την άλλη δεν ήθελαν να αρνηθούν.
    Έτσι της έδωσαν απλό νερό και της είπαν πως ήταν αγιασμός.

    Και το θαύμα έγινε.

    Η πίστη της Τουρκάλας ότι το νερό που της έδωσαν οι Λημνιές ήταν αγιασμός, φούσκωσε το ψωμί, το έκανε γλυκό και δεν μούχλιασε.

    Όταν αργότερα η Τουρκάλα τις ευχαρίστησε εκείνες δεν αποκάλυψαν την απάτη τους.

    Το βασιλικό που έπαιρναν από τον ιερέα αρχικά τον χρησιμοποιούσαν για να σταυρώσουν το προζύμι και στην συνέχεια τον τοποθετούσαν μέσα σε ποτήρι με νερό ευελπιστώντας να βγάλει ρίζες για να τον ξαναφυτεύσουν.
    Συνήθιζαν να λένε για το βασιλικό:
    «Βασιλικός κι αν μαραθεί
    Κι αν γείρουν τα κλωνιά του
    Ρίξε νερό στη ρίζα του
    Να’ ρθεί στα πρωτινά του».

    Για τους γεωργούς τα μέσα Σεπτέμβρη ήταν πια και ο κατάλληλος καιρός για να αρχίσουν σιγά σιγά να σπέρνουν. Έλεγαν: « του Σταυρού σταύρωνε και σπέρνε».

  8. Γιατί την ημέρα του Σταυρού μοιράζεται στις Εκκλησίες βασιλικός;

    Σαν σήμερα, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, συνηθίζεται να πηγαίνουμε στους ιερούς ναούς τους βασιλικούς που φροντίζαμε όλο το καλοκαίρι, για να τους μοιράσει αύριο ο ιερέας στους πιστούς. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα έθιμο αιώνων.

    7

    Οι Χριστιανοί έθαψαν τον ξύλινο σταυρό του Χριστού βαθιά στο χώμα για να μην τον βρουν οι ειδωλολάτρες και τον μολύνουν. Όταν έπειτα από καιρό επικράτησε ο Χριστιανισμός, η Αγία Ελένη αποφάσισε να βρει και να ξεθάψει τον Τίμιο Σταυρό και να τον στήσει μέσα στην Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα για να τον προσκυνούν οι Χριστιανοί. Πήγε λοιπόν η ίδια στα Ιεροσόλυμα και ζήτησε να μάθει σε ποιο μέρος ήταν θαμμένος ο Σταυρός. Όμως κανένας Χριστιανός δεν ήξερε να της πει. Εκείνοι που πριν από πολλά χρόνια τον είχαν θάψει βαθιά στο χώμα, είχαν πια πεθάνει. Έβαλε λοιπόν η Αγία Ελένη χιλιάδες εργάτες κι άρχισαν να σκάβουν όλα τα χωράφια εκεί γύρω. Ήταν σίγουρη πως θα ανακάλυπτε τον Σταυρό του Κυρίου. Κάποια μέρα, καθώς η Αγία Ελένη βάδιζε μέσα σ’ ένα χωράφι, πάτησε ένα χορτάρι και αμέσως μια γλυκιά μυρωδιά γέμισε τον αέρα. Η μυρωδιά προέρχονταν από το φυτό που πατούσε και αμέσως ζήτησε από τους εργάτες να σκάψουν ακριβώς εκεί. Ήταν, τελικά, το μέρος που ήταν θαμμένος ο Σταυρός. Το φυτό που αποτέλεσε σημείο αναφορά ονομάστηκε βασιλικός και έκτοτε κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου τιμάται αναλόγως. Την ημέρα του εορτασμού της υψώσεως του Σταυρού , λοιπόν,οι ιερείς μοιράζουν βασιλικό στους πιστούς, για να υπενθυμίσουν στους πιστούς τον τρόπο και το σημείο που βρέθηκε ο Σταυρός που μαρτύρησε ο Χριστός.

    Με τον Αγιασμό και το βασιλικό της Υψώσεως του Σταυρού φτιάχνεται το προζύμι της νέας χρονιάς, που τα παλαιότερα χρόνια οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν για να ζυμώσουν το ψωμί αλλά και τα πρόσφορα.
    «Με τ΄Σταυρού τον αγιασμό κάμνε το προζύμ’ για ούλο το χρόνο» συμβούλευαν οι μητέρες τις θυγατέρες τους.

    Το βασιλικό που έπαιρναν από τον ιερέα αρχικά τον χρησιμοποιούσαν για να σταυρώσουν το προζύμι και στην συνέχεια τον τοποθετούσαν μέσα σε ποτήρι με νερό ευελπιστώντας να βγάλει ρίζες για να τον ξαναφυτεύσουν.
    Συνήθιζαν να λένε για το βασιλικό:
    «Βασιλικός κι αν μαραθεί
    Κι αν γείρουν τα κλωνιά του
    Ρίξε νερό στη ρίζα του
    Να’ ρθεί στα πρωτινά του».

  9. Η κοινή λογική λέει, πως άγιος είναι κάποιος, ο οποίος τουλάχιστον διακατέχονταν από ανώτερες ηθικές αξίες.

    Αυτό όμως δεν συμβαδίζει πάντοτε με τα κριτήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Πολλοί κρίθηκαν άγιοι, όχι με βάση τον ενάρετο βίο τους, αλλά με την συνεισφορά τους στην άνοδό στην εξουσία και στην τελική επικράτηση, διατήρηση και ενίσχυση των προνομίων των ρασοφόρων.

    Το ό,τι πολλοί απ' αυτούς, ποδοπάτησαν σχεδόν και τις 10 Εντολές, με τον έναν ή άλλον τρόπο, είναι ψιλά γράμματα…

    Τώρα, το πως η σημερινή Εκκλησία, εξακολουθεί να τιμά, όσους αποδεδειγμένα (ακόμα και γι' αυτήν) έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα αθώων και μη, που κάθε άλλο παρά υπόδειγμα ηθικής ήταν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

    Ακολουθεί δείγμα δύο "αγίων".

    Ο Μ. Κωνσταντίνος (Ιλλυριός ή Λατίνος κατ΄ άλλους, ο οποίος δεν γνώριζε την ελληνική)
    δολοφόνησε τους:

    Μαξιμιανό πενθερό του και πενθερός του πατέρα του. Πατέρα της δεύτερης γυναίκας του, Φαύστας.

