ΔΕΘ: Με ατέλειωτα “Θα” ο Μητσοτάκης απάντησε στα “Θα” του Αλέξη Τσίπρα – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ο Μητσοτάκης μίλησε για ταυτότητα και γλώσσα και δεν είπε ούτε λέξη για το όνομα της Μακεδονίας που είναι το μείζον!

Την ίδια ώρα κατά την οποία ο λαός δυστυχεί και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ελπίδα ανακάμψεως ο εν αναμονή πρωθυπουργός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στην άνευ ορίων
παροχολογία του Τσίπρα με ανάλογες υποσχέσεις, τις οποίες είναι βέβαιον ότι εάν γίνει κυβέρνηση δεν θα τις υλοποιήσει! Η πολιτική του “λεφτά υπάρχουν” του Τζωρτζ Παπανδρέου συνεχίζεται από τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου χωρίς δισταγμό, χωρίς αιδώ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι εάν γίνει πρωθυπουργός επειδή είναι νεοφιλελεύθερος θα έρθουν κατ’ ευθείαν επενδύσεις και οι δανειστές θα αλλάξουν πολιτική! Ακόμη και για το τερατώδες πλεόνασμα του 3,5%, το οποίο απαιτούν οι δανειστές, είπε ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει γιατί οι δανειστές θα έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του!!! Συμπερασματικά για την πολιτική των μνημονίων και τις δουλείες της χώρας έναντι των δανειστών, ούτε λέξη ότι θα τις καταγγείλει και θα τις καταργήσει. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική των μνημονίων. Δεν περιορίστηκε όμως στα οικονομικά θέματα ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε και άλλα…

Πατριώτες, Εθνικιστές και νεοφιλελεύθεροι

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και το εξής: “Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Του λέω και κάτι ακόμα: να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο.”

Ερμηνεύουμε και απαντούμε στα λεγόμενά του: Οι μόνοι που δεν έχουν δικαίωμα για τον σκληρά νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη να είναι πατριώτες είναι οι εθνικιστές και οι μόνοι που δεν είναι πατριώτες είναι πάλι οι εθνικιστές. Αυτό το άκουσαν κάποιοι λακέδες της Ν.Δ., που κάνουν μικροπολιτική πουλώντας εθνικισμό; Όσο για την “δημοκρατία” που απεκατέστησε στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία ας σταματήσει επί τέλους αυτό το παραμύθι. Η μεταπολίτευση έγινε επειδή την ήθελαν οι ΗΠΑ, κάποιοι στρατηγοί και επειδή έγινε η μεγάλη εθνική καταστροφή στην Κύπρο και από καμία βεβαίως Ν.Δ. και κάτι τελευταίο για τον Καμμένο. Ο Καμμένος ουδέποτε είχε σχέση με τους εθνικιστές και με την οποιαδήποτε “ακροδεξιά”.

Ο Καμμένος ήταν γνήσιο τέκνο της Νέας Δημοκρατίας και έφτασε μάλιστα και υπουργός της, ειδικότερα μάλιστα προωθήθηκε στην πολιτική από την οικογένεια Μητσοτάκη…

Ούτε λέξη για την Μακεδονία

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην συμφωνία των Πρεσπών για την οποία είπε: “Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη “Μακεδονική ταυτότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα” στους γείτονές μας… Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει και η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή.”

Περιττό να πούμε ότι οι εγκάθετοι ακροατές του Μητσοτάκη προέβησαν με την αναφορά του αυτή σε ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς. Ή δεν κατάλαβαν τι είπε, ή πολύ απλά συνεχίζουν την εθνικά επικίνδυνη πολιτική της Ν.Δ. στο μέγα εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας από την δεκαετία ακόμη του ’90. Ο Μητσοτάκης μίλησε για ταυτότητα και γλώσσα και δεν είπε ούτε λέξη για το όνομα της Μακεδονίας, που είναι το μείζον! Δεν είπε το πολύ απλό ότι δεν θα δεχθεί σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”. Αυτό δεν το είπε και όμως τον χειροκροτούσαν οι πατριδοκάπηλοι νεοφιλελεύθεροι.

Εις ό,τι αφορά δε την στάση του κόμματος του είπε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει την συμφωνία στην Βουλή. Δεν είπε τίποτε για την αναφορά του σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ότι εάν περάσει από την Βουλή, σαν κυβέρνηση θα την αποδεχθεί. Μίλησε μόνο για το τι κάνει στη Βουλή και όχι για το τι θα κάνει σαν κυβέρνηση για το θέμα. Δεν είπε το πολύ απλό ότι θα καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση όπου δεν θα περάσει στην ελληνική Βουλή, ο Μητσοτάκης αφήνει το θέμα ανοικτό, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή και φυσικά δεν δεσμεύεται ότι θα ασκήσει βέτο (πράγμα που είναι μάλλον αργά να γίνει…) για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Άνευ ουσίας, λοιπόν, η ομιλία Μητσοτάκη, για την οποία θριαμβολογούν οι φιλελεύθεροι οπαδοί του και μία απάντηση περί πατριωτών και εθνικιστών. Όλοι οι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές, πράγματι, αλλά όλοι οι εθνικιστές είναι πατριώτες. Όσο για τους νεοφιλελεύθερους δεν είναι ούτε πατριώτες, ούτε εθνικιστές, αφού για αυτούς κυρίαρχη δύναμη είναι το χρήμα και η αγορά και όχι το Έθνος και η Πατρίδα!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

7 thoughts on “ΔΕΘ: Με ατέλειωτα “Θα” ο Μητσοτάκης απάντησε στα “Θα” του Αλέξη Τσίπρα – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης αριστερά και δεξιά κόμματα δεν διαφέρουν, γι' αυτό η παγκοσμιοποίηση τα αγκαλιάζει με περισσή αγάπη.
    Τη διαφορά την κάνει ο πατριωτισμός.

  2. Και νομίζει ο Μιχαλολιάκος οτι κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση θα προσελκύση ψηφοφόρους αντί να κοιτάξη να κάνει κόμα κι οχι στρατευματα ατάκτων που κάνουν γιουρούσια χωρίς νόημα .Καλά είναι τα γιουρούσια και τα ταρατατσούμ στην αρχή αλλά μετα θέλει σοβαρή δουλειά από πολλούς σοβαρούς ανθρώπους και απο ότι φαίνεται οι σοβαροί ενας ένας λακίζουν .Αν όχι ας μείνει ο Νικολάκης ή οικογένεια και το ποσοστό πο πλησιάζει αυτό του παλιού ΣΥΡΙΖΑ.

  3. ΕΛΛΗΝΑΣ, ΗΓΕΤΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ !! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

    Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΟΛΕΡΙΑΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!

  4. ΔΥΟ ΣΚΑΤΑ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΏΝΑ

  5. ΑΛΕΚΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ. ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ "ΘΑ" ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  6. Ανάμεσα σε δύο κακά, διαλέγω αυτό που θα με διορίσει…

Comments are closed.