    Μαξέντιο κουνιάδο του, γιό του προηγουμένου.

    Ρέμο γιο του Μαξεντίου και της Γαλερίας. Βρέφος στην κούνια!

    Βασσιανό γαμπρό του, άνδρα της αδελφής του Αναστασίας.

    Φαύστα (συριακής καταγωγής) δεύτερη γυναίκα του. Κόρη του Μαξιμιανού.

    Σώπατρο διδάσκαλο, σύμβουλο και στενό φίλος του.

    Λικίνιο γαμπρό του, άνδρα της αδελφής του Κωνσταντίνας.

    Λικινιανό ανιψιό του, γιο της αδελφής του Κωνσταντίνας.

    Κρίσπο πρώτο του γιο από την πρώτη του γυναίκα, Μινερβίνα.

    Η μητέρα του Κωνσταντίνου, Ελένη πρώην πόρνη στο πανδοχείο του πατέρα της, ο οποίος και την εξέδιδε, στην Μυσία, συνέδραμε τον γιό της στην δολοφονία της νύφης της Φαύστας (από την Συρία).
    Βρήκε τον σταυρό. Οι Ρωμαίοι έκαιγαν τους σταυρούς,
    γιατί ήταν εστίες μόλυνσης, αλλά αυτή τον βρήκε!

    Για τα φυλαχτά που έχουν φτιαχτεί από το "Τίμιο Ξύλο", χρειάζεται η ξυλεία ολόκληρου δάσους!

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  10. Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, μάρτυρες-ήρωες, ή ενάρετους φιλάνθρωπους με σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν μέσα από το λαό. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν που όμως… μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε.

    Οι «άγιοι-δολοφόνοι» είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες» όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους. Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του.

    Ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, ο Ιλλυριός είναι ο κτίστης της Κωνσταντινούπολης – Νέας Ρώμης. Οταν θέσπισε ως αργία την Κυριακή την αφιέρωσε στον Ηλιο. Ο πεθερός του Μαξιμιανός, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο ενώ εκείνος κοιμόταν, συνελήφθη και λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του. Ο Κωνσταντίνος υποστήριζε σταθερά ότι ο πεθερός του αυτοκτόνησε, ενώ ο Μαξέντιος, ο γιος του Μαξιμιανού, κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο για το θάνατο του πατέρα του. Το γιο του τον σκότωσε επειδή πίστευε ότι έχει σχέση με τη μητριά του Φαύστα την οποία με συμβουλή της επίσης Αγίας Ελένης -μητέρας του- δολοφόνησε πετώντας την σε καυτό νερό στα λουτρά. Υστερα σκότωσε το γαμπρό του Μαξιμίνο και τον αντίπαλό του Λικίνιο που είχε καταφύγει ικέτης στη Θεσσαλονίκη.

    Το βασικό επιχείρημα των θεωρητικών της Εκκλησίας, που τον τιμά ως άγιο, είναι πως τα εγκλήματά του τα έκανε ως ειδωλολάτρης. Αλλά είχε δει το περίφημο όραμα που τον οδήγησε στο χριστιανισμό -από διώκτης του στο πλάι του Διοκλητιανού- όταν ανέσυρε το πτώμα του Μαξέντιου από τον Τίβερη, το αποκεφάλισε και το κάρφωσε σε ένα παλούκι για να το περιφέρει στους δρόμους της Ρώμης. Ο Μαξέντιος ήταν ο αδελφός της γυναίκας του Φαύστας.

    Το περίφημο διάταγμα των Μεδιολάνων, που προέβλεπε ανεξιθρησκία και σταματούσε τους διωγμούς των χριστιανών, υπογράφηκε το 313 μ.Χ. Ο Λικίνιος -που ήταν γαμπρός του- νικήθηκε το 325 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο και το γιο του Κρίσπο. Χάρη στην κόρη του Κωνσταντία, την οποία είχε παντρέψει δεκαοκτάχρονη ακόμη με τον 45άχρονο αντίπαλό του, αρχικά χάρισε στον Λικίνιο τη ζωή του. Στη συνέχεια διέταξε την εκτέλεσή του. Μαζί με το γαμπρό του εκτέλεσε και τον εντεκάχρονο γιο του Λικινιανό.

    Πέθανε το 337 και η Ρωμαϊκή Σύγκλητος τον θεοποίησε, ενώ η Εκκλησία τον ονόμασε άγιο, μέγα και ισαπόστολο. Είχε διώξει χριστιανούς -«αρειανούς»- και είχε συλήσει αρχαίους ναούς κι αγάλματα αφαιρώντας το χρυσάφι κα το ασήμι. Η μνήμη του με τη μητέρα του Αγία Ελένη γιορτάζεται στις 21 Μαΐου. Η Καθολική Εκκλησία δεν τον αναγνωρίζει ως άγιο.

    Η μητέρα του Κωνσταντίνου ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας. Παντρεύτηκε τον ερωτευμένο μαζί της Ιλλυριό αξιωματικό Κωνστάντιο Χλωρό. Οι ιστορικες πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχεία.

    Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα.

    Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία χτίζοντας πτωχοκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία. Το ταξίδι της στην Παλαιστίνη, οι ανασκαφές εκεί και οι πολλές εκκλησίες που έχει χτίσει στην Κύπρο, την Πάρο και τα Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία.

    Οι Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε.

    ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΒΡΑΙΑ ΣΕ ΠΑΝΔΟΧΕΙΑ ΩΣ ΑΓΙΑ.

    ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ Ε.ΣΥ
    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ

  11. Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018. Εβδομάδα του Σταυρού. Κατά Ιωάννη: Έλληνες Ιουδαίοι ζητούν να δουν τον Ιησού. Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

    Διαβάστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

    Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΒ'(12) 25-36
    ὁ φιλῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ μισῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἐν τῷ κόσμῳ τούτῳ, εἰς ζωὴν αἰώνιον φυλάξει αὐτήν.
    ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται· καὶ ἐάν τις ἐμοὶ διακονῇ, τιμήσει αὐτὸν ὁ πατήρ.

    Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην.
    πάτερ, δόξασόν σου τὸ ὄνομα. ἦλθεν οὖν φωνὴ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ· καὶ ἐδόξασα καὶ πάλιν δοξάσω.
    ὁ οὖν ὄχλος ὁ ἑστὼς καὶ ἀκούσας ἔλεγε βροντὴν γεγονέναι· ἄλλοι ἔλεγον· ἄγγελος αὐτῷ λελάληκεν.
    ἀπεκρίθη ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ εἶπεν· οὐ δι’ ἐμὲ αὕτη ἡ φωνὴ γέγονεν, ἀλλὰ δι’ ὑμᾶς.
    νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου, νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω·
    κἀγὼ ἐὰν ὑψωθῶ ἐκ τῆς γῆς, πάντας ἑλκύσω πρὸς ἐμαυτόν.
    τοῦτο δὲ ἔλεγε σημαίνων ποίῳ θανάτῳ ἤμελλεν ἀποθνήσκειν.
    ἀπεκρίθη αὐτῷ ὁ ὄχλος· ἡμεῖς ἠκούσαμεν ἐκ τοῦ νόμου ὅτι ὁ Χριστὸς μένει εἰς τὸν αἰῶνα, καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖ ὑψωθῆναι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου; τίς ἐστιν οὗτος ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου;
    εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· ἔτι μικρὸν χρόνον τὸ φῶς μεθ’ ὑμῶν ἐστι· περιπατεῖτε ἕως τὸ φῶς ἔχετε, ἵνα μὴ σκοτία ὑμᾶς καταλάβῃ· καὶ ὁ περιπατῶν ἐν τῇ σκοτίᾳ οὐκ οἶδε ποῦ ὑπάγει.
    ἕως τὸ φῶς ἔχετε, πιστεύετε εἰς τὸ φῶς, ἵνα υἱοὶ φωτὸς γένησθε. Ταῦτα ἐλάλησεν ὁ ᾿Ιησοῦς, καὶ ἀπελθὼν ἐκρύβη ἀπ’ αὐτῶν.

    Όλη την εβδομάδα τα Ευαγγελικά αναγνώσματα είναι αφιερωμένα στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού έως και την Κυριακή μετά την Ύψωσιν. Η ιστορία, η Εύρεση, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και τα έθιμα 14 Σεπτεμβρίου.

    Νεοελληνική Απόδοση
    Έλληνες Ιουδαίοι ζητούν να δουν τον Ιησού
    Εκείνος που αγαπά τη ζωή του τη χάνει. κι εκείνος που μισεί τη ζωή του στον κόσμο τούτο θα τη φυλάξει σε ζωή αιώνια.
    Αν κάποιος εμένα διακονεί, εμένα ας ακολουθεί, και όπου είμαι εγώ εκεί θα είναι και ο διάκονος ο δικός μου. Αν κάποιος εμένα διακονεί, θα τον τιμήσει ο Πατέρας.

    Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί
    «Τώρα η ψυχή μου είναι ταραγμένη, και τι να πω; «Πατέρα, σώσε με από την ώρα αυτή;» Αλλά γι’ αυτό ήρθα μέχρι την ώρα αυτή.
    Πατέρα, δόξασε το όνομά σου!» Ήρθε τότε φωνή από τον ουρανό: «Και το δόξασα και πάλι θα το δοξάσω».
    Το πλήθος, λοιπόν, που είχε σταθεί και άκουσε έλεγε ότι βροντή έχει γίνει. Άλλοι έλεγαν: «Άγγελος του έχει μιλήσει».
    Αποκρίθηκε ο Ιησούς και είπε: «Δεν έχει γίνει για μένα η φωνή αυτή, αλλά για σας.
    Τώρα γίνεται κρίση του κόσμου τούτου, τώρα ο άρχοντας του κόσμου τούτου θα πεταχτεί έξω.
    Κι εγώ, όταν υψωθώ από τη γη, όλους θα ελκύσω προς τον εαυτό μου».
    Αυτό λοιπόν το έλεγε, δίνοντας σημάδι με ποιο θάνατο έμελλε να πεθάνει.
    Τότε του αποκρίθηκε το πλήθος: «Εμείς ακούσαμε από το νόμο ότι ο Χριστός μένει στον αιώνα. Τότε, πώς εσύ λες ότι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου; Ποιος είναι αυτός ο Υιός του ανθρώπου;»
    Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε σ’ αυτούς: «Ακόμη λίγο χρόνο το φως είναι μεταξύ σας. Περπατάτε όσο έχετε το φως, για να μη σας κυριέψει το σκοτάδι. Και όποιος περπατά στο σκοτάδι δεν ξέρει πού πηγαίνει.
    Όσο έχετε το φως, πιστεύετε στο φως, για να γίνετε γιοι φωτός».

    Η Ορθοδοξία στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Ξέρετε γιατί μοιράζεται βασιλικός στην Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού;
    Δείτε σε βίντεο Του Σταυρού: Οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.
    Δείτε επίσης σε βίντεο τον Παρακλητικό Κανών του Τιμίου Σταυρο

  12. Ήθη και έθιμα για την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού
    Η σημαντικότερη γιορτή του Σεπτέμβρη, γι’ αυτό και ο μήνας λέγεται σε πολλούς τόπους Σταυριάτης, Σταυριώτης ή Σταυρός και η πρώτη αυτού του μήνα λέγεται Πρωτοσταυριά.
    «… στις 14 του μήνα, η Εκκλησία γιορτάζει την Ύψωση του Σταυρού. Τ’αληθινού Σταυρού, όπου πάνω σ’αυτόν μαρτύρησε ο Θεάνθρωπος και που τον έδειξε στην Αγία Ελένη, όπως λένε, ο συμπαθητικός και μυρωδάτος βασιλικός. Ο λαός μας λέει πως αυτό το μύρο φυτό φύτρωσε εκεί ακριβώς που ήταν ο Τίμιος Σταυρός απ’τις σταλαματιές του Άγιου Αίματος του Χριστού.
    […].. την ημέρα αυτή στις εκκλησιές μοιράζεται ο αγιασμένος βασιλικός (το σταυρολούλουδο), που ο λαός μας πιστεύει πως έχει αρκετές θεραπευτικές και θαυματουργικές ικανότητες, γι’αυτό και το φυλάει στο εικονοστάσι για σταυρώματα και ξορκίσματα.»
    Με το βασιλικό της Υψώσεως του Σταυρού (το σταυρολούλουδο) και με τον αγιασμό της μέρας αυτής φτιάχνουν το νέο προζύμι
    κάνουν ζυμάρι και απάνω το κλωνί το βασιλικό που παίρνουν του Σταυρού από την εκκλησιά ‘ ως την άλλη μέρα φουσκώνει και γίνεται προζύμι από μόνο του. Το προζύμι αυτό 40 μέρες δεν το δανείζουν, και το πρώτο ψωμί που θα ζυμώσουν μ’αυτό θα το κάνουν λειτουργιά και θα το μοιράσουν.»Η ιερότητα της μέρας συντελεί, ώστε να γίνονται τότε οι προετοιμασίες για τη σπορά που πλησιάζει, και κυρίως η ευλόγηση του προορισμένου γι’αυτήν εκλεκτού σπόρου. Για τον σκοπό αυτό στέλνουν στην εκκλησία πολυσπόρι, μείγμα απ’όλα τα είδη των σπόρων, για να λειτουργηθούν και να ευλογηθούν.
    «Του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) παλαιότερα, κοπανίζανε ελιές στο γουδί και κάνανε λάδι κι ανάβανε το καντήλι. Αν δεν πέφτανε, μαδούσαν.
    Τέλος:
    «Από τη μέρα αυτή και οι ναυτικοί σταματούν τα μακρινά ταξίδια

  13. Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τα ποντιακά έθιμα της ημέρας

    ekklisia_ck.jpg

    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
    Εκτύπωση
    Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, η 14η Σεπτεμβρίου και στον Πόντο την τιμούσαν με τη δέουσα χριστιανική ευλάβεια. Ήταν τόσο σημαντική γιορτή για τους Πόντιους που ονόμασαν το μήνα Σεπτέμβριο Σταυρίτες προς τιμήν της.

    Ήταν ημέρα αργίας και νηστείας. Οι νοικοκυρές από την προηγουμένη είχαν ετοιμάσει τα «φαεία» του Σταυρού, που ήταν νηστίσιμα και μάλιστα αλάδωτα, αφού σύμφωνα με την ορθόδοξη θρησκεία την ημέρα του Σταυρού νήστευαν και το λάδι, εκτός κι αν έπεφτε Σάββατο ή Κυριακή.

    Ανήμερα της γιορτής πήγαινε όλη η οικογένεια στην εκκλησία. Ο τόπος ευωδίαζε από τον βασιλικό, που κατά την παράδοση η μυρωδιά του οδήγησε στην ανεύρεση στου Τιμίου Σταυρού.

    Στο τέλος της λειτουργίας έπαιρναν βασιλικό από τα χέρια του παπά και τον πήγαιναν στο σπίτι, για να έχουν την ευλογία του.

    Τον τοποθετούσαν στα εικονίσματα, και κάθε φορά που θυμιάτιζαν έκαιγαν κι από ένα φυλλαράκι στο θυμιατήρι. Οι νοικοκυρές με ένα κλωνί βασιλικού έφτιαχναν προζύμι για να το χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή ψωμιού ή πρόσφορου, και το μεσημέρι όλη η οικογένεια μαζευόταν στον τραπέζι, όπου έτρωγαν τα φαεία του Σταυρού.

    Ανήμερα του Σταυρού στις εκκλησίες ψάλλεται, μεταξύ άλλων, το απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού, εκκλησιαστική συνήθεια που πηγάζει από την παράδοση ότι εκεί όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός από τη μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μετέπειτα Αγία Ελένη, είχε φυτρώσει αυτό το αρωματικό φυτό.

  14. Ήθη και έθιμα για την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού
    Posted by katixitiko.gr on 13/09/2016 in Διάφορα | 111 Views
    Από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος – Αττικής

    Ήθη και έθιμα για την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

    Αύριο, του Σταυρού είναι μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης (σαράντα μέρες μετά τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος), αυστηρή νηστεία και μέρα με ιδιαίτερο λαογραφικό ενδιαφέρον…Στις 14 του μήνα, η Εκκλησία γιορτάζει την Ύψωση του Σταυρού. Του αληθινού Σταυρού, όπου πάνω σ’αυτόν μαρτύρησε ο Θεάνθρωπος και που τον έδειξε στην Αγία Ελένη, όπως λένε, ο συμπαθητικός και μυρωδάτος βασιλικός.

    Ο λαός μας λέει πως αυτό το μυροφυτό φύτρωσε εκεί ακριβώς που ήταν ο Τίμιος Σταυρός απ’τις σταλαματιές του Άγιου Αίματος του Χριστού. Άλλοι πιστεύουν πως ο βασιλικός φύτρωσε πάνω στον τάφο του Χριστού. .. την ημέρα αυτή στις εκκλησιές μοιράζεται ο αγιασμένος βασιλικός (το σταυρολούλουδο), που ο λαός μας πιστεύει πως έχει αρκετές θεραπευτικές και θαυματουργικές ικανότητες, γι’αυτό και το φυλάει στο εικονοστάσι για σταυρώματα και ξορκίσματα.”Με τούτο το βασιλικό, οι νοικοκυρές συνηθίζουν να φτιάχνουν το προζύμι της χρονιάς.
    Εδώ, στα μέρη μας (Πήλιο), το βασιλικό για το προζύμι οι γυναίκες των παίρνουν από το στολισμένο Σταυρό.
    Αυτόν το βασιλικό, μάλιστα, συχνά τον τοποθετούνε σ’ένα βαζάκι με νερό για να βγάλει ρίζες, ώστε να το φυτέψουνε ξανά κι από το ίδιο τούτο το φυτό να πάνε τα κλωναράκια την επόμενη χρονιά, τέτοια μέρα, στην εκκλησιά. Τα ματσάκια βασιλικών που μοιράζονται μετά το τέλος της λειτουργίας, τα κρατούνε φυλαχτό πάνω στο εικόνισμα.”… Με το βασιλικό της Υψώσεως του Σταυρού (το σταυρολούλουδο) και με τον αγιασμό της μέρας αυτής φτιάχνουν το νέο προζύμι. Οι τρόποι παρασκευής του και η πίστη στη θαυματουργό δύναμη των ιερών αντικειμένων, φαίνονται στις εξής συνήθειες.
    Στον Κατάλακκο Λήμνου, “κάθε σπίτι, κάθε νοικοκυρά φέρνει ένα κουμάρ’ με νερό στην εκκλησιά ‘ τ’αφήνουν στη μέση της εκκλησιάς, όπου γίνεται ο αγιασμός, και μετά το παίρνουν. Με τον αγιασμό αυτόν κάνουν το προζύμι της χρονιάς’ το κάνουν καινούριο. Το παλιό το σβουν ‘ το ζυμώνουν όλο την τελευταία βδομάδα.
    “Εις την Κορώνην “κάνουν ζυμάρι και βάνουν απάνω το κλωνί το βασιλικό που παίρνουν του Σταυρού από την εκκλησά ‘ ως την άλλη μέρα φουσκώνει και γίνεται προζύμι από μόνο του. Το προζύμι αυτό 40 μέρες δεν το δανείζουν, και το πρώτο ψωμί που θα ζυμώσουν μ’αυτό θα το κάνουν λειτουργιά και θα το μοιράσουν.”Η ιερότητα της μέρας συντελεί, ώστε να γίνονται τότε οι προετοιμασίες για τη σπορά που πλησιάζει, και κυρίως η ευλόγηση του προορισμένου γι’αυτήν εκλεκτού σπόρου.
    Για τον σκοπό αυτό στέλνουν στην εκκλησία πολυσπόριο, μείγμα απ’όλα τα είδη των σπόρων, για να λειτουργηθούν και να ευλογηθούν. Αναφέρω μερικά παραδείγματα.
    Στους Γαλανάδες της Νάξου την ημέρα αυτή “κάθε γεωργός θα βάλει σε μια πετσέτα λίγο κριθάρι, λίγα φασόλια, κουκιά και ό,τι άλλο έχει, για να σπείρει, και τα πάει στην εκκλησιά κι αφήνει την πετσέτα του δεξιά της Αγίας Θύρας ‘ εκεί σχηματίζεται σωρός ολόκληρος, τον οποίον ο ιερεύς ευλογεί μετά το τέλος της λειτουργίας.
    Καθένας κατόπιν παίρνει την πετσέτα του με το λειτουργημένο σπόρο. Όταν πρόκειται να σπείρει, ο γεωργός θα βάλει μέσα στο δισάκι του, που περιέχει τον σπόρο που θα σπείρει.

    http://www.inewsgr.com/

  15. Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018. Εβδομάδα του Σταυρού. Κατά Ιωάννη: Έλληνες Ιουδαίοι ζητούν να δουν τον Ιησού. Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

    Διαβάστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

    Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΒ'(12) 25-36
    ὁ φιλῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ μισῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἐν τῷ κόσμῳ τούτῳ, εἰς ζωὴν αἰώνιον φυλάξει αὐτήν.
    ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται· καὶ ἐάν τις ἐμοὶ διακονῇ, τιμήσει αὐτὸν ὁ πατήρ.

    Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην.
    πάτερ, δόξασόν σου τὸ ὄνομα. ἦλθεν οὖν φωνὴ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ· καὶ ἐδόξασα καὶ πάλιν δοξάσω.
    ὁ οὖν ὄχλος ὁ ἑστὼς καὶ ἀκούσας ἔλεγε βροντὴν γεγονέναι· ἄλλοι ἔλεγον· ἄγγελος αὐτῷ λελάληκεν.
    ἀπεκρίθη ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ εἶπεν· οὐ δι’ ἐμὲ αὕτη ἡ φωνὴ γέγονεν, ἀλλὰ δι’ ὑμᾶς.
    νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου, νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω·
    κἀγὼ ἐὰν ὑψωθῶ ἐκ τῆς γῆς, πάντας ἑλκύσω πρὸς ἐμαυτόν.
    τοῦτο δὲ ἔλεγε σημαίνων ποίῳ θανάτῳ ἤμελλεν ἀποθνήσκειν.
    ἀπεκρίθη αὐτῷ ὁ ὄχλος· ἡμεῖς ἠκούσαμεν ἐκ τοῦ νόμου ὅτι ὁ Χριστὸς μένει εἰς τὸν αἰῶνα, καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖ ὑψωθῆναι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου; τίς ἐστιν οὗτος ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου;
    εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· ἔτι μικρὸν χρόνον τὸ φῶς μεθ’ ὑμῶν ἐστι· περιπατεῖτε ἕως τὸ φῶς ἔχετε, ἵνα μὴ σκοτία ὑμᾶς καταλάβῃ· καὶ ὁ περιπατῶν ἐν τῇ σκοτίᾳ οὐκ οἶδε ποῦ ὑπάγει.
    ἕως τὸ φῶς ἔχετε, πιστεύετε εἰς τὸ φῶς, ἵνα υἱοὶ φωτὸς γένησθε. Ταῦτα ἐλάλησεν ὁ ᾿Ιησοῦς, καὶ ἀπελθὼν ἐκρύβη ἀπ’ αὐτῶν.

    Όλη την εβδομάδα τα Ευαγγελικά αναγνώσματα είναι αφιερωμένα στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού έως και την Κυριακή μετά την Ύψωσιν. Η ιστορία, η Εύρεση, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και τα έθιμα 14 Σεπτεμβρίου.

    Νεοελληνική Απόδοση
    Έλληνες Ιουδαίοι ζητούν να δουν τον Ιησού
    Εκείνος που αγαπά τη ζωή του τη χάνει. κι εκείνος που μισεί τη ζωή του στον κόσμο τούτο θα τη φυλάξει σε ζωή αιώνια.
    Αν κάποιος εμένα διακονεί, εμένα ας ακολουθεί, και όπου είμαι εγώ εκεί θα είναι και ο διάκονος ο δικός μου. Αν κάποιος εμένα διακονεί, θα τον τιμήσει ο Πατέρας.

    Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί
    «Τώρα η ψυχή μου είναι ταραγμένη, και τι να πω; «Πατέρα, σώσε με από την ώρα αυτή;» Αλλά γι’ αυτό ήρθα μέχρι την ώρα αυτή.
    Πατέρα, δόξασε το όνομά σου!» Ήρθε τότε φωνή από τον ουρανό: «Και το δόξασα και πάλι θα το δοξάσω».
    Το πλήθος, λοιπόν, που είχε σταθεί και άκουσε έλεγε ότι βροντή έχει γίνει. Άλλοι έλεγαν: «Άγγελος του έχει μιλήσει».
    Αποκρίθηκε ο Ιησούς και είπε: «Δεν έχει γίνει για μένα η φωνή αυτή, αλλά για σας.
    Τώρα γίνεται κρίση του κόσμου τούτου, τώρα ο άρχοντας του κόσμου τούτου θα πεταχτεί έξω.
    Κι εγώ, όταν υψωθώ από τη γη, όλους θα ελκύσω προς τον εαυτό μου».
    Αυτό λοιπόν το έλεγε, δίνοντας σημάδι με ποιο θάνατο έμελλε να πεθάνει.
    Τότε του αποκρίθηκε το πλήθος: «Εμείς ακούσαμε από το νόμο ότι ο Χριστός μένει στον αιώνα. Τότε, πώς εσύ λες ότι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου; Ποιος είναι αυτός ο Υιός του ανθρώπου;»
    Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε σ’ αυτούς: «Ακόμη λίγο χρόνο το φως είναι μεταξύ σας. Περπατάτε όσο έχετε το φως, για να μη σας κυριέψει το σκοτάδι. Και όποιος περπατά στο σκοτάδι δεν ξέρει πού πηγαίνει.
    Όσο έχετε το φως, πιστεύετε στο φως, για να γίνετε γιοι φωτός».

    Η Ορθοδοξία στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Ξέρετε γιατί μοιράζεται βασιλικός στην Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού;
    Δείτε σε βίντεο Του Σταυρού: Οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.
    Δείτε επίσης σε βίντεο τον Παρακλητικό Κανών του Τιμίου Σταυρο

  16. Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018. Εβδομάδα του Σταυρού. Κατά Ιωάννη: Έλληνες Ιουδαίοι ζητούν να δουν τον Ιησού. Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

    Διαβάστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

    Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΒ'(12) 25-36
    ὁ φιλῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ μισῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἐν τῷ κόσμῳ τούτῳ, εἰς ζωὴν αἰώνιον φυλάξει αὐτήν.
    ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται· καὶ ἐάν τις ἐμοὶ διακονῇ, τιμήσει αὐτὸν ὁ πατήρ.

    Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην.
    πάτερ, δόξασόν σου τὸ ὄνομα. ἦλθεν οὖν φωνὴ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ· καὶ ἐδόξασα καὶ πάλιν δοξάσω.
    ὁ οὖν ὄχλος ὁ ἑστὼς καὶ ἀκούσας ἔλεγε βροντὴν γεγονέναι· ἄλλοι ἔλεγον· ἄγγελος αὐτῷ λελάληκεν.
    ἀπεκρίθη ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ εἶπεν· οὐ δι’ ἐμὲ αὕτη ἡ φωνὴ γέγονεν, ἀλλὰ δι’ ὑμᾶς.
    νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου, νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω·
    κἀγὼ ἐὰν ὑψωθῶ ἐκ τῆς γῆς, πάντας ἑλκύσω πρὸς ἐμαυτόν.
    τοῦτο δὲ ἔλεγε σημαίνων ποίῳ θανάτῳ ἤμελλεν ἀποθνήσκειν.
    ἀπεκρίθη αὐτῷ ὁ ὄχλος· ἡμεῖς ἠκούσαμεν ἐκ τοῦ νόμου ὅτι ὁ Χριστὸς μένει εἰς τὸν αἰῶνα, καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖ ὑψωθῆναι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου; τίς ἐστιν οὗτος ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου;
    εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· ἔτι μικρὸν χρόνον τὸ φῶς μεθ’ ὑμῶν ἐστι· περιπατεῖτε ἕως τὸ φῶς ἔχετε, ἵνα μὴ σκοτία ὑμᾶς καταλάβῃ· καὶ ὁ περιπατῶν ἐν τῇ σκοτίᾳ οὐκ οἶδε ποῦ ὑπάγει.
    ἕως τὸ φῶς ἔχετε, πιστεύετε εἰς τὸ φῶς, ἵνα υἱοὶ φωτὸς γένησθε. Ταῦτα ἐλάλησεν ὁ ᾿Ιησοῦς, καὶ ἀπελθὼν ἐκρύβη ἀπ’ αὐτῶν.

    Όλη την εβδομάδα τα Ευαγγελικά αναγνώσματα είναι αφιερωμένα στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού έως και την Κυριακή μετά την Ύψωσιν. Η ιστορία, η Εύρεση, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και τα έθιμα 14 Σεπτεμβρίου.

    Νεοελληνική Απόδοση
    Έλληνες Ιουδαίοι ζητούν να δουν τον Ιησού
    Εκείνος που αγαπά τη ζωή του τη χάνει. κι εκείνος που μισεί τη ζωή του στον κόσμο τούτο θα τη φυλάξει σε ζωή αιώνια.
    Αν κάποιος εμένα διακονεί, εμένα ας ακολουθεί, και όπου είμαι εγώ εκεί θα είναι και ο διάκονος ο δικός μου. Αν κάποιος εμένα διακονεί, θα τον τιμήσει ο Πατέρας.

    Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί
    «Τώρα η ψυχή μου είναι ταραγμένη, και τι να πω; «Πατέρα, σώσε με από την ώρα αυτή;» Αλλά γι’ αυτό ήρθα μέχρι την ώρα αυτή.
    Πατέρα, δόξασε το όνομά σου!» Ήρθε τότε φωνή από τον ουρανό: «Και το δόξασα και πάλι θα το δοξάσω».
    Το πλήθος, λοιπόν, που είχε σταθεί και άκουσε έλεγε ότι βροντή έχει γίνει. Άλλοι έλεγαν: «Άγγελος του έχει μιλήσει».
    Αποκρίθηκε ο Ιησούς και είπε: «Δεν έχει γίνει για μένα η φωνή αυτή, αλλά για σας.
    Τώρα γίνεται κρίση του κόσμου τούτου, τώρα ο άρχοντας του κόσμου τούτου θα πεταχτεί έξω.
    Κι εγώ, όταν υψωθώ από τη γη, όλους θα ελκύσω προς τον εαυτό μου».
    Αυτό λοιπόν το έλεγε, δίνοντας σημάδι με ποιο θάνατο έμελλε να πεθάνει.
    Τότε του αποκρίθηκε το πλήθος: «Εμείς ακούσαμε από το νόμο ότι ο Χριστός μένει στον αιώνα. Τότε, πώς εσύ λες ότι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου; Ποιος είναι αυτός ο Υιός του ανθρώπου;»
    Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε σ’ αυτούς: «Ακόμη λίγο χρόνο το φως είναι μεταξύ σας. Περπατάτε όσο έχετε το φως, για να μη σας κυριέψει το σκοτάδι. Και όποιος περπατά στο σκοτάδι δεν ξέρει πού πηγαίνει.
    Όσο έχετε το φως, πιστεύετε στο φως, για να γίνετε γιοι φωτός».

    Η Ορθοδοξία στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Ξέρετε γιατί μοιράζεται βασιλικός στην Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού;
    Δείτε σε βίντεο Του Σταυρού: Οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.
    Δείτε επίσης σε βίντεο τον Παρακλητικό Κανών του Τιμίου Σταυρο

  17. Απολυτίκιον. Ἦχος α΄.
    Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

    Κοντάκιον.
    Ἦχος δ΄. Αὐτόμελον.
    Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ ἑκουσίως, τῇ ἐπωνύμῳ σου καινὴ πολιτεία, τοὺς οἰκτιρμούς σου δώρησαι, Χριστὲ ὁ Θεός, Εὔφρανον ἐν τῇ δυνάμει σου, τοὺς πιστοὺς Βασιλεῖς ἡμῶν, νίκας χορηγῶν αὐτοῖς, κατὰ τῶν πολεμίων, τὴν συμμαχίαν ἔχοιεν τὴν σήν, ὅπλον εἰρήνης, ἀήττητον τρόπαιον.

    Μεγαλυνάριον.
    Σήμερον η κτίσις πάσα Σωτήρ, πόθω ανυψούσα, τον πανάγιόν σου Σταυρόν, την φωνήν σοι αίρει, και πίστει εκβοά σοι. Δώρησαι τω λαώ σου, Λόγε την χάριν σου.

  18. Απολυτίκιον. Ἦχος α΄.
    Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

    Κοντάκιον.
    Ἦχος δ΄. Αὐτόμελον.
    Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ ἑκουσίως, τῇ ἐπωνύμῳ σου καινὴ πολιτεία, τοὺς οἰκτιρμούς σου δώρησαι, Χριστὲ ὁ Θεός, Εὔφρανον ἐν τῇ δυνάμει σου, τοὺς πιστοὺς Βασιλεῖς ἡμῶν, νίκας χορηγῶν αὐτοῖς, κατὰ τῶν πολεμίων, τὴν συμμαχίαν ἔχοιεν τὴν σήν, ὅπλον εἰρήνης, ἀήττητον τρόπαιον.

    Μεγαλυνάριον.
    Σήμερον η κτίσις πάσα Σωτήρ, πόθω ανυψούσα, τον πανάγιόν σου Σταυρόν, την φωνήν σοι αίρει, και πίστει εκβοά σοι. Δώρησαι τω λαώ σου, Λόγε την χάριν σου.

  19. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.ΟΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ….
    Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ :
    ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ…ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ.
    Ιωαννης

  20. Η ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

    ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ.

    ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ:ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ!

    Η γενοκτονία των Ελλήνων – Σκυθόπολης Γιατι δεν την διδάσκουν στα σχολεία ? Τι φοβάται το εκκλησιαστικό και πολιτικό κατεστημένο?.

    Οι Γενοκτονίες κατά των Ελλήνων :η καταστροφή του Ελληνικού ΄Έθνους, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γραμματείας και της Ελληνικής Παιδείας. Είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ανθρωπότητα και το παγκόσμιο κατεστημένο του ιουδαιοχριστιανισμου την αποκρύπτουν επιμελώς από τον Ελληνικό λαό και την παγκόσμια κοινή γνώμη..

    Είναι απορίας άξιον που δεν έχει βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός να θέσει το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους βυζαντοχριστιανους και να καταδικαστούν οι θηριωδίες των ιουδαιοχριστιανων ενάντια στον Ελληνισμό.Οι ιουδαιοχριστιανοι με το τεράστιο μένος τους για τον Ελληνισμό λεηλάτησαν την Ελλάδα και κατασφάξανε το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού!!!

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
    http://dionios.blogspot.gr/2016/05/blog-post_9.html

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  21. Ο Άγιος Κωνσταντίνος έστειλε την μητέρα του, την Ελένη, στα Ιεροσόλυμα για να ανακαλύψει σε ποιο σημείο βρισκόταν ο Τάφος του Κυρίου και ο Τίμιος Σταυρός Του, γιατί οι Εβραίοι είχαν ρίξει επάνω τους χώματα και τα είχαν θάψει για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος από την ιστορία του Χριστού…

    Όταν η Αγία Ελένη έφτασε στα Ιεροσόλυμα με τους ανθρώπους της, άρχισε αμέσως να ερευνά το τί έγινε ο Ζωοποιός Σταυρός. Κανείς όμως δεν γνώριζε να της πει που ήταν παραχωμένος.

    Τότε όλοι μαζί, Αρχιερείς και λαός, έκαναν δέηση προς τον Θεό για να τους αποκαλύψει που βρισκόταν ο Πανάγιος Τάφος και ο Τίμιος Σταυρός.

    Τότε, ο Κύριος εισάκουσε τη δέηση αυτών και αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο ότι ο τόπος που ψάχνουν βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον ναό της Αφροδίτης τον όποιον είχαν κτίσει μετέπειτα οι Έλληνες.

    Η Αγία Ελένη, αφού συγκέντρωσε πλήθος τεχνιτών και εργατών, έσκαψε εκεί και βρήκε τον Πανάγιο Τάφο και λίγο πιο πέρα βρήκε και τους τρεις σταυρούς του Ιησού και των δύο ληστών καθώς και τα καρφιά τους.

    Όλοι χάρηκαν με την εύρεση αυτή μα και πάλι όμως δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένοι διότι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ποιος απ’ όλους ήταν ο Σταυρός του Κυρίου. Ο Πατριάρχης Μακάριος όμως είχε εμπιστοσύνη στο Κύριο και δεν ανησυχούσε διότι πίστευε ότι πάλι Εκείνος θα ενεργήσει, ώστε να αποκαλυφθεί ο Τίμιος Σταυρός Του.

    Έτσι και έγινε. Εκείνες τις ήμερες κείτονταν ημιθανής μία πλούσια γυναίκα λόγω κάποιας βαριάς ασθένειας κι οι γιατροί είχαν αποφασίσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει. Αποφάσισαν λοιπόν να ακουμπήσουν επάνω της έναν έναν τους σταυρούς για να δουν εάν θα γίνει κάποιο θαύμα ώστε αυτή η γυναίκα να μπορέσει να θεραπευτεί. Έτυχε μάλιστα να ακουμπήσουν επάνω της πρώτα τους σταυρούς των ληστών και δεν έγινε τίποτα. Όταν όμως από μακριά πλησίαζαν τον Σταυρό του Κυρίου, ω του θαύματος! η γυναίκα αμέσως συνήλθε και σηκώθηκε υγιής, λες και μόλις είχε σηκωθεί από τον ύπνο.

    Βλέποντας το θαύμα αυτό, όλοι με ευλάβεια μεγάλη προσκύνησαν τον Σταυρό του Κυρίου και δόξασαν τον Θεό.

    Μόλις όμως διαδόθηκε το νέο στο λαό, όλοι οι Χριστιανοί ζητούσαν από τον Πατριάρχη να τους επιτρέψει να προσκυνήσουν κι αυτοί τον Σταυρό. Μα λόγω του μεγάλου πλήθους αυτό ήταν αδύνατο, έτσι ό Πατριάρχης διέταξε και του έφτιαξαν ένα υψηλό άμβωνα και μόλις αυτός ετοιμάστηκε, πήρε στα χέρια του τον Τίμιο Σταυρό, ανέβηκε στον υψηλό άμβωνα και από εκεί ύψωσε τον Σταυρό όπου τον έβλεπαν όλοι οι χριστιανοί και με κατάνυξη φώναζαν ΚΥΡΙΕ
    ΕΛΕΗΣΟΝ.

    Από την ήμερα αυτή, καθιερώθηκε να γιορτάζουμε στην Εκκλησία μας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Η Αγία Ελένη έπειτα πήρε τον Τίμιο Σταυρό μαζί της στην Κωνσταντινούπολη, αφού όμως άφησε μέρος αυτού στα Ιεροσόλυμα, στον Πατριάρχη Μακάριο.

    Ο Σταυρός του Κυρίου είχε 4,50 μέτρα ύψος και 2,40 μέτρα πλάτος. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι ενώ ο Σταυρός, από την ημέρα της εύρεσης του, τεμαχιζόταν σε απειροελάχιστα κομματάκια και δινόταν στους πιστούς για ευλογία, αυτός παρέμεινε ακέραιος και δε μειωνόταν καθόλου.

  22. Ανώνυμος13 Σεπτεμβρίου 2018 – 11:20 μ.μ.
    Λακη

    πολλες οι μαλακιες σου
    κουραδα
    ολα τα πουλησες
    για να στα φαει
    ο απατεωνας στους
    δικηγορους
    φιλακια

  23. Ειναι αποριας αξιον πως εχουν την απαιτηση καμια τρακοσαρια ηλιθια ψωρρογιδα ν' αλλαξουν θρησκευμα 10.000.000 Ελληνες με το ετσι θελω

    Καθολου απιθανο σε λιγο να μας πουν ή απαρμιεστε τον Χριστο ή σας ριχνουμε στα λιονταρια, οπως εκαναν τις παλιες εποχες

    Μα ποσο καθυστερημενα μπορει να ειναι αυτα τα παρταλια του γυφτου;

  24. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?….ΕΛΑ ΕΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?….ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΛΕΠΙΔΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΥΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΥΟΕΙΔΟΥΣ ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΥ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ…..ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΕΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣΑ ΑΚΟΥ ΓΥΦΤΟΕΙΔΗΣ ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠoΝ ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?….ΧΜΜ ΕΔΩ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΒΙΚΗ ΤΣΙΒΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΣΑΒΑΝΩΜΕΝΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΛΕΠΙΔΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ? ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΚΙΝΑΙΔΟ ΞΕΡΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΗΜΑΤΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΓΥΦΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΠΕΛΙΝΗ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ 150αρια ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΙΝΑΙΔΟ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΝΕΥΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΔΩΣΕ150 ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΣΑΠΕΛΙΝΗ ΤΣΑΠΕΛΙΝΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΕΝΑ 150αρι!! ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ….ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΟΠΡΙΤΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΕΙ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΣ!!….ΣΩΣΤΑ ΣΩΣΤΑΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΙ'ΈΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ…ΝΑΙΙ? ΠΟΙΟ?….ΤΟ ΕΝΤΕ ΛΕΒΑΝΤΕ ΤΡΙΟΛΕΤΑ ΤΣΙΝΚΟΚΟΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΡΙΝΟ ΜΙΑ ΡΟΥΦΟΚΑΥΛΕΤΑ!!!….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΩΩΩ ΓΕΚΩΤΑΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ salom…..salom..

  25. εκγο αγαπαη γυφταξια παραμορφομενο αντροπο μιλαη σα κατηγητη που εχει κανη σπουντες στο πατρινο καρναμπαλο παγκοσμιο αστινομο του κορινταλου και η ναρα το ζαγκλον πολυ καλο παιντι κιαυτο στομα γεματο
    φαι πλουσιο ολο εταιρια δικο του στο σουιντια ταιζει σουιντους με πατρινα λουκουμι απο ελεν μονη του το φτιαχνη χυνι το πακιστανο σιναντελφο μου το περνει το ελεν το καμι λουκουμι και ετοιμο το επιχειρηση ζαγκλον ανονημο ετερια

  26. τιο αρακοταγωσ πωλοι αγκαπαη μεγκιστια μωλησ τα αιρντι κανωσ πωπουντακι του σαν κ@λο μαιμουντακι
    το τιο γκοριλωσ βαλωσ το μεγκαλωσ πουλακι ντου μακντογκ κανωσ κ@λοτρυπιντα του φαρασι
    ξαδαιρφωσ λαιμουριωσ τελωσ γκαμησωσ πατερακιωσ κανει γκολο του λουτσα
    παππου γκοριλωσ τελοι γκαμησωσ γκουρλιου κανωσ πατο τησ αβγκο

Comments are closed.